סאב "רוקד"
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
עברנו לבית חדש ושמתי לב לתופעה משעשעת - הסאב שלי "רוקד" בסצינות חזקות. אפשר ממש לראות את הקפיצות והתנועות שלו (חשוב לציין שיש לו דרייבר פאסיבי בתחתית).
כרגע הוא עם כריות גומי על רצפת פרקט. רעיונות איך "לקבע" אותו?
כרגע הוא עם כריות גומי על רצפת פרקט. רעיונות איך "לקבע" אותו?
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

@mulder
לא רואה מה הקשר לאיכות, זה פונקציה של משקל...
לא רואה מה הקשר לאיכות, זה פונקציה של משקל...
DudeShemesh כתב:עברנו לבית חדש ושמתי לב לתופעה משעשעת - הסאב שלי "רוקד" בסצינות חזקות. אפשר ממש לראות את הקפיצות והתנועות שלו (חשוב לציין שיש לו דרייבר פאסיבי בתחתית).
כרגע הוא עם כריות גומי על רצפת פרקט. רעיונות איך "לקבע" אותו?...
- בדוק עם פלס את הרצפה.
- תניח אותו על משטח מבודד (חיצוני) סטייל auralex.
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 25/07/2018 14:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6305
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
הסאב רוקד כי הוא יצא מאיזון ככל הנראה.
אחד מהדרייברים (יתכן הפאסיבי) יצא מאיזון.
מציע לבדוק את זה.
לא מכיר סאב, עוצמתי ככל שיהיה, אשר רוקד לו תוך כדי ניגון.
***עריכה - אלא אם כן רגליות הגומי נשחקו באופן שכזה שהן אינן אפקטיביות, או שאינן מתאימות לחומר ממנו הרצפה עשויה.
מציע לבדוק את זה.
***עריכה - אלא אם כן רגליות הגומי נשחקו באופן שכזה שהן אינן אפקטיביות, או שאינן מתאימות לחומר ממנו הרצפה עשויה.
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

@gal-cohen
מה זה אומר "יצא מאיזון"? איך בודקים את זה? ואיך מטפלים בזה?
מה זה אומר "יצא מאיזון"? איך בודקים את זה? ואיך מטפלים בזה?
יש מצב שכריות הגומי לא נשחקו במידה שווה ואז יוצא שלא כל רגלי הסאב ניצבות על הרצפה באופן יציב בלי להתנדנד.
תנסה להזיז את הסאב מצד לצד.
אם הוא מתנדנד - תחליף את כל הכריות או שתניח אותו על משטח ייעודי, כמו שהציעו לך קודם.
ארז
תנסה להזיז את הסאב מצד לצד.
אם הוא מתנדנד - תחליף את כל הכריות או שתניח אותו על משטח ייעודי, כמו שהציעו לך קודם.
ארז
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9065
- נתן תודות: 1584 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
איזה סאב ? בגדול לא אמור לקרות...
התופעה נגרמת בגלל שתנועת הויברציות של הדרייבר "עולות" על משקל התיבה ואז התיבה רוקדת אם כתוצאה מרצפה לא מאוזנת, סאב לא מפולס, גומיות שחוקות וכדו'.
בשביל לפתור את זה, וודא כמובן את כל הלעיל שהוא תקין... מקווה שכיול עשית - כי החלל בבית החדש שונה מהבית הקודם.
תוודא שהסאב לא נחנק ויכול לעמוד "בעומס" עליו.
ואם אתה רוצה, ניתן להוסיף משטח ייעודי כזה ודומיו לשיכוך או גומיות כאלו.
התופעה נגרמת בגלל שתנועת הויברציות של הדרייבר "עולות" על משקל התיבה ואז התיבה רוקדת אם כתוצאה מרצפה לא מאוזנת, סאב לא מפולס, גומיות שחוקות וכדו'.
בשביל לפתור את זה, וודא כמובן את כל הלעיל שהוא תקין... מקווה שכיול עשית - כי החלל בבית החדש שונה מהבית הקודם.
תוודא שהסאב לא נחנק ויכול לעמוד "בעומס" עליו.
ואם אתה רוצה, ניתן להוסיף משטח ייעודי כזה ודומיו לשיכוך או גומיות כאלו.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה לכל העונים. הסאב המדובר הוא Aero 9 של Cambridge Audio. הגומיות נראות תקינות לגמרי, והסאב לא מתנדנד כשאני מנסה להזיז אותו.
כמובן שהוא עבר כיול בדירה החדשה, והרצפה פה (פרקט) מחוספסת יותר מהבית הקודם, שם זה לא קרה (לפחות לא ששמתי לב). מה שכן, זה היה בסצינה עם המון באסים על ווליום גבוה.
מעדיף לשמור משטח יעודי למוצא אחרון. עוד רעיונות?
כמובן שהוא עבר כיול בדירה החדשה, והרצפה פה (פרקט) מחוספסת יותר מהבית הקודם, שם זה לא קרה (לפחות לא ששמתי לב). מה שכן, זה היה בסצינה עם המון באסים על ווליום גבוה.
מעדיף לשמור משטח יעודי למוצא אחרון. עוד רעיונות?
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
·פעם ראשונה שאני שומע על כזה דבר "סאב יצא מאיזון"gal-cohen כתב:הסאב רוקד כי הוא יצא מאיזון ככל הנראה.
מציע לבדוק את זה.
***עריכה - אלא אם כן רגליות הגומי נשחקו באופן שכזה שהן אינן אפקטיביות, או שאינן מתאימות לחומר ממנו הרצפה עשויה....
ה-SUNFIRE שלי היה "מטייל" חופשי בסלון עד שהנחתי אותו על פד של Auralex, יש גם ל-ISOACOUSTICS פיתרון לסאבים אך הוא פחות דקורטיבי.
פיתרון נוסף הוא להניח את הסאב על "ספוג שייטת" או על משטח ספוג מוקצף.
You pay peanuts, you get monkeys
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

