חיבור רמקולים לטלוויזיה ללא יציאות סאונד

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
nadavfischer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם, חדש פה, זקוק לעזרה :)

קניתי טלוויזיה זולה של MASIMO והסאונד שיוצא לה מהרמקולים גרוע באופן יוצא דופן. היא מחוברת לממיר של סלקום TV.

אני רוצה לחבר לה זוג רמקולים harman kardon soundsticks שיש לי ואני מאוד מחבב. הם מתחברים עם חיבור רגיל של אוזניות ומקבלים חשמל מהקיר, אבל הבעיה היא שלטלוויזיה אין שום יציאות אוזניות (לפחות לא כזו שאני מצליח לזהות).

מה שעשיתי זה להוציא כבל HDMI מהממיר של סלקום למפצל HDMI שמוציא את הוידאו לטלוויזיה ואת האודיו לרמקולים.

הכול עובד טוב ויפה אבל אין לי שום דרך לשלוט בווליום של הרמקולים בלי לקום אליהם.

אז השאלה היא - איך אני יכול, באופן הזול ביותר, לארגן סידור שיאפשר לי לשלוט מרחוק בווליום של הרמקולים?

אני צריך לקנות רסיבר? טלוויזיה חדשה? יש איזה פיתרון יותר חכם?

תודה רבה!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

אני לא מכיר את הממיר של סלקום, האם יש לו איזושהי יציאת אודיו יעודית? אם כן (וגם אם לא ותמשיך עם אותו מפצל אודיו מ-HDMI), הפתרון הכי זול שעולה לי בראש באופן מיידי זה להחליף את הרמקולים שלך באיזה דגם אחר של רמקולים למחשב (בתצורת 2 או 2.1) הכוללים שלט רחוק משלהם. יש כמה דגמים כאלה, למשל של מיקרולאב. לדעתי המחירים מתחילים מכמה מאות שקלים.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

pomela
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

פתרון פשוט יכול להיות להחליף את הממיר לסטרימר שיאומי (גם סלקום מספקים וגם ניתן לרכוש בכ250 ש"ח).
לממיר זה יש יציאת 3.5mm (אוזניות) ויש אפשרות לשלוט בווליום ע"י השלט שלו.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”