המרוץ המפוקפק אחרי FHD
-
המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
טרנד חדש בא לעולם: 1080p ברזולוציה 1080*1920 כפתרון האולטימטיבי.
מרבית האנשים יושבים בסלון במרחק של 3 מטר ויותר מטלביזיות של 37 עד 50
אינץ' ומוחם נשטף באופן שיטתי כי FHD הוא הפתרון.
יש רק כמה בעיות בקונצפט:
א - במרחק צפיה זה רק בעלי עיני נץ יבחינו בהבדל בין 720p ל 1080p .
ב - הביצועים של מסכי FHD בשידורים רגילים ללא ספק גרועים יותר מביצועי
מסכי 768*1366 (hd ready) מאחר והם נאלצים לעשות upscaling למספר
כפול של פיקסלים(סנונית ראשונה - 37x3030d של טושיבה).מה לעשות,שידורי
sd יהיו אתנו עוד שנים רבות ובמרבית הערוצים,כך שכדאי לשלם פחות ולסבול
פחות בעתיד.
יש רק כמה בעיות בקונצפט:
פחות בעתיד.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
מציע לך לראות את הW או הX של סוני ולהפריח את עניין השידורים הרגיליםהמהנדס כתב:טרנד חדש בא לעולם: 1080p ברזולוציה 1080*1920 כפתרון האולטימטיבי.
יש רק כמה בעיות בקונצפט:
פחות בעתיד....
הטרנד הזה מתאים מאוד לאנשים שכבר היום צופים בתכני FHD, הטרנד הזה יתאים לכולם בעוד מספר לא רב של שנים.
הטרנד הזה מתאים היום לאנשים שרוצים לרכוש מסך טוב ובידם הכסף.
הטרנד הזה לא גורם לאנשים למכור את כל רכושם ולהזרק לרחוב כשכל רכושם הוא מסך FHD - כל אחד עדיין קונה על פי יכולתו.
הטרנד שלנו הוא להמליץ על מה שאנחנו מאמינים שהוא הכי טוב, כמובן שנקפיד לספר גם על חסרונות אפשריים.
הטרנד הזה מתאים היום לאנשים שרוצים לרכוש מסך טוב ובידם הכסף.
הטרנד הזה לא גורם לאנשים למכור את כל רכושם ולהזרק לרחוב כשכל רכושם הוא מסך FHD - כל אחד עדיין קונה על פי יכולתו.
הטרנד שלנו הוא להמליץ על מה שאנחנו מאמינים שהוא הכי טוב, כמובן שנקפיד לספר גם על חסרונות אפשריים.
ליאור
שלום למהנדס,
דעתך המלומדת היא כמובן מכובדת ביותר, אבל כל טלויזיות ה-FHD בהן חזיתי עד כה מקרינות שידורי SD בצורה מעוררת התפעלות (ראיתי רק Yes, לא יודע בקשר ל-Hot). כמובן שכל בעלי טלויזיות אלה כבר הקפידו להצטייד בנגני HD-DVD מתאימים, והם נהנים מסרטים באיכות מדהימה. תודה על האמפטיה, אבל אתה יכול להרגע - אף אחד מחברי לא סובל בגלל ההוצאה הכרוכה בטלויזיה.
לא כל האנשים מעוניינים לקנות מוצרים שנותנים את העלות/תועלת הטובה ביותר. זה מה יש.
חתוזיו
דעתך המלומדת היא כמובן מכובדת ביותר, אבל כל טלויזיות ה-FHD בהן חזיתי עד כה מקרינות שידורי SD בצורה מעוררת התפעלות (ראיתי רק Yes, לא יודע בקשר ל-Hot). כמובן שכל בעלי טלויזיות אלה כבר הקפידו להצטייד בנגני HD-DVD מתאימים, והם נהנים מסרטים באיכות מדהימה. תודה על האמפטיה, אבל אתה יכול להרגע - אף אחד מחברי לא סובל בגלל ההוצאה הכרוכה בטלויזיה.
