פיזור החבילות בדואר ישראל - כרגיל שכחו שיש בני אדם שמקבלים את החבילות
בד"כ דואר ישראל מפזר את החבילות שלי בין 7 מקומות שונים ברחבי העיר באופן אקראי. מן הסתם, הם רוצים ליצור איזון בכמות החבילות בין תחנות החלוקה אבל כמו שמקובל בדואר ישראל הם לא מתחשבים באנשים שמקבלים את החבילות.
למשל, הם יכלו לפזר בין התחנות לפי רחובות קבועים או לפי חודשים או איזשהו חישוב אחר שיחסוך טרחה לנמענים.
אבל אתמול הם הגיעו לשיא אצלי :קיבלתי בו זמנית הודעות על חבילות ב 4 מקומות שונים ברחבי העיר.
כך, מצאתי את עצמי מתכנן מבצע מורכב: לצאת מהעבודה ולאסוף את כל החבילות בפחות משעה מ 4 מקומות מרוחקים.
מבצע שמזכיר את הפרק בשובר שורות בו וולטר תתכנן וביצע הרג של 8 אנשים בו זמנית (עונה 5, פרק 8 , Gliding Over All)
תחנה ראשונה: חנות לבעליי חיים, אי שם ברחבי העיר.
את פני הנכנסים מקדם תוכי ענקי בצווחות מחרישות אוזניים.
החנות עצמה מטונפת והאוויר ספוג בצחנת בעלי חיים, הפרשותיהם ומזונם. במעברים הצפופים, יש סכנת החלקה כי הרצפה מוצפת בפלגי מים. אבל....החנות פתוחה כל יום עד 20:00 אז על מה נלין.
תחנה שניה: סניף שכונתי של שופרסל דיל במרחק של 700 מטר מהתחנה הראשונה.
הנציגה בהפסקת סיגריה וכולנו מחכים כ 7 דקות. כשחזרה, לא הבעתי תרעומת: היא כבר הפכה להיות ידידה שלי והתקשרה אליי אישית לגבי 6 חבילות שלא נשלח סמס עליהן. וגם חנות זו פתוחה כל יום עד 20:00.
תחנה שלישית: חנות צעצועים במרחק של 1 ק"מ מהתחנה הקודמת.
תחנה רביעית: סופרמרקט קטן במרכז העיר, מרחק של 4 ק"מ מהתחנה הקודמת.
בכניסה לחנות היפנו אותי למדרגות לולייניות רעועות שצריך לעלות בהן. בתוך חדר קטן שנראה כמו צינוק יושבת אישה מבוגרת שתלאות החיים ניכרים בפניה ובלבושה. סביבה, פזורות מאות חבילות שלא משאירות לה מקום רב לתנועה.
לרשות המבקרים יש מקום צר מאוד לעמוד בו, בפתח החדר נטול דלת ומשקופים.
אבל כמו בשאר המקומות, הנציגה יודעת למצוא את החבילה הנכונה בכל הבלגן ומוסרת אותה לידיי בזעף.
המבצע הסתיים בהצלחה, כל החבילות נמסרו לידי ב 57 דקות. הגעתי הבייתה רטוב מזיעה, עייף ומרוצה
מחכה לאתגר הבא
למשל, הם יכלו לפזר בין התחנות לפי רחובות קבועים או לפי חודשים או איזשהו חישוב אחר שיחסוך טרחה לנמענים.
אבל אתמול הם הגיעו לשיא אצלי :קיבלתי בו זמנית הודעות על חבילות ב 4 מקומות שונים ברחבי העיר.
כך, מצאתי את עצמי מתכנן מבצע מורכב: לצאת מהעבודה ולאסוף את כל החבילות בפחות משעה מ 4 מקומות מרוחקים.
מבצע שמזכיר את הפרק בשובר שורות בו וולטר תתכנן וביצע הרג של 8 אנשים בו זמנית (עונה 5, פרק 8 , Gliding Over All)
תחנה ראשונה: חנות לבעליי חיים, אי שם ברחבי העיר.
