קיבלתי את המקרן כמה שאלות

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
dor123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 352
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

בהמשך לשרשור הקודם בשעה טובה היום הגיעה המקרן benq tk800
היה לי המון התלבטויות אם ללכת על מקרן כניסה 4k או ללכת על מקרן ברמה גבוהה יותר יד שניה
חייב להגיד שהאיכות תמונה ב4k פשוט מושלמת האיכות והגודל ביחד פשוט וחוויה!
קצת התאכזבתי מהאיכות של היס בערוצים 12 ו13 אבל בשביל זה יש לי את הטלוויזיה
אני צריך את העזרה שלכם בכמה דברים, מחר אני מביא את המסך (100 אינץ של grandview) ודרשו המון כסף על ההתקנה של המקרן והמסך, כמה זה מסובך אני אוכל להתקין את הכל לבד ושיצא מושלם או שעדיף לתת למישהוא מקצועי?
קראתי פה בפורום שכל אחד שקונה מקרן מגדיר אותו לפי הגדרות מומלצות לשפר את האיכות איפה אני יכול למצוא את ההגדרות למקרן שלי?
יש לי במקרן מסביב לתמונה מסגרת שחורה יחסית עבה על הקיר זה פחות מורגש אבל שיהיה המסך בטוח שזה יהיה בעיתי ככה זה במקרנים או שזה רק אצלי?

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #2 

לא הייתי חוסך ומתקין לבד כי במידה ותהיה בעיה כלשהי יש מצב לטענה שהבעיה במסך נובעת מהתקנה לא נכונה ואז לא תהיה אחריות למסך.
אני שילמתי בזמנו 1,000 ש"ח על הובלה והתקנה.
גם את ההובלה לא הייתי עושה בעצמי מאותה סיבה.

לגבי הגדרות למקרן אתה יכול לחפש בביקורת על המקרן באתרים הנוספים הצעות לכיוונים אבל זה לא יהיה באותה רמה של כיול עם גלאי ותוכנה. כיול כזה מצריך הוצאה של לפחות כמה מאות שקלים (כיול עצמי) ומצריך ידע מסויים.
לא בטוח שבמקרן כזה ההשקעה שווה את המאמץ.

לא הבנתי את עניין המסגרת השחורה. אתה אמור לקבל תמונה של 16:9 כאשר בתכני 16:9 (כמו ערוץ 12+13) לא אמורה להיות שום מסגרת ובתכני 21:9 (רב סרטים) לקבל פסים למעלה ולמטה (בדיוק אותו דבר כמו מסך 16:9 רגיל).

dor123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

ביקשו 1500 על התקנה של המקרן והמסך לא קצת מה שראיתי המסך צריך רק 2 דיבלים בתיקרה לראות שהוא מפולס ונגמר הסיפור
לגבי המקרן צריך להיות לזה איזה חוקים מסויימים או שפשוט תולים עם המתקן ממול למסך ומתחילים לכוון אותו עם המתקן עד שהתמונה מושלמת למסך
בקיצור אם יש לי קצת ידיים אם אפשר להתקין דבר כזה לבד ושיצא רמה גבוהה?

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

מעריך שבסיוע של אדם נוסף אם יש ידיים טובות אתה אמור להסתדר.
מקווה שגובה התקרה הוא סביב 2.5 מ' כי אחרת התמונה תהיה גבוהה מידי בהתקנה מהתקרה.

dor123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

גובה ההתקנה הוא 2.25 זה בסדר?
מבחינת מסך הבנתי שיש את העיניין עם הדרופ השחור שאפשר לשחק איתו
בנוגע למסגרת השחורה של המקרן ראיתי סרטונים ביוטיוב וכנראה ככה זה בדגם כל המקרנים האלה עם המסגרת הזאת מקווה שעם המסך לא יראו את זה

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

225 ס"מ זה מצוין. פשוט לא תשתמש בכל הדרופ השחור.

סנופקין34
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 133
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #7 

dor123 כתב: יש לי במקרן מסביב לתמונה מסגרת שחורה יחסית עבה על הקיר זה פחות מורגש אבל שיהיה המסך בטוח שזה יהיה בעיתי ככה זה במקרנים או שזה רק אצלי?
...
זה קורה בגלל הצ'יפ 0.47 של TI שיש לך במקרן.

הרכבת אותו? איך זה נראה?

dor123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

@סנופקין34
·עדיין לא הספקתי לתלות את המקרן בתקרה אז כרגע אני שם אותו על שולחן
המסך נתלה והשינוי הוא מאוד מאוד משמעותי האיכות במקרן עם מסך מכפילה את עצמה
בנוגע למסגרת השחורה כשהקרנתי על הקיר זה הציק אבל עם המסך לא רואים כלום בגלל המסגרת השחורה
יש לי מסך Sony x900 65 אינטץ מאחורי המסך מקרן ובגלל המקרן אני כבר כמעט ולא רואה בו, הגדול עדיף על איכות התמונה.
היו לי הרבה ספקות אם ללכת על מקרן רק בגלל האיכות ועכשיו אחרי שחוויתי כמה שבועות אני יכול להגיד שהאיכות נדירה ולא נופלת משום טלוויזית 4k ממוצעת+ היום.
ואם יש עוד כמה שמתלבטים אם ללכת על מקרן כניסה 4k או על מקרן FHD ברמה גבוהה יד שניה אז ההמלצה שלי היא ללכת על מקרן כניסה 4k בלי לחשוב פעמיים, האיכות תמונה בתכני 4k במקרן טובה בהרבה מאיכות תכני FHD בטלוויזיה שלי, ככה שאין מצב שבמקרן hi end יראו טוב יותר .

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”