עוצמת המגבר ופרמטרים אחרים - מה זה אומר, מה חשוב
שלום חברים!
רציתי לשאות את אלו שיודעים ומבינים עניין על משמעות פרמטרים שמסופקים ע"י היצרנים עבור מגברים למיניהם.
מה אומ בפועל כול דבר, מה משמעות אמיתית, איזה פרמטר באמת חשוב לקחת בחשבון בבחירת מגבר.
למשל יש מגבר שנותן 60W ל 8 אום, ויש שנותנים 100, 150,200,250,300 וכן הלאה.
מגבר של 60 יכול להזיז כעיקרון כול רמקול סביר, אזי למה מייצרים הגברות גבוהות יותר?
אני אבהיר יותר את עצמי - יש מגברים של ניח 30K של 60W ובאותו סכום של 150 וגם יותרW (חברות מכובדות וידועות עם ביקורות מצויינות) - אזי איך הוחרים נכון? מה כאן הניקודה?
אני אצרף טבלה של מספר פרמטרים נפוצים וסתם איזה דוגמה של נתונים.
כול חברה מספקת פרמטרים אלו - אך איזה מהם יכול באמת להצביע על יתרון של מגבר?
מה משמעות של כול אחד מהם.
תודה!
רציתי לשאות את אלו שיודעים ומבינים עניין על משמעות פרמטרים שמסופקים ע"י היצרנים עבור מגברים למיניהם.
מה אומ בפועל כול דבר, מה משמעות אמיתית, איזה פרמטר באמת חשוב לקחת בחשבון בבחירת מגבר.
למשל יש מגבר שנותן 60W ל 8 אום, ויש שנותנים 100, 150,200,250,300 וכן הלאה.
מגבר של 60 יכול להזיז כעיקרון כול רמקול סביר, אזי למה מייצרים הגברות גבוהות יותר?
אני אבהיר יותר את עצמי - יש מגברים של ניח 30K של 60W ובאותו סכום של 150 וגם יותרW (חברות מכובדות וידועות עם ביקורות מצויינות) - אזי איך הוחרים נכון? מה כאן הניקודה?
אני אצרף טבלה של מספר פרמטרים נפוצים וסתם איזה דוגמה של נתונים.
כול חברה מספקת פרמטרים אלו - אך איזה מהם יכול באמת להצביע על יתרון של מגבר?
מה משמעות של כול אחד מהם.
תודה!
Heavy Metal Is The Law
טוב, אז תשחק עם המחשבון הזה ותראה את הקשר בין מרחק ההאזנה מרמקולים, רגישות הרמקולים, עצמת ההגברה וווליום. זה כבר יענה לך על חלק לא קטן מהשאלות.
http://myhometheater.homestead.com/splcalculator.html
http://myhometheater.homestead.com/splcalculator.html
מציע לך לעשות חיפוש באתר .
נכתבו כמה מאמרים בנושא.
הנה לדוגמא :
https://www.hometheater.co.il/article02131.html
https://www.hometheater.co.il/article01571.html
https://www.hometheater.co.il/article03858.html
ואחרי שתקרא תזכור שהיצרנים בכוונה לא מפרסמים נתונים שיכולים לספר את הסיפור החשוב ביותר שזה - איך הוא נשמע .
היה הרבה יותר קל לכולנו להתבונן בדף נתונים ולדעת איך זה יישמע אצלנו בסלון אבל זה לא עובד ככה.
ארז
נכתבו כמה מאמרים בנושא.
הנה לדוגמא :
https://www.hometheater.co.il/article02131.html
https://www.hometheater.co.il/article01571.html
https://www.hometheater.co.il/article03858.html
ואחרי שתקרא תזכור שהיצרנים בכוונה לא מפרסמים נתונים שיכולים לספר את הסיפור החשוב ביותר שזה - איך הוא נשמע .
היה הרבה יותר קל לכולנו להתבונן בדף נתונים ולדעת איך זה יישמע אצלנו בסלון אבל זה לא עובד ככה.
ארז
·ארז_וחני כתב: נתונים שיכולים לספר את הסיפור החשוב ביותר שזה - איך הוא נשמע ....
