פרטנר לא מוכנים להעביר קו טלפון מנתב ישן לחדש ( שתי הנתבים של פרטנר )
שלום ! אני חדש כאן בפורום , אני קורא את הפרום כבר כמה חודשים , היום נרשמתי.. כי אני זקוק לעזרת חברי הפורום ...
ולבעיה : פרטנר לא מוכנים להעביר קו טלפון מנתב ישן ( של פרטנר ) לנתב אחר - שקניתי ביד שניה וגם הוא נקנה בזמנו מפרטנר , ומי שמכר אותו אמר לי שהנתב נקנה מפרטנר ונמכר עקב מעבר לחברה אחרת ,
התקשרתי היום לפרטנר וביקשתי שיעבירו את הקווים מהנתב הישן שלהם( VTEC IAD 303+ Smart box ) לנתב החדש (Audiocodes MP264 של פרטנר ) , אבל הם לא הסכימו והם טענו שאם רוצים טלפוניה חייבים לקנות מהם באופן ישיר נתב ולשלם 20X36 = 720 וזה שרכשתי נתב שנמכר על ידם זה לא משנה והם לא יכולים להעביר אותי ...
לשאלתי האם האדם שממנו קניתי את הנתב יוכל להחזיר את המספרי טלפון שלו לנתב הוא ענה לי שאם אותו אחד עבר חברה אז הוא לא יוכל לחזור לנתב הזה אלא יצטרך לשלם 20X36 עוד פעם...
ידוע לי שחברות לא מסכימות להעביר פרטי טלפוניה לנתבים פרטיים שלא עברו שינוי על ידם , אבל האם יש להם זכות לסרב כשמדובר בנתב שעבר דרכם וגם עכשיו הם מסוגלים לגשת אליו מרחוק ולשנות הגדרות וכדו'
הרי הגדרות הSIP צרובות במכשיר ? ואין להם שום סיבה אמיתית לסרב ?
התחושה שלי שזו מסחטת כסף ,
והשאלה שלי היא : האם פרטנר יכולים ע"פ חוק לסרב לתת שרות למוצר מתוצרתם - שלא נמכר לי ישירות מפרטנר ???
אשמח לעזרת חברי הפורום
( השיחה עם נציג השרות מוקלטת)
ולבעיה : פרטנר לא מוכנים להעביר קו טלפון מנתב ישן ( של פרטנר ) לנתב אחר - שקניתי ביד שניה וגם הוא נקנה בזמנו מפרטנר , ומי שמכר אותו אמר לי שהנתב נקנה מפרטנר ונמכר עקב מעבר לחברה אחרת ,
התקשרתי היום לפרטנר וביקשתי שיעבירו את הקווים מהנתב הישן שלהם( VTEC IAD 303+ Smart box ) לנתב החדש (Audiocodes MP264 של פרטנר ) , אבל הם לא הסכימו והם טענו שאם רוצים טלפוניה חייבים לקנות מהם באופן ישיר נתב ולשלם 20X36 = 720 וזה שרכשתי נתב שנמכר על ידם זה לא משנה והם לא יכולים להעביר אותי ...
לשאלתי האם האדם שממנו קניתי את הנתב יוכל להחזיר את המספרי טלפון שלו לנתב הוא ענה לי שאם אותו אחד עבר חברה אז הוא לא יוכל לחזור לנתב הזה אלא יצטרך לשלם 20X36 עוד פעם...
ידוע לי שחברות לא מסכימות להעביר פרטי טלפוניה לנתבים פרטיים שלא עברו שינוי על ידם , אבל האם יש להם זכות לסרב כשמדובר בנתב שעבר דרכם וגם עכשיו הם מסוגלים לגשת אליו מרחוק ולשנות הגדרות וכדו'
הרי הגדרות הSIP צרובות במכשיר ? ואין להם שום סיבה אמיתית לסרב ?
התחושה שלי שזו מסחטת כסף ,
והשאלה שלי היא : האם פרטנר יכולים ע"פ חוק לסרב לתת שרות למוצר מתוצרתם - שלא נמכר לי ישירות מפרטנר ???
