Thorens ישן לעומת Project חדש
-
yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
בזמן האחרון אני חושב יותר ויותר לכיוון רכישת מקור אנלוגי.
ביררתי מחירים (פחות או יותר) וכמו שזה נראה, על מנת לקבל פטיפון טוב, נניח טורנס TD160 עם שיפורים (מודיפיקציות שדורשות עבודות מעבדה), זרוע טובה, ראש חדש וכו' זקוקים לבערך 1000 ש"ח.
לעומת זאת, יש מדי פעם הזדמנויות על פטיפונים חדשים וניתן (כולל ראש - של AudioTechinca) לקחת Project Debut במחיר של 1700-1800 ש"ח.
מאחר ואני חסר נסיון (כמעט לחלוטין) בתחום הפטיפונים השאלות שלי הם:
1. מה יהיה ההבדל בסאונד? האם טורנס במצב טוב ייתן סאונד טוב יותר מפרוג'קט חדש?
2. מה הסיכון בקניית פטיפון בן 20-30 שנה? עד כמה שידוע לי מנועים לא מחזיקים לנצח...
3. האם איכות הבנייה של אז (ושל טורנס בפרט) טובה יותר מהבניה של היום?
אשמח לדעתכם ודוגמאות מנסיונכם האישי...
ביררתי מחירים (פחות או יותר) וכמו שזה נראה, על מנת לקבל פטיפון טוב, נניח טורנס TD160 עם שיפורים (מודיפיקציות שדורשות עבודות מעבדה), זרוע טובה, ראש חדש וכו' זקוקים לבערך 1000 ש"ח.
לעומת זאת, יש מדי פעם הזדמנויות על פטיפונים חדשים וניתן (כולל ראש - של AudioTechinca) לקחת Project Debut במחיר של 1700-1800 ש"ח.
מאחר ואני חסר נסיון (כמעט לחלוטין) בתחום הפטיפונים השאלות שלי הם:
1. מה יהיה ההבדל בסאונד? האם טורנס במצב טוב ייתן סאונד טוב יותר מפרוג'קט חדש?
2. מה הסיכון בקניית פטיפון בן 20-30 שנה? עד כמה שידוע לי מנועים לא מחזיקים לנצח...
3. האם איכות הבנייה של אז (ושל טורנס בפרט) טובה יותר מהבניה של היום?
אשמח לדעתכם ודוגמאות מנסיונכם האישי...
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- קיבל תודות: 0
שתי האופציות סה"כ טובות. קניית דייביו או אקספרשן של פרוג'קט משקפת פחות סיכון כמובן, אבל תעלה קצת יותר.
טורנס ישן עלול לעלות לך בעצבים ובעלויות שיפוץ אם הוא לא בסדר. אם הוא כן- אז לא צריכה להיות שום בעיה. תלוי איך שמרו עליו.
לי אישית יש ניסיון מאוד טוב עם פטיפון בן 30 שעובד כמו נינג'ה עד היום (טפו-טפו). אם אתה קונה ביד שניה, פשוט בדוק אם הפטיפון עובד, אם אין רעידות מוזרות, אם הזרוע לא עקומה, אם הצלחת ישרה וכו'. ייתכן ותצטרך להחליף גומיה, אבל זה לא עניין יקר.
לא יודע מה יהיו ההבדלים בסאונד ביניהם (שמעתי כאלו בנפרד, אבל לא זה מול זה ועל מערכות שונות לחלוטין), אבל שניהם יהיו טובים. הייתי מפנה איזה 2-2.5K לכל העניין כעקרון, ומשיג ראש טוב בכ- 100$ באי-ביי או אצל מי שמוכר את זה בארץ (נניח גראדו אדום), פונו בעוד כ- 100$ (קיימבריג' 540P או פרוג'קט פונובוקס), והשאר שם בפטיפון. הפטיפונים של פרוג'קט באים כבר באופן מובנה עם זרוע טובה; פטיפון שתקנה ביד שניה- תלוי מה תמצא.
בהצלחה.
טורנס ישן עלול לעלות לך בעצבים ובעלויות שיפוץ אם הוא לא בסדר. אם הוא כן- אז לא צריכה להיות שום בעיה. תלוי איך שמרו עליו.
לי אישית יש ניסיון מאוד טוב עם פטיפון בן 30 שעובד כמו נינג'ה עד היום (טפו-טפו). אם אתה קונה ביד שניה, פשוט בדוק אם הפטיפון עובד, אם אין רעידות מוזרות, אם הזרוע לא עקומה, אם הצלחת ישרה וכו'. ייתכן ותצטרך להחליף גומיה, אבל זה לא עניין יקר.
