שאלה לגבי אטמוס בתצורות שונות
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7661
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 887 פעמים
נניח ולא ניתן כרגע להתקין בתקרה, כידוע הפתרונות האחרים הם הרמקולים שמוצבים על הקדמיים, או כאלה ששמים למעלה ליד התקרה והם מכוונים בזוית לכיוון איזור הצפיה.
השאלה בעיקר לחברים שכבר התקינו בצורות האחרות או השוו את האפקט להתקנה בתקרה, אתם מרגישים שהאפקט של האטמוס משכנע ומדויק ?
השאלה בעיקר לחברים שכבר התקינו בצורות האחרות או השוו את האפקט להתקנה בתקרה, אתם מרגישים שהאפקט של האטמוס משכנע ומדויק ?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אני שמעתי רמקולים לאטמוס היושבים על הקדמיים, ולדעתי זה לא משכנע כמו הדבר האמיתי.
זה בדיוק כמו מקרן קול (לא סאונד בר) לעומת רמקולים פיזיים.
אותו רעיון.
זה בדיוק כמו מקרן קול (לא סאונד בר) לעומת רמקולים פיזיים.
אותו רעיון.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9051
- נתן תודות: 1583 פעמים
- קיבל תודות: 1353 פעמים
אני עם ימהה 2050 ואצלי מותקנים זוג קדמיים גבוהים המשמשים כאטמוס (פיצ'ר של ימהה).
תצורה של 7.1.2.
לעניות דעתי - סופר משכנע.
הסראונדים אצלי מותקנים בתקרה והיה חבר פורום מאוד מוערך אצלי (@Bi_Amp) שבא "לבחון" את האקוסטיקה ולהתרשם מהסאונד.
לא גיליתי לו שמה שיש בתקרה זה למעשה סראונדים ולא האטמוסים. אחרי סשן של בערך שעה וחצי של מדידות ודמואים, גיליתי לו.
הוא לא האמין לי, היה בשוק...
תצורה של 7.1.2.
הסראונדים אצלי מותקנים בתקרה והיה חבר פורום מאוד מוערך אצלי (@Bi_Amp) שבא "לבחון" את האקוסטיקה ולהתרשם מהסאונד.
לא גיליתי לו שמה שיש בתקרה זה למעשה סראונדים ולא האטמוסים. אחרי סשן של בערך שעה וחצי של מדידות ודמואים, גיליתי לו.
הוא לא האמין לי, היה בשוק...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
@mulder
·
אצלי היו מונחים על הקדמיים זוג 140 של קליפש ולקח לי זמן להתרגל לאפקט אבל אפשר להגיד עלייהם שהם גרמו לבמה הקדמית להיות גבוהה יותר. אני לא בטוח שזה הייעוד שלהם לדעתי הם תוכננו על מנת ליצור במה עילית שעוטפת אותך, אז יש כמה סרטים או סדרות שזה ממש היה מורגש כמו למשל אוקז'ה של נטפליקס.
אבל ככל שהשימוש באטמוס בפסקול מסויים מועט כך גם האפקט שלו לאורך כל הסרט. עכשיו תליתי אותם כ- TOP FRONT והאפקט מורגש הרבה יותר, גם בסרט אוקז'ה אהבתי את האפקט יותר מאשר שהיו מונחים על הקדמיים. אני כרגע חושב על דרך לתלות אטמוס על התקרה בלי חציבות מסובכות, נתקלתי ברמקולים של אליפסון שתלויים מהתקרה נראה גם מעוצב וגם הביקורות משבחות
http://www.elipson.com/gb/planet-access ... ntity-unit
זה כרוך בהגדלה משמעותית בתקציב אבל נראה פתרון פרקטי.
·
אצלי היו מונחים על הקדמיים זוג 140 של קליפש ולקח לי זמן להתרגל לאפקט אבל אפשר להגיד עלייהם שהם גרמו לבמה הקדמית להיות גבוהה יותר. אני לא בטוח שזה הייעוד שלהם לדעתי הם תוכננו על מנת ליצור במה עילית שעוטפת אותך, אז יש כמה סרטים או סדרות שזה ממש היה מורגש כמו למשל אוקז'ה של נטפליקס.
אבל ככל שהשימוש באטמוס בפסקול מסויים מועט כך גם האפקט שלו לאורך כל הסרט. עכשיו תליתי אותם כ- TOP FRONT והאפקט מורגש הרבה יותר, גם בסרט אוקז'ה אהבתי את האפקט יותר מאשר שהיו מונחים על הקדמיים. אני כרגע חושב על דרך לתלות אטמוס על התקרה בלי חציבות מסובכות, נתקלתי ברמקולים של אליפסון שתלויים מהתקרה נראה גם מעוצב וגם הביקורות משבחות
http://www.elipson.com/gb/planet-access ... ntity-unit
זה כרוך בהגדלה משמעותית בתקציב אבל נראה פתרון פרקטי.
