Denon x4400 מתעקש להפעיל upmixer כ default
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לא מזמן התחדשתי ב x4400. בקרוב אמצא את הזמן לשרשור התחדשתי.
התצורה בחדר 5.1.2 .
משום מה אני לא מצליח להגיע למצב של stright decode אסביר:
אם הפורמט הוא דולבי 7.1 לא אטמוס אני מצפה שהרסיבר יבחר להשמיע תצורת 5.1 , בפועל אני מקבל
true hd + Dolby Surround ולמעשה כל הרמקולים פעילים.
אותו כנ״ל לגבי dts hd 7.1 .משום מה הרסיבר מפעיל את ה upmixer ומופיע dts neural x שוב, שבעה רמקולים רק לא הרמקולים הנכונים .. פורמט 7.1 זה surround back שאין לי בחדר ..
דרך אגב זה קורה גם בפורמטים של 5.1 לא שיש לי הרבה תוכן כזה .
קראתי בספר, יש שני מצבים, pure direct ו pure auto. ממה שראיתי ב direct האודיסי לא פעיל..
במצב pure auto אני אמור לקבל את מה שאני מבקש אבל הרסיבר מפעיל את ה upmixer תמיד.
מאוד מוזר. אני יכול כמובן לשנות את זה אחרי שפס הקול מזוהה אבל זה ממש מעצבן.
אטמוס ו dts x מזוהים תקין. בעצם הכל מזוהה תקין אני רואה את זה ב info אבל על כל הפורמטים ללא יוצא מן הכלל מופעל upmixer.
כל מה שאני רוצה זה שפס הקול המקורי ינוגן. כמו שאמרו באיזה פודקסט שאני שומע, אם הכל מנוגן כאטמוס אז כלום לא אטמוס לא ?
התצורה בחדר 5.1.2 .
משום מה אני לא מצליח להגיע למצב של stright decode אסביר:
אם הפורמט הוא דולבי 7.1 לא אטמוס אני מצפה שהרסיבר יבחר להשמיע תצורת 5.1 , בפועל אני מקבל
true hd + Dolby Surround ולמעשה כל הרמקולים פעילים.
אותו כנ״ל לגבי dts hd 7.1 .משום מה הרסיבר מפעיל את ה upmixer ומופיע dts neural x שוב, שבעה רמקולים רק לא הרמקולים הנכונים .. פורמט 7.1 זה surround back שאין לי בחדר ..
דרך אגב זה קורה גם בפורמטים של 5.1 לא שיש לי הרבה תוכן כזה .
קראתי בספר, יש שני מצבים, pure direct ו pure auto. ממה שראיתי ב direct האודיסי לא פעיל..
במצב pure auto אני אמור לקבל את מה שאני מבקש אבל הרסיבר מפעיל את ה upmixer תמיד.
מאוד מוזר. אני יכול כמובן לשנות את זה אחרי שפס הקול מזוהה אבל זה ממש מעצבן.
אטמוס ו dts x מזוהים תקין. בעצם הכל מזוהה תקין אני רואה את זה ב info אבל על כל הפורמטים ללא יוצא מן הכלל מופעל upmixer.
כל מה שאני רוצה זה שפס הקול המקורי ינוגן. כמו שאמרו באיזה פודקסט שאני שומע, אם הכל מנוגן כאטמוס אז כלום לא אטמוס לא ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

·mulder כתב:בשלט יש לך שורת כפתורים למטה , תלחץ ממושך על movie ותבחר בתפריט בעיבוד רגיל ולא upmix
נראה לי לפחות שזה מה שאמור לפתור....
ערן אני יודע אבל לא רוצה להתעסק עם זה כל פעם ..
הפתרון כפי שאני מבין אותו מקריאה בספר זה ה pure auto
http://manuals.denon.com/AVRX4400H/EU/E ... tgycpw.php
אבל או שאני לא מבין את מה שכתוב או שיש פה איזה באג כי הרסיבר מתעקש להפעיל את ה upmixer גם במצב הזה.
ההצעה שלך פותרת את הבעיה לאותו ניגון. עבור פורמט אחר או אפילו זהה במידה והפסקתי את הניגון, נדרשת בחירה מחדש. יתרה מכך, שימוש ב sound mode רק מחריף את הבעיה כי הרסיבר ישתמש במוד האחרון שנבחר לפורמט הבא.
http://manuals.denon.com/AVRX4400H/EU/E ... hpesdv.php
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

לפי זה (עמוד 265) ה upmixer הוא default כאשר הרסיבר מקבל True HD
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי