שוקל אם לעבוד לעולם האוטומטיות...

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
omryr1985 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
כיום אני משתמש ברוקט אפרטמנטו עם מטחנה של צ'יאדו.
לאחרונה שמתי לב שיש מקרים בהם אני שותה קפה ממכונה אוטומטית (שטוחנת במקום) ונהנה מהקפה.
ראיתי דגם של דילונגי

DeLonghi ECAM 656.85.MS

ודגם של סימנס EQ.6 פלוס.

אני מודע שאני הולך לרדת באיכות במידה ואני מבצע את המעבר הזה ממכונה מקצועית ידנית למכונה אוטומטית
השאלה אם מישהו יודע לומר לי בכמה אני הולך לרדת באיכות הקפה והאם אני מבצע טעות.
הסיבה היחידה שאני חושב בגללה על המעבר היא הקלות והפשטות ושכל בני הבית יוכלו להכין קפה בעצמם.

תודה לעונים

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #2 

הולך לרדת מאוד באיכות, הכל תלוי באיזה קפה אתה שותה מלכתחילה אם אתה שותה קפה טרי מאיכות גבוהה יהיה לך הבדל גדול, אם אתה שותה קפה פחות טרי אז תהיה ירידה באיכות אבל קצת פחות מורגשת.
בכל מקרה זה יגרום לך להיות מוגבל מאוד ברמת הקפה הסופית שתקבל.
אבל אם זה באמת טעים לך ומתאים לך, אפשר להבין את עניין הנוחות.

omryr1985 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אני שותה קפה טרי כיוון שאני קולה לבד,
אין לי מושג כמה כיוון יש במטחנוות של המכונות האוטומטיות שנחשבות לטובות.
תמיד חשבתי שהן באיכות ירודה משמעותית מהמכונה שיש לי והעניין הוא שלא פעם ולא פעמיים יצאתי
מופתע מאיכות הקפה שיצאה ממכונה אוטומטית אפילו פשוטה.

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #4 

ישנה מכונה אוטומטית די רצינית, נוחה לשימוש אבל איננה סופר אוטומטית, לא לוחצים על כפתור אחד ויוצא המשקה אלא עדיין צריך להזיז ידנית את הפורטפילטר, השאר, כולל הקצפה עם מיקרו פואם נעשית הצורה ״ידנית אוטומטית״- מכונה זו היא הBreville oracle. יש לכמה חברים כאן בפורום והם מרוצים ואם אבא שלי יודע לתפעל אותה גם אצלך יידעו ;)
תראה ביקורות ותראה אם מתאים לך.
הנה אחת שמשווה אותה ל....R58...
https://m.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #5 

@omryr1985
·

במקומך הייתי שוקל מעבר לBreville. יש להם דגמים מעולים על הנייר. יכול להיות שזו בדיוק הפשרה הנכונה

moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 360
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #6 

@omryr1985

בשליפה אני אגיד שלדעתי שהמעבר לא כזה גדול
תלוי כמובן לפי מה אתה רגיל לשתות וכמה אתה רגיש לטעם.

שיקולי הנוחות חשובים מאוד והם בעיני המשתמש, לפעמים בא לי שבלחיצת כפתור לקבל קפה אפילו 80% במקום כל הטרחה של ההכנה הידנית והנקיון אחרי זה

אבל בשורה התחתונה אני חושב שזה כמה אתה רגיש לטעם ומה אתה רגיל

למשל אם אתה יותר בעניין קפוצינו ופחות אספרסו אז כבר ההבדל לא כזה גדול ובמידה ויש לך מכונה אוטומטית שמקציפה טוב.
כמה אתה רגיש לטעם זה משהו סוביקטיבי, אני למשל מתבאס לשתות קפוצינו בהרבה בתי קפה, כל מיני רגישויות לטעם שהרתיחו את החלב יותר מדי או שהחליטה מעפנה או פולים ישנים, לצערי זה משהו שנרכש עם הזמן ההרגל הזה לסטנדרט חדש ולצערי (2) גם אשתי הקנתה לעצמה את הרגישיות האלה ואנחנו כבר לא יכולים לוותר על המכונה הידנית
אשתי מבחינתה הדבר הראשון שהיא מכניסה למטבח זה מכונת קפה ידנית

הטיפ הכי חשוב שאני יכול להגיד לך זה צא וטעם

·

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #7 

@omryr1985
·
להלן הסטוריית הכנת הקפה שלי בבית:
התחלתי עם בישול טורקי על הגז
לאחר מכן עברתי למקינטה
ואז קבלתי מכונה ידנית של דלונגי
כשהתקלקלה, קניתי מכונה אוטומטית Saeco Synthia
התחתנתי ועברתי לנספרסו....
וכשממש נמאס השגתי ושיפצתי את המכונה שיש לי עכשיו - לה-צ'ימבלי ג'וניור

אני יכול להגיד לך שמכונה אוטומטית עושה את החיים הרבה יותר קלים ונקיים.
ונכון, כשבאים אורחים אתה עושה 700 כוסות קפה במטבח ותוך כדי צועק "מה??" על כל משפט שני שמפנים אלייך כי המטחנה רועשת...
אבל... זה ירידה משמעותית (מבחינתי לפחות) ברמת הקפה ובחופש לבחור פולים וקליות שונות.