אוו, זה משהו חדש. אז יש נתונים שיכולים לספר איך המגבר יישמע והבעיה היא שהיצרנים מסתירים אותם? אם אני מבין נכון עד לא מזמן היית בקבוצה של המאמינים בכך שמגבר הוא מכשיר שעושה סוג של כישוף, אתה מכניס אליו אות line, המכשיר עושה איזושהי אברה קדברה שכמובן אי אפשר למדוד, ויוצא ממנו אות מוגבר שאי אפשר היה לחזות איך יראה. משהו השתנה?
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 26/07/2018 14:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
למיטב הבנתי השמיעה היא במוח והאוזניים הן רק המיקרופונים. אצל חלק מהאנשים החוויה במוח מושפעת מדברים שאינם קשורים לצליל כלל.
וחזרה לנושא עצמו, הייתי מסתכל על העוצמה ומתעלם מכל השאר.
ממליץ לבקר בחנות סטריאו שעושה הדגמות ולהקשיב למגברים שונים עם אותם רמקולים באותו חדר בעוצמה זהה ללא עיבודים.
בתנאים אלה אמור להיות קשה להבדיל בין מגברים שונים שעוצמתם מספיקה בשביל הרמקולים. אם מבדילים בקלות, זה אומר שלאחד המגברים יש השפעה על הצליל שעשויה להישמע טוב במקרים מסוימים ופחות טוב באחרים לכן אני מעדיף מגבר "שקוף".
בהצלחה
וחזרה לנושא עצמו, הייתי מסתכל על העוצמה ומתעלם מכל השאר.
ממליץ לבקר בחנות סטריאו שעושה הדגמות ולהקשיב למגברים שונים עם אותם רמקולים באותו חדר בעוצמה זהה ללא עיבודים.
בתנאים אלה אמור להיות קשה להבדיל בין מגברים שונים שעוצמתם מספיקה בשביל הרמקולים. אם מבדילים בקלות, זה אומר שלאחד המגברים יש השפעה על הצליל שעשויה להישמע טוב במקרים מסוימים ופחות טוב באחרים לכן אני מעדיף מגבר "שקוף".
בהצלחה
נכון, אבל יש זן "משופר" של אנשים שרואים נתונים וגרפים ויודעים לפיהם איך זה נשמע...yoeds כתב:למיטב הבנתי השמיעה היא במוח והאוזניים הן רק המיקרופונים. אצל חלק מהאנשים החוויה במוח מושפעת מדברים שאינם קשורים לצליל כלל.
...
הם פטורים מלהפעיל את המערכת המיושנת של "אוזניים - מוח".
מבחינתם זה ממש מיותר.
הדבר דומה לכימאי שנכנס לפורום יין ומסרב לטעום כי הוא יודע מה תהיה התוצאה לפי ההרכב הכימי....
אני נוטה להאמין שאנשים שבילו הרבה זמן בהצלבה של שמיעה עם גרפים יכולים לפתח יכולת שערוך סבירה לאיך זה נשמע לפי התבוננות בגרף.
אבל לצורך זה עדיף גרפים של מערכת שלמה כולל רמקולים בחדר מסוים, המגבר הוא קרוב לוודאי הגורם הכי פחות משפיע אלא אם כן הוא ממש גרוע.
אבל לצורך זה עדיף גרפים של מערכת שלמה כולל רמקולים בחדר מסוים, המגבר הוא קרוב לוודאי הגורם הכי פחות משפיע אלא אם כן הוא ממש גרוע.
·yoeds כתב: ממליץ לבקר בחנות סטריאו שעושה הדגמות ולהקשיב למגברים שונים עם אותם רמקולים באותו חדר בעוצמה זהה ללא עיבודים....
זה כמובן אידיאלי, אבל מי יכול להבטיח לך שהעצמה תהיה זהה? הרי צריך לעשות את תיאום הווליום בדיוק רב ביותר, גם הבדל של חצי דציבל יכול להשפיע מאד על הרושם שלך.
·ארז_וחני כתב:נכון, אבל יש זן "משופר" של אנשים שרואים נתונים וגרפים ויודעים לפיהם איך זה נשמע.........
הם פטורים מלהפעיל את המערכת המיושנת של "אוזניים - מוח".
מבחינתם זה ממש מיותר.
