כיול והגדרות תצוגה בטלויזיה oled c8 55'
-
xmoshe1234
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 24
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אהלן חברים.
רכשתי טלויזיה oled c8 lg 55' ואני רוצה לבצע בה כיול והגדרות תצוגה ושמע
כדי להפיק מימנה תמייטב.
והאינטרנט פועל על חיבור wifi ויש קצת תקיעות בסרטונים ביוטיוב וקירטוים במשחקי כדורגל (הכדור מקרטע) .
האם חיבור כבל רשת יפטור תבעיה או שאין כל כך הבדל משמעותי למהירות האינטרנט?
מישהו יכול לתת מדריך ופתרון לעניין? תודה
רכשתי טלויזיה oled c8 lg 55' ואני רוצה לבצע בה כיול והגדרות תצוגה ושמע
כדי להפיק מימנה תמייטב.
והאינטרנט פועל על חיבור wifi ויש קצת תקיעות בסרטונים ביוטיוב וקירטוים במשחקי כדורגל (הכדור מקרטע) .
האם חיבור כבל רשת יפטור תבעיה או שאין כל כך הבדל משמעותי למהירות האינטרנט?
מישהו יכול לתת מדריך ופתרון לעניין? תודה
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c8/settings
הכיול שלהם לא תמיד מתאים לכולם אבל יכול להיות התחלה טובה.
שים לב שהם מכבים את כל או כמעט את כל הפיצ'רים של שיפור תמונה (חדות, קונטרסט, תנועה) אז יכול להיות שתרצה להפעיל מחדש חלק מהם אם הם נראים לך טוב.
שים לב שהם מכבים את כל או כמעט את כל הפיצ'רים של שיפור תמונה (חדות, קונטרסט, תנועה) אז יכול להיות שתרצה להפעיל מחדש חלק מהם אם הם נראים לך טוב.
·freedom_il כתב:https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c8/settings
שים לב שהם מכבים את כל או כמעט את כל הפיצ'רים של שיפור תמונה (חדות, קונטרסט, תנועה) אז יכול להיות שתרצה להפעיל מחדש חלק מהם אם הם נראים לך טוב....
הכיולים שלהם מתאים אולי לעיוורים... הם תמיד רוצים שתכבה כל פיצ'ר של החלקת תמונה, תבחר במצב קולנוע עם צבעים דהוים ללא חיים, תגרום למריחה עי הורדת החדות ל 0.... בכל פעם שניסיתי המלצות שלהם מיד אפסתי חזרה לברירת מחדל.. המלצות הכיול שלהם גורמות לי לקחת בספק גדול את הסקירות שלהם...
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
@BARBIE
הכיול שלהם זה נקודת התחלה ל white balance וגם זה תלוי מסך ככל הנראה אז אולי צריך להשוות מול אחד הפריסטים. כל השאר זה תלוי במשתמש. אני ממליץ להתחיל בהכל כבוי ולהוסיף מה שמשפר.
הכיול שלהם זה נקודת התחלה ל white balance וגם זה תלוי מסך ככל הנראה אז אולי צריך להשוות מול אחד הפריסטים. כל השאר זה תלוי במשתמש. אני ממליץ להתחיל בהכל כבוי ולהוסיף מה שמשפר.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
ב- LG בחירה במצבי מומחה ומצב טכניקולור הם המצבים הכי נכונים ומדוייקים ישר מהקופסא. לכייל הלאה למשהו יותר מדוייק כבר צריך ציוד מדידה, מחשב, תכנה, יידע וכמה שעות של כיוונונים עבור כל כניסה ובכל כניסה לכל סוג אות. כאב ראש לא קטן אבל אין בו כיום לדעתי כבר צורך במסכים בקליבר הזה משתי סיבות פשוטות - ראשית כי המסכים בקליבר הזה מגיעים כבר די קרובים לתקנים ישר מהקופסא במצבי התמונה הנכונים (אותם ציינתי קודם). שנית, הצופה המומצע (אפילו החובב הנלהב בהרבה מקרים) לא ממש יבחין בין בין תמונה לא מכויילת לתמונת רפרנס. (גאמא לא עוקבת בדיוק, צבעים סוטים מקצת מעל 3dE מעל הנומינל, הלבן הוא 6600K במקום 6500K ועוד). ואם אין לך מושג מה רשמתי אז אתה לא צריך להביא מכייל מקצועי שיידע לגהץ לך את הסטיות.
בקיצור, אין צורך לכייל. אפשר לבחור מצב תמונה נכון כמו אלו שציינתי או אם לא אוהבים להגדיר מה שרוצים לבד לפי העין. יהיה נחמד אם לא יקראו "למשחק עם התמונה עד שהתמונה באה לי טוב בעין" בשם "כיול" (כי זה למעשה בדיוק ההיפך מלכייל), אבל כבר התייאשתי מלנסות להסביר אחרי עשר שנים בפורום.
בהצלחה
בקיצור, אין צורך לכייל. אפשר לבחור מצב תמונה נכון כמו אלו שציינתי או אם לא אוהבים להגדיר מה שרוצים לבד לפי העין. יהיה נחמד אם לא יקראו "למשחק עם התמונה עד שהתמונה באה לי טוב בעין" בשם "כיול" (כי זה למעשה בדיוק ההיפך מלכייל), אבל כבר התייאשתי מלנסות להסביר אחרי עשר שנים בפורום.
בהצלחה
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
@hsheffer
·
אני אישית לא מכיר אדם כזה. אני די בטוח שיש פשוט לא יצא לי לברר על זה. חכה בהקשר הזה לתגובות אחרות, אולי ידעו להפנות אותך.
(אמנם יש לי קולורימטר ואמנם כיילתי איתו כמה דברים בסיסיים בעבר, אבל אני ממש לא מכייל ולא מקצועי. ולמען הסר ספק גם לא מציע שירות כזה או אחר, לא בעלות ולא בחינם.
)
·
אני אישית לא מכיר אדם כזה. אני די בטוח שיש פשוט לא יצא לי לברר על זה. חכה בהקשר הזה לתגובות אחרות, אולי ידעו להפנות אותך.
(אמנם יש לי קולורימטר ואמנם כיילתי איתו כמה דברים בסיסיים בעבר, אבל אני ממש לא מכייל ולא מקצועי. ולמען הסר ספק גם לא מציע שירות כזה או אחר, לא בעלות ולא בחינם.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".