והמסך הטוב ביותר לשנת 2018 הוא.....

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
nils3373 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4687
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #1 

....פנסוניק FZ802 8O :D

meir7777
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 207
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #2 

מעניין.

מה קורה לסאמסונג בדקה 07:56 ?

המסך מהבהב כמו פנס איתות.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #3 

איזה עצבים!
למה להכניס עוד משתנים עכשיו שכבר החלטנו על C8 :lol: תמיד אהבתי את עיבוד התמונה של פנסוניק וסוני אבל אף פעם לא היה לי מסך שלהם.

קודם כל, לא נראה לי שהפנסוניק נמכרת בארץ כרגע. דבר שני, נראה לי שעדיף פשוט ללכת על המסך עם דולבי וויז'ן כדי לא להתבאס עוד כמה שנים. בלי קשר ההבדלים הם בנקודות ודי בקטנה: ב HDR יצא ש C8 הכי טובה, טלויזיה לסלון (מה זה אומר?) יצא ש A8F הכי טובה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20179
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

אין בארץ (וגם בארה"ב) פנסוניק, אז זה לא מכניס שום משתנים חדשים.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #5 

יש לי בדרך כלל הערכה לביקורות של וינסנט, בביקורות שלו לדעתי הוא באמת מנסה לתת תמונה כמה שיותר כוללת על
המסך הנבדק ולא מנסה להחליק בעיות של מסך כדי להתאים את התוצאות לדעה הרווחת על אותו מסך, בניגוד לביקורות
בכמה מאתרי הביקורות המובילים האחרים. מהסיבה הזו חבל לי שהוא לפחות לא מזכיר בוידאו בעיה אחת שיכולה
להיות עם הבדיקה הזו.

הבעיה שאני מדבר עליה היא הבחירה של Sony BVM-X300 בלבד כמסך רפרנס. ה- Sony BVM-X300 הוא אחד
ממסכי הרפרנס הכי טובים שבשימוש כיום לעבודות GRADING ואני בטוח שזה לא היה להם קל להשיג שני מסכים
כאלו כדי לתת רפרנס לתמונה בבדיקה, אך כמה שהמסך הזה טוב יש לו כיום (בניגוד אולי לשנה או שנתים שעברו)
מגבלה לא פשוטה. זה לא שיש היום מסך מתחרה שיכול לעשות את הכל יותר טוב מהמסך הזה, אך יש מסכים שלמצבים
מסוימים יכולים לתת מענה יותר טוב, וכדאי לדעתי היה לצרף גם מסך כזה כרפרנס נוסף לבדיקה כי זה היה עושה אותה
מעט יותר מאוזנת. במקרה שהם לא הוסיפו עוד מסך כזה כרפרנס נוסף, אני חושב לפחות היה כדאי שוינסנט יסביר
לקהל בבדיקה וגם בוידאו את המשמעות לזה, ולדעתי חבל שהוא לא לפחות מתייחס אפילו בקצרה לעניין זה.

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2212
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #6 

@TheCoolest
·יש פנסוניק בארץ שלשום הסוכן שלהם היה באיזה חנות שאני מכיר

ExTzY
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #7 

@Eliran15
·
סוכן מטעם איזה חברה? אין להם נציגות בארץ למיטב ידיעתי

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2212
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #8 

@ExTzY
·ברימאג

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #9 

@rwg1
·
לא הבנתי על איזה מסך נוסף אתה מדבר?
הסוני הזו זה מסך רפרנס בהגדרתו. זה RGB OLED שמגיע לבהירות של 1000 ניט אמיתיים, ללא שום ABLים ושטויות אחרות.
שמציג את התוכן בדיוק כפי שהוא אמור להראות, לפחות עד המגבלות שלו.
כך שלא כל כך ברור לי בשביל מה אתה צריך מסך רפרנס בנוסף למסך רפרנס שכבר קיים? הרעיון היה לשים מסך רפרנס כדי שהמשתתפים יוכלו להשוות בין המסכים בצורה ישירה כשהם אחד ליד השני.

lion77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 632
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #10 

https://shlomiardan.com/%D7%91%D7%A8%D7 ... %9E%D7%94/

באוגוסט יקבלו כנראה את כל המלאי הישן אבל אין כרגע שום פרסום מתי יכנסו מוצרים חדשים, מן הסתם כנראה שלקראת 2019 ??? זה סתם ניחוש מושכל.
https://maya.tase.co.il/reports/details/1173257

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #11 

@meir7777

·הסמסונג משתמש ב-BFI (או גרסא שלו שהיא מבוססת פסים) ולכן כאשר מצלמים אותה, למצלמה יש זמן חשיפה שאינו תואם את התדר של ה-BFI, מה שגורם להבהוב. זה גם הקשה עלי לצלם את ה-Q9FN (אפשר לראות שהאיכות צילום בביקורת אינה מושלמת).

זו לא בעיה שרואים אותה בפועל כשמסתכלים על המסך, ואפשר להתגבר עליה על ידי העלאת זמן החשיפה (אבל אז יש תופעות מריחה שהן גם לא נעימות). בקיצור, ההבהוב זו לא בעיה של המסך אלא של המצלמה.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

@TheCoolest

דבר שאהבתי בתגובה שלך זה שאתה שואל שאלה ובאותו הזמן גם עונה תשובה די טובה לשאלה שלך :) , אך בכל
זאת אני אפרט מעט יותר.

