ייעוץ - כיסוי WIFI בדירה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
pomela פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90

שליחה

טוב, אז הזנחתי את הנושא בשנים האחרונות, אבל הגיעו מים עד נפש :cry:
כיסוי ה-WIFI בחדרים על הפנים, קליטה נמוכה, ניתוקים...
הWIFI משמש בעיקר לסלולרים ולפטופ, כל השאר מחובר קווי.

הדירה מרושתת ברשת קווית 1GB, הכל מגיע מארון תקשורת עם switch של 3com ובשתי נקודות יש עוד סוויצ'ים לפיצול, פשוטים של tplink (תומכים ג'יגה), כך שאם צריך להוסיף נקודות לחיזוק הwifi אפשר שם.
הסלון והמטבח מכוסים היטב מארון התקשורת.
כרגע הראוטר של הוטבוקס 2, מעפן...

אמור להתחבר לסלקום פייבר בקרוב, אבל סביר להניח שהסיב ייכנס עד לארון התקשורת הקיים, לא מעוניין שישחילו בתוך הבית.
הפסקתי להתעדכן בתחום ואני מבין שהיום יש MESH, dual band, AC...
לפני שאני קונה, מבקש עזרתכם ב:
  • ציוד מומלץ?
  • פריסה נכונה של נקודות?
  • האם הציוד שסלקום מספקים עם הפייבר מומלץ? ניתן להרחיב אותו?

מצורף תרשים הפריסה בבית (ניתן ללחוץ להגדלה).

תמונה

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן

שליחה

במקרה שלך לדעתי אפילו נקודת גישה רגילה ב "חדר שינה 3" תיתן לך די ויותר קליטת WIFI בבית
הAC זה WIFI מהיר
הMESH זה שימוש בכמה נקודות גישה ליצירת רשת אחד גדולה (גם מתאים לך) רק שזה יותר יקר מעוד נקודה רגילה

pomela פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

תודה יאן
האמת שניסיתי כבר בחדר 3, אבל אז אין קליטה בסלון, חדר 2 (התחתון) הוא ממ"ד וכנראה חוסם.
אבל אולי זה הראוטר החלש של הוט, למרות שגם ניסיתי עם אחד שלי של EDIMAX עם תוצאה דומה.
האם הMESH מונע ניתוקים במעבר בין נקודות? בעבר שמתי access point, אבל זה גרם להרבה ניתוקים ברשת.

מחיפושים שעשיתי הבנתי שעם סלקום פייבר חייבים להשתמש בראוטר שלהם, אז אני כנראה אמתין לראות את התוצאות איתו, והבנתי שיש להם גם אפשרות לMESH עם נקודות נוספות.

אם למישהו יש סיבים של סלקום ויכול לשתף לגבי איכות הראוטר אשמח לשמוע.

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916

שליחה

מכיוון שיש לך פרישה חוטית, זה עדיף על MESH, שהוא פתרון למקרים שאין כזו פרישה, ומיועד להיות יעיל יותר מ extenders/repeaters.
לדעתי Access point באיזור חדר שינה 3 או המסדרון שלידו יפתור לך את הבעיה.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן

שליחה

pomela כתב:תודה יאן
האמת שניסיתי כבר בחדר 3, אבל אז אין קליטה בסלון, חדר 2 (התחתון) הוא ממ"ד וכנראה חוסם.
אבל אולי זה הראוטר החלש של הוט, למרות שגם ניסיתי עם אחד שלי של EDIMAX עם תוצאה דומה.
האם הMESH מונע ניתוקים במעבר בין נקודות? בעבר שמתי access point, אבל זה גרם להרבה ניתוקים ברשת.

מחיפושים שעשיתי הבנתי שעם סלקום פייבר חייבים להשתמש בראוטר שלהם, אז אני כנראה אמתין לראות את התוצאות איתו, והבנתי שיש להם גם אפשרות לMESH עם נקודות נוספות.

אם למישהו יש סיבים של סלקום ויכול לשתף לגבי איכות הראוטר אשמח לשמוע.
...
·לפי התרשים שלך הראוטר שלך בכל מקרה ליד הסלון (הHOTBOX) אז מוזר לי שיש לך קליטה גרועה.

הMESH הוא רשת אוטומטית (במילים פשוטות) של כמה AP שמוצגים כרשת אחת. עם איזה AP השתמשת?

לגבי הסיבים של סלקום זה לא משנה לך, אתה מחבר את זה ישר לסוויטץ שיש לך בבית וזהו.

pomela פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

iakovl כתב:
...
...
·לפי התרשים שלך הראוטר שלך בכל מקרה ליד הסלון (הHOTBOX) אז מוזר לי שיש לך קליטה גרועה.

