קושי בחיבור רמקולים ישנים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
happyfrog פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי!

יש ברשותי רמקולים ורסיבר ישנים ואני מנסה לחבר אותם אחרי שנים שלא היו בשימוש - העניין הוא שאני לא בטוחה אם אני לא מחברת טוב או שהרמקולים לא טובים - ממש אשמח לעזרה כי אני אובדת עצות!
הרמקולים הם chorus 707 של JMlab, יש גם סאבוופר (שמחובר טוב ועובד טוב) של Boston 404v והרסיבר של kenwood (krf-v4070d).

מבחינת חיבור לטלוויזיה קניתי ממיר אנלוגי-דיגיטלי וזה מתחבר, אבל הבעיה של הסאונד היא גם עם הרדיו - זה לא נשמע כאילו הרמקולים התפוצצו או משהו, סתם הסאונד גרוע לאללה (הם היו בסדר כשהיו בשימוש לפני אי אלו שנים, לפחות ככה אני זוכרת).

צירפתי תמונות של החיבורים:
לרמקולים חיברתי ל-2 חיבורים העליוניים (סלחו לי שאני לא משתמשת בטרמינולוגיה מדויקת) - ניסיתי גם לתחתונים וניסיתי גם להוריד את הפלטות מתכת.
מהסאב וופר שומעים טוב אבל בכל זאת צירפתי תמונה - מחוברים 4 כבלים לרסיבר ל-front ו-center. את הרמקולים הרגילים חיברתי ל-sorround.
וידאתי אלף פעם פלוסים ומינוסים, והאמת שאין לי מושג מה עוד לעשות והאם להסיק מזה שמשהו לא עובד (ואם כן מה? הרסיבר? הרמקולים? אין לי רמקולים אחרים לבדוק איתם)..

אני ממש רוצה להצליח להשתמש בהם כי הרמקולים של הטלוויזיה החלו לעשות בעיות, התקציב שלנו מוגבל, ואם זה לא יעבוד נצטרך למצוא פתרון אחר בתקציב מאוד מאוד מוגבל (כנראה סאונד בר זול ב500 ש"ח, והייתי רוצה כבר אופציה נורמלית למוזיקה).

אגב, באם אין לכם מושג מה הבעיה, אני אשמח גם להמלצה על איש אודיו שיכול להגיע אלינו (איזור המרכז) ובעצם לעזור בפתרון הבעיה..

happyfrog פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

המשך תמונות...

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #3 

מכל רמקול יוצאים שני חוטים (ולא ארבעה כמו שחיברת) שאמורים להתחבר למחבר אדום ושחור אנכיים בהתאמה
כל רמקול בהתאם למיקומו ימין ל r
שמאל לL
וכן הלאה

happyfrog פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

רק לסאבוופר חיברתי 4 והוא דווקא מנגן אחלה.. לשני הרמקולים חיברתי רק 2 כבלים..

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

זה נראה כמו סנטר ולא סאבוופר

אם עובד אז הכל טוב

happyfrog פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

יכול להיות, לא כל כך בקיאה P:

אבל הרמקולים לא עובדים :( הסאונד העל הפנים..

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

ניסית להחליף בין החיבורים - מחיבור אחד לחבר כל פעם לרמקול אחר
ואחר כך מחיבור אחר שוב להחליף רמקולים
אז ניתן יהיה לדעת אם הבעיה ברמקולים או במגבר

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #8 

נראה לי שעשית מיש-מש.
הרמקולים Chorus אמורים להתחבר ל-Front, לא ל-Surround. חברי את החוטים מהרסיבר או לזוג החיבורים העליון שלהם או לתחתון, לא משנה, אבל תשאירי את ג'מפרי המתכת מחוברים. ורצוי להשתמש בכבל הרמקולים הלבן שמונח עליהם בתצלום, הוא נראה טוב יותר...
הרמקול האופקי (סנטר) Boston אמור להתחבר ל-Center עם זוג חוטים אחד.
זה לגבי החיבורים.
מעבר לכך, ייתכן שהרמקולים הראשיים הנ"ל פשוט נהרסו בשנים בהן לא היו בשימוש. הסרת את הגרילים שלהם לראות איך נראות הממברנות והרינגים? אם קשה לך לאבחן לבד, תעלי כאן תמונות שלהם מלפנים ללא הגרילים.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”