הפרדת הרשת הביתית לשתי רשתות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
GuyKhmel פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #1 

היי,

בבית אצלי יש 2 מצלמות IP, מערכת RaspberryPi עם HomeAssistant (מע׳ ניהול לבית חכם) ושרת טורנטים, מכשיר גוגל-הום ועוד כמה טלפונים/מחשבים.

הייתה לי מחשבה להפריד את סביבת הבית החכם (מצלמות, גוגל הום, אולי הפאי) לרשת נפרדת - במחשבה שכמה שפחות יכולת לעשות למחשבים הפרטיים - יותר טוב.

האם זה נכון?
יש לי ראוטר TPLink VR600 - איך נקראית שם האופציעה הזאת? האם יש למישהו מדריך איך עושים זאת נכון?
האם גם יש אפשרות שהרשת הזאת תשב ״מעל״ הרשת הפרטית יותר -- כלומר, לשים את הפאי דווקא ברשת הפנימית אבל שממנו תהיה יכולת גישה לרשת השניה (של המצלמות)?

תודה מראש

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4311
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #2 

פעם בכמה זמן שאלה זו נשאלת כאן בפורום וכבר ניתנו לה כל התשובות. זו הסיבה למה מומלץ להשתמש האפשרות של חיפוש. למשל אחד מן הרבים מהשירשורים בנושא:

https://www.hometheater.co.il/vt208028.html

GuyKhmel פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #3 

@sys_admin
·

תודה
אכן חיפשתי אך לא מצאתי שאלה מספיק דומה לשלי -- כלומר, בחירה של אלמנטים בWiFi שיכנסו (לVLAN).
בנוסף - לא מעוניין כרגע לצרוב על הראוטר שום קושחה מיוחדת (OpenWRT וכו׳).

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

@GuyKhmel
·
בכלל לא מובן מושג או הכוונה של: "בחירה של אלמנטים בWiFi שיכנסו (לVLAN)", אבל, אם הכוונה היא לזה שיהיו התקנים אלחוטיים ברשת זו שכל אחד מהם יוכל להתחבר ל VLAN אחר מאלה שקיימים בה ולפי הצורך, אז גם את הנושא זה הסברתי כאן בפורום לא פעם. אבל אנסה לתמצת אותו עוד הפעם. אופצייה אחת, היא, שבכל נקודת גישה אלחוטית מגדירים מספר SSID שונים, שכל אחד מהם מחובר בצד של vlan trunk הקווי של נקודת גישה ל VLAN אחר ומתאים. אופצייה אחרת ( ויותר הגיונית ), היא שקיים SSID אחד משותף, שכל התקן לפי השם משתמש וסיסמה שלו משויך ל VLAN מתאים לו, למשל טלפוני SIP אלחוטיים ל Voice VLAN, התקנים שקשורים לאבטחה, ל surveillance VLAN וכו'.

בקשר לזה, שאם אתה לא מעוניין להשתמש ב OPENWRT , אז גם בהקשר זה כבר הסברתי את האפשריות האחרות, שאחת מהן, היא שימוש בתור נתב במערכת מחשב X64 משובצת והתקנה עלייה למשל את PFSENSE, שגם את ההגדרות של זה נתתי כאן בפורום לא פעם. כמובן גם יש גם אפשרויות אחרות, למי שלא מעוניין להשתמש גם ב PFSENSE, ואפשרויות אלה להשתמש בנתב שמגיע כבר עם תמיכה מתאימה באפשרויות הנדרשות. רק שזה אפשרות מאוד יקרה, ופחות גמישה, בגלל שמדובר על נתבים של חברות כמו CISCO למשל. זה כל הסיפור.

HarelM
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #5 

יש עוד פתרון פשוט שכנראה לא ידרגוש חומרה והגדרות מורכבות - Guest Network.
רוב הנתבים הביתיים תומכים בזה מהקופסא, אתה מגדיר רשת WiFi נוספת (שמאחורי הקלעים כנראה פשוט שולחת את מי שמתחבר אליה לVLAN אחר).
לרוב אתה יכול להגדיר לה הגבלת מהירות, אם תיהיה לה גישה לרשת הרגילה, וכו'.

לי יש TPlink Archer C7 שעובד ככה (מאותה סיבה - להפריד את הIoT משאר הדברים)

אם אתה צריך שהPi יהיה מחובר לשתי הרשתות, אתה יכול לחבר אותו קווית לרשת הרגילה ואלחוטית לרשת הGuest/IoT.
אני עושה את זה עם מחשב עם ווינודס, עובד בסדר גמור. בטוח שגם בRaspbian יש אפשרות להגדיר את זה - רק שים לב שהוא לא מוגדר לנתב בין שתי הרשתות :)

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

@HarelM
·
מן הסתם ששימוש ברשת אורחים אלחוטית בנתב לא עוזרת לצורך המוגדר, בגלל שלא מדובר במקה כזה באפשרות של שימוש בהגדרות VLAN שמאפשרות להגדיר רשתות נפרדות עם אפשרות של קביעת כללי גישה בינהם. דבר שני, היום בכל רשת בתית נדרשות מספר נקודות גישה אלחוטיות בשביל לכסות את הבית ולתת אפשרות של חיבור להתקנים שנמצאים בחדרים השונים. רשת אורחים לא עוזרת גם במקרה זה. בנוסף לזה, לרשתות שונות נדרש לחבר גם התקנים שמחוברים קווית וגם במקרה זה רשת אלחוטית של אורחים לא יכולה לעזור.

HarelM
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #7 

אני מסכים שזה לא הפתרון האידאלי והגמיש ביותר מבחינה טכנית, אבל יש ממקרים שהוא בהחלט עונה על הצורך המדובר (אצלי בבית זה עובד ככה, בדיוק מאותן סיבות שמדוברות פה, וזה עובד מצויין :)).
העובדה שאתה לא מגדיר VLANים לא הופך את הפתרון ללא מתאים (מה גם שאני די בטוח שמאחורי הקלעים זה בדיוק מה שהנתב עושה).

נכון שיש פתרונות שנותנים יותר אפשרויות, אבל אם אתה לא צריך אותן אז הפרדה לרשת אורחים היא הזולה ביותר (זולה לא רק מבחינה כספית, אלא גם מבחינת תכנון, השקעה וזמן הטמעה) ובהחלט יכולה להילקח בחשבון בחלק מהמקרים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”