לגבי אחרים, כשהייתי בבית חולים, אישתי למדה לבד איך להכין קפה במכונה ואפילו יצא לה לא רע בכלל! מה שאני אומר זה שכל אחד יכול ללמוד לתפעל כל מכונה אם הוא באמת זקוק לקפה...!

הציוד שיש לך הוא ברמה גבוהה ויכול להפיק קפה מגוון ברמה גבוהה, ונראה לי שיהיה חבל לוותר עליו.
האורקל של ברוויל היא מפלצת אמיתי אבל גם עולה בהתאם, ובסופו של יום היא לא "באמת" אוטומטית - מתחת לכל התוספות זו מכונה רגילה שחיברו לה מטחנה בצד. התפעול שלה הוא כמו של מכונה ידנית "רגילה". לטחון לפילטר, לטמפר, להקציף בכד, לנקות, וכו...
לגיסי יש את הגרסה היותר פשוטה BES870, הוא מרוצה והקפה בסדר.

בסופו של דבר, הכנת קפה זה תחביב וגם הוא נמאס בסוף. זה דורש הרבה התעסקות וכאב ראש וכיס לא קטנים.
להתפשר תמיד אפשר, אבל כשהיה לי נספרסו (ואני מבין שאתה לא מדבר על נספרסו) היה לי טעם רע בפה ומר בלב...

omryr1985 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

תשובות לעונים,
1. 90 אחוז מהשימוש שלי המכונה הוא לאספרסו.
2. אני מאוד מאוד רגיש לטעם, מרקם שמנוניות וזה מאוד חשוב לי.
3. אני כל הזמן מחליף פולים, עוצמות קליה כי זה סוג של תחביב וכמו שציינתי אני קולה לבד בג׳ין שיש לי לא מעט פעמים.

הדגמים של המכונות שראיתי מצביעים על כך שבמידה ובאמת אעבור לאוטומטית אז היא תהיה אוטומטית לחלוטין. אני באופן אישי אוהב את הקלות שבשימוש למרות שאני אוהב את הנןשא הידני וה״מלכלך״ שיש לי היום.
אם מדובר בירידה של 20 אחוז ברמה של הקפה זה נראה לי סביר. מה שכן עד עכשיו לא מצאתי מכונה שנותנת אפילו 50 אחוז ממה שאני מקבל היום.

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 479
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #9 

לא מכיר מכונה אוטומטית שתתן לך את מה שאתה מחפש (טעם ומרקם זהים לאותם פולים אוטומטית מול ידנית)
מה שאתה מבקש הוא סובייקטיבי לחלוטין . 20% אצלך הוא 50% אצל אחר.

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #10 

@omryr1985
·
את ה-Saeco Synthia נתתי לחבר. אם תרצה אפשר לקבוע אצלו לקפה, אתה תביא את הפולים :)
צור קשר בפרטי אם רלוונטי, באזור רחובות.

אליני
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 117
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

אוטומטית או לא

שליחה #11 

שלום
אולי זה יעזור.

תמיד היו לי ומדובר בהרבה שנים, מכונות קפה באיכות גבוהה.
לא זוכר את כל הדגמים, אבל אשחזר את השנים האחרונות.
קודם הערה, מעולם לא הייתה לי וגם לא תהייה לי מכונה על קפסולות ולא ארחיב.
המכונות של 30 השנים האחרונות, היו תמיד מכונות חצי אוטומטיות והקפה היה לשביעות רצוני.
עד שיום אחד ביקרתי בחנות מסוימת בחיפה וכיבדו אותי בקפה, "קפוצ'ינו".
הרגשתי שאני מקבל "סטירה", זה היה קפה שלא ניתן לתאר במילים את האיכות המדהימה שלו.
מייד החלטתי לעבור למכונה "אמיתית" וקניתי אצלו את ה-E61 Butterfly של La Scala
מאותו רגע התחלתי להנות מקפה, כפי שלא נהנתי בעבר, כמובן שההשקעה, הן מבחינה כספית
והן מבחינת התעסקות, הרבה יותר גדולה.
נהנתי ונהנתי ונהנתי עד שיום אחד, נתתי אותה לבן שלי מתנה.
באותו רגע החלטתי לשנות ולחזור למכונה אוטומטית, חשבתי לעצמי עברו שנים המכונות האוטומטיות
בוודאות השתפרו, חיפשתי מכונה אוטומטית ברמה גבוהה, לא אכפת לי כמה תעלה, העיקר שלא ארד באיכות.
החלטתי ללכת על מכונה אוטומטית מעולה- Delonghi Primadonna DeLuxe.
קניתי!
מאותו רגע, בכל פעם שהייתי מגיע לאותו עסק ושותה שם קפה, הייתי שואל את עצמי, מה עשית?
זה כל הזמן ניקר לי במוח, אתה שתמיד שאפת לטוב ביותר, שותה קפה שהוא פחות טוב ממה שהיה לך קודם?
אז עכשיו אקצר, כי אין טעם להסביר את ההבדלים,
ובכן השבוע חזרתי לליגת העל וקניתי את ה- Rocket Mozzafiato Evoluzione R חלום שהתגשם.
בקיצור, אין שום דרך לקבל קפה יותר טוב, מקפה במכונת E61 איכותית, עם פולי קפה איכותיים, קלייה איכותית
וטחינה איכותית.
ואז כל מה שנשאר והוא שקובע את האיכות המדהימה הסופית, זה האדם שעומד מלפני המכונה.

אלי

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”