פרטנר לא מוכנים להעביר קו טלפון מנתב ישן לחדש ( שתי הנתבים של פרטנר )

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
שמוליק5 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום ! אני חדש כאן בפורום , אני קורא את הפרום כבר כמה חודשים , היום נרשמתי.. כי אני זקוק לעזרת חברי הפורום ...

ולבעיה : פרטנר לא מוכנים להעביר קו טלפון מנתב ישן ( של פרטנר ) לנתב אחר - שקניתי ביד שניה וגם הוא נקנה בזמנו מפרטנר , ומי שמכר אותו אמר לי שהנתב נקנה מפרטנר ונמכר עקב מעבר לחברה אחרת ,

התקשרתי היום לפרטנר וביקשתי שיעבירו את הקווים מהנתב הישן שלהם( VTEC IAD 303+ Smart box ) לנתב החדש (Audiocodes MP264 של פרטנר ) , אבל הם לא הסכימו והם טענו שאם רוצים טלפוניה חייבים לקנות מהם באופן ישיר נתב ולשלם 20X36 = 720 וזה שרכשתי נתב שנמכר על ידם זה לא משנה והם לא יכולים להעביר אותי ...

לשאלתי האם האדם שממנו קניתי את הנתב יוכל להחזיר את המספרי טלפון שלו לנתב הוא ענה לי שאם אותו אחד עבר חברה אז הוא לא יוכל לחזור לנתב הזה אלא יצטרך לשלם 20X36 עוד פעם...

ידוע לי שחברות לא מסכימות להעביר פרטי טלפוניה לנתבים פרטיים שלא עברו שינוי על ידם , אבל האם יש להם זכות לסרב כשמדובר בנתב שעבר דרכם וגם עכשיו הם מסוגלים לגשת אליו מרחוק ולשנות הגדרות וכדו'
הרי הגדרות הSIP צרובות במכשיר ? ואין להם שום סיבה אמיתית לסרב ?
התחושה שלי שזו מסחטת כסף ,
והשאלה שלי היא : האם פרטנר יכולים ע"פ חוק לסרב לתת שרות למוצר מתוצרתם - שלא נמכר לי ישירות מפרטנר ???

אשמח לעזרת חברי הפורום
( השיחה עם נציג השרות מוקלטת)

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 898
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #2 

מבחינה חוקית אתה צריך לבדוק ברשיון המתאים לפי פרטי החברה שמופיעה בחשבונית (012\פרטנר שותפות... וכו')
https://www.gov.il/he/Departments/Guide ... terIndex=3

שמוליק5 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

זה אמור להספיק ? , אני כותב תלונה לנציב תלונות הציבור ...
מתוך "רישיון כללי אחוד לפרטנר פתרונות תקשורת נייחים שותפות מוגבלת למתן שירותי בזק"

59 .חובת חיבור מבקשים ואיסור התניה

1.59 בעל הרישיון יחבר כל מבקש לרשת לא יאוחר מהמועד הקבוע בהסכם ההתקשרות עם המנוי, אלא אם כן אישר המנהל לבעל הרישיון שלא לחבר מבקש, בנסיבות שראה אותן מוצדקות.

2.59 בעל הרישיון אינו רשאי להתנות חיבורו של מבקש, מתן שירותים או קביעת תעריפים, בתנאים בלתי סבירים, מפלים או בלתי הוגנים, ובלי לגרוע מכלליות האמור:

(א) בעל הרישיון אינו רשאי לחייב מנוי לרכוש ממנו או מאת מי מטעמו ציוד קצה;

(ב) בעל הרישיון אינו רשאי לחייב את המנוי לקבל ממנו שירותי תחזוקה או ביטוח לציוד קצה שברשותו;

(ג) בעל הרישיון אינו רשאי להגביל אספקה של חלקי חילוף לציוד קצה שנרכש ממנו או מאת מי מטעמו, למנויים או לנותן שירותי אחזקה אחר.
---
אני מניח שיספיק , לא ?

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783
נתן תודות: 1143 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #4 

(i)תפנה לפרטנר פניות במייל [email protected] בנושא אינטרנט ותקשורת קווית ואחר כך למשרד התקשורת [email protected]
בהצלחה (f)

שמוליק5 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

שלחתי לפניות הציבור של פרטנר וגם של משרד התקשורת ,
אגב נראה לפי כללי הרשיון שאפשר להשתמש אפילו במתאם שיחות פרטי , נראה מה יצא ,
בנתיים אני מנסה לחבר את שתי הנתבים במצב ברידג' כדי שיהיה לי טלפון אלא שאני די מתקשה בזה , עזרה ?

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

שמוליק5 כתב:שלחתי לפניות הציבור של פרטנר וגם של משרד התקשורת ,
אגב נראה לפי כללי הרשיון שאפשר להשתמש אפילו במתאם שיחות פרטי , נראה מה יצא ,
בנתיים אני מנסה לחבר את שתי הנתבים במצב ברידג' כדי שיהיה לי טלפון אלא שאני די מתקשה בזה , עזרה ?
...
אתה צודק זה לשון החוק אך לצערנו הצרכנים הפרטיים משרד התקשות מתפקד כמשרתם של בעלי עניין אך אסור לנו הצרכנים הפרטיים לוותר לא למשרד התקשורת ובטח לא לבעלי עניין כל פנייה שמתקבלת ממשרד התקשורת חייבת להיחשף וכך הנורמה שקיימת במשרד התקשורת תמוגר :שוטר-עצבני:

שמוליק5 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אולי לפתוח מימון המונים לתביעה מנהלית בבית המשפט העליון ?
הרי יש קייס די ברור אם משרד התקשורת לא אוכף את כללי הרשיון שהוא עצמו נתן
אבל למי יהיה כח והרצון לעשות את זה...

