כתבה בעיתון הארץ על קפה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
dannyka פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

https://www.haaretz.co.il/amp/food/drin ... -1.6258959

מה דעתכם על הכתבה?
יש בה דברי טעם?

td2w2
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

קצת מוגזם לדעתי - שיבדוק את היחס של בית קפה "Specialty" לעומת סטארבאקס ושות' בכל עיר גדולה בעולם - זה לא יהיה מאוד שונה מת"א
אולי לבדוק אפילו Specialty Coffee פר תושב

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #3 

@dannyka
·

קראתי עד לנקודה שבה הוא מזכיר את רואסטרס באר שבע
כ"גל שלישי".
אי אפשר לדבר על בתי קפה של גל שלישי, ש"יכולים לעבור שבועות עד שעובד יוכשר כבריסטה ויורשה להפיק שוט של אספרסו ולעטר כוס באמנות לאטה" ואז להזכיר את קפה רואסטרס בבאר שבע, שם כל בריסטה או מלצרית עושים קליה - כן, קליה ! - אחרי שבוע שבועיים...

קניתי שם כמה פעמים (פעמיים כדי לפרגן למקום שקולה בעצמו בבאר שבע, מאז שנסגר ה"גקו" זה חסר לי, ופעמיים כי לא הספקתי לקלות ונתקעתי בלי קפה) ולא התרשמתי בכלל. אחכ כשהבנתי שאין יד אחת שאמונה על הקליה הבנתי למה לא התרשמתי. סתם לקלות בהיר לא הופך אותך לגל שלישי (הקפה הdark שלהם מגיע ב 3-4 גווני מוקה, ותערובות אחרות שלהם אפילו פחות אחידות). שלוש פעמים ניסיתי שלוש תערובות שונות, ובפעם הרביעית לקחתי שוב את הדארק ונאלצתי לטחון אותו כל כך דק, והוא ירד כל כך חסר קרמה שלא נותר לי אלא להבין שאו שזה קפה מהבאץ׳ מלפני חודש וחצי, או שהוא קלוי אחרת לגמרי מהפעם הקודמת... ברגע שגם האישה העירה ש"הקפה הקודם היה יותר טעים", והקפה הקודם היה "סתם" תערובת טוסקניני שקליתי בעצמי באופה לחם - קיבלתי אישוש נוסף לחוש הטעם שלי...

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #4 

היו לא מעט אי דיוקים.
לצערי גם מקומות כמו קפליקס מפקששים בקלייה, אני אישית לא קונה מהם פולים יותר אחרי כמה קליות מבזות שהיו להם. לדעתי נחת ומאה הכי יציבים מהבתי קפה הקטנים.
אותי שיעשע שהוא מדבר על מכונות של לה מרזוקו כסמל לבית קפה רציני. כמעט בכל תחנת דלק של דלק יש אותן, בכל סניף של קפה ג'ו וברוב הסניפים של רולדין, ושם זה ממש לא גל שלישי...
דרך אגב אני יודע שארקפה עתידים לפץוח בקרוב סניף דגל בתל אביב עם מכומה של סלאייר מעניין איך הוא יהיה.

zxaura
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #5 

הי. עד כאן!
לא לזלזל בלה-מרזוקו!

רק עכשיו, ירקתי דם בלהחליף את הידית של הפורטופילטר.

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

@RuslanAbramov
·

בפעם היחידה שקניתי ב mae בשוק הכרמל, נתנו לי לבחור
לפי הצבע "את התערובת הסגולה שלנו כבר טעמת?".
לא ידעו לתת שום מידע משמעותי על ההבדל בין השקית הסגולה לירוקה או על מאפייני הקפה מקוסטה ריקה לעומת כל קפה אחר.
בסוף קניתי שקית לפי מה שהמליץ הבחור, היה לזה פשוט טעם של קפה ותו לא.
אם נפלתי במקרה באותו יום על הבחור שלא יודע כלום - ניחא,
אך חבר שקונה אצלם (דווקא בסניפים אחרים) מדי פעם מטעמי קרוב לבית ולעבודה טוען שזה הרגיל אצלם, ואם לצטט אותו אז "לא מאפיינים ולא איזור ולא קליה בהירה. אני מכיר את הבעלים ותאמין לי גל שלישי הוא לא"

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

א. חלילה אני לא מזלזל בלה מרזוקו אחלה מכונות שבעולם.
ב. לגבי מאה, תראה הם כן מכינים מגוון די רחב של משקאות. אני אישית קונה תערובת שלהם קפה שנקרא קרקיליטו זה קפה מסוג פיברי פולים מעולים באמת, זה אחד מסוגי הקפה שהכי אהבתי בארץ

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #8 

@אורניקו
·
לא חושב שיש להם סניף בשוק הכרמל. יש להם באבן גבירול ובמונטיפיורי.

