התחדשתי במחשב...
-
bodedon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 211
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 8 פעמים
אהלן חברה
ברגעים אלו ממש סיימתי להרכיב את כל החלקים וכמובן סיימתי להתקין ויסטה !!!
המפרט הינו:
מארז Thermaltake דגם Mozart
לוח אם Asus P5b-E
מעבד Intel E6420
זיכרון 2X 1GB Kingstone
כ.מסך Gigabyte 8600GT Silent Pipe
כונן Asus DvD-RW SATA
כונן קשיח WD 250 16MB SATA
כונן קשיח Maxtor 120GB IDE
כ.טלוויזיה Pvr 150
וזהו בגדול...
נשמע אחלה לא???
ברגעים אלו ממש סיימתי להרכיב את כל החלקים וכמובן סיימתי להתקין ויסטה !!!
המפרט הינו:
מארז Thermaltake דגם Mozart
לוח אם Asus P5b-E
מעבד Intel E6420
זיכרון 2X 1GB Kingstone
כ.מסך Gigabyte 8600GT Silent Pipe
כונן Asus DvD-RW SATA
כונן קשיח WD 250 16MB SATA
כונן קשיח Maxtor 120GB IDE
כ.טלוויזיה Pvr 150
וזהו בגדול...
נשמע אחלה לא???
- wing2005
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 124
- קיבל תודות: 2 פעמים
אני מתכוון כללית, לנושא השקט, הגודל וכו...bodedon כתב:מאיזה בחינה אתה מתכוון!!!
מבחינת מראה אז בשבילי הוא אחלה וגם מבחינת מארז הוא מספיק גדול!
לדעתי הוא תמורה מלאה למחיר שלו!!!...
כמו כן האם לא מפריע לך העובדה שבשביל להוציא דיסק, שלא דרך השלט, צריך לפתוח את כל הפנל? בכל הביקורות שקראתי עליו ציינו שזה ממש טעות עיצובית איומה...
בסילברסטון (בכל הדגמים שבדקתי L17, L10, L14) יש כפתור של הוצאת הדיסק...
-
bodedon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 211
- קיבל תודות: 8 פעמים
לגבי הצורב אז עדיין לא ניסיתי אותו רק בחרתי אותו מכיוון שהוא SATA ומטיבעו הכבל דק בתוך המארז ולא תופס מקום!
לגבי המארז אז בפנים יש שני מאווררים 60 מ"מ שמשגעים אותי אז פשוט ניתקתי אותם לחלוטין! חשוב לשים ספק עם מאוורר 12 מ"מ שיוציא אוויר חם מחוץ למארז. לגבי הפאנל מלפנים באמת שלא מפריע לי כי כמה כבר דיסקים אני מוציא ומכניס??? לצרוב דיסק גם ככה צריך להגיע למחשב פיזית אז בשביל לפתוח דלת זה לא כל כך נורא...
לגבי המחירים אז רוב המחשב קניתי ישירות מהיבואן (דרך חבר) והספק עלה לי 200 ש"ח וכרטיס המסך 770 ש"ח מחנות באשדוד (שאחלה שירות קיבלתי, אגב)
וזהו! אם יש עוד שאלות אני אשמח לענות!!!
נ.ב
סרט 1080i מתנגן ב- powerdvd עם 2% מעבד ברקע!!! לא יאומן! בדקתי עם כמה סרטים ואילו אותו הסרט ב- MPC מתנגן עם 20% כוח מעבד (לא נורא בכלל)
לגבי המארז אז בפנים יש שני מאווררים 60 מ"מ שמשגעים אותי אז פשוט ניתקתי אותם לחלוטין! חשוב לשים ספק עם מאוורר 12 מ"מ שיוציא אוויר חם מחוץ למארז. לגבי הפאנל מלפנים באמת שלא מפריע לי כי כמה כבר דיסקים אני מוציא ומכניס??? לצרוב דיסק גם ככה צריך להגיע למחשב פיזית אז בשביל לפתוח דלת זה לא כל כך נורא...