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

זו קריאה קצת סלקטיבית כי בסעיף של ציוד קצה:
3.45 בעל הרישיון רשאי למכור או להשכיר למנוייו ציוד קצה לשם התחברות לרשת, ובלבד שיתקיימו כל
אלה:
)א( בעל הרישיון הודיע למנוי כי אינו חייב לרכוש אצלו את ציוד הקצה לשם קבלת שירות וכי הוא
רשאי לרכוש את ציוד הקצה גם ממשווק מורשה כלשהו בארץ או ממשווק בחו"ל, שיצרן הציוד
אישר שהוא דומה בתכונותיו ובאפשרויותיו לציוד הקצה המשווק על ידי בעל הרישיון;
"

אל תצפה לניסים ממשרד התקשרות או מהחברה. אבל אולי וייס יכתוב על זה.
telecomnews.co.il

שמוליק5 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

@shaked
·אכן , אך לפחות במקרה שלי הם חייבים לאפשר את המעבר מנתב לנתב הואיל והנתב השני גם נקנה מהם אף שלא ישירות

מה שכן השר שבתקופתו יאשרו סטנדרטים לציוד VOIP שכל חברה תהיה חייבת לכבד כמו שנעשה בתחום המודמים ( איך היה המצב בתחום לפני 10 שנים ? ) יזכר לא פחות מכחלון שעשה את רפורמת הסלולר

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

המצב לא השתנה מאז שהשיקו את ה-VOB לצרכנים הביתיים ויש דברים דחופים הרבה יותר שמשרד התקשורת מתעלם מהם.

דא http://www.telecomnews.co.il/site/detai ... id=5698675
לא בדקתי מה נסגר אבל כנראה שלא הרבה...

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #11 

לא הייתי סומך על פרטנר בשום דבר שקשור לציוד פרטי - גם בשירות הטלויזיה שלהם הם לא מסכימים שתשתמש בשום ממיר חוץ מזה שהם מספקים (סלקום לעומתם מאפשרת להשתמש בכל ממיר מבוסס אנדרואיד) ואני מניח שהם גם היו רוצים לחסום את האפשרות להתחבר לרשת הסלולרית שלהם עם טלפון שלא נמכר על ידם (למרבה המזל בעניין הזה יש מודעות מספיקה בציבור).

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #12 

אין מה לבצע השוואה בין סלקום לפרטנר, פרטנר עדין תקועים הרבה מאחור בכל מה שקשור לטכנולוגיה.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

NegativeIQ כתב:לא הייתי סומך על פרטנר בשום דבר שקשור לציוד פרטי - גם בשירות הטלויזיה שלהם הם לא מסכימים שתשתמש בשום ממיר חוץ מזה שהם מספקים (סלקום לעומתם מאפשרת להשתמש בכל ממיר מבוסס אנדרואיד) ואני מניח שהם גם היו רוצים לחסום את האפשרות להתחבר לרשת הסלולרית שלהם עם טלפון שלא נמכר על ידם (למרבה המזל בעניין הזה יש מודעות מספיקה בציבור).
...
הבעיה הראשונה שמשרד התקשורת בעד החברות ולא אוכף את חוקים שהוא בעצמו קבע (W) הבעיה השנייה שהציבור הרחב מקבל את הדין ולא נלחם על זכויותיו (n) וכך התחרות בישראל מועטה :לארואהשומעמדבר:

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

אז סלקום השיקו שירות TV ופריסת סיבים מצומצמת קודם, אז מה? השרות נוראי, זמני ההמתנה הכי גבוהים בשוק, מוקדנים שלא מבינים כלום וטכנאים שרק יודעים להחליף מודם למודם גרוע אחר של ADB.
הקו טלפון הביתי שלי לא עובד ואני מעדיף שלא יעבוד מאשר לפגוש שוב את הטכנאים של סלקום.

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

mp3lll כתב:אין מה לבצע השוואה בין סלקום לפרטנר, פרטנר עדין תקועים הרבה מאחור בכל מה שקשור לטכנולוגיה.
...
·ברגע שחברה לא מכבדת את החוק אז איין שום ערך להתפתחות הטכנולוגית אצלה (W)

shtrodel
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #16 

@שמוליק5
בזמנו (לפני כ3 שנים +-) קניתי נתב מיד2 של פרטנר, וביקשתי מהמוכר שיעשה העברת בעלות אצל פרטנר על שמי (שיחת ועידה מול נציג של פרטנר).
לאחר מכן עשיתי ניוד קו טלפון לפרטנר וביקשתי שישימו את המספר על הנתב שקניתי.
ככה שזה אפשרי.

מה שהייתי מנסה לעשות במקומך זה לנסות לשחק אותה טיפש. לחבר את הנתב החדש ולהתקשר לפרטנר לומר להם שהקו טלפון שלך לא עובד (הייתי מתקשר בלילה, כך שיש פחות "מומחים" בתמיכה הטכנית שם). הם יהיו חייבים (לפחות לפי החוק) לפתור לך את הבעיה. במידה ולא יסכימו לפתור, תוכל לתבוע אותם על זה. במידה ויגידו לך שאתה חייב לחבר את הנתב הישן, תגיד שאתה לא יודע איך עושים את זה ושישלחו טכנאי. כשהטכנאי יגיע תסביר לו את הבעיה והם בדר"כ מנסים לעזור.
בהצלחה!

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

@שמוליק5
האם יש התקדמות בנושא :?: :roll:

שלח תגובה