הMESH הוא רשת אוטומטית (במילים פשוטות) של כמה AP שמוצגים כרשת אחת. עם איזה AP השתמשת?

לגבי הסיבים של סלקום זה לא משנה לך, אתה מחבר את זה ישר לסוויטץ שיש לך בבית וזהו.
...
להבהרה, הקליטה בסלון טובה, בחדרים קו אחד-שניים.
לגבי AP, ניסיתי, אבל זה גרם קצת לבעיות, וגם לא תומך בroaming, כך שאם אני מתחיל שיחה בחדר ועובר לסלון היה מתנתק (משתמש הרבה בVOIP).
הבנתי משרשורים אחרים בפורום אינטרנט שלא ניתן לשנות ראוטר עם סלקום, אז כיוון שהחיבור הוא בקרוב, נראה לי שאמתין לראות מה יהיה עם הראוטר שלהם לפני שאני מרחיב.
תודה

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

pomela כתב:לגבי AP, ניסיתי, אבל זה גרם קצת לבעיות, וגם לא תומך בroaming, כך שאם אני מתחיל שיחה בחדר ועובר לסלון היה מתנתק (משתמש הרבה בVOIP).
...
הקליינט הוא זה שמחליט לאיזה AP להתחבר. שום טכנולוגיה לא תשנה את זה. אם היו לך שתי AP (או AP וראוטר) עם אותם מאפייני רשת והקליינט שלך התנתק, כנראה שזה יקרה גם ב MESH.

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

iakovl כתב:הMESH הוא רשת אוטומטית (במילים פשוטות) של כמה AP שמוצגים כרשת אחת. עם איזה AP השתמשת?
...
זה לא מדויק. ברגע שיש לך כמה AP עם אותם מאפייני רשת הם יוצגו כרשת אחת. MESH נוגע אך ורק למה קורה בין ה AP לרשת הקווית - ההתנהגות בצד הקליינט בכל מקרה תהיה זהה.

pomela פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

השתמשתי בAP ע"י ראוטר של EDIMAX, מחובר לרשת הקווית בחדר, כשהגדרתי אותו עם אותה שם רשת וסיסמא, כך שיהיה שקוף לקליינטים.
אני מבין שהקליינט הוא שמחליט באיזה AP להשתמש, אבל מה שקורה זה שאם אני בחדר והוא מתחבר לזו הקרובה, הוא נשאר עליה גם כשעברתי לסלון שם הקליטה נמוכה ולא מדלג לזו בעלת הקליטה הטובה יותר.
חשבתי שMESH בא לפתור בדיוק את הנושא הזה? או שאם אין כיסוי מלא לכל הדירה עם ראוטר אחד זה נועד לכשלון ב"דילוגים"?
תכלס אם היתה לי הכנה מתאימה במסדרון הייתי ממקם ראוטר אחד שם ומאמין שהיה מכסה את כל הדירה.

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@pomela

לא נשמע כמו בעיה ש MESH יפתור, ובכל מקרה, פתרון חוטי ל Backbone של הרשת האלחוטית תמיד עדיף על MESH. יכול להיות שהגדרות בקליינט יעזרו.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388

שליחה

pomela כתב:...
אני מבין שהקליינט הוא שמחליט באיזה AP להשתמש, אבל מה שקורה זה שאם אני בחדר והוא מתחבר לזו הקרובה, הוא נשאר עליה גם כשעברתי לסלון שם הקליטה נמוכה ולא מדלג לזו בעלת הקליטה הטובה יותר.
...
...
·

זאת בדיוק הבעיה ש-roaming בא לפתור (ראה נגיד 802.11r או seamless roaming). אכן מומלץ ביותר שאם אתה מתכנן לכסות את הבית עם מספר APs שתהיה להם תמיכה ב-roaming כדי למנוע את המצב שתיארת לעיל.

השם Mesh הוא שם שיווקי שאין לו משמעות טכנית אמיתית אבל כרגיל הכוונה למספר יחידות שעובדות ביחיד לספק רשת אחת "רציפה" (כלומר עוד לא נתקלתי בפתרון Mesh שאינו תומך ב-roaming). יש פתרונות ללא התווית Mesh שגם תומכים ב-roaming, כמו לדוגמא ה-APs של Ubiquiti שכבר שנים תומכים ב-roaming. אופציה נוספת לתמיכה ב-roaming זה ע"י התקנה של קושחות צד שלישי כגון LEDE (לדוגמא ה-C7 אינו תומך ב-roaming אבל אחרי התקנת LEDE הוא כן).

על אף שהרבה אנשים (כמו DudeShemesh מעלי) מקשרים את המילה Mesh לפיתרון לחלוטין אלחוטי, רב פתרונות ה-Mesh תומכים הן בחיבור קווי והן אלחוטי בין התחנות.