לא יודע מה יהיו ההבדלים בסאונד ביניהם (שמעתי כאלו בנפרד, אבל לא זה מול זה ועל מערכות שונות לחלוטין), אבל שניהם יהיו טובים. הייתי מפנה איזה 2-2.5K לכל העניין כעקרון, ומשיג ראש טוב בכ- 100$ באי-ביי או אצל מי שמוכר את זה בארץ (נניח גראדו אדום), פונו בעוד כ- 100$ (קיימבריג' 540P או פרוג'קט פונובוקס), והשאר שם בפטיפון. הפטיפונים של פרוג'קט באים כבר באופן מובנה עם זרוע טובה; פטיפון שתקנה ביד שניה- תלוי מה תמצא.
בהצלחה.
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
אני חושב שעדיף ללכת על חדש , הסיבה העיקרית היא הכאבי ראש של להתחיל לבדוק , לבחון , לשפץ ולא תמיד מצליחים לשים לב לכל התקלות.
בחדש יש אחריות והמכשיר בטוח תקין ולא עקום או שחוק.
אם התקציב מאפשר לך על חדש .
מנסיוני הדביוט של פרוג'אק הוא פטיפון מעולה להתחלה אמין מאוד וגם ניראה אחלה.
בחדש יש אחריות והמכשיר בטוח תקין ולא עקום או שחוק.
אם התקציב מאפשר לך על חדש .
מנסיוני הדביוט של פרוג'אק הוא פטיפון מעולה להתחלה אמין מאוד וגם ניראה אחלה.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
-
yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

במקרה וכן שמרו עליו, לא עלול להיות בלאי של המנוע עצמו? או של חלקים מכניים כאלו או אחרים?טורנס ישן עלול לעלות לך בעצבים ובעלויות שיפוץ אם הוא לא בסדר. אם הוא כן- אז לא צריכה להיות שום בעיה. תלוי איך שמרו עליו....
נניח ואתקל בטורנס ישן ששמור היטב, האם הייתם מגדירים אותו כמוצר יחסית "אמין" (בדגש על יחסית)?
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
בוודאי שיש שחיקה , פטיפון הוא מכשיר מכני לחלוטין , אי לכך אינני ממליץ לרכוש ביד שניה אם יש חדש במחיר דומה או יקר יותר אך עדיין תוכל לעמוד בו.
שוב מנסיוני הדביוט הוא מכשיר מצויין.
שוב מנסיוני הדביוט הוא מכשיר מצויין.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
-
yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

רוי כתב:
נמר, ברור לי שישנה שחיקה ופטיפון זה מכשיר מכני...
הבעיה, שיש לי מן הרגשה פחות טובה לקנות פטיפון שנחשב ל Entry Level... (מחשש לשדרגת...
).
בטורנס, סכום ההתחלה הוא יחסית נמוך ואפשר לשדרג בשלבים...
המטרה שלי היא להבין היכן עומד הטורנס 160 לעומת נניח פטיפון Entry Level חדש ללא שדרוג הטורנס.
כמו כן, האם בשדרוג הטורנס (נניח זרוע וראש טוב יותר מהאורטופון שמגיע עם הפרוגקט) אגיע לאיכויות הרבה יותר גבוהות...
אסכם:
טורנס 160 + ראש גרדו אדום + זרוע משודרגת VS פרוג'קט חדש ?
לא בדקתי את העלות של שדרוג הזרוע אבל נניח שמגיעים לאותה עלות כמו של הפרוג'קט...
על מה הייתם ממליצים?
רוי, זה בדיוק מה שאני לא מבין, נניח ושמרו עליו טוב, הגיל סה"כאמור לעשות את שלו. במיוחד כשמדובר במנוע, לא?טורנס ישן עלול לעלות לך בעצבים ובעלויות שיפוץ אם הוא לא בסדר. אם הוא כן- אז לא צריכה להיות שום בעיה. תלוי איך שמרו עליו....
האם הזרועה המקורית של טורנס נניח ב TD160 נחשבת איכותית?הפטיפונים של פרוג'קט באים כבר באופן מובנה עם זרוע טובה; פטיפון שתקנה ביד שניה- תלוי מה תמצא....
נמר, ברור לי שישנה שחיקה ופטיפון זה מכשיר מכני...
הבעיה, שיש לי מן הרגשה פחות טובה לקנות פטיפון שנחשב ל Entry Level... (מחשש לשדרגת...
בטורנס, סכום ההתחלה הוא יחסית נמוך ואפשר לשדרג בשלבים...
המטרה שלי היא להבין היכן עומד הטורנס 160 לעומת נניח פטיפון Entry Level חדש ללא שדרוג הטורנס.
כמו כן, האם בשדרוג הטורנס (נניח זרוע וראש טוב יותר מהאורטופון שמגיע עם הפרוגקט) אגיע לאיכויות הרבה יותר גבוהות...
אסכם:
טורנס 160 + ראש גרדו אדום + זרוע משודרגת VS פרוג'קט חדש ?