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #9 

מה לפרופסור למימון ולקפה?! נו שויין...

אבל מה שהוא כותב רחוק מ"מופרח". כמו בכל טרנד אחר, הוא מגיע לארץ מארה"ב באיחור של כמה שנים, בדרך כלל בגילגול פרטאצ'י וכוונה "לעשות מכה". תוסיף לזה שהשוק פה הוא פיצפון (בטח יחסית לאמריקה) והמוות שהמדינה עושה לעסקים קטנים, ואז תבין למה אנחנו נראים כמו שאנחנו נראים...
הסיבה המרכזית לכשלון סטארבקס בארץ היו בעיות ניהוליות והתנהלותיות עם החברה שהביאה אותם לארץ ושהייתה אמורה להתנהל מולה ולא בגלל איזה אנינות טעם מקומית (מצטער לפוצץ את בועת הפטריוטיות ובלוטות הטעם הישראלי)

חלק ממאפייני הגל השלישי הוא קשר הדוק עם המגדל של הקפה ואני לא מכיר אף קולה קפה בארץ שטס בתדירות חודשית למצוא מיקרו-לוטים בדרום אמריקה. אף בית קליה קטן בארץ לא מסוגל לעמוד בזה כלכלית, בניגוד גמור לקולים קטנים באמריקה, שמחיר הטיסות (ויוקר המחייה...) נמוך בהרבה. שכן, מרכז ודרום אמריקה הם במרחק יריקה.
היחידים בארץ שטוענים שהם בקשר הדוק עם המגדל זה BEANZ מבית שטראוס-עלית - הם כנראה באמת יכולים להרשות לעצמם.

הדוגמאות שהובאו בכתבה, למרות שחלקם הם בתי קפה ברמה גבוהה מאוד, הם דוגמאות חיוורות לעומת בתי קפה גל שלישי באמריקה ואירופה (בייחוד סקנדינביה ומזרח אירופה - מעניין מאוד). כמו כן, כמעט כולם נמצאים בת"א. אף לא אחד מחוץ לגוש דן (למעט ב"ש וירושלים). ורובם, מנסיוני ה"דל", מאוד לא עיקביים הן בקליה והן בהכנת הקפה.

ראיתי ציוד ברמה מטורפת בהרבה בתי קפה רשתיים, זכור לי מכונת מנוף ומטחנת K30 בסניף קפה ג'ו בקניון רחובות... (הקפה היה מזעזע!). מה שמאפיין את אותם בתי קפה של הגל השלישי זה כוח האדם ברמה מדהימה, רובם לוקחים חלק בתחרויות בריסטה לאומיות ובינלאומיות וכמובן שרואים את מקצוע הבריסטה כקריירה לכל דבר ועניין. וזאת בניגוד גמור לסטודנט או להיפסטר התורן שמכין לכם את הקפה בארץ.

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

@guys
·
בית הקליה שלהם היה לפני כמה שנים בשוק הכרמל וגם מכרו שם
קפה...

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

@chomergir
·מסכים לגמרי.
בארץ קפליקס טוענים שהם בקשרים עם המגדלים ונראה לפחות לפי חלק מהפוסטים שלהם באינסטגרם שהם ביקרו שם.
המותג פרימיום של שטראוס הזה מסקרן, מעניין אם הם ימכרו באמת קפה או רק יעשו פרסומים ברשת :roll:
לגבי מאה אכן היה להם בית קליה בכרמל שנשרף ואז הם פתחו מחדש במתחם הבורסה בית קלייה

CoffeeLeo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #12 

הכתבה לא נותנת רושם מקצועי מדי, זה נראה כאילו חלק מהכתבה מתורגם מכל מיני כתבות באנגלית על קפה גל שלישי. באופן כללי כתבות כאלו זה דבר טוב - הלוואי ותחום הקפה יתפתח בארץ - בעיקר קליית הקפה.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

קשה לי לראות את זה קורה, נספרסו שולטים ממש חזק בשוק הביתי.
אנשים פרטיים לא באמת קונים ככ הרבה קפה קלוי.
קשה לי גם לראות איך כל המשקאות פילטר החם יכנסו לשוק המקומי.
מה שאולי כן יצליח לחדור זה חליטות קרות אבל זה משהו שרשתות גדולות צריכות סבלנו איתו ולא יודע כמה המונח סבלנות חזק אצלהם.
ומה שאמרו בכתבה על המותגים ממש נכון, הרבה מאוד עסקים קטנים מעדיפים לעבוד עם ספק שייתן להם את כל החבילה.
יהיה ממש מגניב אם דווקא בתחום הזה מקומות כמו קפה רות, דאדא והמותג החדש של שטראוס יתנו פייט רציני לקפה המיובא.
בכל מקרה אני מאמין שנמשיך להמתין להתפתחות התחום בארץ

