שימוש ביתי:איזה כבל רשת מומלץ להשחיל בבית?
איזה כבלי רשת מומלץ להשחיל בבית?
סך הכל 16 נקודות רשת
צינורות של 25 ממ בקירות
ארון תקשורת גדול
תשתית וספק סיבים של פרטנר 1000 מגה
שימושים:
נאס
פרטנר TV
מחשבים
פלייסשטיין
טלפונים סללורים
אייפדים
טלווזיות
סטרימרים
האם כבלים של 6a יספקו את הסחורה?
סך הכל 16 נקודות רשת
צינורות של 25 ממ בקירות
ארון תקשורת גדול
שימושים:
נאס
פרטנר TV
מחשבים
פלייסשטיין
טלפונים סללורים
אייפדים
טלווזיות
סטרימרים
האם כבלים של 6a יספקו את הסחורה?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
בוודאי. רצוי להשתמש ב-CAT 6 או CAT 6A (לא ממש משנה איזה מהם).lklk22 כתב:איזה כבלי רשת מומלץ להשחיל בבית?
סך הכל 16 נקודות רשת
צינורות של 25 ממ בקירות
ארון תקשורת גדול
שימושים:
נאס
פרטנר TV
מחשבים
פלייסשטיין
טלפונים סללורים
אייפדים
טלווזיות
סטרימרים
האם כבלים של 6a יספקו את הסחורה?...
כבלים של CAT 5E כבר נחשבים ישנים ורצוי להימנע מהתקנה חדשה שלהם אבל אם הם כבר קיימים נכון להיום אין סיבה לשדרג.
כבלים של CAT 7 מיועדים בעיקר לחדרי שרתים, זה ממש Overkill לשימוש ביתי.
CAT5E עובד נהדר ברשת של 1G, וזה מה שאתה צריך וזמין היום לשוק הביתי.
אבל, מכיוון שהשחלה כזאת לא עושים כל יומיים, אלא חושבים הרבה שנים קדימה, רצוי להשחיל מראש CAT6A.
שים לב שציוד הקצה שאתה קונה מתאים לCAT6A.
אבל, מכיוון שהשחלה כזאת לא עושים כל יומיים, אלא חושבים הרבה שנים קדימה, רצוי להשחיל מראש CAT6A.
שים לב שציוד הקצה שאתה קונה מתאים לCAT6A.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
ל-CAT6 יתרון פיסי מסויים על CAT5E בכך שהוא מתאים יותר להשחלות. יש באמצע שלו מעין שלד פלסטי גמיש (בחתך של הכבל הצורה שלו היא כמו צלב) השומר עליו מקיפולים חדים העלולים לקרות בעת השחלה.
כמו כן, הוא עגול יותר ובעל שטח פנים אחיד, ולכן ההתנגדות והחיכוך שלו בעת השחלה (כמובן מומלץ עם ג'ל המיועד לכך) קטנות יותר מאשר CAT5E.
לא יודע איך בדיוק להסביר את זה, אבל תחזיקו פעם כבל CAT5E מול כבל CAT6 ואז תבינו על מה אני מדבר.
וההבדל במחיר למטר ממש קטן.
לגבי CAT6 או CAT6A, לא יודע לענות. אני התרשמתי ש-CAT6 הוא מעל ומעבר לשימושים ביתיים.
CAT7 עבה, מיותר ומסורבל, ולדעתי, כל עוד אתם לא בונים מטוס קרב או ספינת חלל, הוא overkill מיותר ויקר לשימושים ביתיים.
כמו כן, הוא עגול יותר ובעל שטח פנים אחיד, ולכן ההתנגדות והחיכוך שלו בעת השחלה (כמובן מומלץ עם ג'ל המיועד לכך) קטנות יותר מאשר CAT5E.
לא יודע איך בדיוק להסביר את זה, אבל תחזיקו פעם כבל CAT5E מול כבל CAT6 ואז תבינו על מה אני מדבר.
וההבדל במחיר למטר ממש קטן.
לגבי CAT6 או CAT6A, לא יודע לענות. אני התרשמתי ש-CAT6 הוא מעל ומעבר לשימושים ביתיים.
