שלום, הייתי שמח להתייעצות קלה.
אני רוצה לקנות טלוויזיה חדשה לחדר שתשמש אותי גם לקונסולה (PS4) וגם לצפייה בסרטים / סדרות. הכיוון הוא 60 אינץ' (יושב במרחק ~3 מטר מהמסך) אבל דגם כמה שיותר פשוט. מחיפוש זריז בזאפ נראה שישנם שני דגמים רלוונטיים - 60UJ630Y של LG ודגם UE60KU7000 של סמסונג.
האמת שכבר הייתי קונה את הדגם של LG שכן הוא זול יותר אילולא הרגליות של הטלוויזיה שהן מרוחקות מאוד אחת מהשניה. אני מעדיף שלא לתלות את הטלוויזיה על הקיר, ולכן אני צריך להניח את הטלוויזיה על שידה / כוננית. המרחק בין הרגליות של הדגם של LG הוא 134 ס"מ, מה שאומר שאני צריך שידה של לפחות 140 ס"מ שזה די הרבה.
יש שידות של 150 ס"מ במחיר סביר באיקאה, אבל הבעיה איתן שהן נורא נמוכות (35 ס"מ). אני תוהה האם זה נשמע הגיוני לקנות מעמד לטלוויזיה שיחזיק אותה מהמרכז ובכך יאפשר שידה קצרה יותר (באורך), או שפשוט ללכת על הדגם של סמסונג ששם מלכתחילה יש מעמד במרכז (אמנם הוא די גדול בעצמו, ככה שיש סיכוי שהמעמד בכל מקרה יהיה חלקית באוויר עם שידה קצרה).
אני אשמח לשמוע מה יש לכם לומר (:
רוצה לקנות טלוויזיה חדשה 60 אינץ' פשוטה אבל מתלבט בנוגע לגודל המעמד / שידה
תבדוק גם מה משקל הטלויזיה, ומה המשקל המקסימלי שהשידה יכולה לשאת.
לא כל שידה זולה מאיקאה יכולה לשאת משקל של טלויזיה.
גם שידה יותר נמוכה, תהיה יותר יציבה (שזה טוב).
עדיף גם שידה כמה שיותר רחבהֿעמוקה - לצורך יציבות.
ובנוסף גם כדאי לקבע את הטלויזיה לקיר - אם היא נופלת, היא לא רק נשברת, אלא גם מהווה סכנה לאנשים שנמצאים לידה (במיוחד ילדים).
לא כל שידה זולה מאיקאה יכולה לשאת משקל של טלויזיה.
גם שידה יותר נמוכה, תהיה יותר יציבה (שזה טוב).
עדיף גם שידה כמה שיותר רחבהֿעמוקה - לצורך יציבות.
ובנוסף גם כדאי לקבע את הטלויזיה לקיר - אם היא נופלת, היא לא רק נשברת, אלא גם מהווה סכנה לאנשים שנמצאים לידה (במיוחד ילדים).