איך לגרום לאנטנה של הגג שלי לקלוט עידן פלוס?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
evyasher פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68

שליחה

היי,
אני מעוניין לחבר את הממיר הפנימי של הטלוויזיה שלי לאנטנה הנמצאת בגג. האם נדרש איזשהו שינוי בחיווט האנטנה או שהיא פשוט אמורה לקלוט עידן פלוס?

אם נדרש שינוי, איפה אפשר לקרוא וליישם אותו? האם צריך בשביל זה טכנאי?

תודה למשיבים :-)

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10921

שליחה

אם קיים חיווט מהאנטנה לשקע בקיר ליד הטלויזיה,
לא צריך שום חיווט.
השאלה היא איזו אנטנה זו, ולאן היא מכוונת.
אם זו אנטנת VHF, היא לא מתאימה, כי צריך אנטנת UHF.
אם זו אנטנת UHF, צריך שהיא תהיה מכוונת לכיוון משדר עידן + הקרוב אליך.
אם היא מכוונת לכיוון אחר, צריך לכוון אותה לכיוון המשדר הקרוב.

evyasher פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

Amir64 כתב:אם קיים חיווט מהאנטנה לשקע בקיר ליד הטלויזיה,
לא צריך שום חיווט.
השאלה היא איזו אנטנה זו, ולאן היא מכוונת.
אם זו אנטנת VHF, היא לא מתאימה, כי צריך אנטנת UHF.
אם זו אנטנת UHF, צריך שהיא תהיה מכוונת לכיוון משדר עידן + הקרוב אליך.
אם היא מכוונת לכיוון אחר, צריך לכוון אותה לכיוון המשדר הקרוב.
...
·סביר להניח שהבית ישן יחסית והאנטנה היא מסוג VHF. ז"א שהיא צריכה לקנות אנטנה חדשה מהסוג הנכון ולהתקין אותה על הגג?

redmi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90

שליחה

אנטנות uhf היו על גגות הבתים בארץ מאמצע
שנות השבעים כאשר החלו לשדר בארץ בתדרי uhf.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

הטכנאיקרמר
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 1283

שליחה

צודק . כול אנטנה מרכזית. יש לה אנטנה UHF על הגג . השאלה אם הכול תקין. אם המגבר צחובר לחשמל. האים עוד מישהוא מישתמש באנטנה
רק הטכנאי קרמר

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485

שליחה

evyasher כתב:היי,
אני מעוניין לחבר את הממיר הפנימי של הטלוויזיה שלי לאנטנה הנמצאת בגג. האם נדרש איזשהו שינוי בחיווט האנטנה או שהיא פשוט אמורה לקלוט עידן פלוס?

...
היי,

1. אנטנה - קודם כל באמת תוודא אם האנטנה שלך היא VHF או UHF. בגדול בבניינים ישנים היה לרוב תורן עם הרבה אנטנות. האנטנות ללבנון וירדן הן VHF וחסרות תועלת. בזמנו ערוץ 2 שידר ב-UHF אז אנטנות שלו יתאימו. ערוץ 1 שידר גם ב-VHF וגם ב-UHF (כתלות באזור). ממליץ שתחפש תמונות ב-Google Images וככה יהיה לך מושג אם יש לך אנטנה מתאימה. כמובן תסתכל בעין שהאנטנה שלמה. אם משהו נראה אפילו קצת שבור סיכוי סביר שהקליטה לא תהיה הרבה יותר טובה מסתם מוט ברזל.

2. פילטרים - על רוב האנטנות הישנות היה פילטר שהעביר רק את התדר של הערוץ שהאנטנה יועדה לקלוט (זה נועד כדי למנוע אפקט Ghost של שתי אנטנות). בסבירות גבוהה התדר שהאנטנה קלטה בעבר הוא לא בדיוק אותו תדר שעידן פלוס משדר בו היום ולכן בעצם הפילטר חוסם לגמרי את האות. מכיוון שבעידן הדיגיטלי וכאשר יש רק אנטנה אחת אין את בעיית ה-Ghost אפשר וצריך פשוט להסיר את הפילטר. אם הוא קיים הוא יהיה איפשהו ליד האנטנה / על התרן של האנטנה. תמצא אותו, תסיר אותו וחבר את הכבל בלעדיו.

3. מגבר - אם אתה גר בבניין משותף כמעט בטוח שיש מגבר כלשהו, ליד האנטנה או בארון ההסתעפות, בכל מקרה לפני שהכבל מתפצל לדירות. תוודא את התקינות שלו, כי יש סיכוי שאחרי עשרות שנים הוא נשרף (ככה זה היה אצלי). אם הוא סיים את חייו תקנה חדש (זה לא עולה המון). ההמלצה שלי היא על מגבר תורן (כלומר שנמצא על התורן ליד האנטנה ולא בארון ההסתעפות). אם אתה גר בקומה העליונה ביותר בבניין ואתה היחיד שקולט דרך האנטנה יש סיכוי שתוכל לקלוט גם ללא מגבר בכלל.

4. כבל - בגדול צריך לוודא שהכבל תקין. הכבלים שעוברים בקירות בתוך הבניין לרוב מחזיקים מעמד בלי בעיה. הבניין שלי נבנה בשנות ה-60' וכבלי הטלויזיה שעוברים לדירות לא הוחלפו מאז ולמרות זאת אין שום בעיה. מה שכן הייתי צריך להחליף זה את הכבל שעובר על הגג מהאנטנה לארון ההסתעפות. במקרה שלי מכיוון שבמשך שנים אף-אחד לא השתמש באנטנה בכלל הוא היה קרוע לגמרי. אם הוא שלם, הרווחת, רק תוודא שהוא לא שחוק כי בסופו של דבר זה החלק של הכבל שחשוף לפגעי מזג-האוויר. אם צריך להחליף לא נורא, כבל כזה הוא די זול ולא לא עבודה קשה מידי.

5. כיוון - בסוף צריך לסובב את האנטנה ככה שהיא תהיה מכוונת למשדר עידן פלוס הקרוב אליך. יש בכמה אתרים מפות משדרים, לדעתי היא לא מדוייקת במיוחד. אני פשוט עליתי לגג עם מחשב נייד ודונגל USB שחיברתי ישירות לאנטנה ואז עם תוכנה קטנה וחינמית בשם TransEdit מדדתי את עוצמת ואיכות האות ופשוט התחלתי לסובב לאט את האנטנה עד שקיבלתי את הקליטה האופטימלית.

בהצלחה!

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178

שליחה

evyasher כתב:היי,

...
·
90 אחוז ( או תשעים ותשע אחוז?) מהאנטנות על הגגות מכוונות לכיוונים לא נכונים
(כמו מגדל שלום בתל אביב... או מיצפה גבעתיים... שניהם כבר אין בהם כלום )

תכתוב את מקום מגוריך , ואולי נוכל לסייע.

בגדול , רוב הסיכויים שהחיווט אצלך ישן ואולי יש חוטים שלא מחוברים בכלל . שוב , זה מצריך כיוון למיקום חדש ,
ובלי קשר : זה מסוכן מאוד לעלות לגגות ולהתעסק עם אנטנות.

OhadSela
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 216

שליחה

אם אתה גר בבניין משותף ועד הבית חייב על פי חוק להתקין אנטנה בגג לכל מי שרוצה להתחבר לעידן פלוס

evyasher פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

איזה הסברים נהדרים, תודה רבה רבה חברים!!!

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”