לא בדקתי את העלות של שדרוג הזרוע אבל נניח שמגיעים לאותה עלות כמו של הפרוג'קט...
על מה הייתם ממליצים?
אל תהיה להוט מידי להיכנס לתחום, זהו תחום שיש רבות להשקיע, אבל התוצאה בסוף תשתלם, אך חפזון מהשטן.
תבדוק אפשרויות נוספות ודגמי פטפונים נוספים, תשמע, תשווה, ואולי גם תרצה להעלות את הסכום בו אתה מוכן להשקיע אפילו במעט, תוכל "לגרד" ביד שנייה פטפונים ממש טובים, אתה גם מציין שאתה חסר נסיון כמעט לחלוטין, אז תלמד עוד את הנושא.
טורנס 160 נחשב לסוס עבודה אמיתי, והוא פטפון "קלאסי" עם אפשרויות שדרוג רבות, אך לא תמיד קל למצוא אותו במצב טוב וגם קשה למצוא אנשי מקצוע טובים שירכיבו עליו בצורה מקצועית את החומרה החדשה (דורש המון כיוונים).
פרו-ג'קט מיובא כחדש ובאחריות ויש אנשי מקצוע רבים שמכירים אותו, משווקים אותו ומשדרגים אותו ולרוב מדובר בדגמים חדישים יחסית (ביד שנייה).
תן קפיצה לאייל פור אולי, ותנסה לשמוע ואני בטוח שהוא ייתן לך צרור עצות השוות זהב.
תבדוק אפשרויות נוספות ודגמי פטפונים נוספים, תשמע, תשווה, ואולי גם תרצה להעלות את הסכום בו אתה מוכן להשקיע אפילו במעט, תוכל "לגרד" ביד שנייה פטפונים ממש טובים, אתה גם מציין שאתה חסר נסיון כמעט לחלוטין, אז תלמד עוד את הנושא.
טורנס 160 נחשב לסוס עבודה אמיתי, והוא פטפון "קלאסי" עם אפשרויות שדרוג רבות, אך לא תמיד קל למצוא אותו במצב טוב וגם קשה למצוא אנשי מקצוע טובים שירכיבו עליו בצורה מקצועית את החומרה החדשה (דורש המון כיוונים).
פרו-ג'קט מיובא כחדש ובאחריות ויש אנשי מקצוע רבים שמכירים אותו, משווקים אותו ומשדרגים אותו ולרוב מדובר בדגמים חדישים יחסית (ביד שנייה).
תן קפיצה לאייל פור אולי, ותנסה לשמוע ואני בטוח שהוא ייתן לך צרור עצות השוות זהב.
The Black Wax
roeek כתב:אל תהיה להוט מידי להיכנס לתחום, זהו תחום שיש רבות להשקיע, אבל התוצאה בסוף תשתלם, אך חפזון מהשטן.
תן קפיצה לאייל פור אולי, ותנסה לשמוע ואני בטוח שהוא ייתן לך צרור עצות השוות זהב....
אוסיף- היום יודעים ליצר פטיפונים זרועות וראשים טוב יותר מבתקופת הפרה הופעת סידי (כמובן שיש יוצאים מהכלל)
אם אתה רוצה קצת לשחק עם וניל, לך על הזול ביותר, בכדי להתרשם אם הכיוון מתאים לך.
אם יתברר לך שהצליל האנלוגי מתאים לאוזניך, על מנת להגיע לאיכות גבוהה שתצדיק את ההתעסקות, אתה צריך לכוון לרמת ציוד אנלוגי גבוהה יותר.
וכמו שקודמי ציין-אל תיהיה להוט להכנס לתחום זה מצריך השקעה כספית גבוהה ממה שנראה בתחילה.
לא לשכוח שצריך גם שיהיו תקליטים באיכות טובה. כל אילו אינם טריוואלים.
אני עדיין חושב שעדיף BMW משומשת במצב מעולה מאשר KIA חדשה וכך גם בפטיפונים.
או שתיקנה טורנס TD350 חדש - קיה לכל החיים או לפחות ל 10 שנים.
דן
או שתיקנה טורנס TD350 חדש - קיה לכל החיים או לפחות ל 10 שנים.
דן
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
לטעמי , ולשם הבהרה ,(כי הייתה לי בעיית אי הבנה של מישהו )זו דעתי בלבד .
עוד לפני שהיו CDP טורנס וה160 היה אומנם סוס עבודה כמו שהוא נקרא כאן , אבל גם אז וגם היום , לטעם שלי לפחות , הוא נפל בין שתי כסאות , הוא היה ממוצב בתור היי אנד (בעיקר בגלל הזרוע המעולה שלו ) אבל הפטיפון עצמו לא היה מספיק טוב (שוב אך ורק לטעמי).