בין אם אתה לוקח פתרון עם התווית Mesh או פתרון אחר (של מספר תחנות), הכי טוב זה backbone קווי מכל המבחינות (יציבות, מהירות, מיקום של התחנות וכו'). אם אתה בוחר להשתמש בחיבור אלחוטי בין התחנות אז אתה חייב למקם את התחנות במקום שתהיה קליטה מספקת מהתחנה בקודמת (לעומת המקרה הקווי שאופטימלית אתה רוצה למקם את התחנה במרכז של האיזור ללא קליטה).

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

eran405 כתב:על אף שהרבה אנשים (כמו DudeShemesh מעלי) מקשרים את המילה Mesh לפיתרון לחלוטין אלחוטי, רב פתרונות ה-Mesh תומכים הן בחיבור קווי והן אלחוטי בין התחנות.
...
זה נכון שיש מכשירים שמשווקים את עצמם כ MESH ויודעים גם לעבוד חוטית, אבל אז הם לא עובדים ב MESH. זה או זה או זה.

לגבי 802.11r - זה נתמך היום כמעט בכל AP. הבעיה היא שוב הקליינטים... (ובכל מקרה, זה רק אמור להפוך את המעבר בין APs ליעיל יותר. הבעיה ש pomela מתאר היא שהקליינט שלו בכלל לא מנסה לעבור).

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

@DudeShemesh
·

יש פה בפורום המון שירשורים בנושא וה"קונצנזוס" הוא שכל הקליינטים היום תומכים ב-roaming. על סמך מה אתה מבסס את הטענה שלך שהבעיה זה הקליינטים? אתה מכיר קליינטים ספציפיים שלא תומכים ב-roaming?

דווקא ברמה של ה-AP רב ה-APs שאין עליהם את התווית Mesh לא תומכים ב-roaming - על אף שכמובן עם הזמן יותר ויותר חברות משווקות מוצרים אפילו בלי המילה Mesh שכן תומכים ב-roaming (חוץ מ-Ubiquiti שכבר ציינתי, אם אני לא טועה יש מוצרים של linksys שתומכים ב-roaming ללא התווית Mesh, אבל זה רק מוצרים מאד ספציפייים ועדיין ל-Linksys כמו גם לחברות אחרות עדיין יש הרבה דגמים ללא תמיכה ב-roaming).

מה אתה מתכוון "מכשירים שמשווקים את עצמם כ MESH ויודעים גם לעבוד חוטית, אבל אז הם לא עובדים ב MESH"? אני לא מכיר שום משמעות טכנית למילה Mesh אז קשה לי להתייחס בצורה עניינית לטענה כזאת אבל ממה שאני מכיר מוצרי Mesh עובדים בדיוק אותו הדבר גם בחיבור של Backbone קווי - רק יותר יציב, יותר מהיר וללא הגבלה על מיקום של התחנות ככה שתהיה קליטה מתחנות אחרות.

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@eran405

ניסוח לא מוצלח שלי - אני לא חושב שיש "בעיה" בקליינטים, אלא שהתמיכה ב APs רחבה, ולכן הבעיה יכולה להיות בקליינטים. לפחות לפי Meraki/Cisco, יש קליינטים שלא תומכים ("802.11r is a standards-based fast roaming technology, supported by Apple iOS devices and some Android devices ").

לגבי MESH - זה מונח מוגדר היטב ומתייחס לטופולוגיה שבה ה APs מנסים לחלק את התנועה בין אחד לשני, במקום להעביר הכל ל AP אחד שהוא ה Gateway לרשת החוטית. ברגע ש AP מחובר חוטית, הוא גם ככה מתרגם מאלחוטי לחוטי ומשם הסוויץ' שהוא מחובר אליו מטפל בהכל, ולכן ל MESH אין משמעות (אפשר לטעון שהטופולוגיה של רשת חוטית שמחוברת בסוויץ' היא MESH, אבל זה כבר לא ממש קשור). במלים אחרות, אם כל ה APs מחוברים חוטים, הם כולם Gateways ואין להם צורך ב MESH.

עוד הסבר מפי Meraki - ה APs שמשתמשים בתכונות ה MESH הם אלו שמחוברים אלחוטית (ה Repeaters). ברגע שכל ה APs מחוברים חוטית אין Repeaters ואין לזה משמעות.
נערך לאחרונה על ידי DudeShemesh ב 22/07/2018 9:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אגב, כן יכולה להיות משמעות ל MESH כשכל ה APs מחוברים חוטית, אבל רק בהתקנה בה יכולה להיווצר בעיית UPLINK לחלק מה APs אבל לא לכולם (ואז ה APs שהתנתקו יכולים לעבור ל MESH. ממילא ניתן לטעון שבמקרה זה לא כל ה APs מחוברים חוטית...). לא רלבנטי בהתקנה ביתית, בה סביר להניח שכל ה APs מחוברים לאותו מקום.

pomela פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

eran405 כתב:
...
...
·

זאת בדיוק הבעיה ש-roaming בא לפתור (ראה נגיד 802.11r או seamless roaming ). אכן מומלץ ביותר שאם אתה מתכנן לכסות את הבית עם מספר APs שתהיה להם תמיכה ב-roaming כדי למנוע את המצב שתיארת לעיל.

