הסיפור האישי שלי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Sourc3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1331
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #1 

היי חברים,

התחלתי לכתוב פוסט בו רציתי לשתף ניסוי עצמי, בו אני אתאר תהליך שיכלול השוואה בין שני דגמי האוזניות שברשותי (אחד מהם חדש).
על פי התכנון המקורי, רציתי לשתף את הרשמים,תובנות וחוויה אישית שלי במהלך תקופה של זמן.
כמובן, יחד עם מידע מקצועי ותמונות.

תוך כדי כתיבה על תיאור הניסוי, הבנתי שאני רוצה לשתף את הסיפור שלי,על הכניסה לעולם הקולנוע הביתי והסטריאו.

כנראה משהו שעשו מאות, ואם לא אלפים לפני, אך בכל זאת הרגיש לי נכון.

הואיל והפוסט שינה כיוון, נפלה ההחלטה לשתף פה את הסיפור, ואת הפוסט על האוזניות אפתח בהמשך בפורום המתאים.

*יש לציין, מדובר פה על ציוד רמת כניסה/ביניים.

החשיפה לעולם הקולנוע והסאונד

תמיד אהבתי מוזיקה, תמיד אהבתי סרטים.

לפני כשנה וחצי החלטתי שאני רוצה לעשות מערכת קולנוע ביתית בחדר.

מה זה אומר, לא באמת ידעתי. ידעתי שאני רוצה לשמוע ולראות סרטים בסראונד, לא מהרמקולים של הטלוויזיה.
כחובבן חסר ידע, חיברתי רמקולים ישנים בבית למערכת סטריאו, וגם אותה חיברתי לטלוויזיה עם כבל aux.
כאמור, חיברתי 6 (!) רמקולים בערך למערכת (מזכיר, סטריאו ) ופיזרתי אותם בחדר.
היה אפקט ״סראונד״ וזה היה נשמע כמו התחלה של חווית קולנוע.
באותה תקופה, לא ידעתי כי לכל רמקול תפקיד משלו.

הייתי עם הסטאפ הזה תקופה, אבל רציתי מעבר.
אז פתחתי גוגל תוך רצון לייעל את המצב, במהלך הגלישה הגעתי לפורום, גיליתי שקיימת קהילה שלמה בנושא,אז כמובן שפתחתי משתמש.

פתחתי פוסט בפורום קולנוע ביתי בו שאלתי כל מיני שאלות. כשהגיעו התשובות, זו הייתה הפעם הראשונה שהבנתי בעצם -
אני לא מבין כלום בנושא. כמו כן, מסתבר שסיכנתי את המערכת שלי..

לכן חזרתי לגוגל, ושוב קראתי באופן בסיסי על מערכת קולנוע ביתית. חשבתי שתפסתי את העיקרון.

בד בבד, פניתי לחבר הפורום dilbert78 (ליאור) על מנת לשמוע ולהתרשם מהמערכת שלו (5.1 בסיסית בזמנו, לדעתי כיום עם ציוד מתקדם בהרבה), לשאול קצת שאלות, כמו כן אולי אף לקנות רמקולים יד 2 שלו שהיו בלוחות.

כשהגעתי, ליאור השמיע לי כמה שירים והפעיל כמה קטעי דמו מסרטים. חטפתי שוק.
לקח לי כמה ימים לעכל, אבל המסקנות לא איחרו לבוא:

א. אני בור מוחלט בנושא. ( זו הפעם השנייה שהבנתי את זה).
ב. אני רוצה חוויה כזאת אצלי בחדר.

כך נפלה ההחלטה - אני צריך לקנות רסיבר קולנוע ביתי.

תחילתו של מסע

המסע בעולם הסאונד (ברמת כניסה), בעצם התחיל כאשר רכשתי לראשונה רסיבר קולנוע שיחליף את המערכת סטריאו הישנה.

לאחר המון התלבטויות, החלטתי להשקיע מעבר למה שהקצבתי, במחשבה על שמירת האופציה של שדרוגים עתידיים.
לכן, רכשתי את חביב המלצות הפורום לאותה תקופה, רסיבר של חברת Denon מדגם AVR-X1300W.

על פי התכנון המקורי, רציתי להשתמש ברמקולים שהיו לי. (איזו תמימות) ועם הזמן הגיע התאבון והסקרנות גברה..
החלטתי שוב לפתוח את הארנק.

לאחר קריאת ביקורות מהללות ברחבי האינטרנט,וכמובן התייעצות בפורום (שוב), רכשתי רמקולים יד שנייה - Wharfedale Diamond 9.5 .
כשהאזנתי להם במצב סטריאו בחדר בפעם ראשונה, נפלה לי הלסת.
האהבתי במוזיקה מחדש.