ולכן לדעתי פרוז'קט או מכשיר יותר טוב חדש הם יותר טובים מטורנס ישן שאתה גם לא יודע מה בדיוק עבר עליו , ואם שינו לו זרועות , כחלק משידרוגיטיס , יתכן ושינו שם דברים שיתאימו לזרוע המשודרגת וכשחזרו לראשונה לא בדקו שזה יהיה כמו שצריך . ואז אתה תקבל פטיפון שעובד על פניו בסדר , אבל הוא לא יכול ללת את הפוטנציאל של פטיפון חדש שלא עבר את מסכת ההתעללויות האלו
עוד לפני שהיו CDP טורנס וה160 היה אומנם סוס עבודה כמו שהוא נקרא כאן , אבל גם אז וגם היום , לטעם שלי לפחות , הוא נפל בין שתי כסאות , הוא היה ממוצב בתור היי אנד (בעיקר בגלל הזרוע המעולה שלו ) אבל הפטיפון עצמו לא היה מספיק טוב (שוב אך ורק לטעמי).
ולכן לדעתי פרוז'קט או מכשיר יותר טוב חדש הם יותר טובים מטורנס ישן שאתה גם לא יודע מה בדיוק עבר עליו , ואם שינו לו זרועות , כחלק משידרוגיטיס , יתכן ושינו שם דברים שיתאימו לזרוע המשודרגת וכשחזרו לראשונה לא בדקו שזה יהיה כמו שצריך . ואז אתה תקבל פטיפון שעובד על פניו בסדר , אבל הוא לא יכול ללת את הפוטנציאל של פטיפון חדש שלא עבר את מסכת ההתעללויות האלו
-
yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

תודה truejoker,
אני כבר מזמן הלכתי על הטורנס ואני צריך להחליף לו רק את הראש למשהו יותר טוב מהאודיו-טכניקה שקיבלתי.
הוא מחובר אצלי למערכת מעולה ושומעים פנטסטי וזה עוד יותר מסקרן אותי מכיוון שהתייחסתי להשקעה בפטיפון כשולית...
הטורנס אצלי בנגינת תקליטים מסוימים (באיכות טובה) גורם לי לשכוח מה CDP הדי יקר שיש לי.
פשוט חייב להחליף את הראש שלו ונראה לי שאהיה בעננים...
אני כבר מזמן הלכתי על הטורנס ואני צריך להחליף לו רק את הראש למשהו יותר טוב מהאודיו-טכניקה שקיבלתי.
הוא מחובר אצלי למערכת מעולה ושומעים פנטסטי וזה עוד יותר מסקרן אותי מכיוון שהתייחסתי להשקעה בפטיפון כשולית...
הטורנס אצלי בנגינת תקליטים מסוימים (באיכות טובה) גורם לי לשכוח מה CDP הדי יקר שיש לי.
פשוט חייב להחליף את הראש שלו ונראה לי שאהיה בעננים...
-
yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

הפטיפון מדגם TD145, הראש שמשודך לו כרגע הוא ראש בסיסי של Audio Technica.
אני יכול לומר דבר אחד, ה CDP טוב בכל פרמטר, אך מהרגע שאני מנגן תקליט לאורחים וחברים שמגיעים אליי, משום מה לא חוזרים יותר לשמוע ב CD.
כל אלו רק מגבירים את הסקרנות שלי לגבי איך הפטיפון יישמע עם ראש טוב יותר, זרוע טובה יותר...
נותר רק לחלום על פטיפון היי-אנד שאמור לתת סאונד חלומי... (אני מודה ומתוודה שלא יצא לי לשמוע אחד כזה).
אני יכול לומר דבר אחד, ה CDP טוב בכל פרמטר, אך מהרגע שאני מנגן תקליט לאורחים וחברים שמגיעים אליי, משום מה לא חוזרים יותר לשמוע ב CD.
כל אלו רק מגבירים את הסקרנות שלי לגבי איך הפטיפון יישמע עם ראש טוב יותר, זרוע טובה יותר...
נותר רק לחלום על פטיפון היי-אנד שאמור לתת סאונד חלומי... (אני מודה ומתוודה שלא יצא לי לשמוע אחד כזה).
מה שיש לדעתי לפחות ,לפטיפון טוב מעל CDP זה נושא הסטריאו , תיקח את התקליט של הפינק פלוייד עם המסוק ותשמע אותו בCDP , ואח"כ תשמע אותו בפטיפון , ותראה את ההבדלים
לגבי ראש , אני זוכר שאייל פור המליץ לי על ראש של גראדו . לא מכיר היום ראשים אחרים ,אז לא יכול להמליץ לך.
לגבי ראש , אני זוכר שאייל פור המליץ לי על ראש של גראדו . לא מכיר היום ראשים אחרים ,אז לא יכול להמליץ לך.