שאלה על מגבר מארה"ב (מקבל מתח רשת של 120V בלבד) ועבודה עם שנאי בארץ
שלום רב לחברי הפורום הנכבדים,
מה שלומכם?
יש לי שאלה/התיעצות בנוגע למגבר ושנאי step down.
חשקה נפשי בדגם ספציפי של מגבר כח שאמור לעבוד יפה עם המוניטורים האולפניים שלי (כרגע יש לי מגבר שהוא לא להיט).
דגם המגבר הוא CTS 600 של חברת Crown (הוא לא מיוצר או נמכר כבר כמה שנים טובות.)
אין להשיג אותו בשום פנים ואופן בארץ ביד שניה.
מה שכן, בebay יש כמה וכמה משומשים שנמכרים במחירים של סביב ה$150, העניין הוא, שכולם נמצאים בארה"ב ועובדים עם מתח רשת של V120.
הבנתי שאם אקנה ממיר מתח step down אני אמור להיות מסוגל להשתמש במגבר האמריקאי ללא בעיה.
השאלה היא, איזה ממיר - כמה VA הוא אמור לדעת לספק.
לא מצליח למצוא נתון maximum power draw של המגבר, היצרן מציין רק צריכה של 24W ב-idle
מבחינת מה שהמגבר מוציא, זה 300W לערוץ ב-4Ohm או 600W ב-8Ohm Bridge (ניתן לראות נתונים מלאים כאן:
https://www.crownaudio.com/en/products/cts-600)
חשבתי לקחת את המגבר לעבודה, יש לנו שם רשת חשמל של 115V, ולמדוד עם מד אמפר כמה הוא מושך במקסימום,
השאלה היא, האם זה בכלל רעיון טוב ואיך אני יכול לגרום למגבר למשוך מקסימום זרם לצורך הבדיקה..?
בתודה מראש לעונים,
ניסים
מה שלומכם?
יש לי שאלה/התיעצות בנוגע למגבר ושנאי step down.
חשקה נפשי בדגם ספציפי של מגבר כח שאמור לעבוד יפה עם המוניטורים האולפניים שלי (כרגע יש לי מגבר שהוא לא להיט).
דגם המגבר הוא CTS 600 של חברת Crown (הוא לא מיוצר או נמכר כבר כמה שנים טובות.)
אין להשיג אותו בשום פנים ואופן בארץ ביד שניה.
מה שכן, בebay יש כמה וכמה משומשים שנמכרים במחירים של סביב ה$150, העניין הוא, שכולם נמצאים בארה"ב ועובדים עם מתח רשת של V120.
הבנתי שאם אקנה ממיר מתח step down אני אמור להיות מסוגל להשתמש במגבר האמריקאי ללא בעיה.
השאלה היא, איזה ממיר - כמה VA הוא אמור לדעת לספק.
לא מצליח למצוא נתון maximum power draw של המגבר, היצרן מציין רק צריכה של 24W ב-idle
מבחינת מה שהמגבר מוציא, זה 300W לערוץ ב-4Ohm או 600W ב-8Ohm Bridge (ניתן לראות נתונים מלאים כאן:
https://www.crownaudio.com/en/products/cts-600)
חשבתי לקחת את המגבר לעבודה, יש לנו שם רשת חשמל של 115V, ולמדוד עם מד אמפר כמה הוא מושך במקסימום,
השאלה היא, האם זה בכלל רעיון טוב ואיך אני יכול לגרום למגבר למשוך מקסימום זרם לצורך הבדיקה..?
בתודה מראש לעונים,
ניסים
- capten
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 511
- נתן תודות: 105 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
כלל אצבע:השנאי צריך להיות מסוגל לספק לפחות 50% יותר מהתיצרוכת של המגבר.
כלומר אם המגבר צורך 600 וואט אתה צריך שנאי שנותן 900 וואט. ( לפעמים נקוב ב VA. כלומר וולט*אמפר)
כל העסק נראה לא כדאי בגדלים הללו.
כלומר אם המגבר צורך 600 וואט אתה צריך שנאי שנותן 900 וואט. ( לפעמים נקוב ב VA. כלומר וולט*אמפר)
כל העסק נראה לא כדאי בגדלים הללו.
נערך לאחרונה על ידי capten ב 31/07/2018 22:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
תודה על התגובה,
לא כדאי מאיזו בחינה?
אם הכוונה היא ללא כדאי כלכלית, תראה: אני יכול לרכוש שנאי 1000VA ב500 ש"ח, המגבר כולל משלוח יעלה עוד כ1000, אם יקחו על זה מכס/מעם זה עוד גג 400 - יוצא פחות מ2000 ש"ח כאשר המגבר הזה הוצע למכירה ב2016 בארץ ב3000 ש"ח (המוכר התחרט ולא מכר בסופו של דבר)
המגבר שCrown עצמה ממליצה עליו כמחליף של הCTS600 עולה בארץ חדש כ7000 ש"ח...
לא כדאי מאיזו בחינה?
אם הכוונה היא ללא כדאי כלכלית, תראה: אני יכול לרכוש שנאי 1000VA ב500 ש"ח, המגבר כולל משלוח יעלה עוד כ1000, אם יקחו על זה מכס/מעם זה עוד גג 400 - יוצא פחות מ2000 ש"ח כאשר המגבר הזה הוצע למכירה ב2016 בארץ ב3000 ש"ח (המוכר התחרט ולא מכר בסופו של דבר)
המגבר שCrown עצמה ממליצה עליו כמחליף של הCTS600 עולה בארץ חדש כ7000 ש"ח...
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
ממש לא נכון
אין קשר בין ההספק ביציאה לרמקולים
לצריכה של המכשיר מהקיר
נכון שהשנאי צריך להיות פי 1.5 מהצריכה של המכשיר אבל זו לא נמדדת ביציאה לרמקולים
אין קשר בין ההספק ביציאה לרמקולים
לצריכה של המכשיר מהקיר
נכון שהשנאי צריך להיות פי 1.5 מהצריכה של המכשיר אבל זו לא נמדדת ביציאה לרמקולים
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
חיבור שנאי למגבר יכול בתנאים מסויימים ליצור בעיות של אדמה (Ground) שהיא לא בדיוק באותו ייחוס כמו שאר הרכיבים במערכת שלך, וכתוצאה מכך עלול להיווצר המהום (HUM).
בקיצור, לעניות דעתי ממש לא שווה להתעסק עם זה.
בקיצור, לעניות דעתי ממש לא שווה להתעסק עם זה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"