@זמר
·בוקר טוב יניב יקירי
אנו מבין על מה אתה מדבר, בהינתן ואני מכיר את הציוד שברשותך כיום,
ולאחר שיחות איתך מעבר לדפי הפורום (שמחתי להכיר אדם מדהים)
בוא נשים את הדברים על "השולחן" כי בכול אופן כבר נכנסת לזה

אז אני חייב להגיב

.
בשיחות שלנו הבנתי ממך שאינך מצליח לתפעל את מערכת הכיול ברמה סטנדרטית... רחוק מ למצאות אותה ולהביא אותה למצב אופטימלי בחלל שלך, משהו אחד אני בטוח יכול להגיד לך...
אם ביצעת כיול באנתאם דרך ARC כיול אוטומט, ולא נגעת בערכי הכיול לפי טעמך האישי ולפי רמת הכלים שלך בחדר, מין הסתם שהתוצאה אצלך לא תהיה כמו ב"קולנוע", יכול להגיד לך בוודאות, שאצלי לאחר כיול אוטומט
הכל סטנדרטי וקולע לטעם הממוצע של רוב המשתמשים, אבל מערכת הכיול נותנת לך גמישות מעולה ואפשרות רחבה לשינוי ידני לפי טעם אישי,
נניח האם לכייל עד 5KHZ (ברירת המחדל וניתן לשנות לאחר כיול אוטומט)
או האם זה נשמע לך "מסורס" מידי או שלטעמך החדר שלך יכול והכלים שלך יכולים להישמע טוב בכיול של נניח עד 1khz או 2khz..
אצלי נניח מצאתי שבכיול של עד 5khz הרמקול "נאנס" מידי לגרף המטרה
ומקבל את גוון האקולייזר מעבר למה שאני מחפש ונשמע מסורס...
כיילתי עד 3.5khz וקיבלתי חיות ועושר מהרמקולים שלא קיבלתי לפני עם כיול של עד 5khz (ברירת המחדל שניתנת לשניו בקלות על ידי תפריט ההגדרות בתוכנת הכיול), מעבר לזה יש את החיתוך של הרמקולים הקדמיים ובכלל שאר הרמקולים.. מערכת הכיול קובעת אותם על 80hz בכיול אוטומט כמובן אם הרמקול מסוגל להפיק תוצאה טובה בתדר זה (לפי מה שזכור לי מכיולים של חברים וכו', אני בטוח שבחיתוכים של הרמקולים שיחקת וכיוונת, אבל יש עוד לא מעט אפשרויות לשינוי ידני במערכת הכיול שפשוט דורשים ניסוי ותהייה מסויים בשביל להביא את המערכת שלך למיצוב אופטימלי בחלל שלך ועוד לפי טעמך האישי....
למשל החיתוך שנקבע אצלי לסב וופר בתווך ה lpf (לא lfe)
הוא מטורף ונקבע על תדר 250hz (שוב לא מדובר על חיתוך הבס מהרמקולים לסב ולא על ערוץ ה lfe) גם פה יש אפשרות לשנות את הערכים, אצלי הורדתי ל 150hz ונשמע הרבה יותר טוב מה 250hz שנשמע לפני בכיול האוטומט, יחד עם זאת נקבע רום גיין של (בכיול האוטומט) 3375, פה הורדתי בכ 125db ונשמע מעולה... כמובן שאצלי שחקתי גם עם החיתוך של כלל הרמקולים בזמן של האזנה (נסוי ותהייה) אגב (אצלי) בכיול של עד 3.5khz כל המעברים בין הבמה הקדמית סראונדים וסנטר נשמעים הרבה יותר דינמיים וחיים עם במה עשירה ורחבה יותר...
עריכה: עצתי היא כזאת: תבדוק שוב מרחקים בין הרמקולים לבין עמדת האזנה, ותגדיר אותם ברסיבר (צריך להכניס מרחקים בצורה ידנית לרסיבר ,המרחקים לא נקבעים באופן אוטמט, זאת מגבלה של ה ווינדוז כאשר מריץ עליו את מערכת הכיול)
לאחר הכיול תתחיל לשנות לפני הכל ערכים של max eq frequency
החדר שלך מטופל אקוסטית, אתה יכול לנסות בכול אופן לבדוק מערך של 1khz=1000hz ואז אם אתה שומע ממש את החדר והמעברים לא נשמעים לך מופרדים ונכונים לטעמך, יש לך אפשרות לשנות לכל מספר שכמובן משפיע על תווך התדרים המכוייל והתנהגות הרמקול בחלל וכו'
תעלה לדוגמא ל 1500khz ותקשיב טוב ותבדוק עם קטעים שאתה מכיר..וכך תעלה בערכים של נניח בין 500hz ל 250hz לכיון למעלה...
מבטיח לך שפתאום אתה תקבל מעט יותר גוון של הרמקול מאשר גוון של אקוליזר כאשר מערכת הכיול מכוונת על 5khz..
תבדוק חיתוך של הקדמיים של הסנטר והסראונדים ואיך משתלב בחלל האזנה... תאכל לעלות תמונות של תוצאות הכיול ולהגיד מה חסר לך
ואולי לפי הנסיון האישי וההכירות שלי עם מערכת הכיול ARC אוכל לסיע לך
יחד כמובן עם עוד חברים שיש להם נסיון מעשי וממשי עם מערכת הכיול, שבאמת התנסו איתה והתעסקו איתה ידנית והבינו מה המשמעות של כל ערך שמשנים שמשפיע על התוצאה באופן ישיר
ויש עוד כמה דברים שכרגע לא ניגע בהם
אני יודע, הבטחתי שאקפוץ אליך לביקור, זה יגיע בקרוב
מתיי שיהיה זמן לשתיינו