לגבי המחירים אז רוב המחשב קניתי ישירות מהיבואן (דרך חבר) והספק עלה לי 200 ש"ח וכרטיס המסך 770 ש"ח מחנות באשדוד (שאחלה שירות קיבלתי, אגב)
וזהו! אם יש עוד שאלות אני אשמח לענות!!!
נ.ב
סרט 1080i מתנגן ב- powerdvd עם 2% מעבד ברקע!!! לא יאומן! בדקתי עם כמה סרטים ואילו אותו הסרט ב- MPC מתנגן עם 20% כוח מעבד (לא נורא בכלל)
- wing2005
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 124
- קיבל תודות: 2 פעמים
אחלה...
רק הצעה קטנה בקשר למאווררים:
חבל לוותר עליהם בכלל, אתה יכול לקנות את ה Fan Mate 2 של Zalman, (עולה בערך 25-30 ש"ח), הוא מוריד את המהירות של המאווררים לסביבות ה- 2000RPM, (יש כפתור שליטה) ואז אפילו המאווררים של ה- 60 מ"מ מורידים דיציבלים, והרווחת עוד קירור בהוצאת האויר החוצה. (המאווררים שבצד האחורי כידוע מוציאים אויר והקדמיים מכניסים אויר)
לדעתי זה פתרון פשוט וזול...
חבל לוותר עליהם בכלל, אתה יכול לקנות את ה Fan Mate 2 של Zalman, (עולה בערך 25-30 ש"ח), הוא מוריד את המהירות של המאווררים לסביבות ה- 2000RPM, (יש כפתור שליטה) ואז אפילו המאווררים של ה- 60 מ"מ מורידים דיציבלים, והרווחת עוד קירור בהוצאת האויר החוצה. (המאווררים שבצד האחורי כידוע מוציאים אויר והקדמיים מכניסים אויר)
לדעתי זה פתרון פשוט וזול...
משהו לא תקין אצלך במארז. גם אני עם אותו מארז (נמצא אצלי כחודש) ואחד היתרונות שציינתי עליו (חפש פוסטים שלי בנושא) זה המאווררים האחורים.bodedon כתב:לגבי הצורב אז עדיין לא ניסיתי אותו רק בחרתי אותו מכיוון שהוא SATA ומטיבעו הכבל דק בתוך המארז ולא תופס מקום!
לגבי המארז אז בפנים יש שני מאווררים 60 מ"מ שמשגעים אותי אז פשוט ניתקתי אותם לחלוטין! חשוב לשים ספק עם מאוורר 12 מ"מ שיוציא אוויר חם מחוץ למארז. לגבי הפאנל מלפנים באמת שלא מפריע לי כי כמה כבר דיסקים אני מוציא ומכניס??? לצרוב דיסק גם ככה צריך להגיע למחשב פיזית אז בשביל לפתוח דלת זה לא כל כך נורא......
thermaltake שמו שני מאווררי 60 מ"מ לא סטנדרטים אשר עוצבו עם כנפיים מיוחדות על מנת לתת יותר אוויר ופחות רעש. אצלי בסלון הם עובדים כל הזמן ולא שומעים אותם לחלוטין.
מקדימה, TT שמו מאוורר 80מ"מ רגיל - והוא המאוורר היחידי שגורם לרעש (יוחלף בקרוב במאוורר שקט).
אני חושב שזו שגיאה לנתק את המאוורר האחוריים, שכן הם עוזרים במשיכת אוויר חם שעולה מכיוון ה-CPU, ומכיוון הכרטיס מסך.
לסיום אוסיף ואומר שמארז איכותי, בעל גימור מצויין, אסתטי משתלב יפה בסלון, אינו מגביל מבחינת יכולות הרחבה (5 התקני 3.5 + 3 התקני 5.25) מאוורר ושקט.
החסרונות של המארז הזה הן בעיקר בזמן התקנת המערכת, הוא לא נוח למתקין, יש צורך להיעזר כל הזמן במברג (אין tool less installation) ועל מנת להגיע לרכיב X הרבה פעמים צריך לפרק גם את Y ו- Z.