אז בעצם בשלב הזה, הייתי עם שני רמקולים רצפתיים מעולים, ורמקולים של המערכת סטריאו שהייתה לי.
תוך חודש, כבר לא יכולתי להתאפק. הסקרנות והשאיפה לאיכות גברה ופתחתי שוב את הארנק. השלמתי את הסטאפ לחמישה רמקולים.
קניתי שוב יד 2, רמקולים של אותה חברה:

- Wharfedale Diamond 9.1 כאחוריים.
- Wharfedale Pacific Evo כסנטר.

לא רציתי לרכוש סאבוופר,חשבתי שהרמקולים הקדמיים מספקים מספיק באס, ובעיקר.. לא רציתי להוציא עוד כסף.
יחד עם זאת, באיזשהו מקום לא הרגשתי שלם. לכן אחרי שלושה חודשים, באופן ״מפתיע״ - קניתי סאבוופר Yamaha YSTSW012.
סופסוף הייתי עם סט מלא של 5.1 והחוויה הקולנועית פשוט מדהימה.
הייתי רגוע, לפחות לבינתיים...

בסופו של דבר, קנייה שהתחילה עם רסיבר קולנוע ביתי (מזכיר, בתקציב גבוה ממה שרציתי ) המשיך למסע שכלל הוצאות של אלפי שקלים, עבור תחביב, תוך כדי הבנה פנימית, שהמסע לא נגמר.

*לאחרונה הוספתי גם רמקולים שמשמשים כאטמוס - yamaha ns e60, אפקט בהחלט נחמד, לא must.
במהלך כל המסע הזה גם החלפתי טלוויזיה (מ40 אינץ׳ של סמסונג ל65 אינץ׳ של הייסנס) על מנת לשפר את החוויה.

ככל הנראה זה היה בלתי נמנע, אך עם הזמן, גיליתי את עולם האוזניות.

עולם האוזניות

לצערי, לא תמיד אני יכול להנות מהמערכת בשעות לילה מאוחרות.
חשבתי עם עצמי, איך אני אוכל להנות מקולנוע ביתי/ מוזיקה לאור המגבלות הללו? הבנתי שצריך ״להתפשר״, וכי הפתרון היחיד הוא שימוש באוזניות.
החלטתי לקרוא על הנושא. אז קראתי, צפיתי בביקורות, ושוב קראתי, המון מאמרים, חוות דעת,ביקורות, תגובות וסקירות על אוזניות, מגברי אוזניות וdac למינהם. מאות על גבי מאות של שעות. מאות של עמודים בפורומים.

הבנתי שאני נכנס לסחרחורת, ושאני צריך להרגע.

אז החלטתי לא לקפוץ מעל הפופיק, וקניתי אוזניות פתוחות של Sennheiser מסוג HD598 , שכאמור לא אמורות לדרוש מגבר, וdac ..בסימן שאלה.

כאשר שמעתי איתם בפעם ראשונה איתם, לא היה שום wow. אני אפילו מעז לומר, די התאכזבתי. לא הבנתי מה המהומה.
בכל זאת, החלטתי לתת לאוזניות הזדמנות.
לאחר תקופה, לא יכול להצביע מתי, פתאום משום מקום, הבנתי שהתאהבתי באוזניות.
נפל לי האסימון שאני שומע שירים בצורה אחרת לגמרי ממה שאני מכיר, שם לב לפרטים חדשים בשירים שחשבתי שאני מכיר.

ככה שוב, התחלתי מסע למציאת לסאונד איכותי יותר.
קניתי מגבר וdac משולב, בתקציב בסיסי ( fulla 2 של schiit). כבר בשמיעה ראשונית, שמתי לב להבדלים.

במהלך הזמן, ללא שום צל של ספק, האוזניים שלי נהיו ביקורתיות יותר כלפי סאונד ולמדתי להעריך סאונד איכותי.

עם הזמן החלטתי לשדרג את הציוד והאוזניות והצטרפתי לדרופ של hd 6xx של מאסדרופ.
לאחר קריאת ביקורות, רכשתי את magni 3, מגבר של schiit, שנחשב ל value for money מעולה. את המגבר שלחתי למכר בארה״ב שהגיע אליי במהירות.

אחרי הרבה עיכובים, האוזניות הגיעו אתמול.
טרם יצא לי להאזין איתם.

מחשבות על ניסוי עצמי - השוואה בין האוזניות

אני מניח שכולם חוויתם על בשרכם, שלא ניתן לקרוא על עולם הסאונד ולא להחשף להמון מושגים אודיפילים למיניהם, תיאוריות ודעות קדומות אשר יותר בלבלו מאשר תרמו להחלטות.

