רמקולים למחשב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 420
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

היי חבר'ה,
ראשית אתחיל בזה שאיני בטוח שהאשכול קשור לפה אך לא הצלחתי מקום יותר טוב לפרסם בו את האשכול ככה שאשמח אם תעבירו\ תפנו אותי למקום הנכון.
לאחר בדיקה באתר כוורת מצאתי דיל על רמקולים מבית "Silver Line" דגם SL510R במחיר של 165 ש"ח . לאחר בדיקה באינטרנט זה מחיר הזול ביותר שמצאתי לדגם הזה.
[img2=500x500]https://www.getit.co.il/Products/Huge/95340.jpg[/img2]
אני כרגע בעל רמקולים של Creative A320 שקניתי לפני כמה שנים.
השאלה היא במידה וארכוש את הרמקולים של סילבר ליין האם זה יהיה שדרוג כלשהו או שהם בעצם מציעים בערך אותו מפרט ואיכות?
תודה מראש חבר'ה :)

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #2 

תעשה לעצמך טובה ותפסיק להתעסק עם הקקה הזה. התקדמנו כבר הרבה מבחינה טכנולוגית אבל אני לא חושב שכרגע ניתן לייצר משהו שמתקרב לסביר ב150 שקלים.
תבדוק אם אתה יכול למצוא איפשהו את הדגם הזה - Micca PB42x, בחו"ל הם עולים כ90$ והם אמורים להיות מאד לא רעים.
אם יש לך איזה מגבר בסביבה אז תסתכל על הדגמי הDiamond של Wharfedale. כמו 9.1, 10.1 וכו', הם גם מאד טובים למחיר וביד שנייה אמורים לעלות פחות מ500 שקל.
ואם אתה רוצה ממש להתפרע אז תסתכל לכיוון JBL LSR 305, אלה כבר רמקולים מאד, מאד רציניים ועולים בישראל כ1400 שקל.
זה קצת לא מנומס מצידי להמליץ על משהו פי 10 מהתקציב שקבעת, אבל it's for your own good. רמקולים זה משהו שיכול לשרוד בקלות עשור, אז נראה לי שעדיף כבר לקנות משהו רציני.

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

evgenetic כתב:תעשה לעצמך טובה ותפסיק להתעסק עם הקקה הזה. התקדמנו כבר הרבה מבחינה טכנולוגית אבל אני לא חושב שכרגע ניתן לייצר משהו שמתקרב לסביר ב150 שקלים.
תבדוק אם אתה יכול למצוא איפשהו את הדגם הזה - Micca PB42x, בחו"ל הם עולים כ90$ והם אמורים להיות מאד לא רעים.
אם יש לך איזה מגבר בסביבה אז תסתכל על הדגמי הDiamond של Wharfedale. כמו 9.1, 10.1 וכו', הם גם מאד טובים למחיר וביד שנייה אמורים לעלות פחות מ500 שקל.
ואם אתה רוצה ממש להתפרע אז תסתכל לכיוון JBL LSR 305, אלה כבר רמקולים מאד, מאד רציניים ועולים בישראל כ1400 שקל.
זה קצת לא מנומס מצידי להמליץ על משהו פי 10 מהתקציב שקבעת, אבל it's for your own good. רמקולים זה משהו שיכול לשרוד בקלות עשור, אז נראה לי שעדיף כבר לקנות משהו רציני.
...
העניין הוא שאין בכוונתי כרגע להוציא יותר מ200 ש"ח(שאגב מחוץ לכוורת הרמקולים שהצגתי פה עולים בסביבות ה200 ש"ח) אלא סכומים בסגנון.
אם אתה שואל אותי אני לא מחפש סאונד מטורף ברמה הגבוהה ביותר, כמו שלא חיפשתי את המחשב המטורף ביותר(אם כי המחשב שלי לא רע).
בסופו של יום צריך לקחת בפרופרצויות וזה רמקולים למחשב ולא לטלוויזיה בסלון שאז צריך לקנות דברים יותר רציניים.
אם בסופו של יום משהו יוכל לעזור לי לבדוק את המפרטים של הרמקולים שאני רוצה לרכוש ומה שיש לי כעת וישווה ביניהם ויחליט שישנו שיפור אני ארכוש את הרמקולים של הסילבר ליין מכיוון שהם נראים חיצונית יותר טוב ממה שכרגע יש לי והשאלה היא האם גם פנימית הם מציעים מפרט טוב יותר.
הרמקולים ישמשו לשמיעת מוזיקה ביוטיוב מדי פעם ובעיקר למשחקי מחשב.
אסכם ואגיד שבסופו של יום נחמד להתחדש מדי פעם אבל כל אחד לפי יכולותיו הכספיות וצרכיו, אני חושב שתסכים איתי שזאת הנוסחה הנכונה.
בגלל זה אשמח אם תעזור לי להשוות בין שני הרמקולים שציינתי ואשמח לשמוע את המלצותייך. ובכללי לדעת מה אתה חושב על המותג silver line האם הוא נחשב מותג "מדבקה" או מותג רציני בפני עצמו.
סלח לי על החפירה :D ותודה על הקדשת הזמן מצידך.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

