מגבר DIY AKSA55
שלום,
זה מגבר שגמרתי לבנות לא מזמן , 5 ערוצים - 55W כל אחד. תצורה CLASS AB.
במקור הוא נועד ל HT אך הוא משמש בעיקר לסטריאו, כאשר לכל ערוץ יש ספק כי נפרד לחלוטין ,המגבר בנוי מ KIT שרכשתי מחברה אוסטרלית בשם ASPEN ונקרא AKSA55. בקיצור הוא נשמע מדהים - אחד הטובים ששמעתי : סאונד מאד מדויק ובמה מדהימה - יחסית ל DIY הראשון שלי יצא ממש טוב. לכל מי שמעוניין בפרטים אשמח לנדב עוד מידע ( אפשר גם ב www.aksaonline.com )
אורן
זה מגבר שגמרתי לבנות לא מזמן , 5 ערוצים - 55W כל אחד. תצורה CLASS AB.
במקור הוא נועד ל HT אך הוא משמש בעיקר לסטריאו, כאשר לכל ערוץ יש ספק כי נפרד לחלוטין ,המגבר בנוי מ KIT שרכשתי מחברה אוסטרלית בשם ASPEN ונקרא AKSA55. בקיצור הוא נשמע מדהים - אחד הטובים ששמעתי : סאונד מאד מדויק ובמה מדהימה - יחסית ל DIY הראשון שלי יצא ממש טוב. לכל מי שמעוניין בפרטים אשמח לנדב עוד מידע ( אפשר גם ב www.aksaonline.com )
אורן
-
- מבפנים
-
- מבחוץ
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
תשמע באמת נראה משהו רציני ואולי תשלח אותו באמת לבדיקת האתר
לעומת הקיטים העלובים שהיו פעם זה נראה מרשים
אגב ,אני מניח שגם קיט עלוב שאתה בונה בעצמך נותן סיפוק אדיר לבונהו
לעומת הקיטים העלובים שהיו פעם זה נראה מרשים
אגב ,אני מניח שגם קיט עלוב שאתה בונה בעצמך נותן סיפוק אדיר לבונהו
אמן מייסר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תודה לכולם על המחמאות.
זה היה אחד הפרויקטים הארוכים שלי (כמעט שנתיים), מבחינת עלות כל ערוץ עולה בערך 110$ בתצורה הפשוטה שלו עם רכיבים סבירים, מה שמיקר את העסק זה השנאים, אין לי מספר מדויק אבל אני מאמין שסה"כ יצא לי קרוב ל 1000$. כמובן שהמחיר זה לא הכל והסיפוק מפרויקט כזה הו א-ד-י-ר, אין לזה מחיר.
מרטין : הייתי מאד שמח להשוות אותו עם מגברים אחרים באותו טווח מחירים , אבל מכיוון שזה המגבר הראשון הרציני שלי עוד לא הספקתי
, בכל מקרה אני יודע שאנשים שבנו אותו והשווה אותו טוענים שהוא מגבר HIGH END אמיתי אפילו ברמה של KRELL , BAT , CLASSE ופירמות דומות, מי שמעוניין לקרוא כתבות מוזמן להיכנס לאתר של החברה יש להם פורום מעולה וקהילה ממש נחמדה.
כרגע המגבר עובד עם רמקולים של TRIANGLE ואני אשמח לשמוע אותו עם משהוא יותר רציני ...
זה היה אחד הפרויקטים הארוכים שלי (כמעט שנתיים), מבחינת עלות כל ערוץ עולה בערך 110$ בתצורה הפשוטה שלו עם רכיבים סבירים, מה שמיקר את העסק זה השנאים, אין לי מספר מדויק אבל אני מאמין שסה"כ יצא לי קרוב ל 1000$. כמובן שהמחיר זה לא הכל והסיפוק מפרויקט כזה הו א-ד-י-ר, אין לזה מחיר.