בזמנו (כבר פרסמתי זאת באיזה שרשור כבר לא זוכר איזה) לפני כשנה פלוס, החלטתי לנסות זוג ONKYO dolby enabled speakers שרכשתי מחבר שרכש והחליט למכור, אז קפצתי על הנסוי הנל.
כאמור העמדתי אותם על הקדמיים שלי - יישרתי אותם פלס (הקדמיים שלי בעלי הטייה של כ- 5 מעלות מטה.
לאחר הגדרות + כיול ובחירת באופציה הנכונה ב-Speaker Configuration ל-dolby enabled שקיימים במערכת.
לצערי לא הרגשתי כלום, ויותר מזה, כמה וכמה פעמים התקרבתי פיזית לרמקול - אם בכלל שומעים משהו.
אני מקשר זאת אולי לרמקולים שלי שאולי "בלעו" אותם במרחב האקוסטי ועל כן לא הרגשתי אותם (בכלל).
מיקמתי בזמן אחר 4 "תיקרתיים" של MOREL שרכשתי במיוחד ו-בעזרת חברים טובים שנתרמו לעזרתי.
הכוונה הייתה לנסות ולבדוק את האפקט אטמוס אצלי.
לאחר כיול והגדרות וכל המשתמע מכך...האפקט היה מורגש אך חלש מאוד אצלי (ולא לעניין שאגביר עד המקסימום את הרמקולים - לא הגיוני ולא בריא) - ועל כן וויתרתי על התענוג במיקום תיקרתיים אצלי, פשוט לא עובד נכון אצלי לצערי.
ורמקולים "בריאים" יותר ונצילים יותר - כבר לגמרי מכבידים (ומכערים) מאוד את התקרה ואני מעדיף לא להכנס לזה.
הצעד שאיתו ככל הנראה אלך יהיה זוג קדמיים עליונים "בריאים" (JBL PRO SCS8) ואיכותיים שיומקמו בתקרה צמוד לארגז מסך ההקרנה (בפרונט כמובן).
כאמור העמדתי אותם על הקדמיים שלי - יישרתי אותם פלס (הקדמיים שלי בעלי הטייה של כ- 5 מעלות מטה.
לאחר הגדרות + כיול ובחירת באופציה הנכונה ב-Speaker Configuration ל-dolby enabled שקיימים במערכת.
לצערי לא הרגשתי כלום, ויותר מזה, כמה וכמה פעמים התקרבתי פיזית לרמקול - אם בכלל שומעים משהו.
אני מקשר זאת אולי לרמקולים שלי שאולי "בלעו" אותם במרחב האקוסטי ועל כן לא הרגשתי אותם (בכלל).
מיקמתי בזמן אחר 4 "תיקרתיים" של MOREL שרכשתי במיוחד ו-בעזרת חברים טובים שנתרמו לעזרתי.
הכוונה הייתה לנסות ולבדוק את האפקט אטמוס אצלי.
לאחר כיול והגדרות וכל המשתמע מכך...האפקט היה מורגש אך חלש מאוד אצלי (ולא לעניין שאגביר עד המקסימום את הרמקולים - לא הגיוני ולא בריא) - ועל כן וויתרתי על התענוג במיקום תיקרתיים אצלי, פשוט לא עובד נכון אצלי לצערי.
ורמקולים "בריאים" יותר ונצילים יותר - כבר לגמרי מכבידים (ומכערים) מאוד את התקרה ואני מעדיף לא להכנס לזה.
הצעד שאיתו ככל הנראה אלך יהיה זוג קדמיים עליונים "בריאים" (JBL PRO SCS8) ואיכותיים שיומקמו בתקרה צמוד לארגז מסך ההקרנה (בפרונט כמובן).
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

@LiorShap
המקסימום שניתן לפי פס הקול שקודד.
ואיפה שזה פחות מ- 5.1 אז >>> ניוראל X.
המקסימום שניתן לפי פס הקול שקודד.
ואיפה שזה פחות מ- 5.1 אז >>> ניוראל X.
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7661
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 887 פעמים
הסראונדים בתקרה והאטמוס קדמיים גבוהים ?...avihuli כתב:אני עם ימהה 2050 ואצלי מותקנים זוג קדמיים גבוהים המשמשים כאטמוס (פיצ'ר של ימהה).
תצורה של 7.1.2.
הוא לא האמין לי, היה בשוק......
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

@mulder
נכון.
נכון.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

כי אני מעדיף 7.1.2 על פני 5.1.4 ולכן האטמוסים גבוהים מקדימה.
בתקרה סראונדים.
סראונד אחורי תלויים על הקיר מאחורי הספה.
תאמין לי, שומעים פיקס - אחרת הייתי משנה...
בתקרה סראונדים.
סראונד אחורי תלויים על הקיר מאחורי הספה.
תאמין לי, שומעים פיקס - אחרת הייתי משנה...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.