קפה מסטארבקס ומכונת קפה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
לינוילבני פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
הצטרף: יולי 2018
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם!

לפני כמה ימים קניתי בברלין 6 חבילות קפה של סטארבקס.

כמובן שלא הבנתי את העסק כי כשחזרתי לארץ הבנתי שעליי להיות בעלת מכונת אספרסו אחרת כל הקפה הוא שחור...

בקיצור ולעניין אשמח להמלצות על מכונת קפה שניתן לשים בה קפה טחון( לא בצורת קפסולה מובנית ) ולקבל מנת אספרסו כמו בבתי קפה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #2 

אני מצטער להיות זה שמבשר בשורות רעות, אבל כדאי שתדע שקפה מתיישן, וקפה ארוז שמוכרים בסטארבאקס מראש הוא קפה ישן יותר מהקפה (הלא מדהים לטעמי) שהם משתמשים בו בעצמם. וזה המצב אם קנית חבילות של פולי קפה. אם קנית קפה טחון אז המצב עוד יותר גרוע ומדובר בקפה שטעמו יתדרדר עוד יותר בשניה שתפתח את האריזה. בקיצור, לא נראה לי מאוד הגיוני להכנס להשקעה במכונת אספרסו ומטחנה (שהכרחית להכנת אספרסו) רק כי קנית קפה. מדובר בהוצאה לא מבוטלת של לפחות 1500 ש"ח לציוד סביר (מיד שניה).

אם קנית פולי קפה אז יש שתי אפשרויות סבירות שאני רואה במקרה שלך. הראשונה היא לקנות ציוד זול להכנת קפה שאינו אספרסו, למשל פילטר או מקינטה. במקרה כזה לא צריך מטחנה יקרה ואפשר להסתדר עם מטחנה ידנית. קיט כזה עם מקינטה בריקה יעלה בערך 450 ש"ח. קיט עם אותה מטחנה, משפך לפילטר ופילטרים מנייר יעלה כ-300 ש"ח. בכל מקרה ציוד כזה יוכל לשמש אותך בהמשך עם קפה טרי שתוכל לקנות בארץ, במחיר זול יותר מסטארבאקס, ובאיכות גבוהה יותר.

האפשרות הסבירה השניה היא לתרום את הקפה. אני בספק אם תצליח למכור אותו.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה!

moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 360
הצטרף: יולי 2016
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #3 

אכן מה שנכתב לפניי נכון

אבל אני מניח שקנית חבילות של רבע ק"ג אז רבע נחמה.

מצד שני לא כולם רגישים לטריות הקפה כמו חברי הפורום אז אולי כן תצליח ליהנות ממנו בעצמך, אופציית המטחנה הידנית גם לדעתי הכי הגיונית ותישאר לך להמשך, אם בא לך במיילא להיכנס לתחביב אז כדאי לרכוש ציוד משומש (מטחנה במקרה שלך) ולהתגלגל איתו בעלות סבירה (יש לוח יד 2 באתר)

מצד שלישי אתה יכול לנסות למכור כאן את הקפה ולקבל החזר מסויים בסבירות מסוימת

בקיצור חשבתי שיש לי מה לחדש אבל חזרתי על אותם דברים
אז לפחות תכניס את הקפה להקפאה זה עדיף על איחסון בחוץ (למרות שזה יותר אפקטיבי לקפה שזה עתה נקלה)
רק כדי לסבר את האוזן - הקפה אופטימלי בטעמו כ10 ימים לאחר הקלייה

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #4 

מחזק את בורן אני לא חושב שזו החלטה שצריך לקפוץ אליה בגלל שקנית קפה.

תשקיעי בסט של מקינטה ומטחנה ידנית,

גם אם ממש תתלהבי ותפתחי לעולם הקפה ותרצי להשתדרג ישאר לך סט לטיולים והכי חשוב תוכלי לקרוא חומר בנחת ולהבין מה את רוצה עם כוס קפה ביד..:D

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”