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

@RuslanAbramov
·

אשרי המאמין.
אני לא רואה את האינטרס של שטראוס *באמת* להביא בשורה חדשה, ועוד בהשקעה כספית...
כל עניינם הוא לנסות ולנגוס בעוד נישה, לתפוס עוד קהל של לקוחות שכיום לא קונים מהם,
זאת באמצעות ההשקעה הקטנה ביותר האפשרית בשיפור של *התדמית* שלהם כחברה שאיכשהו קשורה
לגל שלישי, או כמקדמת איזושהי התפתחות בתחום.

לי זה מאד מזכיר את ה- green wash שעשו וניסו לעשות לעצמן חברות שכל קשר בינן לבין איכות הסביבה מקרי בהחלט,
וכפי שכל חברה שיכולה מנסה לקפוץ על עגלת הבריאותנות ("מתכון חדש ללא ציאניד !" וואלה? ועד עכשיו למכור
לנו את זה עם ציאניד זה היה בסדר ?!)...

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #15 

@chomergir
אתה צודק לחלוטין בקשר לסטארבקס - הם נכשלו בגלל ניהול. הם הביאו מוצרים נחותים מארהב, ניסו לשווק אותם לחך הישראלי שהוא לצערך די אנין ולא חובב קפה בטעם שעועית, בכוסות קרטון עצומות ומלאות בחלב מוקצף. והם פתחו את הסניפים מול סניפי ארקפה, ובאותו המחיר...
זה אכן כשלון ניהולי. אם היו הולכים על קונספט יותר צנוע ומתאימים את המוצר לישראל, וזה לא קשה, היו יכולים להשיג דריסת רגל.
למזלנו זה לא קרה ורשתות מקומיות ראויות ברובן השתלטו על השוק.
כי אני אישית מעדיף את מה שקורה בישראל על גל שלישי וכל העניין הזה. חסר אמנם בארץ מקומות בהם הקפה מטורף וייחודי, בטח שלא באופן עקבי. ועם זאת, בכל מקום ניתן למצוא נציגות של ארומה, גרג, ארקפה ועוד, בהם הקפה סביר עד מצויין, ולא צריך לחפש את מקדש הקפה המקומי. ואם אתה לא באיטליה או באמסטרדם, נראה אותך מוצא קפה ראוי בכל פינה.
אגב, קשר של עלית למגדל? בוודאי, בכמויות שהם רוכשים, הם לא משתמשים במתווכים, זה לא חדש. האם זה הופך את הקפה לאיכותי? שאלה אחרת לחלוטין. בינתיים לא ניסיתי.

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 420
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #16 

באופן כללי, עצם זה שיש כתבה על משהו שנקרא גל שלישי בארץ, זאת כבר התקדמות. ;)
זה נכון שיש בכתבה אי דיוקים פה ושם אבל באופן כללי אני חושב שהיא כן משקפת את המצב הנוכחי די טוב.
רמת הקפה הממוצעת בישראל היא די גבוהה וטובה יותר מהרבה מקומות בעולם.
יחד עם זאת מה שגבוה כאן הוא רק הממוצע.
כלומר הסיכוי לקבל כוס קפה ממש גרועה בהרבה מקומות בעולם הוא גבוה מאצלנו.
מצד שני בתחום של קפה באיכות מאוד גבוהה אנחנו מפגרים בכמה שנים טובות מול מה שקורה בעולם.
זה שיש היום כמה בתי קפה שאפשר לקרוא להם גל שלישי, זה כבר סימן טוב שהתחום מתעורר.
אבל ברור שטעם הקהל מהווה מגבלה רצינית וגם לדעתי עניין המחירים בארץ (שהם גם תוצאה מיוקר המחיה) הוא מגבלה.
ברוב הרשתות, קפה באיכות בינונית נמכר במחירים מופקעים ולכן כל עוד אין יבוא ישיר של קפה מחוות, עניין המחיר יהווה חסם על יכולת התחום הזה להתפתח ולהביא קפה ממש טוב.
וזה בלי להזכיר את עניין הכשרת העובדים ועוד עניינים כאובים של התחום, שעלו כאן ובכתבה.
עדיין, כדי שמשהו יקרה קודם כל אנשים צריכים להצביע ברגליים, כי בלי ביקוש לא יהיה היצע.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”