הדבר דומה לכימאי שנכנס לפורום יין ומסרב לטעום כי הוא יודע מה תהיה התוצאה לפי ההרכב הכימי.......
אותו זן משופר של אנשים פשוט מעדיף שמגבר לא ישחק את עצמו איקולייזר ולא יישמע בכלל, אלא רק יגביר, אז עניין "איך הוא יישמע" הופך להיות ל-non-issue. ומה שיפה הוא שסוג כזה של מגברים מאד קל לזהות לפי המדידות בלבד.
הכול טוב ויפה, וברור שעניין של עוצמת ההגברה גבוהה חשובה כשיש רמקול ״קשה״ (נצילות נמוכה כלומר מתחת ל87db בערך).
עניין הוא זה שאם הכול כמו שרשמו כאן, בעולם היה אמור להיות שנים - שלוש מגברים ״ניטראליים״ בעוצמות שונות (100/200/300) וזה הוא.
אזי למה קיימים עשרות אם לא מאות מגברים החל מכמה מאות עד עשרות אלפי $?
לא היה אמורה להיות הבדל כלל בין המגברים אם הכול ניטראלי וסביב אותה עוצמת ההגברה, לא ?
ברור שבסופו של דבר האזנה קובעת (והכי טוב אצלך בבית) - האם לקחת או לא מגבר כזה או אחר.
בעיה כאן שלפעמים אין איפה לשמוע כי פשוט לא מביאים את המגברים שבירתה לארץ אלה רק לאחר הזמנה.
ואני מדבר על מגברים בעלות של חצי רכב! (אפילו לרכב יש נסיעת מבחן ועולם תצוגה). כן, יש מאמרים וסדרות - אך מי אמר שזה לא הוזמן ע״י יצרן? ובכלל - אוזן שלך קובעת, ככה סיכמנו, לא?:)
לעיתים רחוקות יש אפשרות לשמוע אצל יבואן, אך ברור שאם שבחרתם במספר אופציות, לא בהכרח שלאותו יבואן יש אותם דגמים וחברות (אפשר להבין את זה כמובן, אך עדייין אתה מי שמשלם...).
לצערי גם אין שום מקום בארץ שניתן לשמוע מגוון מגברים מיצרנים שונים.
בנוסף אם תרצו (כמו שכתבתי שזה הכי נכון ) לשמוע בבית בסט אפ שלכם - או לא ניתן, או זה עולה כסף, ולא מעט , נכון בסוף אם תקחו את המוצר זה יקוזז, נכון שזה הגיוני שאם באים אליכם הביתה זה לא אמור להיות חינם (מזמינים טכנאי - יש תשלום לביקור אך לא כזה גבוהה), אבל אם אתם רוצים לבדוק כמה דברים אצל כמה יבואנים… זה כבר די כואב.
לכן שאלתי את השאלה לגבי הפרמטרים הקטנים (לא עוצמה) שאולי לפיהם ניתן איך שהוא לצמצם אופציות ולהבין יותר טוב ״מה קורה״:)
די בעיית בזמננו לעשות בחירה, אלה אם כן אתה מליין ולא סופר את הכסף במובן ש״רכשתי בעיוור- לא התאים- לא נוראה, מחר נקנה עוד אבוקדו״:)
נו, טוב:) מה לעשות - ככה זה...
עניין הוא זה שאם הכול כמו שרשמו כאן, בעולם היה אמור להיות שנים - שלוש מגברים ״ניטראליים״ בעוצמות שונות (100/200/300) וזה הוא.
אזי למה קיימים עשרות אם לא מאות מגברים החל מכמה מאות עד עשרות אלפי $?
לא היה אמורה להיות הבדל כלל בין המגברים אם הכול ניטראלי וסביב אותה עוצמת ההגברה, לא ?
ברור שבסופו של דבר האזנה קובעת (והכי טוב אצלך בבית) - האם לקחת או לא מגבר כזה או אחר.
בעיה כאן שלפעמים אין איפה לשמוע כי פשוט לא מביאים את המגברים שבירתה לארץ אלה רק לאחר הזמנה.