מרטין : הייתי מאד שמח להשוות אותו עם מגברים אחרים באותו טווח מחירים , אבל מכיוון שזה המגבר הראשון הרציני שלי עוד לא הספקתי
כרגע המגבר עובד עם רמקולים של TRIANGLE ואני אשמח לשמוע אותו עם משהוא יותר רציני ...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
יותר פרטים על המגבר אפשר למצוא כאן :
http://www.aksaonline.com/products_2_1.html
אני לא מעריץ גדול של CLASS D לכן לא הלכתי לכיוון הזה, אני מאמין שלבנות את האלקטרוניקה זה החלק הפשוט במגבר , זה יכול לקחת בערך שבוע לכל ערוץ כולל בדיקות , מה שיותר קשה זה המכניקה (קופסה וכו'). ידע תאורטי באלקטרוניקה יכול לעזור במהלך פרויקט כזה אבל לדעתי הוא לא הכרחי - יותר חשוב לדעת לבנות כלומר להלחים להכיר רכיבים וכו'.
http://www.aksaonline.com/products_2_1.html
אני לא מעריץ גדול של CLASS D לכן לא הלכתי לכיוון הזה, אני מאמין שלבנות את האלקטרוניקה זה החלק הפשוט במגבר , זה יכול לקחת בערך שבוע לכל ערוץ כולל בדיקות , מה שיותר קשה זה המכניקה (קופסה וכו'). ידע תאורטי באלקטרוניקה יכול לעזור במהלך פרויקט כזה אבל לדעתי הוא לא הכרחי - יותר חשוב לדעת לבנות כלומר להלחים להכיר רכיבים וכו'.
כשתיכננתי את הקופסה זה נראה לי הרבה מקום, אבל כשהתחלתי לחבר את הכל בפנים אז קצת נהיה צפוץ ואז החיווט יצא קצת איך לומר בעדינות - מפזור. אבל תמיד יש מקום לשיפור וזה כנראה יהיה הצעד הבא.
לגבי ההארקה, נכון שבמקור לא אמורים לחבר את ההארקה של השסי למעגל אבל מסתבר שככה יש פחות זימזום מהרמקולים אז השארתי את זה מחובר וכרגע יש פשוט שקט מדהים ולא שומעים כלום גם כאשר הווליום הכי גבוה. אין לי בעית ללואות אדמה אז זה בסדר כרגע...
אם תרצה צוכל למצוא סכימות ב www.diyaudio.com פשוט חפש AKSA55.
לגבי ההארקה, נכון שבמקור לא אמורים לחבר את ההארקה של השסי למעגל אבל מסתבר שככה יש פחות זימזום מהרמקולים אז השארתי את זה מחובר וכרגע יש פשוט שקט מדהים ולא שומעים כלום גם כאשר הווליום הכי גבוה. אין לי בעית ללואות אדמה אז זה בסדר כרגע...
אם תרצה צוכל למצוא סכימות ב www.diyaudio.com פשוט חפש AKSA55.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
פחות זמזום זאת אומרת שמקודם כן היה לך זמזום כזה? האם זה קורה בכל הערוצים? אני אישית מעדיף תמיד להפריד בין אדמת השאסי (שמחוברת להארקת הרשת) ואדמת המעגלים (בד"כ נק' יחוס של קבלי הסינון הראשיים). לגבי סכימה - לא מצאתי 
מאחר ומדובר ב KIT מסחרי לא אוכל לצערי לשלוח או לפרסם פה את הסכימות של המגבר, אבל לכל מי שמעוניין אפשר להתאמץ ולמצוא את הסכימות בנבכי האינטרנט.yairf כתב:פחות זמזום זאת אומרת שמקודם כן היה לך זמזום כזה? האם זה קורה בכל הערוצים? אני אישית מעדיף תמיד להפריד בין אדמת השאסי (שמחוברת להארקת הרשת) ואדמת המעגלים (בד"כ נק' יחוס של קבלי הסינון הראשיים). לגבי סכימה - לא מצאתי...