לא כל האנשים מעוניינים לקנות מוצרים שנותנים את העלות/תועלת הטובה ביותר. זה מה יש.
חתוזיו
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78765
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
laad,
לצערי במרחק צפיה קטן (כזה שבו אפשר באמת להרוויח מצפיה במסך FHD) אכן המהנדס צודק ואיכות SDTV בינונית לכל היותר.
זה לא הכרח המציאות, אלא אילוץ של החברות בכדי להוריד עלויות.
המהנדס,
אתה אומר דבר והיפוכו. אם לא רואים את כל הפרטים של 1080P (כלומר, יחס מרחק הצפיה לגודל המסך הוא כזה שאינו מאפשר הבחנה טובה בין 1080P לבין 720P) אז גם SDTV יראה סביר.
יש כאן בעיה. במרחק של 3 מ' אפשר להבחין בהבדל גם במסך 42". במרחק 4מ' אפשר עדיין להבחין בו גם ב-50".
במרחקים הללו SDTV לא יראה להיט. באמת יש מסכים שכבר המצב בהם פחות גרוע מאחרים (ע"ע BRAVIA), אבל אני עדיין חושב שמסכים כאלה צריכים להירכש בצירוף של מעבד חיצוני שבאמת מקפיץ מאוד את המחיר (אבל גם את איכות התמונה).
לצערי במרחק צפיה קטן (כזה שבו אפשר באמת להרוויח מצפיה במסך FHD) אכן המהנדס צודק ואיכות SDTV בינונית לכל היותר.
זה לא הכרח המציאות, אלא אילוץ של החברות בכדי להוריד עלויות.
המהנדס,
אתה אומר דבר והיפוכו. אם לא רואים את כל הפרטים של 1080P (כלומר, יחס מרחק הצפיה לגודל המסך הוא כזה שאינו מאפשר הבחנה טובה בין 1080P לבין 720P) אז גם SDTV יראה סביר.
יש כאן בעיה. במרחק של 3 מ' אפשר להבחין בהבדל גם במסך 42". במרחק 4מ' אפשר עדיין להבחין בו גם ב-50".
במרחקים הללו SDTV לא יראה להיט. באמת יש מסכים שכבר המצב בהם פחות גרוע מאחרים (ע"ע BRAVIA), אבל אני עדיין חושב שמסכים כאלה צריכים להירכש בצירוף של מעבד חיצוני שבאמת מקפיץ מאוד את המחיר (אבל גם את איכות התמונה).
- oferlaor
- מנהל

עם מקור 576P?
אין שום סיבה שעם מעבד טוב לא יראו טוב מאוד בשניהם.
בעבר הייתי אומר לך חד משמעית שב-720P יראו טוב יותר, אבל עם רמת המעבדים כיום זה כבר לא מחוייב המציאות.
ואני אומר לך מתוך ניסיון (המסך הראשי בבית שלי הוא 768P ואני בודק כל הזמן את שידורי יס ו-DVD עם מסכי FULLHD, עם ובלי מעבדים חיצוניים). יש לי מעבד VP50 שמשמש אותי כיום בעיקר לבדיקות כאלה.
בעבר הייתי אומר לך חד משמעית שב-720P יראו טוב יותר, אבל עם רמת המעבדים כיום זה כבר לא מחוייב המציאות.
ואני אומר לך מתוך ניסיון (המסך הראשי בבית שלי הוא 768P ואני בודק כל הזמן את שידורי יס ו-DVD עם מסכי FULLHD, עם ובלי מעבדים חיצוניים). יש לי מעבד VP50 שמשמש אותי כיום בעיקר לבדיקות כאלה.
- Highendman
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 415
- נתן תודות: 56 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
עפר התכוונת עם מקור 576I לא P, לא? כמו מה שמגיע מ-Yes.
אני שמח להצטרף לדעתך - סיגנל כזה דרך מעבד תמונה טוב (VP50 או קריסטליו 2) התמונה המתקבלת ניראת ממש בסדר על מסך FHD - ברמה כזו שאפשר להקרין אותה בשקט על 110". ללא המעבד - זוועה.