אשמח לעזרת חברי הפורום
( השיחה עם נציג השרות מוקלטת)
מבחינה חוקית אתה צריך לבדוק ברשיון המתאים לפי פרטי החברה שמופיעה בחשבונית (012\פרטנר שותפות... וכו')
https://www.gov.il/he/Departments/Guide ... terIndex=3
https://www.gov.il/he/Departments/Guide ... terIndex=3
זה אמור להספיק ? , אני כותב תלונה לנציב תלונות הציבור ...
מתוך "רישיון כללי אחוד לפרטנר פתרונות תקשורת נייחים שותפות מוגבלת למתן שירותי בזק"
59 .חובת חיבור מבקשים ואיסור התניה
1.59 בעל הרישיון יחבר כל מבקש לרשת לא יאוחר מהמועד הקבוע בהסכם ההתקשרות עם המנוי, אלא אם כן אישר המנהל לבעל הרישיון שלא לחבר מבקש, בנסיבות שראה אותן מוצדקות.
2.59 בעל הרישיון אינו רשאי להתנות חיבורו של מבקש, מתן שירותים או קביעת תעריפים, בתנאים בלתי סבירים, מפלים או בלתי הוגנים, ובלי לגרוע מכלליות האמור:
(א) בעל הרישיון אינו רשאי לחייב מנוי לרכוש ממנו או מאת מי מטעמו ציוד קצה;
(ב) בעל הרישיון אינו רשאי לחייב את המנוי לקבל ממנו שירותי תחזוקה או ביטוח לציוד קצה שברשותו;
(ג) בעל הרישיון אינו רשאי להגביל אספקה של חלקי חילוף לציוד קצה שנרכש ממנו או מאת מי מטעמו, למנויים או לנותן שירותי אחזקה אחר.
---
אני מניח שיספיק , לא ?
מתוך "רישיון כללי אחוד לפרטנר פתרונות תקשורת נייחים שותפות מוגבלת למתן שירותי בזק"
59 .חובת חיבור מבקשים ואיסור התניה
1.59 בעל הרישיון יחבר כל מבקש לרשת לא יאוחר מהמועד הקבוע בהסכם ההתקשרות עם המנוי, אלא אם כן אישר המנהל לבעל הרישיון שלא לחבר מבקש, בנסיבות שראה אותן מוצדקות.
2.59 בעל הרישיון אינו רשאי להתנות חיבורו של מבקש, מתן שירותים או קביעת תעריפים, בתנאים בלתי סבירים, מפלים או בלתי הוגנים, ובלי לגרוע מכלליות האמור:
(א) בעל הרישיון אינו רשאי לחייב מנוי לרכוש ממנו או מאת מי מטעמו ציוד קצה;
(ב) בעל הרישיון אינו רשאי לחייב את המנוי לקבל ממנו שירותי תחזוקה או ביטוח לציוד קצה שברשותו;
(ג) בעל הרישיון אינו רשאי להגביל אספקה של חלקי חילוף לציוד קצה שנרכש ממנו או מאת מי מטעמו, למנויים או לנותן שירותי אחזקה אחר.
---
אני מניח שיספיק , לא ?
- uh99
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
- נתן תודות: 1143 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
בהצלחה
שלחתי לפניות הציבור של פרטנר וגם של משרד התקשורת ,
אגב נראה לפי כללי הרשיון שאפשר להשתמש אפילו במתאם שיחות פרטי , נראה מה יצא ,
בנתיים אני מנסה לחבר את שתי הנתבים במצב ברידג' כדי שיהיה לי טלפון אלא שאני די מתקשה בזה , עזרה ?
בנתיים אני מנסה לחבר את שתי הנתבים במצב ברידג' כדי שיהיה לי טלפון אלא שאני די מתקשה בזה , עזרה ?