לא מצאת סכמה כי אין סכמה זמינה. המתכנן מסיבות מובנות לא פרסם את הסכמה ואפילו משך את הסכמה של ה"אבא" של המגבר הזה שהיתה מפורסמת באתר של ESP
דרך אגב המחיר כיום לקיט הבסיסי הוא 430 דולר אוסטרלי שזה בערך 1400 שקל לשני ערוצים בסיסים ואכן נחשב לאחד הקיטים המוארכים ביותר
דרך אגב המחיר כיום לקיט הבסיסי הוא 430 דולר אוסטרלי שזה בערך 1400 שקל לשני ערוצים בסיסים ואכן נחשב לאחד הקיטים המוארכים ביותר
גיא
כל הכבוד אורן!
קראתי על המגברים הללו בעבר, המלצות מאוד חיוביות קיבל המגבר גם ממתכנן מגברים מאנגליה שאני מכבד את דעתו. אישית לא יצא לי להאזין למימוש של קיט זה אך אומרים שיש להם גוון מאוד יפה במיד והיצרן טוען שניסה לחקות צליל של מגבר שפורפרתי בשימוש במגבר טרנזיסטורי.
לא ראיתי פירוט של המעגל או הסבר שלו כיצד יישם את תכנון המעגל שלו.
אני ממליץ לך להצמיד ולקשור יחדיו תיילים אשר שייכים לאותו מעגל. לדוגמא את כבלי השנאי קשור יחדיו. את התיילים של אספקת המתח + - ו-0 גם קשור יחדיו- לא עושים זאת רק ליופי וסדר הבניה- זה מקטין השראויות פארזיטיות בין התיילים ומשפר מבחינה חשמלית. (שים לב מה אתה קושר יחד לפי המעגל).
כמו כן דאג לחיבור קצר ככל האפשר בין קבלי הסינון למעגלי המגבר, אם התיילים ארוכים כי אין לך ברירה כבר מבחינת מבנה המארז- לפף אותם יחד.
בהצלחה!
אבי
אני ממליץ לך להצמיד ולקשור יחדיו תיילים אשר שייכים לאותו מעגל. לדוגמא את כבלי השנאי קשור יחדיו. את התיילים של אספקת המתח + - ו-0 גם קשור יחדיו- לא עושים זאת רק ליופי וסדר הבניה- זה מקטין השראויות פארזיטיות בין התיילים ומשפר מבחינה חשמלית. (שים לב מה אתה קושר יחד לפי המעגל).
כמו כן דאג לחיבור קצר ככל האפשר בין קבלי הסינון למעגלי המגבר, אם התיילים ארוכים כי אין לך ברירה כבר מבחינת מבנה המארז- לפף אותם יחד.
בהצלחה!
אבי
Re: כל הכבוד אורן!
תודה אבי, יש לי כמה רעיונות לשיפור :AR_sound כתב:קראתי על המגברים הללו בעבר, המלצות מאוד חיוביות קיבל המגבר גם ממתכנן מגברים מאנגליה שאני מכבד את דעתו. אישית לא יצא לי להאזין למימוש של קיט זה אך אומרים שיש להם גוון מאוד יפה במיד והיצרן טוען שניסה לחקות צליל של מגבר שפורפרתי בשימוש במגבר טרנזיסטורי.
בהצלחה!![]()
אבי...
1. לאסוף את החוטים של כל מעגל וללפף אותם כמו צמה אחד סביב השני - מה שהצעת.
2. להפריד בין ספקי הכח למעגלי ההגברה טוטאלית - לבנות קופסא נפרדת לספק כח.
3. להחליף את החיווט הפנימי בחוטים יותר רציניים של CARDAS או KIMBER.
.... תמיד יש מקום לשיפור.
לגבי מבחן ההשוואה ,דיברתי עם מרטין בפרטי ואנחנו נתאם משהוא בעתיד הקרוב.