סאונד טוב זה לא משהו ששמור רק לאודיפילים מדופלמים, יוטיוב יכול להיות מקור לא רע בכלל אם אנשים מעלים קבצי אודיו lossless מראש וכתוצאה מכך לא נעשתה המרה lossy to lossy שפוגעת באיכות. גם במשחקים בוודאי משקיעים בסאונד ומוזיקה.

בכל מקרה אני לא יכול לעזור לך עם שני הדגמים, אני לא מכיר אותם ואני לא חושב שמישהו בדק אותם אי פעם ברצינות עם מדידות וכו'. המפרטים עצמם לא יגידו לך שום דבר על איכות ממש.

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

evgenetic כתב:סאונד טוב זה לא משהו ששמור רק לאודיפילים מדופלמים, יוטיוב יכול להיות מקור לא רע בכלל אם אנשים מעלים קבצי אודיו lossless מראש וכתוצאה מכך לא נעשתה המרה lossy to lossy שפוגעת באיכות. גם במשחקים בוודאי משקיעים בסאונד ומוזיקה.

בכל מקרה אני לא יכול לעזור לך עם שני הדגמים, אני לא מכיר אותם ואני לא חושב שמישהו בדק אותם אי פעם ברצינות עם מדידות וכו'. המפרטים עצמם לא יגידו לך שום דבר על איכות ממש.
...
אם המפרטים לא יגידו הרבה אז מה כן?
בכל מקרה המפרטים יעזרו לי להסתמך על משהו מאשר כלום אתה לא חושב?

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@lolmit
רק מדידות של ביצועיהם בפועל על ידי מישהו שיודע לעשות את זה כמו שצריך, אבל חוץ מאולי noaudiophile אף אחד לא יטרח לעשות את זה לרמקולים ברמה כזאת. אולי אצל creative עוד הייתי מסתכל על הנתונים היבשים שהם מספקים, בכל זאת חברה רצינית, אבל עם silverlink אין אפילו סיבה להסתכל על זה.

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

evgenetic כתב:@lolmit
רק מדידות של ביצועיהם בפועל על ידי מישהו שיודע לעשות את זה כמו שצריך, אבל חוץ מאולי noaudiophile אף אחד לא יטרח לעשות את זה לרמקולים ברמה כזאת. אולי אצל creative עוד הייתי מסתכל על הנתונים היבשים שהם מספקים, בכל זאת חברה רצינית, אבל עם silverlink אין אפילו סיבה להסתכל על זה.
...
·למען האמת עד היום חשבתי שסילבר ליין חברה רצינית, מסתבר שטעיתי...

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

כלל אצבע פשוט ושימושי - אם התוצאות הראשונות שאתה רואה כשאתה מנסה לגגל את שם החברה הם מישראל ואין זכר לאתר הרמשי של החברה - מדובר בחברת מדבקה.

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

evgenetic כתב:כלל אצבע פשוט ושימושי - אם התוצאות הראשונות שאתה רואה כשאתה מנסה לגגל את שם החברה הם מישראל ואין זכר לאתר הרמשי של החברה - מדובר בחברת מדבקה.
...
הבנתי תודה על הטיפ.
בכל מקרה אני מבין שאין פה משהו שיהיה מעוניין לבצע השוואה ואני מבין זאת.
אשמח אם תגיד לי על איזה פרמרטים אצטרך להסתכל על מנת להשוות.
סליחה על הניג'וסים כמובן, מרגיש לא נעים אבל חבל לבזבז סתם כסף על לא נעים לי.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #10 

אני מסכים לחלוטין עם @evgenetic. הרמקולים האלה הם באמת צעצועים. אין לך איך להשוות באמת, בטח שלא על בסיס פרמטרים.
לא הייתי מחליף בין Creative וSilverline, בייחוד ששניהם באותו המחיר וsilverline סתם מותג סיני.
אם אתה רוצה להשתרג במחיר זול, אתה יכול לקחת את הMicrolab solo6c. הם טובים יותר מכל מערכת 2.1.