השם Mesh הוא שם שיווקי שאין לו משמעות טכנית אמיתית אבל כרגיל הכוונה למספר יחידות שעובדות ביחיד לספק רשת אחת "רציפה" (כלומר עוד לא נתקלתי בפתרון Mesh שאינו תומך ב-roaming). יש פתרונות ללא התווית Mesh שגם תומכים ב-roaming, כמו לדוגמא ה-APs של Ubiquiti שכבר שנים תומכים ב-roaming. אופציה נוספת לתמיכה ב-roaming זה ע"י התקנה של קושחות צד שלישי כגון LEDE (לדוגמא ה-C7 אינו תומך ב-roaming אבל אחרי התקנת LEDE הוא כן).

על אף שהרבה אנשים (כמו DudeShemesh מעלי) מקשרים את המילה Mesh לפיתרון לחלוטין אלחוטי, רב פתרונות ה-Mesh תומכים הן בחיבור קווי והן אלחוטי בין התחנות.

בין אם אתה לוקח פתרון עם התווית Mesh או פתרון אחר (של מספר תחנות), הכי טוב זה backbone קווי מכל המבחינות (יציבות, מהירות, מיקום של התחנות וכו'). אם אתה בוחר להשתמש בחיבור אלחוטי בין התחנות אז אתה חייב למקם את התחנות במקום שתהיה קליטה מספקת מהתחנה בקודמת (לעומת המקרה הקווי שאופטימלית אתה רוצה למקם את התחנה במרכז של האיזור ללא קליטה).
...
תודה ערן.
תובנות כלשהן לגבי מה שסלקום מספקים עם הסיבים שלהם?
·

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

@pomela
·

יש כמה שירשורים בנושא בפורום אינטרנט, כגון:
https://www.hometheater.co.il/vt305067.html
https://www.hometheater.co.il/vt305397.html

למיטב הבנתי זה בעייתי להחליף את הראוטר שלהם וכנראה שאפילו אי אפשר להפוך אותו לתצורה של bridge (אני כמובן לא בטוח בזה כי אין לי שום ניסיון אישי עם סלקום). האופציה הכי פשוטה זה להשתמש בציוד שלהם כראוטר בלבד ולחבר ל-APs פרטיים לבחירתך. או שאפשר לעבוד בתצורה של double-NAT - מה שאומר שאתה צריך להסתמך על הציוד של סלקום מבחינת אבטחת הרשת שלך. בשביל double-NAT מומלץ גם להפנות את כל הפורטים מהראוטר של סלקום לראוטר הפרטי (בעזרת DMZ בתקווה שיש אופציה כזו או בעזרת טווחי פורטים במידה ואין).

pomela פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

eran405 כתב:@pomela
·

יש כמה שירשורים בנושא בפורום אינטרנט, כגון:
https://www.hometheater.co.il/vt305067.html
https://www.hometheater.co.il/vt305397.html

למיטב הבנתי זה בעייתי להחליף את הראוטר שלהם וכנראה שאפילו אי אפשר להפוך אותו לתצורה של bridge (אני כמובן לא בטוח בזה כי אין לי שום ניסיון אישי עם סלקום). האופציה הכי פשוטה זה להשתמש בציוד שלהם כראוטר בלבד ולחבר ל-APs פרטיים לבחירתך. או שאפשר לעבוד בתצורה של double-NAT - מה שאומר שאתה צריך להסתמך על הציוד של סלקום מבחינת אבטחת הרשת שלך. בשביל double-NAT מומלץ גם להפנות את כל הפורטים מהראוטר של סלקום לראוטר הפרטי (בעזרת DMZ בתקווה שיש אופציה כזו או בעזרת טווחי פורטים במידה ואין).
...
תודה, אחרי קריאה של השרשורים זה רק מחזק את זה שכדאי להמתין לחיבור ואז לראות מה חסר/אפשר.
·

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73412
שם מלא: ערן

שליחה

פה תוכ למצוא דילים מעולים על MESH ויותר חשוב, תגובות של אנשים שיש להם רשת כזו בבית. תפנה אליהם בהודעה פרטית ותפנה אותם לת'רד הזה, אולי חוו"ד ממישהו שיישם פתרון כזה תעזור לך:

https://www.hometheater.co.il/modules.p ... SH&x=0&y=0

לדוגמא:

https://www.hometheater.co.il/vt305592.html

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”