CAT7 עבה, מיותר ומסורבל, ולדעתי, כל עוד אתם לא בונים מטוס קרב או ספינת חלל, הוא overkill מיותר ויקר לשימושים ביתיים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
ככל שמדובר על 10G לא הייתי סומך על CAT5E בכלל, אבל היום 10G זה עוד רחוק מאוד מטווח המחירים לשימוש ביתי או עסק קטן (כרטיס רשת בסיסי שתומך ב-10G עולה כ-2000₪) ואין בו שום צורך (אפילו כונן SSD לא מגיע למהירויות כאלה ככה שצוואר הבקבוק יהיה במקום אחר) אז בשלב הזה לא הייתי דואג. מה שכן, כל מה שכתבתי היה נכון לגבי 1G לפני כעשור וכמו שאריאל אמר - ייתכן שמאוד שהכבלים שאתה משחיל היום ישמשו אותך גם אז (דוגמה - היום אני קולט עידן פלוס עם תשתית כבלים מרכזית של הבניין שנפרשה בשנות ה-70') אז שווה לחשוב קדימה ולהשחיל CAT6A - במיוחד שהוא לא מאוד יקר, אבל כמו שאמרתי, אם כבר קיים CAT5E בשלב זה אין טעם להחליף.singera כתב:קראתי באתר של נטגיר שCAT5E מתאים ל10G בטווח של עד 50 מ'...
·NegativeIQ כתב:ככל שמדובר על 10G לא הייתי סומך על CAT5E בכלל, אבל היום 10G זה עוד רחוק מאוד מטווח המחירים לשימוש ביתי או עסק קטן (כרטיס רשת בסיסי שתומך ב-10G עולה כ-2000₪) ואין בו שום צורך (אפילו כונן SSD לא מגיע למהירויות כאלה ככה שצוואר הבקבוק יהיה במקום אחר) אז בשלב הזה לא הייתי דואג. מה שכן, כל מה שכתבתי היה נכון לגבי 1G לפני כעשור וכמו שאריאל אמר - ייתכן שמאוד שהכבלים שאתה משחיל היום ישמשו אותך גם אז (דוגמה - היום אני קולט עידן פלוס עם תשתית כבלים מרכזית של הבניין שנפרשה בשנות ה-70') אז שווה לחשוב קדימה ולהשחיל CAT6A - במיוחד שהוא לא מאוד יקר, אבל כמו שאמרתי, אם כבר קיים CAT5E בשלב זה אין טעם להחליף..........
לא נסחפת בכלל 2000ש"ח לכרטיס 10G
הכרטיסים כבר מזמן ירדו מתחת ל 100$:
https://www.amazon.com/XG-C100C-Network ... =10gb+pcie
וגם ל SWITCH עם שני פורטים של 10G ב 200$
https://www.amazon.com/NETGEAR-Ethernet ... =10gb+pcie
השימוש הביתי העיקרי זה לחיבור NAS עם כניסה של 10G למספר לקוחות להזרמת 4K בו זמנית.
אבל עם ה NAS קרוב לריכוז התקשורת אפשר גם בכבל ישיר ל SWITCH ושאר הלקוחות ב 1G
תודה רבה לכולם אתקין כבל 6A עם הסוויצ'ים המתאימים.
תודה רבה לכולם אתקין כבל 6A עם הסוויצ'ים המתאימים.
קודם כל הטבלה בראש הפוסט איננה נכונה (לא כל תמונה שמוצאים באינטרנט היא עובדה)
לגבי CAT5E שמתאים ל 10G עד 50 מטר זה איננו נכון, הוא מתאים ל 1G עד 100 מטר
הוא כן מתאים לקצבים גבוהים יותר בין 2 מכשירים שתומכים במהירויות הללו (2-5G) על גבי CAT5E
CAT6 הוא זה שתומך ב 10G עד 55 מטר, בעתיד יהיה ניתן להגיע איתו גם למרחק יותר גדול במהירות זו וזה כבר תלוי בפיתוח פיזי של נקודות הקצה.
CAT7 איננו מיועד לחדרי שרתים כפי שנרשם אלא מיועד למבני תעשיה בהם הכבלים עוברים בתעלות ונדרש בידוד טוב יותר מהמצוי ב CAT6A
מחיר ה 6A ו 7 דומים, ה 6 נמוך משמעותית ולדעתי הוא הכי מתאים לבתים אם לא רוצים להשקיע ב 6A וגם אין ממש צורך מבחינה תשתיתית.