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

ariel-ro כתב:אני מסכים לחלוטין עם @evgenetic. הרמקולים האלה הם באמת צעצועים. אין לך איך להשוות באמת, בטח שלא על בסיס פרמטרים.
לא הייתי מחליף בין Creative וSilverline, בייחוד ששניהם באותו המחיר וsilverline סתם מותג סיני.
אם אתה רוצה להשתרג במחיר זול, אתה יכול לקחת את הMicrolab solo6c. הם טובים יותר מכל מערכת 2.1.
...
·למען האמת די הצלחתי להשוות ביניהם ובאמת שווה להשאר עם הCREATIVE שכן העוצמה הכוללת שלהם(RMS) גבוה יותר משל הסילברליין.
תודה בכל מקרה למדתי דבר או שניים.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #12 

גם הRMS לא אומר הרבה על האיכות.
במגברי מנורות "של פעם" הRMS היה נמוך למדי. זה ממש לא הפריע להם להוציא סאונד שעולה על הרבה מאוד מגברים מודרנים וחדשים.
בקיצור - ההשוואות של המערכות האלה הן לא רלוונטיות, תבחר לפי מי שנראה לך יותר יפה ותקנה. הכל אותו דבר.
וצר לי אם יצא שהתבאסת בגללנו, אבל פשוט חבל להחליף מערכת פשוטה אחת באחרת שלא יהיה שום הבדל.

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

ariel-ro כתב:גם הRMS לא אומר הרבה על האיכות.
במגברי מנורות "של פעם" הRMS היה נמוך למדי. זה ממש לא הפריע להם להוציא סאונד שעולה על הרבה מאוד מגברים מודרנים וחדשים.
בקיצור - ההשוואות של המערכות האלה הן לא רלוונטיות, תבחר לפי מי שנראה לך יותר יפה ותקנה. הכל אותו דבר.
וצר לי אם יצא שהתבאסת בגללנו, אבל פשוט חבל להחליף מערכת פשוטה אחת באחרת שלא יהיה שום הבדל.
...
·חלילה לא התבאסתי , בגלל זה שאלתי על מנת שלא לרכוש סתם.
מה שכן תתנחם שחסכת לבן אדם 165 שקל :)

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #14 

כל חברה מחשבת את נתון ה- RMS (ונתונים אחרים) בצורה אחרת, ולכן, אין שום דרך "לנרמל" את הנתונים כדי להשוות.
מגבר ורמקול יכולים להיום עם נתון RMS גבוה, אבל איכות שחזור קול גרועה.

ובלי להכיר את הרמקולים המדוברים.
Creative - חברה מוכרת בתחום.
סילבר ליין? המצאה.
תזמין מיצרן סיני 500 רמקולים שהוא מייצר, הוא ישים לך איזה שם שאתה רוצה.
זה בדיוק סילברליין.

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

Amir64 כתב:כל חברה מחשבת את נתון ה- RMS (ונתונים אחרים) בצורה אחרת, ולכן, אין שום דרך "לנרמל" את הנתונים כדי להשוות.
מגבר ורמקול יכולים להיום עם נתון RMS גבוה, אבל איכות שחזור קול גרועה.

ובלי להכיר את הרמקולים המדוברים.
Creative - חברה מוכרת בתחום.
סילבר ליין? המצאה.
תזמין מיצרן סיני 500 רמקולים שהוא מייצר, הוא ישים לך איזה שם שאתה רוצה.
זה בדיוק סילברליין.
...
·תודה!
למען האמת ישנו סיכוי שאכן יתקבלו רמקולים ברמה מיצרן סיני אבל כמו שנאמר זה סיכון שאולי לא שווה לקחת.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #16 

@lolmit
זה בדיוק העניין.
רוב המוצרים מיוצרים בסין.
כשהיצרן הסיני מייצר עבור חברה מוכרת מוצר שבתחום התמחותה של החברה,
כל הגב של החברה עומד מאחורי התהליך -
מפרט המוצר, איכות הרכיבים שבשימוש, תהליכי ייצור נאותים, ביקורת איכות, וכו'.
יצרן סיני עלום שם, שמייצר הכי זול שהוא יכול, כדי שיבוא איזה ישראלי ויבקש לשים על המוצר מדבקה "סילברליין",
זו הדרך הבטוחה לקבל מוצר ברמה נחותה.

כמובן שיש מספיק אנשים שרמת מוצר זו מספקת אותם,
ואין כל בעיה עם זה.
אתה, כלקוח, מחליט אם להמר על מוצר כזה, או יותר טוב,
אם יש לך אפשרות לשמוע אותו באיזה מקום, ולהחליט אם הוא מתאים לך.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”