זה נכון שהסוני נקרא מסך רפרנס וזה בגלל השימוש שעושים בו, אך עניין הרפרנס היום בתקופה שמשתמשים גם
בתכני HDR לא אומר בדיוק את אותו הדבר כמו שהוא אמר בתקופה שניתן היה להשתמש רק בתכני SDR.

לתקופה שבה היו עוד רק תכני SDR, מסך כמו הסוני היה יכול להראות כמעט כרפרנס אולטימטיבי, כי הוא כיסה
את כל מה שהיה ניתן לעשות ב- SDR והרבה מעבר לכך. זה לא המצב ב- HDR, כמו שאתה ציינת בתגובה שלך,
כי ב- HDR הוא מוגבל לתחום המסויים שבו הוא יכול לפעול. אמנם בתחום הזה הוא יכול להיתפס כמעט כרפרנס
אולטימטיבי, אך ברגע שהוא יהיה צריך להראות תמונה שחורגת מתחום העבודה שלו הוא כבר לא יראה אותה
כרפרס. מהסיבה הזו למשל כשמבצעים GRADING של סרט לרמות הארה יותר גבוהות מ- 1000 ניט
סביר להניח (ואני יכול לתת דוגמאות אם אתה רוצה) שכנראה לא ישתמשו בו כמסך רפרנס לפעולה הזו.

אני מניח שאתה יודע שכבר לא מעט זמן ניתן להשיג גם סרטים שעברו GRADING לרמות יותר גבוהות
מ- 1000 ניט, והיום יש כבר אפילו סרטים בודדים שעברו GRADING ל - 10,000 ניט. בנוסף לזה ניתן גם
לא מעט זמן כבר לקנות מסכים לבית שיכולים להגיע ליותר מ - 1000 ניט. יש גם אחד כזה בהשוואה שערכו.

אז לדעתי אם רוצים לעשות השוואה טובה בין מסכים לכל סוגי התכנים שזמינים כיום ורוצים גם לתת רפרנס טוב
לאיך התמונה צריכה להראות במצב האופטימלי בכל אותם התכנים אז כדאי לחשוב טוב על איך ניתן לעשות את זה,
ואם מסיבות מסוימות לא ניתן לעשות את זה אז לדעתי היה נחמד לשמוע התייחסות אפילו קצרה לעניין הזה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #13 

@rwg1
·
לא שמעתי על GRADING (אמיתי) ל-10K ניט, אבל נכון להיום בד"כ משתמשים בשני מצבים, או GRADING עד ל-1000 ניט או עד ל-4000 ניט. עבור 4000 ניטים משתמשים במסך שנקרא פולסאר של דולבי.
יכול להיות שקיימים מסכים אחרים, אבל אני לא ממש מכיר שמות\דגמים.

תלוי מאד גם בתוכן שאותו הציגו במבחן הזה. אם לא הוצג תוכן שעבר GRADING עבור יותר מ-1000 ניטים, אז הסוני יותר ממספיק להשוואה.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

TheCoolest כתב:לא שמעתי על GRADING (אמיתי) ל-10K ניט, אבל נכון להיום בד"כ משתמשים בשני מצבים, או GRADING עד ל-1000 ניט או עד ל-4000 ניט. עבור 4000 ניטים משתמשים במסך שנקרא פולסאר של דולבי.
יכול להיות שקיימים מסכים אחרים, אבל אני לא ממש מכיר שמות\דגמים.
...
אם לא יצא לך לשמוע על כך אז Blade Runner 2049 הוא הסרט הראשון שעבר GRADING ל- 10,000 ניט ולגאמוט
REC. 2020 ומאז (לפי דברים שקראתי) עברו עוד כמה סרטים בודדים GRADING לרמות הללו .

כל מה שאתה כותב על GRADING נכון בערך ללפני שנתיים וגם אז היה לדולבי (חוץ מהפולסר שאותו אתה מזכיר)
מסך רפרנס ל- 2000 ניט. מאז יצאו עוד כמה מסכי רפרנס ל- 2000 ניט שבשנה האחרונה (על פי דיווחים שקראתי)
נכנסו לשימוש באולפנים כמסכי רפרנס. זה נכון שלמשל בבלוריי UHD רובם הגדול של הסרטים עברו GRADING
ל- 1000 או ל- 4000 ניט (חוץ מהדיסק של Blade Runner 2049 שהזכרתי מקודם) אך גם זה יתחיל להשתנות
בעתיד הלא רחוק.

ולבסוף מה שכתבת בציטוט הבא:

תלוי מאד גם בתוכן שאותו הציגו במבחן הזה. אם לא הוצג תוכן שעבר GRADING עבור יותר מ-1000 ניטים, אז
הסוני יותר ממספיק להשוואה.
...
זה נכון שאם לא הוצג תוכן שעבר GRADING עבור יותר מ-1000 ניטים, אז הסוני יותר ממספיק להשוואה, אך
כמו שכתבתי בתגובה הקודמת, אני חושב שהמינימום הנדרש בהשוואה כזו זה לבדוק את המסכים בעזרת כל סוגי
תוכן הזמינים כיום לצופה בבית. אם זה לא המצב אז למה בכלל צריך לבדוק תכנים ב - HDR אפשר לבדוק
רק תכני SDR או שאפשר לפשוט לבדוק רק תכנים מ- DVD.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”