שאלה לגבי אופן חיבור כבלי רשת בארון תקשורת

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
adizuker פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום רב,

אני מכין ארון תקשורת בבית שלי, בזכות ההסברים שלכם כבר השחלתי כבלים מסוג CAT6A קשיח מכל חדר לארון תקשורת, בכל חדר אני עושה כמובן שקעי קיסטון (אחד למחשב ואחד מאחורי הטלוויזיה), עד לפה זה פשוט ולא היה בעיה להשתמש בלוחץ קרונה לחבר את הכבל לשקע קיסטון.

הבעיה שלי היא בצד של הארון תקשורת, יש לי 7 כבלים שהשחלתי מהחדרים ואני לא סגור על איך אידיאלי לתכנן את החיבורים בארון וכמובן איך לחבר את הכבלים בסופו של דבר לראוטר, המטרה היא כמובן שתהיה גישה לאינטרנט מכל נקודה וגם רשת פנימית בין כל הנקודות.

כרגע יש לי בארון תקשורת מודם טכניקולור של פרטנר פייבר עם 4 כניסות כשאחת מהן כבר תפוסה ע"י מתאם רשת של יס בשביל הVOD, כלומר יש לי רק 3 כניסות פנויות בראוטר ואני צריך 7.

אז הפתרון שהבנתי מקריאה בפורום זה:

1. לקנות פאץ פאנל עם 8 כניסות, לחבר את הכבלים לפאץ פאנל עם הלוחץ קרונה וממנו להוציא 7 מגשרים לסוויץ ומהסוויץ כבל אחד לראוטר בשביל אינטרנט?

2. במקום פאץ פאנל לחבר שקע קיסטון 3M לכל אחד מהכבלים, ולשים אותם על פנל עיוור (המלצה של מוכר בחנות שטוען שככה אני יודע מה האיכות של השקע כי פאץ פאנל בתקציב דל לא תמיד איכותי) ומשם להוציא 7 מגשרים לסוויץ וממנו כבל אחד לראוטר?

איזה מבין האופציות האלו עדיף? האם אלו האופציות הכי טובות או שיש פתרון אחר יותר טוב שלא חשבתי עליו?

מבחינת מקום בארון תקשורת זה לא בעיה כי עשיתי ארון נישה שסוגר את הארון המקורי שבטיח ככה שיש לי מקום לאביזרים נוספים במידת הצורך.

ואם יש פאץ פאנל וסוויץ מומלצים בתקציב זול שיתמכו כמובן ברשת 1GB אשמח לשמוע

תודה מראש :)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”