המצב:
1. פנטהאוס בן שתי קומות, קומה ראשית גדולה וקומה שניה קטנה. כניסה פרטית מהרחוב.
2. כבלים CAT7 מושחלים לשתי הקומות וכל החדרים והכניסה (הסכמתי עם הקבלן על 6 והוא שם 7).
צרכנים על רשת ה-LAN:
1. RaspberryPI שישמש כשרת אוטומציה לרשת מבוססת ZWAVE
2. מחשב נייח
3. טלוויזיה
4. אקסבוקס
5. מגדיל טווח WIFI שימוקם בכניסה למטה לטובת חיבור פעמון של RING
6. מצלמות IP, POE:
a. דלת כניסה למטה
b. מלמעלה, צופה על החניה והכניסה
c. מרכז הבית
d. מסדרון
e. מרפסת X 2
7. 3 * Deco M5 – רשת WIFI MESH
צרכנים על רשת ה-WIFI:
1. 4-5 לפטופים
2. 5 טלפונים
3. 5 מזגנים (אולי)
4. 2 טאבלטים
5. מכשירים נוספים לפי צורך + אורחים
6. טלוויזיה
אף אחד מהצרכנים המוזכרים לא תומך ביותר מ-100 MB (לפחות בגרסאות שיש לי כרגע), למרות זאת אני רוצה שהרשת הביתית תתמוך ב-1GB.
ספק אינטרנט יהיה כנראה טריפל C (אלא אם כן יש המלצה חזקה על ספק אחר), תשתית בזק (כרגע אין פייבר, אבל מקווה שיהיה בקרוב
מבחינת יכולות הנתב, אני צריך:
1. VPN (OpenVPN או כזה שכולל רישיון אחד לפחות)
2. תמיכה ב- VLAN
3. Firewall חזק ככל האפשר
4. ואולי גם DMZ
5. Fanless אם אפשר
מבחינת המתג:
1. תמיכה ב- POE (לפחות 8 פורטים)
2. סה"כ לפחות 16 פורטים, עדיף 24 (או מקסימום אח"כ בעת הצורך אשרשר עוד מתג)
3. Fanless אם אפשר
אין לי עדיפות לנתב/מתג מאוחדים או נפרדים (אלא אם כן יש המלצה לחומרה זו או אחרת).
מודם – מין הסתם אני צריך רק מודם, אבל אם הבנתי נכון, אלו פחות נפוצים. לא אכפת לי שיהיה מודם/נתב שישב לפני הנתב שלי וישמש כרשת נפרדת ופתוחה שאין לה גישה לרשת הביתית שלי. אם זה רעיון טוב, אפשר אולי ליישם עליה את הרשת לאורחים. אשמח לשמוע הערות.
בהתחשב בכל הנתונים מלמעלה, להלן לשאלות –
1. אני צריך המלצה על מודם טוב. אולי בכלל מספיק המודמים שבזק ודומיה מספקים, או שכדאי לי לקנות אחד?
2. המלצה על נתב ועל מתג. מצאתי נתב עם 16 פורטים של סיסקו: RV-345P תיאורטית יש לו את כל מה שאני מחפש, חוץ מזה שהוא סיסקו, מה שאומר שהוא מסובך והתמיכה גרועה (לפחות מניסיון אישי).
ופרמטר נוסף הוא כמובן המחיר. ה- RV-345P, זמין בארץ תמורת 1660 ₪ (כולל מע"מ). לא זול בכלל. יכול להיות שנתב ומתג נפרדים יעלו ביחד פחות?
קיבלתי המלצות חמות על Fortinet, אבל המחיר שלהם בשמיים. גם על Zyxel אבל שם הבנתי שאם לא עושים את המנוי UTM שלהם, לאחר שמנוי החינמי נגמר, הנתב מאיט בחצי (USG20-VPN).
בתודה מראש!