הגדלת טווח לרשת אלחוטית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ItaiB פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

שליחה

שלום לכולם,

אני מחובר לאינטרנט של הוט עם הוטבוקס 2 המשמש כמודם בלבד ואליו מחובר ראוטר TP-Link TLWR841N.
בשביל להגביר את הטווח הוספתי מגדיל טווח TP-Link TLWA850RE. אבל עדיין הטווח לא חזק מספיק.
(מדובר על בית עם מספר מפלסים כאשר הראוטר בקומה האמצעית)

רציתי לדעת מה האפשרות הכי טובה ולא יקרה יחסית להגדיל את טווח הקליטה.
(חשבתי על האפשרות להוסיף ראוטר נוסף שישמש כ-AP.)

תודה לעוזרים !

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388

שליחה

@ItaiB
·

תקנה ראוטר עדכני ותשתמש בו כראוטר הראשי שלך (מחובר להוטבוקס שמתפקד כמודם). לפי הציוד הסופר זול וארכאי שאתה משתמש בו אני משער שאתה לחוץ מבחינה כלכלית, במקרה כזה אתה יכול לשקול משהו כמו ה-TOTOLINK AC1200. אם אתה מוכן להשקיע יותר, תחפש דגמים מובילים של linksys/netgear/asus (יש הרבה שירשורים בנושא, כמו לדוגמא זה). כרגיל כדאי לחפש מבצעים באמזונים השונים בחו"ל.

אחרי זה ה-TLWR841N שלך מתפנה ואתה יכול לחבר אותו בצורה קווית לראוטר הראשי ולהשתמש בו כ-AP לשיפור הקליטה איפה שצריך. בשביל מגדילי טווח (או שימוש ב-AP בחיבור אלחוטי שזה בתכלס אותו הדבר) אתה חייב למקם את המגדיל טווח במקום שעדיין יש קליטה טובה מהראוטר הראשי - עדיף כמובן מכל המבחינות לחבר בצורה קווית ואז אין מגבלה כזאת (להיפך אתה רוצה למקם את ה-AP במרכז של האיזור ללא קליטה).

כמובן אם אתה ממש מוכן להשקיע אז בכלל מומלץ פתרון mesh שתומך ב-roaming וכו'. גם בפתרון mesh עדיף חיבור קווי בין היחידות במידת האפשר. לקנות ראוטר של asus עם תמיכה ב-aiMesh יכול להיות פתרון "ביניים", כאשר בשלב ראשון תשתמש ב-TLWR841N כ-AP אבל בעתיד אם תקנה עוד ראוטר עם aiMesh אז כבר יהיה לך "mesh" ביניהם (גילוי נאות אין לי ניסיון אישי עם ה-aiMesh).

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”