מציאת כתובת IP של ה access point שלי ושינוי סיסמה שם, בלי להתחבר פיזית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
omatza פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב

יש לי ראוטר שיש לו wifi.

כדי להגדיל את הטווח, מחוברים לראוטר הזה עוד שני ראוטרים (בקומות שונות) שכל אחד מוגדר כ Access Point.
ככה יש לי רשת אלחוטית בכל הבית.

הייתי רוצה לשנות את הסיסמה של הרשת האלחוטית בבית בצורה קלה.

אל הראוטר ה"ראשי" אני מתחבר בצורה קלה ע"י הקשת כתובת IP פנימית (למרות שעכשיו ניסיתי להקיש 192.168.1.1 בשורת הכתובת בדפדפן ולא קיבלתי את העמוד הראשי של הראוטר :-( :-( :-( . למה זה ??)

אחרי שאני משנה את הסיסמה בראוטר ה"ראשי" אני הולך עם לפטופ ביד, קומה, קומה, מנתק את ה AP מהרשת, מחבר למחשב (מכבה ומדליק את ה AP מחדש) ורק אז אני יכול להכנס למסך הראשי שלו ולשנות סיסמה של ה wifi.

יש דרך יותר קלה לעשות את זה ???

לשבת במחשב שלי, שמחובר חוטית לראטורים ולהקיש כתובת כלשהי בשורת הכתובת בדפדפן, ולהכנס לנתבים הללו בלי לטייל ולנתק, פיזית ?

תודה רבה

omatza פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

381 צפיות ו 0 תגובות.
כנראה ששאלתי שאלה קשה :-)

אשאל שאלה פשוטה יותר:

אל הראוטר ה"ראשי" אני מתחבר (בדר"כ) בצורה קלה ע"י הקשת כתובת IP פנימית.
עכשיו ניסיתי להקיש 192.168.1.1 בשורת הכתובת בדפדפן ולא קיבלתי את העמוד הראשי של הראוטר.
למה זה ??

(יש לציין שיש לי בבית DVR ויש כונן רשת חיצוני לסרטים, שכל אחד מהם יכול "לתת עמוד כניסה")

תודה רבה

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #3 

omatza כתב: עכשיו ניסיתי להקיש 192.168.1.1 בשורת הכתובת בדפדפן ולא קיבלתי את העמוד הראשי של הראוטר.
למה זה ??
...
אין שום סיבה שזה לא יעבוד. מה השתנה מאז שזה כן עבד לך? האם אתה מקבל ping מול הכתובת הזאת? אני מנחש שניסת לעשות ריסט לראוטר.

לגבי השאלה מהפוסט הראשון שלך:

תוודא שאתה מגדיר לכל אחד מה-AP כתובת יחודית באותו הטווח של הרשת שלך. במקרה שלך, אם אני מבין נכון, זה אומר כתובת שמתחילה במספרים 192.168.1 ובמספר הרביעי תבחר מספר שלא בשימוש של אף מכשיר אחר ומחוץ לטווח שה-DHCP מחלק. לכתובת כזו אתה אמור להיות מסוגל לפנות מכל מחשב שמחובר לרשת ללא צורך בטיול ברחבי הבית וחיבור ישירות ל-AP.

אני מקווה שמיותר לציין ש-APs מתחברים באחד מפורטי ה-LAN (מפורט LAN בראוטר הראשי אל פורט LAN ב-AP, פורט ה-WAN ב-AP נשאר ללא חיבור).

תוודא גם שה-DHCP דולק אצלך אך ורק בראוטר הראשי ומכובה ב-APs. הדלקה של DHCP ביותר מראוטר אחד זו לא קונפיגורציה תקינה ויכולה לגרום לתופעות משונות ולא עקביות כגון מה שאתה מתאר.

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #4 

omatza כתב:אחרי שאני משנה את הסיסמה בראוטר ה"ראשי" אני הולך עם לפטופ ביד, קומה, קומה, מנתק את ה AP מהרשת, מחבר למחשב (מכבה ומדליק את ה AP מחדש) ורק אז אני יכול להכנס למסך הראשי שלו ולשנות סיסמה של ה wifi.
...
·לפי התאור שלך הDHCP פעיל בAP אחרת לא היתה יכול להתחבר אליהם לאחר הניתוק מהרשת.
אתה חיב לסגור את הDHCP בAP, אני מניח שלאחר שינוי זה תוכל גם להתחבר לראוטר הראשי ב192.168.1.1 אם זו הכתובת הנכונה.

לאחר שהרשת תוגדר נכון אתה צריך לזהות את הIP של כל ראוטר (AP) ברשת ואפשר לעשות את זה ע"י קריאת טבלת הDHCP בראוטר הראשי או ע"י אפליקציות כגון FING בטלפון, ניתן גם לקבוע IP קבוע לכול AP מחוץ לערכים שהראוטר הראשי מחלק.

omatza פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה רבה, רבה לשניכם.

מה אני עושה באמת עם העניין שאני מקליד בדפדפן http://192.168.1.1
(או http://192.168.1.100) ולא מגיע לדף של הראוטר "הראשי| ??

זה עבד עד היום
(אולי לא בדיוק בצורה הזו, אבל - כמו שאמרתם - תחום הכתובות שלי הוא 192.168 ....)

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #6 

@omatza
· בוא נעשה את זה יותר יסודי ופשוט :

1. אפס לחלוטין את הנתב שלך (בדרך כלל 30 שניות על כפתור ה RESET מאחור - אולי צריך קיסם כדי ללחוץ).

