עזרה TPLink Archer C9 לא עובד ב 5GHz
-
bangoo
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 687
היי,
לאחרונה קניתי מארה"ב את הראוטר הנ"ל ולאחר התקנה אני יכול להתחבר רק ל 2.4.
במכשירים התומכים 5 אני רואה שהוא מוצא אותו אבל בעצם אין אינטרנט.
ניסיתי לשחק קצת עם ה chanle אבל ללא הצלחה.
למישהו יש רעיון?
תודה
לאחרונה קניתי מארה"ב את הראוטר הנ"ל ולאחר התקנה אני יכול להתחבר רק ל 2.4.
במכשירים התומכים 5 אני רואה שהוא מוצא אותו אבל בעצם אין אינטרנט.
ניסיתי לשחק קצת עם ה chanle אבל ללא הצלחה.
למישהו יש רעיון?
תודה
- er557
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 385
גם אני אשמח לשמוע מי יכול להרחיב על הנושא
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
נסה לשנות מדינה וערוצים נמוכים יותר.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
-
bangoo
-
- חבר פעיל במיוחד

@mp3lll
היה בהתחלה ארה"ב ואח"כ ישראל יש משהו ספציפי לשנות אליו? קראתי באיזה פורום לבחור UK
היה בהתחלה ארה"ב ואח"כ ישראל יש משהו ספציפי לשנות אליו? קראתי באיזה פורום לבחור UK
- eran405
-
- אחראי תחום רשתות

- תגובות: 3388
@bangoo
·
המחשב מקבל כתובת תקינה מה-DHCP (בחיבור אלחוטי 5Ghz)? ואם כן האם יש פינג לכתובת של הראוטר?
אם התשובה לשאלות לעיל שלילית אז אכן המכשיר לא באמת מצליח להתחבר, תנסה לשחק עם ההגדרות wifi. כמו לשם ערוץ ידני (לדוגמא אחד מבין הערוצים 34,36,38,40,44,46,48 שמותרים בארץ) ואולי אופציות אחרות. בשביל הבדיקה הייתי מתחיל עם רוחב ערוץ כמה שיותר צר (20Mhz), אחרי שזה עובד לך תנסה לעבור לרוחב ערוץ כמה שיותר גדול בשביל המהירות.
אם אין לך את גירסת הקושחה האחרונה תעדכן ו/או תעשה reset to factory defaults ותראה האם זה פותר לך את הבעיה.
·
המחשב מקבל כתובת תקינה מה-DHCP (בחיבור אלחוטי 5Ghz)? ואם כן האם יש פינג לכתובת של הראוטר?
אם התשובה לשאלות לעיל שלילית אז אכן המכשיר לא באמת מצליח להתחבר, תנסה לשחק עם ההגדרות wifi. כמו לשם ערוץ ידני (לדוגמא אחד מבין הערוצים 34,36,38,40,44,46,48 שמותרים בארץ) ואולי אופציות אחרות. בשביל הבדיקה הייתי מתחיל עם רוחב ערוץ כמה שיותר צר (20Mhz), אחרי שזה עובד לך תנסה לעבור לרוחב ערוץ כמה שיותר גדול בשביל המהירות.
אם אין לך את גירסת הקושחה האחרונה תעדכן ו/או תעשה reset to factory defaults ותראה האם זה פותר לך את הבעיה.
-
bangoo
-
- חבר פעיל במיוחד

@eran405
היי ערן תודה,
אז קודם כל בדקתי telnet לראוטר ויש כאשר אני מחובר ל 5GHZ לגבי ה DHCP לא כל כך הבנתי מה זה.
לגבי הערוצים אין לי אפשרות לשחק איתם ידנית אלא רק בחירה מרשימה.
לגבי הגרסה עדכנתי אתמול לאחרונה.
עוד משהו שמוזר זה בממשק של הראוטר אני רואה את המחשב שהוא מחובר על ה-5 אבל לא מצליח לגלוש כנ"ל גם בפלאפון
היי ערן תודה,
אז קודם כל בדקתי telnet לראוטר ויש כאשר אני מחובר ל 5GHZ לגבי ה DHCP לא כל כך הבנתי מה זה.
לגבי הערוצים אין לי אפשרות לשחק איתם ידנית אלא רק בחירה מרשימה.
לגבי הגרסה עדכנתי אתמול לאחרונה.
עוד משהו שמוזר זה בממשק של הראוטר אני רואה את המחשב שהוא מחובר על ה-5 אבל לא מצליח לגלוש כנ"ל גם בפלאפון
- Aviv943
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 612
בדיוק אותה בעיה כמו אצלי.
C9 שהוזמן מאמזון ארהב לפני חצי שנה.
ניסיתי לסדר כמה פעמים והתייאשתי.
התיאור קל הבעיה שלך זהה אחד לאחד לבעיה אצלי.
C9 שהוזמן מאמזון ארהב לפני חצי שנה.
ניסיתי לסדר כמה פעמים והתייאשתי.
התיאור קל הבעיה שלך זהה אחד לאחד לבעיה אצלי.
- eran405
-
- אחראי תחום רשתות