כיוון ואני בן אדם מאוד ריאלי, וגם לומד מקצוע ריאלי (מדעי המחשב באוניברסיטה) אני בהחלט נוטה להאמין לנתונים, מחקרים וכו׳ מאשר לתחושות ואפקטי פלצבו למיניהם..

כמו כן, מעולם לא ערכתי השוואה בין מוצר שטוענים שמייצר סאונד x לבין מוצר שמייצר סאונד y.
לכן, אני מקווה בקרוב לפתוח פוסט נוסף בפורום הרלוונטי (כשתהיה הפוגה בתקופת המבחנים ), בו אני אנסה לתאר במילים שלי, את ההבדלים בין האוזניות.

לבינתיים, מקווה שנהנתם מהקריאה,

נמרוד.

dilbert78
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1556
נתן תודות: 226 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #2 

אני לגמרי רואה אותך בעתיד הלא רחוק עם חדר ייעודי וסטאפ 7.2.6

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7408
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #3 

גם אני רואה אותך בהתחרפנות גמורה לתחביב הזה בעתיד
Sony 1040
Monitor mass

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1462 פעמים

שליחה #4 

@Sourc3
·
ברוך הבא לעולם המוזר של התחביב הזה

אהבתי מאוד את הסיפור שלך, לדעתי אתה בדרך הנכונה

מה תגיד ההנהלה? זה סיפור אחר לגמרי :D (בהצלחה גם בזה) (Y)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #5 

ברוך הבא לתחביב ממכר...

Sourc3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1331
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #6 

molvy כתב:@Sourc3
·
ברוך הבא לעולם המוזר של התחביב הזה

אהבתי מאוד את הסיפור שלך, לדעתי אתה בדרך הנכונה

מה תגיד ההנהלה? זה סיפור אחר לגמרי :D (בהצלחה גם בזה) (Y)
...
·
איזה הנהלה איזה :)
כולה בן 25.
אני עם חברה שלי כבר שנתיים, לגמרי מודעת לשגעון שלי ותומכת לגמרי.
בסופו של דבר, היא נהנית מזה לא פחות ממני.

תודה לכולם!

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 721
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #7 

oferlaor כתב:ברוך הבא לתחביב ממכר...
...
ויקר 8)

eli007
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 973
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #8 

ברוך הבא. הסיפור שלך בוורסיה כזאת או אחרת זה הסיפור של כולנו כאן.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #9 

@Sourc3

שיתוף יפה, אני מניח שהרבה פה עברו תהליך דומה בתחביב הזה.

לדעתי כאשר תשדרג את הסאב שלך לאחד יותר משמעותי תקבל שינוי שלא חלמת עליו.

genural
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #10 

יפה מאוד, מגניב לראות מישהו בגיל שקרוב לשלי (20).

אני התחלתי עם אוזניות והיום אני עם Audeze LCD X ומערכת 5.1 של SVS (ה 5 Satelites וSB1000).

הייתי לפני יומיים (חמישי) בפיוצ'ר ושמעתי במערכת של ה Ultra עם ה SVS PB16 Ultra ועכשיו יש לי רצון פסיכי לקנות אחד לבית אבל הבית שלי לא יעמוד במפלצת כזאת :D, הSB1000 הממזר הזה חודר את כל הקירות וגם מפריע לשכנים.

כרגע אני רוצה לשדרג את הרמקולים הקדמיים והסנטר לULTRA וליצור מערכת של 5.1.2.

הHD6XX (אם הן באמת כמו ה HD600) אמורות להיות אחלה שדרוג לעומת ה HD598.

אני עשיתי שדרוג דומה, עברתי מה ATH AD900X (שדומות מאוד לHD598) ל Hifiman HE400i (משווים אותן ל HD600 / 650).

אתה תשים לב שהHD6XX יהיו יותר נטרליות ואתה תוכל לשמוע רמת פירוט גבוהה יותר. יכול להיות שהsoundstage יהיה קטן יותר.

אתה תעריך את הניטרליות שלהן, הן יעזרו לך לדעת עוד על הטעם שלך במוזיקה.

במקרה שלי הHE400i עזרו לי להבין שסאונד לגמרי ניטרלי הוא לא בשבילי. אני מעדיף קצת יותר באס בסאונד שלי, לתוספת של "כוח" :twisted:.

זאת היתה הסיבה ששדרגתי לLCD X, הן עדיין נורא ניטרליות אבל יש להן יותר Impact מה He400i ככה שאני במצב כמעט מושלם.

אתה מוזמן לבוא אלי להתרשמות :)

דניאל.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #11 

mulder כתב:@Sourc3

שיתוף יפה, אני מניח שהרבה פה עברו תהליך דומה בתחביב הזה.

לדעתי כאשר תשדרג את הסאב שלך לאחד יותר משמעותי תקבל שינוי שלא חלמת עליו.
...
בדיוק... (Y)
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”