2. הכנס להגדרות הנתב לאחר האיפוס, והגדר בנתב את החייגן לאינטרנט במידת הצורך, וודא שאתה מצליח לגלוש.
כרגע יש לנו רק את הנתב הראשי מוגדר בצורה רגילה. וודא האם אתה יכול להכנס אליו כרגיל (בכתובת 192.168.1.1 אני משער)

3. במידה וברשותך AP רגיל שמחובר לנתב באמצעות כבל רשת - נתק אותו מהנתב, ואפס אותו גם כן.

4. חבר את ה AP עם כבל רשת ישירות למחשב אחד בלבד. וודא שמוגדרת לך כתובת סטטית בכרטיס הרשת באופן זמני על מנת שתוכל להכנס להגדרות של ה AP (אם למשל כתובת ברירת המחדל היא 192.168.0.1, וודא שהגדרת ידנית בכרטיס הרשת 192.168.0.10 ובסאבנט 255.255.255.0 - אין צורך כרגע בהגדרת שדה GATEWAY)

5. הכנס לממשק ה AP בכתובת החדשה שלו , ושנה את כתובת הרשת שלו שתתאים לכתובת פנויה ברשת של הנתב הראשי. כלומר אם בנתב הראשי הכתובת היא 192.168.1.1 אז תתן לו כתובת פיזית ברשת של 192.168.1.2 למשל. כמו כן תבטל בו את מנגנון ה DHCP ואת מנגנון ה NAT.

6. שנה את הגדרות כרטיס הרשת במחשב להגדרות הרגילות

7. חבר את ה AP לנתב הראשי לאחת מכניסות ה LAN, ותראה שאתה יכול להכנס אליו מאחד המחשבים ברשת לכתובתו החדשה.

8. תעשה את אותו התהליך ב AP השני שאתה רוצה לחבר רק תן לו כתובת רשת פנויה אחרת כמו 192.168.1.3

9. תרשום את כל כתובות/הגדרות המכשירים במדבקה ותדביק עליהם.
נערך לאחרונה על ידי Fish72 ב 08/08/2018 19:32, נערך 5 פעמים בסך הכל.

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

@a_yaron
· תודה ירון על ההמלצה על היישום הנהדר לטלפון FING

omatza פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

@Fish72
תודה רבה

הסברת הכל בדיוק.

אכן התכוונתי להתחבר ל AP, כמו שאמרת, ולבצע מה שירון וערן אמרו, של כתובת IP קבועה, לא בטווח שמחולק ע"י הראוטר הראשי.

לגבי לאפס את הראוטר הראשי עצמו, קיויתי להמנע מזה.
(עדיין, תודה שהסברת איך לעשות את זה)

א. כי כבר קינפגתי שם לא מעט דברים, בעזרת אנשים שמבינים (כדוגמתכם)
ב. כי עד היום הצלחתי להגיע אליו מהמחשב שלי בלי בעיה, ואני מנסה להבין מה אני עושה לא בסדר, באופן כללי גם.

אולי לא צריך לכתוב http://192.168.1.1 ?
אולי צריך לכתוב \\192.168.1.1

אולי יש דרך אחרת - למשל רק להתחבר אליו פיזית, עם חוט, בלי לאפס אותו, כדי להבין מה הכתובת שלו כרגע ??

תודה על העזרה

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #9 

לגבי הגישה לנתב: כשאתה מריץ ipconfig מה אתה מקבל בשורה של Default Gateway ?

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

@omatza
· אם משהו השתבש בו, ייתכן שלא תוכל להכנס אליו ללא איפוס. אתה יכול לנסות לחבר מחשב ישירות בכבל אליו ולראות האם הוא מאפשר גישה.
אתה יכול לנסות לעשות לו אתחול (נסה עם קיסם כ-5 שניות על RESET ותן לו לעלות - בכל ראוטר זה שונה אז זה רק הימור שלי).
אתה יכול לנסות להתחבר אליו אלחוטית באמצעות הטלפון והיישום FING ולראות האם הכתובת שלו מזוהה.
אתה יכול לנסות באמצעות תוכנה שסורקת פורטים במחשב.
אבל קח בחשבון שאולי משהו השתבתש בהגדרות הנתב.

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@Fish72

FING ו network scanner

סורקות את מה שמחובר לרשת ומציגות בגישה שונה

wifi monitor

גם היא סורקת את מה שמחובר לרשת אבל עוד הרבה כלים

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

@omatza
·

כשאתה נכנס להגדרות הAP בחיבור ישיר אליו כשהוא מנותק מהראוטר הראשי אתה פונה גם לכתובת 192.168.1.1 ?

אם כן תסגור את הDHCP בשני הAP וכנראה תוכל להכנס לראוטר הראשי ללא בעיה

omatza פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

oris74 כתב:לגבי הגישה לנתב: כשאתה מריץ ipconfig מה אתה מקבל בשורה של Default Gateway ?
...
·192.168.1.1

omatza פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

a_yaron כתב:@omatza
·

כשאתה נכנס להגדרות הAP בחיבור ישיר אליו כשהוא מנותק מהראוטר הראשי אתה פונה גם לכתובת 192.168.1.1 ?
...
·לא.
לכתובת אחרת לגמרי192.168.0.254

omatza פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

גם האפליקציה הנהדרת של ירון נתנה 192.168.1.1

מממ.
מסתבר שגם על ה AP היא נתנה 192.168.1.1

omatza פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

ואז, כשכיביתי את ה AP, והקשתי 192.168.1.1, קיבלתי את דף הכניסה לראוטר ה"ראשי" :-)

תודה רבה לכולם

עריכה, יום למחרת:

כנראה שלא הייתי צריך לכבות את ה AP כלל.

הדלקתי אותו היום בבוקר.

הקשתי בדפדפן עכשיו 192.168.1.1 (בלי הקידומת של http) וקיבלתי עדיין את דף הכניסה לראוטר ה"ראשי" :-)
לידיעתכם.

תודה רבה שוב.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”