@bangoo
·
אם אתה מצליח לעשות telnet לראוטר אז התקשורת האלחוטית עובדת בסדר ויש בעיה אחרת בראוטר. ה-DHCP זה פשוט המנגנון שמחלק כתובת IP - אם לא היית מקבל כתובת לא היית יכול לעשות telnet לראוטר.
האמת שזה ממש מוזר ולא עושה לי שום הגיון, במיוחד לאור זה שב-2.4Ghz אין לך שום בעיה: החיבור בין המחשב לראוטר עובד (אחרת לא יכולת לעשות telnet) והחיבור מהראוטר לאינטרנט לא אמור להיות מושפע האם אתה מתחבר ב-2.4 או ב-5 או אפילו בחיבור קווי.
הדברים היחידים שאני יכול לחשוב עליהם:
א. תנסה לעשות ריסט 30-30-30:
https://www.lifewire.com/hard-reset-rul ... rs-3971318
אם הבעיה צצה רק אחרי ששידרגת גירסת קושחה אז תשקול גם לנסות לחזור לגירסא האחרונה שכן עבדה לך - לפחות זמנית בשביל הבדיקה (וכמובן לעשות לפחות reset to factory defaults אחרי כל שינמוך/שידרוג - ליתר ביטחון ריסט 30-30-30 יותר טוב).
ב. אם א' לא פותר את הבעיה: תנסה להבין יותר טוב איפה בדיוק אתה מאבד את התקשורת בעזרת פינג: פינג לראוטר אתה אמור לקבל (אחרת telnet לא היה עובד). האם יש פינג למחשב אחר ברשת המקומית שמחובר קווית עובד? פינג למחשב אחר מחובר ב-2.4? ב-5? פינג ל-gateway שאתה מקבל מהספק (כלומר בנתוני WAN בראוטר)? פינג ל-8.8.8.8? וכו'.
כהערת אגב זה די מוזר לי שאפשר לעשות telnet לראוטר (חשבתי ש-telnet ז"ל לפחות עשור שלם). אני ממליץ לך בחום לוודא שלא פתוחה לך האפשרות לעשות telnet מהצד של ה-WAN. אם אתה צריך אופציה להתחברות מרחוק לראוטר אז רק בפרוטוקולים מאובטחים כגון ssh ו-https (ואפילו ברשת המקומית אין סיבה לא להשתמש ב-ssh, להיפך).
·
אם אתה מצליח לעשות telnet לראוטר אז התקשורת האלחוטית עובדת בסדר ויש בעיה אחרת בראוטר. ה-DHCP זה פשוט המנגנון שמחלק כתובת IP - אם לא היית מקבל כתובת לא היית יכול לעשות telnet לראוטר.
האמת שזה ממש מוזר ולא עושה לי שום הגיון, במיוחד לאור זה שב-2.4Ghz אין לך שום בעיה: החיבור בין המחשב לראוטר עובד (אחרת לא יכולת לעשות telnet) והחיבור מהראוטר לאינטרנט לא אמור להיות מושפע האם אתה מתחבר ב-2.4 או ב-5 או אפילו בחיבור קווי.
הדברים היחידים שאני יכול לחשוב עליהם:
א. תנסה לעשות ריסט 30-30-30:
https://www.lifewire.com/hard-reset-rul ... rs-3971318
אם הבעיה צצה רק אחרי ששידרגת גירסת קושחה אז תשקול גם לנסות לחזור לגירסא האחרונה שכן עבדה לך - לפחות זמנית בשביל הבדיקה (וכמובן לעשות לפחות reset to factory defaults אחרי כל שינמוך/שידרוג - ליתר ביטחון ריסט 30-30-30 יותר טוב).
ב. אם א' לא פותר את הבעיה: תנסה להבין יותר טוב איפה בדיוק אתה מאבד את התקשורת בעזרת פינג: פינג לראוטר אתה אמור לקבל (אחרת telnet לא היה עובד). האם יש פינג למחשב אחר ברשת המקומית שמחובר קווית עובד? פינג למחשב אחר מחובר ב-2.4? ב-5? פינג ל-gateway שאתה מקבל מהספק (כלומר בנתוני WAN בראוטר)? פינג ל-8.8.8.8? וכו'.
כהערת אגב זה די מוזר לי שאפשר לעשות telnet לראוטר (חשבתי ש-telnet ז"ל לפחות עשור שלם). אני ממליץ לך בחום לוודא שלא פתוחה לך האפשרות לעשות telnet מהצד של ה-WAN. אם אתה צריך אופציה להתחברות מרחוק לראוטר אז רק בפרוטוקולים מאובטחים כגון ssh ו-https (ואפילו ברשת המקומית אין סיבה לא להשתמש ב-ssh, להיפך).
- ariel-ro
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3493
האם אתה מנסה להגדיר במכשיר האלחוטי IP סטטי?(או לחילופין בראוטר מוגדר IP קבוע לפי MAC)
אני שמתי לב בNetgear R6400 שאצלי, שאם אני מגדיר במכשיר IP סטטי, אין אינטרנט. אם אני מגדיר לו לקבל אוטומטית מהראוטר, הכל עובד כמו שצריך.
אני שמתי לב בNetgear R6400 שאצלי, שאם אני מגדיר במכשיר IP סטטי, אין אינטרנט. אם אני מגדיר לו לקבל אוטומטית מהראוטר, הכל עובד כמו שצריך.
- eran405
-
- אחראי תחום רשתות