·אתה יכול לגלגל עיניים כמה שתרצה, אבל החיבור של הסליל עשוי להפגע והאלמנט יוצא מאיזון.freerider כתב:·פעם ראשונה שאני שומע על כזה דבר "סאב יצא מאיזון"29706 כתב:......
ה-SUNFIRE שלי היה "מטייל" חופשי בסלון עד שהנחתי אותו על פד של Auralex, יש גם ל-ISOACOUSTICS פיתרון לסאבים אך הוא פחות דקורטיבי.
פיתרון נוסף הוא להניח את הסאב על "ספוג שייטת" או על משטח ספוג מוקצף....
זה יכול לגרור חיכוך, תזוזה כמובן לא מאוזנת ועד כשל מוחלט של האלמנט כתוצאה מכך.
לא אומר שזה קרה לו, אך זו תקלה די נפוצה.
- freerider
- חבר ותיק

@gal-cohen
·אם הסליל היה "יוצא מאיזון" או יותר נכון "יוצא ממירכוז" הוא היה שומע את הסאב מחרחר קשות עוד לפני שהסאב היה מתחיל "לרקוד", המרווח שבין הסליל לדפנות המגנט הוא מילימטרים בודדים (בסביבות 3) וכל סטיה של הסליל מהמירכוז שלו תגרור רעש חירחור מהסאב שלא משתמע לשתי פנים.
האלמנט עצמו או המימברנה לא יוצאת מאיזון בלי פגיעה קשה בה, בד"כ גם אם הספוג\גומי המקיף אותה פגום במעל 60% המימברנה עדיין תזוז החוצה ופנימה בצורה תקינה.
·אם הסליל היה "יוצא מאיזון" או יותר נכון "יוצא ממירכוז" הוא היה שומע את הסאב מחרחר קשות עוד לפני שהסאב היה מתחיל "לרקוד", המרווח שבין הסליל לדפנות המגנט הוא מילימטרים בודדים (בסביבות 3) וכל סטיה של הסליל מהמירכוז שלו תגרור רעש חירחור מהסאב שלא משתמע לשתי פנים.
האלמנט עצמו או המימברנה לא יוצאת מאיזון בלי פגיעה קשה בה, בד"כ גם אם הספוג\גומי המקיף אותה פגום במעל 60% המימברנה עדיין תזוז החוצה ופנימה בצורה תקינה.
- freerider
- חבר ותיק

במיקרה הרמקול שבתמונה נימצא על שולחן העבודה שלי (JBL CONTROL 1), שים לב בספוג שבחלק התחתון של הוופר מתפורר ולא ממש "אוחז" את הממיברנה.....הרמקול נשמע מצויין גם בווליום גבוה וללא חירחור או זימזום (רק נפילה בתחום המידבס).
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

@ארז_וחני
כן, גם בדירה הקודמת היה פרקט, ואפילו חלק יותר.
לגבי כל עניין האיזון - אני בספק אם זה המצב - הסאב נשמע טוב בסה"כ.
כן, גם בדירה הקודמת היה פרקט, ואפילו חלק יותר.
לגבי כל עניין האיזון - אני בספק אם זה המצב - הסאב נשמע טוב בסה"כ.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

·חוץ מהמשפט האחרון על הספוג שאינו קשור כאמור, אתה די מחזק את מה שטענתי, רק במילותיך.freerider כתב:@gal-cohen
האלמנט עצמו או המימברנה לא יוצאת מאיזון בלי פגיעה קשה בה, בד"כ גם אם הספוג\גומי המקיף אותה פגום במעל 60% המימברנה עדיין תזוז החוצה ופנימה בצורה תקינה....
ושוב כפי שכבר ציינתי, זה לא אומר שזו הבעיה שלו, אלא ניתן הסבר לתופעה - במילותיי.
- freerider
- חבר ותיק

@gal-cohen
·אין שום קשר למה שאתה כתבת והתכוונת לבין מה שאני כתבתי...סאב לא זז ממקומו בגלל חוסר מירכוז של סליל ולא קיים כזה דבר ש״סאב יוצא מאיזון״.
אם הסליל היה יוצא ממירכוז הסאב היה מחרחר ולא זז ורוקד.
·אין שום קשר למה שאתה כתבת והתכוונת לבין מה שאני כתבתי...סאב לא זז ממקומו בגלל חוסר מירכוז של סליל ולא קיים כזה דבר ש״סאב יוצא מאיזון״.
אם הסליל היה יוצא ממירכוז הסאב היה מחרחר ולא זז ורוקד.