את פני הנכנסים מקדם תוכי ענקי בצווחות מחרישות אוזניים.
החנות עצמה מטונפת והאוויר ספוג בצחנת בעלי חיים, הפרשותיהם ומזונם. במעברים הצפופים, יש סכנת החלקה כי הרצפה מוצפת בפלגי מים. אבל....החנות פתוחה כל יום עד 20:00 אז על מה נלין.
תחנה שניה: סניף שכונתי של שופרסל דיל במרחק של 700 מטר מהתחנה הראשונה.
הנציגה בהפסקת סיגריה וכולנו מחכים כ 7 דקות. כשחזרה, לא הבעתי תרעומת: היא כבר הפכה להיות ידידה שלי והתקשרה אליי אישית לגבי 6 חבילות שלא נשלח סמס עליהן. וגם חנות זו פתוחה כל יום עד 20:00.
תחנה שלישית: חנות צעצועים במרחק של 1 ק"מ מהתחנה הקודמת.
תחנה רביעית: סופרמרקט קטן במרכז העיר, מרחק של 4 ק"מ מהתחנה הקודמת.
בכניסה לחנות היפנו אותי למדרגות לולייניות רעועות שצריך לעלות בהן. בתוך חדר קטן שנראה כמו צינוק יושבת אישה מבוגרת שתלאות החיים ניכרים בפניה ובלבושה. סביבה, פזורות מאות חבילות שלא משאירות לה מקום רב לתנועה.
לרשות המבקרים יש מקום צר מאוד לעמוד בו, בפתח החדר נטול דלת ומשקופים.
אבל כמו בשאר המקומות, הנציגה יודעת למצוא את החבילה הנכונה בכל הבלגן ומוסרת אותה לידיי בזעף.
המבצע הסתיים בהצלחה, כל החבילות נמסרו לידי ב 57 דקות. הגעתי הבייתה רטוב מזיעה, עייף ומרוצה
מחכה לאתגר הבא
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
90% מהחבילות שלי מגיעות למקום קבוע (שופרסל).
עם זאת, הבת שלי (שמזמינה לאותה כתובת) מקבלת 3 מקומות רנדומלית כאשר אחת מהן זה סניף דואר די רחוק מהבית שלי עם תור באורך הגלות.
עם זאת, הבת שלי (שמזמינה לאותה כתובת) מקבלת 3 מקומות רנדומלית כאשר אחת מהן זה סניף דואר די רחוק מהבית שלי עם תור באורך הגלות.
לגבי סניפי דואר: 2 מתוך 7 המקומות שלי הם סניפי דואר ושאר ה 5 הם עסקים פרטיים.oferlaor כתב:90% מהחבילות שלי מגיעות למקום קבוע (שופרסל).
עם זאת, הבת שלי (שמזמינה לאותה כתובת) מקבלת 3 מקומות רנדומלית כאשר אחת מהן זה סניף דואר די רחוק מהבית שלי עם תור באורך הגלות....
אחרי איסוף חבילה מסניף דואר (בערך 5% מהחבילות) אני מוכן לקבל את כל החסרונות של החנויות באהבה.
מדהים איך אדם אחד בחנות שעובד בשכר מינימום ובלי הכשרה נותן תפוקה גדולה פי 3 מעובד דואר.
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
·חחח, ממש יש תור נפרד לידועים בתחום הקולנוע ביתי בשופר סל...fLy כתב:@oferlaor
·
טוב אתה אצלם תחת 'סלבים'...
- l33cher
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1895
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
וואלה,לאדע על מה אתם מדברים (פיזור,נקודות שונות לאיסוף)
מאז שלקחתי תיבה פרטית בסניף דואר שקרוב (יחסית) לבית,הכל מגיע לשם ושום דבר לא מתפזר לאף מקום.