אני שמח להצטרף לדעתך - סיגנל כזה דרך מעבד תמונה טוב (VP50 או קריסטליו 2) התמונה המתקבלת ניראת ממש בסדר על מסך FHD - ברמה כזו שאפשר להקרין אותה בשקט על 110". ללא המעבד - זוועה.
- oferlaor
- מנהל

Highendman,
לצורך הפשטות הורדתי את ה-DEINTERLACING מהמשוואה בכדי לפשט את העניינים, אבל כן - אתה צודק.
לצורך הפשטות הורדתי את ה-DEINTERLACING מהמשוואה בכדי לפשט את העניינים, אבל כן - אתה צודק.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
עופר,oferlaor כתב:עם מקור 576P?
ואני אומר לך מתוך ניסיון (המסך הראשי בבית שלי הוא 768P ואני בודק כל הזמן את שידורי יס ו-DVD עם מסכי FULLHD, עם ובלי מעבדים חיצוניים). יש לי מעבד VP50 שמשמש אותי כיום בעיקר לבדיקות כאלה....
יצא לך לבדוק את הW עם המעבד שלך?
עד כמה השיפור היה דרמטי?
מהי עלות מעבד?
האם עדיף מעבד ייעודי או מעבד המצוי ברסיבר דוגמת ימהה 2700?
תודה
- oferlaor
- מנהל

sam22,
כמובן...
ההפרש באיכויות בין מסך זה עם מעבד ללא מעבד היה פחות משמעותי ממסכים אחרים בקטגוריה הזו, אך עדיין היה שיפור די משמעותי בשימוש ב-VP50.
לגבי עלויות מעבדים אני כבר ממש לא מעודכן, ממליץ שתיצור קשר עם אחת החנויות שעובדות עם טופ אודיו (היבואן) וכך תוכל לברר.
ה-VP50 זה OVERKILL למרבית האנשים (יש מודלים נמוכים יותר שהם לא פחות טובים בתחום ה-SDTV).
מעבד יעודי תמיד יהיה טוב יותר ממה שנמצא ברסיבר, אין בכלל השוואה. למען האמת אני כבר מזמן לא מתייחס לעיבוד של רסיברים בתור SCALER אמיתי...
כמובן...
ההפרש באיכויות בין מסך זה עם מעבד ללא מעבד היה פחות משמעותי ממסכים אחרים בקטגוריה הזו, אך עדיין היה שיפור די משמעותי בשימוש ב-VP50.
לגבי עלויות מעבדים אני כבר ממש לא מעודכן, ממליץ שתיצור קשר עם אחת החנויות שעובדות עם טופ אודיו (היבואן) וכך תוכל לברר.
ה-VP50 זה OVERKILL למרבית האנשים (יש מודלים נמוכים יותר שהם לא פחות טובים בתחום ה-SDTV).
מעבד יעודי תמיד יהיה טוב יותר ממה שנמצא ברסיבר, אין בכלל השוואה. למען האמת אני כבר מזמן לא מתייחס לעיבוד של רסיברים בתור SCALER אמיתי...
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1491
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
עופר,oferlaor כתב:sam22,
כמובן...
מעבד יעודי תמיד יהיה טוב יותר ממה שנמצא ברסיבר, אין בכלל השוואה. למען האמת אני כבר מזמן לא מתייחס לעיבוד של רסיברים בתור SCALER אמיתי......
ובכל זאת אם אנחנו מחפשים סוג של פשרה שלא תהיה overkill בכיס ושתתן תוצאה סבירה, האם אז שימוש ברסיבר כמו ה- 2700 ישפר את התמונה ביחס לחיבור מקור SD ישירות?
(מה עוד שעל הדרך מרוויחים גם רסיבר ואפשר להגיד לאשה שמשדרגים רק את הרסיבר ולקבל אישור תקציבי מאשר לקנות ווידאו פרוססור ששם תהיה בעיה