שלום וברכה,
יש אנדרואיד tv box.
מוגדר ip דינמי.
כרגע החיבור האלחוטי לא יציב, מדי פעם ישנם ניתוקים.
אם וכאשר אשנה לip סטטי, האם יש סיכוי לחיבור יציב יותר?
תודה רבה
כיצד ip סטטי תורם?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
כמו ש-sigamore אמר - אין ל-IP השפעה על איכות החיבור האלחוטי - הפרעות וניתוקים באלחוטי אלה דברים שנובעים מבעיות ברמת הברזל ומה שלידו - תדרים, אפנונים, הפרעות מרשתות שכנות וכו'. IP זה פרוטוקול לוגי ברמה הרבה יותר גבוהה, הקשר היחיד ביניהם הוא ש-IP משתמש באותה שכבה תחתונה לצורך התקשורת הפיסית ולכן אם השכבה התחתונה מקרטעת גם IP יקרטע.dada1983 כתב:שלום וברכה,
יש אנדרואיד tv box.
מוגדר ip דינמי.
כרגע החיבור האלחוטי לא יציב, מדי פעם ישנם ניתוקים.
אם וכאשר אשנה לip סטטי, האם יש סיכוי לחיבור יציב יותר?
תודה רבה...
נראה לי שאני אשאל דבר ראשון האם הבעיות שאתה מתאר קיימות רק בסטרימר או גם במחשבים / טלפונים שמחוברים לרשת האלחוטית שלך? אם זה הראשון אפשר לחשוד שמדובר בבעיה בסטרימר. אם זה השני זה בטוח הרשת. נסה להעביר את הרשת לתדר שיש בו מינימום הפרעות מרשתות של שכנים (אתה יכול להשתמש ב-inSSIDer כדי לברר איזה תדרים הכי פנויים) ואם יש לך בית גדול והסטרימר לא קרוב לראוטר יכול להיות שתצטרך מגדיל טווח או AP משני - מה שכן אני מאוד ממליץ להימנע מחיבור סטרימר למגדיל טווח אלחוטי כי הם חותכים את המהירות של הרשת בחצי.
באופן כללי רצוי מאוד לחבר סטרימרים בכבל לחיבור יציב, גם אם צריך להשקיע קצת ולהעביר כבלים. אצלי בבית הדברים היחידים שמחוברים באלחוטי הם מחשבים ניידים וסמארטפונים (בקיצור ציוד נייד). כל מה שבד"כ לא זז מהמקום מחובר בכבל.
לגבי IP סטטי, לידע כללי - המקרה שבו אתה תרצה להגדיר IP סטטי למחשב שמחובר לרשת שלך הוא רק במקרה שהמחשב צריך לקבל חיבורים נכנסים מסיבה כלשהי - לדוגמה כי הוא משתף משהו ברשת (שרת NAS הוא דוגמה מובהקת) או אם אתה משתמש לדוגמה בביטורנט ואתה צריך לפתוח פורטים בראוטר שלך (ואתה מעדיף לעשות את זה ידנית ולא להפעיל UPNP בראוטר כי כל הפרוטוקול הזה הוא פרצת אבטחה אחת גדולה). בכל מקרה למעט מקרים מאוד קיצוניים אתה לא אמור לתת IP סטטי למשהו שמחובר בחיבור אלחוטי.