חדש בתחום - מתכנן לשדרג מחשב קיים לHTPC - כמה שאלות
-
once_again
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 122
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום למומחים,
הודעה ראשונה בפורום....
החלטתי להפוך את המחשב הישן שלי ל HTPC.
המפרט הקיים:
Intel P 2.4
1 GB RAM DDR 400
כרטיס מסך GeForce 6600GT
דיסק קשיח: 240 GB
Windows XP
הדברים שאני מתכנן לקנות:
1) Hauppauge - WinTV-PVR-150MCE
2) מארז – כנראה ה THERMALTAKE Tenor
3) כרטיס רשת אלחוטי (תיכף אסביר...)
4) מקלדת ועכבר אלחוטיים (מתכנן גם לשחק קצת...)
התוכנית שלי היא לקנות מחשב חדש לחבר אותו לראוטר אלחוטי (יש לי כבר – Edimax למרות שעוד לא חיברתי אותו לכלום), ולהעביר תכנים לדיסק הקשיח של ה HTPC באמצעות הרשת האלחוטית.
השאלות הראשונות שלי (בטח עוד יהיו הרבה כשתכלס אתחיל להרכיב ולקנפג):
1) אין לי כוונה לראות בסטרימינג אלא להעביר תכנים ממחשב למחשב ברשת האלחוטית. האם יש בעיות שאני עלול לצפות להן? קצב העברה, ניתוקים וכיו"ב
2) אני מתלבט לגבי תוכנת ה MC שעלי להתקין – מה שחשוב לי זה פשטות בקינפוגים (כל הידע שלי עד היום הוא תיאורטי בלבד מהפורום הזה).
נכון לכרגע יש לי טלויזיה פשוטה (34 Inch, CRT, Grunding) ורסיבר פשוט (JVC, $150 בדיוטי פרי בזמנו) כך שאין לי כרגע תוכניות לראות תכנים בהפרדה גבוהה.
אני מחובר ל HOT ורוצה כמובן להקליט.
רוב התכנים שאני מתכנן לראות הם תכני divx, xvid רגילים (עם תרגום בעברית)
קצת עלי:
בהחלט מבין במחשבים אבל לא מבין שום דבר ב Video / Audio, חיבורים וכיו"ב.
אגב,
אני חייב לפרגן לאתר הזה ולפורומים. לפני חודש לא היה לי מושג קלוש בתחום ועכשיו (לפחות בתיאוריה) אני מבין (קצת) יותר.
כל המלצה \ הערה תתקבל בברכה,
תודה!
Once_Again
הודעה ראשונה בפורום....
החלטתי להפוך את המחשב הישן שלי ל HTPC.
המפרט הקיים:
Intel P 2.4
1 GB RAM DDR 400
כרטיס מסך GeForce 6600GT
דיסק קשיח: 240 GB
Windows XP
הדברים שאני מתכנן לקנות:
1) Hauppauge - WinTV-PVR-150MCE
2) מארז – כנראה ה THERMALTAKE Tenor
3) כרטיס רשת אלחוטי (תיכף אסביר...)
4) מקלדת ועכבר אלחוטיים (מתכנן גם לשחק קצת...)
התוכנית שלי היא לקנות מחשב חדש לחבר אותו לראוטר אלחוטי (יש לי כבר – Edimax למרות שעוד לא חיברתי אותו לכלום), ולהעביר תכנים לדיסק הקשיח של ה HTPC באמצעות הרשת האלחוטית.
השאלות הראשונות שלי (בטח עוד יהיו הרבה כשתכלס אתחיל להרכיב ולקנפג):
1) אין לי כוונה לראות בסטרימינג אלא להעביר תכנים ממחשב למחשב ברשת האלחוטית. האם יש בעיות שאני עלול לצפות להן? קצב העברה, ניתוקים וכיו"ב
2) אני מתלבט לגבי תוכנת ה MC שעלי להתקין – מה שחשוב לי זה פשטות בקינפוגים (כל הידע שלי עד היום הוא תיאורטי בלבד מהפורום הזה).