- uh99
- חבר מביא חבר

אתה צודק זה לשון החוק אך לצערנו הצרכנים הפרטיים משרד התקשות מתפקד כמשרתם של בעלי עניין אך אסור לנו הצרכנים הפרטיים לוותר לא למשרד התקשורת ובטח לא לבעלי עניין כל פנייה שמתקבלת ממשרד התקשורת חייבת להיחשף וכך הנורמה שקיימת במשרד התקשורת תמוגרשמוליק5 כתב:שלחתי לפניות הציבור של פרטנר וגם של משרד התקשורת ,
בנתיים אני מנסה לחבר את שתי הנתבים במצב ברידג' כדי שיהיה לי טלפון אלא שאני די מתקשה בזה , עזרה ?...
זו קריאה קצת סלקטיבית כי בסעיף של ציוד קצה:
3.45 בעל הרישיון רשאי למכור או להשכיר למנוייו ציוד קצה לשם התחברות לרשת, ובלבד שיתקיימו כל
אלה:
)א( בעל הרישיון הודיע למנוי כי אינו חייב לרכוש אצלו את ציוד הקצה לשם קבלת שירות וכי הוא
רשאי לרכוש את ציוד הקצה גם ממשווק מורשה כלשהו בארץ או ממשווק בחו"ל, שיצרן הציוד
אישר שהוא דומה בתכונותיו ובאפשרויותיו לציוד הקצה המשווק על ידי בעל הרישיון;
"
אל תצפה לניסים ממשרד התקשרות או מהחברה. אבל אולי וייס יכתוב על זה.
telecomnews.co.il
3.45 בעל הרישיון רשאי למכור או להשכיר למנוייו ציוד קצה לשם התחברות לרשת, ובלבד שיתקיימו כל
אלה:
)א( בעל הרישיון הודיע למנוי כי אינו חייב לרכוש אצלו את ציוד הקצה לשם קבלת שירות וכי הוא
רשאי לרכוש את ציוד הקצה גם ממשווק מורשה כלשהו בארץ או ממשווק בחו"ל, שיצרן הציוד
אישר שהוא דומה בתכונותיו ובאפשרויותיו לציוד הקצה המשווק על ידי בעל הרישיון;
"
אל תצפה לניסים ממשרד התקשרות או מהחברה. אבל אולי וייס יכתוב על זה.
telecomnews.co.il
@shaked
·אכן , אך לפחות במקרה שלי הם חייבים לאפשר את המעבר מנתב לנתב הואיל והנתב השני גם נקנה מהם אף שלא ישירות
מה שכן השר שבתקופתו יאשרו סטנדרטים לציוד VOIP שכל חברה תהיה חייבת לכבד כמו שנעשה בתחום המודמים ( איך היה המצב בתחום לפני 10 שנים ? ) יזכר לא פחות מכחלון שעשה את רפורמת הסלולר
·אכן , אך לפחות במקרה שלי הם חייבים לאפשר את המעבר מנתב לנתב הואיל והנתב השני גם נקנה מהם אף שלא ישירות
מה שכן השר שבתקופתו יאשרו סטנדרטים לציוד VOIP שכל חברה תהיה חייבת לכבד כמו שנעשה בתחום המודמים ( איך היה המצב בתחום לפני 10 שנים ? ) יזכר לא פחות מכחלון שעשה את רפורמת הסלולר
המצב לא השתנה מאז שהשיקו את ה-VOB לצרכנים הביתיים ויש דברים דחופים הרבה יותר שמשרד התקשורת מתעלם מהם.
דא http://www.telecomnews.co.il/site/detai ... id=5698675
לא בדקתי מה נסגר אבל כנראה שלא הרבה...
דא http://www.telecomnews.co.il/site/detai ... id=5698675
לא בדקתי מה נסגר אבל כנראה שלא הרבה...
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
לא הייתי סומך על פרטנר בשום דבר שקשור לציוד פרטי - גם בשירות הטלויזיה שלהם הם לא מסכימים שתשתמש בשום ממיר חוץ מזה שהם מספקים (סלקום לעומתם מאפשרת להשתמש בכל ממיר מבוסס אנדרואיד) ואני מניח שהם גם היו רוצים לחסום את האפשרות להתחבר לרשת הסלולרית שלהם עם טלפון שלא נמכר על ידם (למרבה המזל בעניין הזה יש מודעות מספיקה בציבור).