ואני מדבר על מגברים בעלות של חצי רכב! (אפילו לרכב יש נסיעת מבחן ועולם תצוגה). כן, יש מאמרים וסדרות - אך מי אמר שזה לא הוזמן ע״י יצרן? ובכלל - אוזן שלך קובעת, ככה סיכמנו, לא?:)
לעיתים רחוקות יש אפשרות לשמוע אצל יבואן, אך ברור שאם שבחרתם במספר אופציות, לא בהכרח שלאותו יבואן יש אותם דגמים וחברות (אפשר להבין את זה כמובן, אך עדייין אתה מי שמשלם...).
לצערי גם אין שום מקום בארץ שניתן לשמוע מגוון מגברים מיצרנים שונים.
בנוסף אם תרצו (כמו שכתבתי שזה הכי נכון ) לשמוע בבית בסט אפ שלכם - או לא ניתן, או זה עולה כסף, ולא מעט , נכון בסוף אם תקחו את המוצר זה יקוזז, נכון שזה הגיוני שאם באים אליכם הביתה זה לא אמור להיות חינם (מזמינים טכנאי - יש תשלום לביקור אך לא כזה גבוהה), אבל אם אתם רוצים לבדוק כמה דברים אצל כמה יבואנים… זה כבר די כואב.
לכן שאלתי את השאלה לגבי הפרמטרים הקטנים (לא עוצמה) שאולי לפיהם ניתן איך שהוא לצמצם אופציות ולהבין יותר טוב ״מה קורה״:)
די בעיית בזמננו לעשות בחירה, אלה אם כן אתה מליין ולא סופר את הכסף במובן ש״רכשתי בעיוור- לא התאים- לא נוראה, מחר נקנה עוד אבוקדו״:)
נו, טוב:) מה לעשות - ככה זה...
Heavy Metal Is The Law
תראה את זה מנקודת המבט של היצרן, אם הם ישחררו את כל המידע האובייקטיבי הרלוונטי ולא ישאירו שום עמימות, אז נשאר להם להתחרות רק על המחיר.
יצרנים לא אוהבים שוק כזה.
מניסיוני ולפי מה שקראתי, המגבר הוא בעל השפעה שולית לחלוטין על התוצאה הסופית. אל תוציא עליו סכומים מופרזים.
יצרנים לא אוהבים שוק כזה.
מניסיוני ולפי מה שקראתי, המגבר הוא בעל השפעה שולית לחלוטין על התוצאה הסופית. אל תוציא עליו סכומים מופרזים.
בעייה היא שזה נכון ולא נכון....
ביקרו אצלי כמה מגברים ותוצאה הייתה שונה, לא בהרבה ולא כזאת ש״ווואו חייב בבית כזה דבר״, לא, עדיין לא.
אבדוק עוד כמה דברים... אך מה כן, כול ניסוי כזה נותן עוד ניקודה למחשבה ולהבנה ״מה היה מפריעה קודם״ . שאלה האם שינוי כזה (לטובה כמובן) שווה להוציא סכום (לא משנה איזה)…
ביקרו אצלי כמה מגברים ותוצאה הייתה שונה, לא בהרבה ולא כזאת ש״ווואו חייב בבית כזה דבר״, לא, עדיין לא.
אבדוק עוד כמה דברים... אך מה כן, כול ניסוי כזה נותן עוד ניקודה למחשבה ולהבנה ״מה היה מפריעה קודם״ . שאלה האם שינוי כזה (לטובה כמובן) שווה להוציא סכום (לא משנה איזה)…
Heavy Metal Is The Law
אם יש PC מעורב במערכת, אני יכול להמליץ לך על משהו לא יקר שעושה הבדל ענק ומספק שעות של כיף בהתעסקות
המיקרופון הזה בשילוב עם התוכנה הזו
את הפלט שמפיקה התוכנה (Room EQ Wizard) אפשר להכיל על כל הסאונד של המחשב בעזרת התוכנה המגניבה הזו
מצרף את הלפני\אחרי של המערכת שלי
המיקרופון הזה בשילוב עם התוכנה הזו
את הפלט שמפיקה התוכנה (Room EQ Wizard) אפשר להכיל על כל הסאונד של המחשב בעזרת התוכנה המגניבה הזו
מצרף את הלפני\אחרי של המערכת שלי