@ariel-ro
·
אני מנחש שאתה לא מגדיר את ה-gateway ו/או שרתי DNS בצורה נכונה. תזכור שאתה מקבל גם כתובת IP, גם את ה-subnet שלה, גם gateway (הכתובת של הראוטר) וגם שרתי DNS (כרגיל גם הכתובת של הראוטר שעושה forwarding ובתקווה גם caching לבקשות DNS), כולם מה-DHCP. ברגע שאתה מגדיר כתובת סטטית אתה חייב להגדיר נכון את כל הדברים האילו בצורה ידנית.
כמובן שזה רק האספקט הטכני. מבחינה מעשית זה כרגיל לא פרקטי להשתמש בכתובת סטטית בשביל חיבור אלחוטי - כרגיל חיבור אלחוטי משמש בשביל ציוד נייד שאפשר להוציא מהבית ואז כמובן אין שום משמעות לקונפיגורציה הסטטית.
לדעתי תמיד עדיף ויותר נח להשתמש ב-DHCP. במקרה שרוצים כתובות קבועות אפשר לשמור כתובות קבועות לפי ה-MAC בקונפיגרוציה של ה-DHCP, כמעט בכל ראוטר (אני חושב שהוטבוקס היחיד שאני מכיר שלא). אישית גם בחיבורים קווים אני תמיד משתמש במנגון הזה.
·
אני מנחש שאתה לא מגדיר את ה-gateway ו/או שרתי DNS בצורה נכונה. תזכור שאתה מקבל גם כתובת IP, גם את ה-subnet שלה, גם gateway (הכתובת של הראוטר) וגם שרתי DNS (כרגיל גם הכתובת של הראוטר שעושה forwarding ובתקווה גם caching לבקשות DNS), כולם מה-DHCP. ברגע שאתה מגדיר כתובת סטטית אתה חייב להגדיר נכון את כל הדברים האילו בצורה ידנית.
כמובן שזה רק האספקט הטכני. מבחינה מעשית זה כרגיל לא פרקטי להשתמש בכתובת סטטית בשביל חיבור אלחוטי - כרגיל חיבור אלחוטי משמש בשביל ציוד נייד שאפשר להוציא מהבית ואז כמובן אין שום משמעות לקונפיגורציה הסטטית.
לדעתי תמיד עדיף ויותר נח להשתמש ב-DHCP. במקרה שרוצים כתובות קבועות אפשר לשמור כתובות קבועות לפי ה-MAC בקונפיגרוציה של ה-DHCP, כמעט בכל ראוטר (אני חושב שהוטבוקס היחיד שאני מכיר שלא). אישית גם בחיבורים קווים אני תמיד משתמש במנגון הזה.
- ariel-ro
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3493
@eran405
הגדרתי נכון. יש לי כ-30 מכשירים שמוגדרים כIP סטטי, כולם מוגדרים היטב.
כשהגיע הR6400 ניסיתי להגדיר עם סטטי(מכשירים שתמיד בבית, כמו סטרימר שיאומי וטאבלטים שונים) על ה5Ghz וזה פשוט לא עבד. לא נכנסתי לעומק העניין, פשוט הגדרתי שיקבלו אוטמטית וזהו.
אני מסכים שזה מוזר, אבל זאת המציאות. יש פה שני חבר'ה עם אותה הבעיה. אם זה יעזור להם, מה טוב.
הגדרתי נכון. יש לי כ-30 מכשירים שמוגדרים כIP סטטי, כולם מוגדרים היטב.
כשהגיע הR6400 ניסיתי להגדיר עם סטטי(מכשירים שתמיד בבית, כמו סטרימר שיאומי וטאבלטים שונים) על ה5Ghz וזה פשוט לא עבד. לא נכנסתי לעומק העניין, פשוט הגדרתי שיקבלו אוטמטית וזהו.
אני מסכים שזה מוזר, אבל זאת המציאות. יש פה שני חבר'ה עם אותה הבעיה. אם זה יעזור להם, מה טוב.
-
bangoo
-
- חבר פעיל במיוחד