לגבי CAT5E שמתאים ל 10G עד 50 מטר זה איננו נכון, הוא מתאים ל 1G עד 100 מטר
הוא כן מתאים לקצבים גבוהים יותר בין 2 מכשירים שתומכים במהירויות הללו (2-5G) על גבי CAT5E
CAT6 הוא זה שתומך ב 10G עד 55 מטר, בעתיד יהיה ניתן להגיע איתו גם למרחק יותר גדול במהירות זו וזה כבר תלוי בפיתוח פיזי של נקודות הקצה.
CAT7 איננו מיועד לחדרי שרתים כפי שנרשם אלא מיועד למבני תעשיה בהם הכבלים עוברים בתעלות ונדרש בידוד טוב יותר מהמצוי ב CAT6A
מחיר ה 6A ו 7 דומים, ה 6 נמוך משמעותית ולדעתי הוא הכי מתאים לבתים אם לא רוצים להשקיע ב 6A וגם אין ממש צורך מבחינה תשתיתית.
- yuria
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
- נתן תודות: 103 פעמים
- קיבל תודות: 238 פעמים
תוכל לתת הצעת מחיר להתקנת רשת קווית ל6 נקודות עם כבילה cat6 בבית מקבלן?
בחמישה חדרים- יש לפצל את נקודת ההבזק לשתי נקודות (בזק ואינטרנט קווי)
בחדר אחד לפצל את נקודת הבזק לשלושה נקודות (בזק, אינטרנט קווי והוט) כי המודם של האינטרנט/בזק של הוט מתחבר גם לנקודת הוט וגם לנקודת הבזק. בנקודה זו (ביציאה האינטרנט הקווי) הראוטר מתחבר למודם האינטרנט ולסוויצ' בארון תקשורת.
יש ארון תקשורת עם נקודת חשמל.
אני מביא את הסוויצ' ואת הראוטר.
או בהודעה פרטית או למייל [email protected]
תודה.
בחמישה חדרים- יש לפצל את נקודת ההבזק לשתי נקודות (בזק ואינטרנט קווי)
בחדר אחד לפצל את נקודת הבזק לשלושה נקודות (בזק, אינטרנט קווי והוט) כי המודם של האינטרנט/בזק של הוט מתחבר גם לנקודת הוט וגם לנקודת הבזק. בנקודה זו (ביציאה האינטרנט הקווי) הראוטר מתחבר למודם האינטרנט ולסוויצ' בארון תקשורת.
יש ארון תקשורת עם נקודת חשמל.
אני מביא את הסוויצ' ואת הראוטר.
או בהודעה פרטית או למייל [email protected]
תודה.
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
מתנצל, אנו עושים עבודות בסדר גודל אחר, אך בשמחה אענה לך על כל שאלה מקצועית.
לדעתי בגלל שהיקף העבודה קטן תהיה לך עלות גבוהה יחסית פר נקודה ובנוסף על זה שכבר מושחל בצינור עוד כבל.
עם מה שרשמת וקיסטונים מותקנים בכל חדר ופאץ פאנל בארון עם מגשרים לסויטש שלך זה יכול לעלות סביב ה1500 שח לפני מעמ, אז תנסה לקבל הצעות מאיש תקשורת מקומי שעושה עבודות אלו
לדעתי בגלל שהיקף העבודה קטן תהיה לך עלות גבוהה יחסית פר נקודה ובנוסף על זה שכבר מושחל בצינור עוד כבל.
עם מה שרשמת וקיסטונים מותקנים בכל חדר ופאץ פאנל בארון עם מגשרים לסויטש שלך זה יכול לעלות סביב ה1500 שח לפני מעמ, אז תנסה לקבל הצעות מאיש תקשורת מקומי שעושה עבודות אלו
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
cat5 לא מתאים...
cat5e כן מתאים
לכן במקביל לפריסת כבלי רשת מתאימים גם מחליפים את הנתב הישן בבית!...
מה נדרש?
ראוטר בעל כניסות רשת LAN אשר תומך בקצבי העברת מידע של עד 1Gbps (או יותר).
+
כבלי רשת מסוג Cat5e או CAT6.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
השאלה היתה על "חיבור 1G של חברת HOT"....
כל הנתבים של הוט תומכים ב- 1Gbit חיבורי LAN, וכך גם רוב הנתבים הנמכרים היום.
למעט מכשירי טלויזיה, כל המכשירים בוודאי תומכים ברשת 1 גיגה.