שליטה על סאבוופר במגבר סטריאו
שלום לכולם!
לאחר שהתחדשתי בסאב HRS 10, שמתי לב שבשביל לשמוע את הסאב בעוצמה שעולה על הרצפתיים (ELAC SL100), צריך לסובב את חוגת העוצמה על 70% או כמעט על המקסימום, ואז הסאב מתחיל לפרוח!
אני משתמש ביציאת ה PRE AMP שמוציאה את כל התדרים. בשביל להגביר טת הבאס אני משתמש בחוגה, אבל זה גם מגביר את הבאס ברצפתיים ולא כיף לשמוע ככה. אני מחפש דרך להגביר רק את הסאב כמו שיש ברסיברים 5.1 ואילך. איזו תוספת ניתן להוסיף?
תודה!
לאחר שהתחדשתי בסאב HRS 10, שמתי לב שבשביל לשמוע את הסאב בעוצמה שעולה על הרצפתיים (ELAC SL100), צריך לסובב את חוגת העוצמה על 70% או כמעט על המקסימום, ואז הסאב מתחיל לפרוח!
אני משתמש ביציאת ה PRE AMP שמוציאה את כל התדרים. בשביל להגביר טת הבאס אני משתמש בחוגה, אבל זה גם מגביר את הבאס ברצפתיים ולא כיף לשמוע ככה. אני מחפש דרך להגביר רק את הסאב כמו שיש ברסיברים 5.1 ואילך. איזו תוספת ניתן להוסיף?
תודה!
·inon007 כתב:@ארז_וחני
·
המגבר הוא DENON PMA 720
אין יציאת סאב במגבר, אז אין תדר חיתוך בקרוסאובר
הסאב מכוון לחתוך ב 40HZ...
אין כל בעיה לחבר סאב ליציאות PRE ואפילו ליציאות HIGH LEVEL של הרמקולים אם יש תמיכה כזאת בסאב. את העוצמה של הסאב אתה אמור לווסת רק מהסאב עצמו. צריך להיות לו בורר חיתוך ובורר עוצמה. תשב במקום האזנה הרגיל, ובקש ממשהו לשחק בעוצמת הסאב מהסאב עצמו עד לקבלת תוצאה מספקת... לסאב המעולה שלך יש גם כיוון פאזה. אולי יש התנגשות עם הקדמיים,אז תנסה לכוון גם את זה..
מדובר בסאב SUNFIRE HRS10 1000RMS
בכל מקום שאני קורא בו, מדברים על כך שהסאב מכוון לרבע עוצמה וזה מספיק, מכיוון שיש שליטה על עוצמת ה OUTPUT מהמגבר, אצלי אין שליטה אז צריך 70% עוצמה.
חשבתי שאולי אני צריך להוסיף משהו בשביל שאני לא אצטרך לכוון את עוצמת הסאב לכמעט מקסימום.
בכל מקום שאני קורא בו, מדברים על כך שהסאב מכוון לרבע עוצמה וזה מספיק, מכיוון שיש שליטה על עוצמת ה OUTPUT מהמגבר, אצלי אין שליטה אז צריך 70% עוצמה.
חשבתי שאולי אני צריך להוסיף משהו בשביל שאני לא אצטרך לכוון את עוצמת הסאב לכמעט מקסימום.
·הפאזה אצלי לדעתי על 0, ויכול להיות שבגלל זה נשמע כאילו הסאונד של הרמקולים הרצפתיים מתנגש עם הסאב ונוצר צליל לא נעים.BARBIE כתב:·......
אין כל בעיה לחבר סאב ליציאות PRE ואפילו ליציאות HIGH LEVEL של הרמקולים אם יש תמיכה כזאת בסאב. את העוצמה של הסאב אתה אמור לווסת רק מהסאב עצמו. צריך להיות לו בורר חיתוך ובורר עוצמה. תשב במקום האזנה הרגיל, ובקש ממשהו לשחק בעוצמת הסאב מהסאב עצמו עד לקבלת תוצאה מספקת... לסאב המעולה שלך יש גם כיוון פאזה. אולי יש התנגשות עם הקדמיים,אז תנסה לכוון גם את זה.....
נסה גם לשנות את המיקום שלו. נסה גם לחבר אותו עי פיצול יציאות הרמקולים המוגברות או רמקולי B. החיבור הזה יכול לשפר את העוצמה ואפילו לאזן יותר את הסאונד, כי בצורה זאת יש מיזוג טוב יותר בין הסאב למגבר, כי היציאה המוגברת כוללת את אותה חתימת סאונד של המגבר... אל תחשוש למקם סאב גם בפינה אחורית אם החיתוך נמוך מ 70 הרץ אז לעולם לא תבחין בכיווניות שלו..
·תודה רבה על העצה! פינה אחורית אין, אבל יציאות B יש. אני אנסה את זמ מחר.BARBIE כתב:נסה גם לשנות את המיקום שלו. נסה גם לחבר אותו עי פיצול יציאות הרמקולים המוגברות או רמקולי B. החיבור הזה יכול לשפר את העוצמה ואפילו לאזן יותר את הסאונד, כי בצורה זאת יש מיזוג טוב יותר בין הסאב למגבר, כי היציאה המוגברת כוללת את אותה חתימת סאונד של המגבר... אל תחשוש למקם סאב גם בפינה אחורית אם החיתוך נמוך מ 70 הרץ אז לעולם לא תבחין בכיווניות שלו.....
·yanivol כתב:אם אתה מוציא אל הסאב אות מלא ללא חיתוך תדרים תחשוב על לחבר בין האות לסאב פילטר LOW PASS שיצמצם את טווח התדרים המגיע לSUB...
הסאב כבר כולל פילטרי חיתוך ברמת ה PRE שמספיקים. פילטר חיצוני רק יכניס רעשים, אלא אם כן מדובר באיזה מוצר אודיפילי מאד יקר. חיבור ישיר ליציאה מוגברת הוא הפתרון הכי טוב לסטריאו וגם מומלץ עי חברת REL שנחשבת לבין הטובות מיצרני הסאבים.
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
·בחלק של עדיף לחבר את הסאב ליציאת הרמקולים אתה צודק לחלוטין, אך לא בגלל הסיבה של "חתימת צליל" אלא מהסיבה שהסיגנל שיוצא מיציאת ה-PRE הוא לא זהה לחלוטין לסיגנל היוצא מיציאת הרמקולים (מעבר לזה שהוא מוגבר כמובן).BARBIE כתב:נסה גם לשנות את המיקום שלו. נסה גם לחבר אותו עי פיצול יציאות הרמקולים המוגברות או רמקולי B. החיבור הזה יכול לשפר את העוצמה ואפילו לאזן יותר את הסאונד, כי בצורה זאת יש מיזוג טוב יותר בין הסאב למגבר, כי היציאה המוגברת כוללת את אותה חתימת סאונד של המגבר... אל תחשוש למקם סאב גם בפינה אחורית אם החיתוך נמוך מ 70 הרץ אז לעולם לא תבחין בכיווניות שלו.....
לגבי מיקום הסאב....מיקום סאב בפינה תורם באופן אוטומטי להגבר של 3db בצליל שהסאב מפיק, הפינה משמשת כמעין "שופר"....ההעדפה היא למקם את הסאב בפינה הנימצאת דווקא בקו של הרמקולים הקידמיים אם מתאפשר כמובן.
You pay peanuts, you get monkeys