אם היה אפשר להתקין איזו מצלמה + חיבור לאינטרנט בתור התיבה,בשביל לדעת אם הגיע משהו,במקום ללכת לשם - היה תענוג
מאז שלקחתי תיבה פרטית בסניף דואר שקרוב (יחסית) לבית,הכל מגיע לשם ושום דבר לא מתפזר לאף מקום.
אם היה אפשר להתקין איזו מצלמה + חיבור לאינטרנט בתור התיבה,בשביל לדעת אם הגיע משהו,במקום ללכת לשם - היה תענוג
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty
- Evil-u
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1376
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
·עשיתי אותו הדבר ולתיבה הזו הגיעו רק פתקיםl33cher כתב:וואלה,לאדע על מה אתם מדברים (פיזור,נקודות שונות לאיסוף)
אם היה אפשר להתקין איזו מצלמה + חיבור לאינטרנט בתור התיבה,בשביל לדעת אם הגיע משהו,במקום ללכת לשם - היה תענוג...
שכן החבילות המשיכו להשלח לחנויות
גם לי זה היה קורה, בגלל ששמתי מיקוד ״ישן״ (5 ספרות במקום 7 ספרות) או שלא שמתי מיקוד בכלל - החבילות הגיעו לסופרים בקצה השני של העיר.
זה הסתדר כשהזמנתי עם המיקוד הנכון בעל 7 ספרות.
מסתבר שגם באתר של הדואר יש ״המלצה״ להוסיף מיקוד - שווה לנסות
מסתבר שגם באתר של הדואר יש ״המלצה״ להוסיף מיקוד - שווה לנסות
אני משתמש במיקוד 7 ספרות בערך מהזמן שיש דבר כזה.Kitty כתב:גם לי זה היה קורה, בגלל ששמתי מיקוד ״ישן״ (5 ספרות במקום 7 ספרות) או שלא שמתי מיקוד בכלל - החבילות הגיעו לסופרים בקצה השני של העיר.
מסתבר שגם באתר של הדואר יש ״המלצה״ להוסיף מיקוד - שווה לנסות...
ההשערה שלי היא שבחולון יש דרישה של בעלי עסקים לפיזור החבילות או סתם שלומיאליות של הדואר בלי טיפה של מחשבה על הטירחה שנגרמת לציבור.
תכלס, זה הכי טוב. במקום העבודה הקודם שלי זה היה אפשרי, כיום אין לי אפשרות כזו.mrraz111 כתב:אני גיליתי שיטה שעובדת בשבילי
שם את הכתובת של העבודה של אשתי
חברת הייטק עם חדר דואר
הכל מגיע לשם עם שליח של הדואר....
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 611
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
גם אצלי בראשון לציון אותו סיפור.
הפסקתי להזמין מהאינטרנט מכל אתר שהוא לא אמזון (שם לא משתמשים בשירותי הדואר הרגיל לפחות).
לאחרונה ראיתי אופציה לקחת תיבה ל 48 שעות באחד מסניפי יילו של פז, תמורת עשרה שקלים.
זה ממש על הדרך אצלי ולכן אנסה את זה בפעם הבאה. לעצור במפרץ הכביש, לקחת חבילה עם קוד (ללא נציג), זמינות 24 שעות.
נשמע אירופה, רק המחיר יקר.
הפסקתי להזמין מהאינטרנט מכל אתר שהוא לא אמזון (שם לא משתמשים בשירותי הדואר הרגיל לפחות).
לאחרונה ראיתי אופציה לקחת תיבה ל 48 שעות באחד מסניפי יילו של פז, תמורת עשרה שקלים.
זה ממש על הדרך אצלי ולכן אנסה את זה בפעם הבאה. לעצור במפרץ הכביש, לקחת חבילה עם קוד (ללא נציג), זמינות 24 שעות.
נשמע אירופה, רק המחיר יקר.