@eran405
האמת שקצת הלכתי לאיבוד (אני מגיע מתחום ההיטק אבל לא מ IT
)
ניסיתי לעשות פינג לכתובת של הראוטר מהלפטופ (Mac) כאשר אני מחובר ל5 והצלחתי.
שידרגתי קושחה זה נכון אבל גם בקושחה המקורית זה לא עבד ככה שאני לא חושב שזאת הבעיה.
לגבי telnet עדיין לא הבנתי איך אני עושה את זה מהmac .
בגדול לא מצליח להבין עדיין את הבעיה
האמת שקצת הלכתי לאיבוד (אני מגיע מתחום ההיטק אבל לא מ IT
ניסיתי לעשות פינג לכתובת של הראוטר מהלפטופ (Mac) כאשר אני מחובר ל5 והצלחתי.
שידרגתי קושחה זה נכון אבל גם בקושחה המקורית זה לא עבד ככה שאני לא חושב שזאת הבעיה.
לגבי telnet עדיין לא הבנתי איך אני עושה את זה מהmac .
בגדול לא מצליח להבין עדיין את הבעיה
- er557
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 385
איזו גירסת חומרה הנתב? הייתי מנסה להעביר אותו ל- DD-WRT , יש לאחרונה התקדמות בפיתוח לנתב, ואין מה להשוות מבחינת פונקציונליות. רק תקרא טוב בפורומים שלהם, יש הוראות מדויקות לכל גירסה וגירסה על מנת להימנע מבעיות.
- Fish72
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
@bangoo
· אני חוויתי בעיה שונה ב ARCHER C7 עם OPENWRT אבל ייתכן שהפתרון יתאים גם לך.
שמת לב שהרשת של ה 5GHZ נעלמת כעבור מספר ימים כשהיא מוגדרת על AUTO בבחירת ערוצים.
ברגע שהגדרתי על ערוץ ספציפי (40 במקרה שלי), ה 5GHZ עובד כמו שצריך.
נסה לראות האם יש הבדל בעת קביעת ערוץ ידני לפתרון הבעיה שלך.
· אני חוויתי בעיה שונה ב ARCHER C7 עם OPENWRT אבל ייתכן שהפתרון יתאים גם לך.
שמת לב שהרשת של ה 5GHZ נעלמת כעבור מספר ימים כשהיא מוגדרת על AUTO בבחירת ערוצים.
ברגע שהגדרתי על ערוץ ספציפי (40 במקרה שלי), ה 5GHZ עובד כמו שצריך.
נסה לראות האם יש הבדל בעת קביעת ערוץ ידני לפתרון הבעיה שלך.
-
bangoo
-
- חבר פעיל במיוחד

@er557
זאת הגרסה שיש לי 4.1.0 Build 20160517 Rel. 35411
זאת הגרסה שיש לי 4.1.0 Build 20160517 Rel. 35411
-
bangoo
-
- חבר פעיל במיוחד

@Fish72
בגדול הגדרתי את רוב הערוצים שהיו ברשימה כאשר ה region הוא ישראל וגם UK ללא הצלחה.
בגדול הגדרתי את רוב הערוצים שהיו ברשימה כאשר ה region הוא ישראל וגם UK ללא הצלחה.
- Fish72
-
- חבר מביא חבר

@bangoo
· אולי תתקין על הנתב OPENWRT ?
· אולי תתקין על הנתב OPENWRT ?
-
bangoo
-
- חבר פעיל במיוחד

@Fish72
חשבתי על זה זה נראה קצת מורכב לא?
חשבתי על זה זה נראה קצת מורכב לא?
- Fish72
-
- חבר מביא חבר

@bangoo
· אין לי את ה C9 ויש לו 5 גרסאות. אתה צריך לברר מה תהליך צריבת הקושחה בדגם שיש לך וכמה קל לחזור לקושחה המקורית במידת הצורך.
· אין לי את ה C9 ויש לו 5 גרסאות. אתה צריך לברר מה תהליך צריבת הקושחה בדגם שיש לך וכמה קל לחזור לקושחה המקורית במידת הצורך.