בית חכם אלחוטי עבור בית פרטי לפני בנייה
שלום
לקראת בנית בית פרטי ומתעניין בבית חכם.
מעוניין בפתרון אלחוטי z-wave 916MHz או חוטי modbus או משולב (לא knx).
המטרה - שליטה בתאורה (כולל דימר), תריסים, מזגן vrf, דוד, ותרחישים. אופציה לשילוב אזעקה.
חרשתי את האינטרנט והתרשמתי מאד מהסוויטצ'ים של berger prime שמשלבים modbus ו z-wave עם חיישנים מובנים, אך אינני יודע כמה הפתרון שלהם אמין ושלם ומתאים בשבילי.
אני מעוניין לקבל ייעוץ להגדרת פתרון לבית כולל דרישות לחשמלאי או חשמלאי מוסמך שיש לו ניסיון בתחום ויודע גם לתכנן וגם לבצע.
עוסקים בתחום מוזמנים לשלוח לי הצעה בפרטי או בתגובות (ואני מקווה שאין בכך עבירה על חוקי האתר).
אני באיזור חדרה.
תודה,
ניר
לקראת בנית בית פרטי ומתעניין בבית חכם.
מעוניין בפתרון אלחוטי z-wave 916MHz או חוטי modbus או משולב (לא knx).
המטרה - שליטה בתאורה (כולל דימר), תריסים, מזגן vrf, דוד, ותרחישים. אופציה לשילוב אזעקה.
חרשתי את האינטרנט והתרשמתי מאד מהסוויטצ'ים של berger prime שמשלבים modbus ו z-wave עם חיישנים מובנים, אך אינני יודע כמה הפתרון שלהם אמין ושלם ומתאים בשבילי.
אני מעוניין לקבל ייעוץ להגדרת פתרון לבית כולל דרישות לחשמלאי או חשמלאי מוסמך שיש לו ניסיון בתחום ויודע גם לתכנן וגם לבצע.
עוסקים בתחום מוזמנים לשלוח לי הצעה בפרטי או בתגובות (ואני מקווה שאין בכך עבירה על חוקי האתר).
אני באיזור חדרה.
תודה,
ניר
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הבעיה שמציאת אביזרים כמו חיישנים ומודולים ל Z-Wave בתדר 916 הוא משימה בלתי אפשרית כי לא מייצרים כמעט.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
לגבי knx, אני לא מבין למה צריך לשים את כל הריליים בלוח. מבחינתי זה יקר ומסורבל.
לגבי 916, נכון זו פשרה. אני כרגע רואה שיש לא מעט מבחר לצרכים שלי. אשקול גם תדר אירופאי אם מישהו מוכן למכור לי ציוד כזה כאן בארץ. לא מתאים לי להבריח ציוד לבית שלם.
לגבי 916, נכון זו פשרה. אני כרגע רואה שיש לא מעט מבחר לצרכים שלי. אשקול גם תדר אירופאי אם מישהו מוכן למכור לי ציוד כזה כאן בארץ. לא מתאים לי להבריח ציוד לבית שלם.
KNX זה ההפך ממסורבל, במקום להתקין בכל נקודה מתאם משלה עם מחברים וממש לדחוס לתוך הקופסא בקיר, יש לך את הכל מסודר בלוח חשמל.
תחשוב על התקנת 24 מודולים של תאורה מול בקר אחד בלוח...
גם בתכנות, לזהות 24 מודולים, לתכנת כל אחד בנפרד במקום זיהוי אחד ותכנות של הכל ביחד (עם תכנון מקדים)
שרידות מערכת קוית מול אלחוטית, יש לי בתים שאני מתחזק משנת 1999. (בהתחשב בזה שהציוד מלפני 20 שנה לא מתקרב לרמת הציוד שיש היום)
אני לא רואה כיום ציוד אלחוטי שיעבוד ב20 שנה הבאות.
תחשוב על התקנת 24 מודולים של תאורה מול בקר אחד בלוח...
גם בתכנות, לזהות 24 מודולים, לתכנת כל אחד בנפרד במקום זיהוי אחד ותכנות של הכל ביחד (עם תכנון מקדים)
שרידות מערכת קוית מול אלחוטית, יש לי בתים שאני מתחזק משנת 1999. (בהתחשב בזה שהציוד מלפני 20 שנה לא מתקרב לרמת הציוד שיש היום)
אני לא רואה כיום ציוד אלחוטי שיעבוד ב20 שנה הבאות.
- dotan_shai
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 235
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
לגבי תשתית שתי דרישות .
1. תבקש מהחשמלאי קו אפס (חוט כחול) שיגיע אליך לכל נקודה שיש בה מפסק (כולל מחליפים , תריסים, צלב ,דימרים...)
2. תבקש שהחשמלאי יתקין לך בקיר קוספאות גוויס הכי עמוקות שיש, ע"מ שתוכל להכניס פנימה את האביזר של הבית החכם.
דרישה 3 , אבל לא חובה במידה ואתה מרכיב בהדרגה. להרכיב לחצן במקום מפסק (ולשיקולך גם לחצן עם נורית) , כך תוכל לשמור תמיד על אותו מצב של הדלקת האור. לחיצה מדליק, לחיצה נוספת מכבה, והנורית נדלקת כאשר יש אור.... ממש לא חובה בהתחלה...
כך אני עשיתי ולאט לאט מרים בית חכם ZWAVE ללא בעיות.
1. תבקש מהחשמלאי קו אפס (חוט כחול) שיגיע אליך לכל נקודה שיש בה מפסק (כולל מחליפים , תריסים, צלב ,דימרים...)
2. תבקש שהחשמלאי יתקין לך בקיר קוספאות גוויס הכי עמוקות שיש, ע"מ שתוכל להכניס פנימה את האביזר של הבית החכם.
דרישה 3 , אבל לא חובה במידה ואתה מרכיב בהדרגה. להרכיב לחצן במקום מפסק (ולשיקולך גם לחצן עם נורית) , כך תוכל לשמור תמיד על אותו מצב של הדלקת האור. לחיצה מדליק, לחיצה נוספת מכבה, והנורית נדלקת כאשר יש אור.... ממש לא חובה בהתחלה...
כך אני עשיתי ולאט לאט מרים בית חכם ZWAVE ללא בעיות.
פורום משתמשי Smartthings בישראל
https://www.facebook.com/groups/SmartThingsUsersIsrael/
https://www.facebook.com/groups/SmartThingsUsersIsrael/