שלום לכולם,
אשמח לעזרה בהתלבטות לגבי כמה דגמים של ראוטר של Asus:
1. ASUS RT - ACRH17 AC1700- מחיר 109$- יש לו את כל הפיצ'רים שאני צריך, USB 3.0 , LAN 1GB, רק שאין לו air protection כמו שני האחרים, כמה זה קריטי? אבל לפי הנתון יש לו מעבד qued core.
2. ASUS RT - AC66U B1 Wireless AC 1750Mbps- מחיר 128$- גם לו יש את כל הפיצ'רים שאני צריך, מעבד dual core 1GHZ (יותר חלש מהראשון, לא יודע כמה זה קריטי), אבל יש לו air protection וגם את הפיצ'רים שאני צריך.
3. ASUS RT - AC1900P ( לשים לב שזה דגם הP ולא הASUS RT - AC68U)- מחיר 151$- מעבד dual core אבל 1.4GHZ, גם לו יש air protection ושאר הפיצ'רים שאני צריך.
אם למישהו יש נסיון עם אחד הדגמים הספציפים האלה, אני אשמח לשמוע.
אני כרגע עם ראוטר linksys e900, שלא נותן מענה מספיק טוב לטווח קליטה ולרוחב פס וכמובן שהוא לא dual band, אז הוא עשה את שלו.
אני צריך קליטה שתספיק לבית בינוני פלוס (סביבות ה 100 מ"ר).
תודה רבה!
עריכה: אם יש המלצה לראוטר אחר עד 450 ש"ח, אני אשמח לשמוע, העיקר שיהיה לו 4 כניסה של LAN GIGA , USB 3.0 ולפחות AC1700.
גם אם זה בארץ או בדיוטי פרי גם אפשרי.
המלצה לראוטר של Asus מבין כמה דגמים
-
MrShoko86
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 8
- eran405
-
- אחראי תחום רשתות

- תגובות: 3388
@MrShoko86
·
לצערי אין לי ניסיון עם אף אחד מהדגמים הנ"ל אבל ממה ששמעתי/קראתי/התענייתי רבות בנושא אלה דעותי:
עדיפות ראשונה: RT-AC86U או RT-AC1900P או RT-AC66U B1 שלמיטב הבנתי יחסית דומים בתכונות שלהם והמחיר בגדול בהתאם לחוזק של החומרה שלהם. תבחר ביניהם לפי תקציב לעומת צרכים ולפי המבצעים שאתה מוצא (אפשר גם לשקול דגמים דומים כגון ה-AC68U או ה-AC88U אם אתה מוצא מבצע טוב דווקא עליהם).
עדיפות שניה: אם אתה מחפש לחסוך כסף כבר הייתי הולך על ה-RT-ACRH13 שלפחות חוסך לך סכום כסף מכובד, במיוחד לאור זה שבתקווה אפשר למוצא אותו בפחות מ-75$ ואז זה חוסך את המע"מ.
אני לא בדיוק רואה למה לשקול את ה-ACRH17 לעומת הראוטרים היקרים יותר - החיסכון הכספי לא כזה גדול ואתה מאבד פיצ'רים כמו אלה שציינת ואוסיף עוד 2 שלדעתי יחסית קריטיים ואין אותם בסדרה של ה-ACRH:
א. תמיכה ב-aiMesh - תמיד טוב שתהיה לך את האופציה בעתיד להוסיף עוד ראוטר ותהיה תמיכה של roaming ביניהם.
ב. תמיכה ב-merlin - תמיד טוב שתהיה לך את האופציה להתקין קושחה קצת אחרת עם אופציות מורחבות.
בהצלחה.
·
לצערי אין לי ניסיון עם אף אחד מהדגמים הנ"ל אבל ממה ששמעתי/קראתי/התענייתי רבות בנושא אלה דעותי:
עדיפות ראשונה: RT-AC86U או RT-AC1900P או RT-AC66U B1 שלמיטב הבנתי יחסית דומים בתכונות שלהם והמחיר בגדול בהתאם לחוזק של החומרה שלהם. תבחר ביניהם לפי תקציב לעומת צרכים ולפי המבצעים שאתה מוצא (אפשר גם לשקול דגמים דומים כגון ה-AC68U או ה-AC88U אם אתה מוצא מבצע טוב דווקא עליהם).
עדיפות שניה: אם אתה מחפש לחסוך כסף כבר הייתי הולך על ה-RT-ACRH13 שלפחות חוסך לך סכום כסף מכובד, במיוחד לאור זה שבתקווה אפשר למוצא אותו בפחות מ-75$ ואז זה חוסך את המע"מ.
אני לא בדיוק רואה למה לשקול את ה-ACRH17 לעומת הראוטרים היקרים יותר - החיסכון הכספי לא כזה גדול ואתה מאבד פיצ'רים כמו אלה שציינת ואוסיף עוד 2 שלדעתי יחסית קריטיים ואין אותם בסדרה של ה-ACRH:
א. תמיכה ב-aiMesh - תמיד טוב שתהיה לך את האופציה בעתיד להוסיף עוד ראוטר ותהיה תמיכה של roaming ביניהם.
ב. תמיכה ב-merlin - תמיד טוב שתהיה לך את האופציה להתקין קושחה קצת אחרת עם אופציות מורחבות.
בהצלחה.
-
MrShoko86
-
- חבר שרק התחיל