- uh99
- חבר מביא חבר

הבעיה הראשונה שמשרד התקשורת בעד החברות ולא אוכף את חוקים שהוא בעצמו קבעNegativeIQ כתב:לא הייתי סומך על פרטנר בשום דבר שקשור לציוד פרטי - גם בשירות הטלויזיה שלהם הם לא מסכימים שתשתמש בשום ממיר חוץ מזה שהם מספקים (סלקום לעומתם מאפשרת להשתמש בכל ממיר מבוסס אנדרואיד) ואני מניח שהם גם היו רוצים לחסום את האפשרות להתחבר לרשת הסלולרית שלהם עם טלפון שלא נמכר על ידם (למרבה המזל בעניין הזה יש מודעות מספיקה בציבור)....
אז סלקום השיקו שירות TV ופריסת סיבים מצומצמת קודם, אז מה? השרות נוראי, זמני ההמתנה הכי גבוהים בשוק, מוקדנים שלא מבינים כלום וטכנאים שרק יודעים להחליף מודם למודם גרוע אחר של ADB.
הקו טלפון הביתי שלי לא עובד ואני מעדיף שלא יעבוד מאשר לפגוש שוב את הטכנאים של סלקום.
הקו טלפון הביתי שלי לא עובד ואני מעדיף שלא יעבוד מאשר לפגוש שוב את הטכנאים של סלקום.
- uh99
- חבר מביא חבר

·ברגע שחברה לא מכבדת את החוק אז איין שום ערך להתפתחות הטכנולוגית אצלהmp3lll כתב:אין מה לבצע השוואה בין סלקום לפרטנר, פרטנר עדין תקועים הרבה מאחור בכל מה שקשור לטכנולוגיה....
@שמוליק5
בזמנו (לפני כ3 שנים +-) קניתי נתב מיד2 של פרטנר, וביקשתי מהמוכר שיעשה העברת בעלות אצל פרטנר על שמי (שיחת ועידה מול נציג של פרטנר).
לאחר מכן עשיתי ניוד קו טלפון לפרטנר וביקשתי שישימו את המספר על הנתב שקניתי.
ככה שזה אפשרי.
מה שהייתי מנסה לעשות במקומך זה לנסות לשחק אותה טיפש. לחבר את הנתב החדש ולהתקשר לפרטנר לומר להם שהקו טלפון שלך לא עובד (הייתי מתקשר בלילה, כך שיש פחות "מומחים" בתמיכה הטכנית שם). הם יהיו חייבים (לפחות לפי החוק) לפתור לך את הבעיה. במידה ולא יסכימו לפתור, תוכל לתבוע אותם על זה. במידה ויגידו לך שאתה חייב לחבר את הנתב הישן, תגיד שאתה לא יודע איך עושים את זה ושישלחו טכנאי. כשהטכנאי יגיע תסביר לו את הבעיה והם בדר"כ מנסים לעזור.
בהצלחה!
בזמנו (לפני כ3 שנים +-) קניתי נתב מיד2 של פרטנר, וביקשתי מהמוכר שיעשה העברת בעלות אצל פרטנר על שמי (שיחת ועידה מול נציג של פרטנר).
לאחר מכן עשיתי ניוד קו טלפון לפרטנר וביקשתי שישימו את המספר על הנתב שקניתי.
ככה שזה אפשרי.
מה שהייתי מנסה לעשות במקומך זה לנסות לשחק אותה טיפש. לחבר את הנתב החדש ולהתקשר לפרטנר לומר להם שהקו טלפון שלך לא עובד (הייתי מתקשר בלילה, כך שיש פחות "מומחים" בתמיכה הטכנית שם). הם יהיו חייבים (לפחות לפי החוק) לפתור לך את הבעיה. במידה ולא יסכימו לפתור, תוכל לתבוע אותם על זה. במידה ויגידו לך שאתה חייב לחבר את הנתב הישן, תגיד שאתה לא יודע איך עושים את זה ושישלחו טכנאי. כשהטכנאי יגיע תסביר לו את הבעיה והם בדר"כ מנסים לעזור.
בהצלחה!
- uh99
- חבר מביא חבר

@שמוליק5
האם יש התקדמות בנושא

האם יש התקדמות בנושא