קודם כל , תודה רבה על התגובה האינפורמטיבית! פתחת לי את הראש עם ה aiMesh שיכול להיות הרבה יותר חשוב בניגוד ל MU MIMO שיש ל arch17.
לגבי ה RT-AC86U/ RT-AC88U, לצערי הם לא בתקציב שלי.
אני כרגע נוטה ל AC1900P, שההבדל שלו במחיר מה RT-AC66U B1 הוא ממש קטן וממה שהבנתי ה AC1900P הוא סוף של
RT-AC68U אבל משודרג עם מעבד חזק יותר, יש צדק במה שהבנתי?
לגבי ה RT-AC86U/ RT-AC88U, לצערי הם לא בתקציב שלי.
אני כרגע נוטה ל AC1900P, שההבדל שלו במחיר מה RT-AC66U B1 הוא ממש קטן וממה שהבנתי ה AC1900P הוא סוף של
RT-AC68U אבל משודרג עם מעבד חזק יותר, יש צדק במה שהבנתי?
- eran405
-
- אחראי תחום רשתות

·MrShoko86 כתב:...
RT-AC68U אבל משודרג עם מעבד חזק יותר, יש צדק במה שהבנתי?...
זה גם מה שאני מבין ובהינתן המחירים שציינת כנראה שגם אני הייתי מעדיף את ה-AC1900P. הייתי לוקח AC66U B1 או AC68U רק בשביל חיסכון רציני במחיר.
למקרה שאתה לא מכיר, הנה ביקורת על ה-AC1900P באתר שנחשב טוב:
https://www.smallnetbuilder.com/wireles ... r-reviewed
נערך לאחרונה על ידי eran405 ב 29/07/2018 7:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
MrShoko86
-
- חבר שרק התחיל

·eran405 כתב:...התכוונת שהייתה לוקח AC66U B1 או AC68U רק בשביל חיסכון רציני במחיר ,נכון?...·ה AC86U ממה שהבנתי, הוא טוב יותר מה AC1900P...
זה גם מה שאני מבין ובהינתן המחירים שציינת כנראה שגם אני הייתי מעדיף את ה-AC1900P. הייתי לוקח AC66U B1 או AC86U רק בשביל חיסכון רציני במחיר.
למקרה שאתה לא מכיר, הנה ביקורת על ה-AC1900P באתר שנחשב טוב:
https://www.smallnetbuilder.com/wireles ... r-reviewed...
- eran405
-
- אחראי תחום רשתות

@MrShoko86
·
אכן התכוונתי ל-68U (ולא 86U שכמובן עדיף בכל פרמטר חוץ מהמחיר). ערכתי את ההודעה הקודמת.
·
אכן התכוונתי ל-68U (ולא 86U שכמובן עדיף בכל פרמטר חוץ מהמחיר). ערכתי את ההודעה הקודמת.
-
MrShoko86
-
- חבר שרק התחיל

תודה!
ראיתי שה rt-ac86u היה פעם ב 160$ במבצע!!
אשבור את הראש עכשיו אם לחכות למחיר כזה או לקנות את ה ac1900P
ראיתי שה rt-ac86u היה פעם ב 160$ במבצע!!
אשבור את הראש עכשיו אם לחכות למחיר כזה או לקנות את ה ac1900P