נכון לכרגע יש לי טלויזיה פשוטה (34 Inch, CRT, Grunding) ורסיבר פשוט (JVC, $150 בדיוטי פרי בזמנו) כך שאין לי כרגע תוכניות לראות תכנים בהפרדה גבוהה.
אני מחובר ל HOT ורוצה כמובן להקליט.
רוב התכנים שאני מתכנן לראות הם תכני divx, xvid רגילים (עם תרגום בעברית)
קצת עלי:
בהחלט מבין במחשבים אבל לא מבין שום דבר ב Video / Audio, חיבורים וכיו"ב.
אגב,
אני חייב לפרגן לאתר הזה ולפורומים. לפני חודש לא היה לי מושג קלוש בתחום ועכשיו (לפחות בתיאוריה) אני מבין (קצת) יותר.
כל המלצה \ הערה תתקבל בברכה,
תודה!
Once_Again
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- קיבל תודות: 11 פעמים
1. כן בהחלט, יכולות להיות בעיות של ניתוקים בגלל שמדובר על קבצים גדולים בדר"כ.
2. אם אתה מבין במחשבים אתה תסתדר עם כל תוכנה, ומקסימום יש את האתר הזה. מה שכן היום האופציה הפשוטה ביותר היא ויסטה, לא בטוח שעם המחשב שלך זאת האופציה הכי טובה אבל...
בהצלחה.
2. אם אתה מבין במחשבים אתה תסתדר עם כל תוכנה, ומקסימום יש את האתר הזה. מה שכן היום האופציה הפשוטה ביותר היא ויסטה, לא בטוח שעם המחשב שלך זאת האופציה הכי טובה אבל...
בהצלחה.
HiFiMusic IL
-
once_again
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 122
- קיבל תודות: 0
תודה,
אשמח לעוד תגובות.
בהמשך לתשובתך, איך אתה (ואחרים) ממליצים להעביר קבצים ל HTPC?
אשמח לעוד תגובות.
בהמשך לתשובתך, איך אתה (ואחרים) ממליצים להעביר קבצים ל HTPC?
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- קיבל תודות: 2 פעמים
דיסק נייד יעזור רק אם הוא מחובר בFIRE WIRE או כל חיבור מהיר אחר
חיבור USB 2 יתן לך גג מהירות של 40 מגה לשניה ורשת אלחוטית מבוססת WIFI G תתן לך בערך 40 מגה (תלוי במרחק)
לDIVIX וXVID אני הצלחתי לעשות סטרימינג על גבי בלוטוס 2 (1 מגה לשניה) וראו חלק.
חיבור USB 2 יתן לך גג מהירות של 40 מגה לשניה ורשת אלחוטית מבוססת WIFI G תתן לך בערך 40 מגה (תלוי במרחק)
לDIVIX וXVID אני הצלחתי לעשות סטרימינג על גבי בלוטוס 2 (1 מגה לשניה) וראו חלק.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
אני לא רואה שום בעיה עם רשת אלחוטית, להיפך, יש לה המון יתרונות כמו גמישות, נוחות, וכמובן אסטתיקה.
גם אם תחליט לבצע העברת כבלים אסטתית בבית על מנת להסתיר את כבלי הרשת, הרי עדיין אתה תהיה מוגבל למיקומים מסויימים. מה יקרה כאשר תרכוש טלוויזיה חדשה ותרצה למקם אותה במקום אחר? מה יקרה כאשר תעבור דירה?
בניגוד למה שנאמר כאן לפני, לא צריכה להיות שום בעיה לבצע העברת קבצים גדולים מעל גבי רשת אלחוטית, וגם סטרימינג יעבוד חלק.
נכון, רשת קווית מהירה יותר מרשת אלחוטית, ולכן העברת קובץ גדול תארך יותר זמן עם רשת אלחוטית אבל לא מדובר כאן בהבדלים של סדרי גודל.
גם אם תחליט לבצע העברת כבלים אסטתית בבית על מנת להסתיר את כבלי הרשת, הרי עדיין אתה תהיה מוגבל למיקומים מסויימים. מה יקרה כאשר תרכוש טלוויזיה חדשה ותרצה למקם אותה במקום אחר? מה יקרה כאשר תעבור דירה?
בניגוד למה שנאמר כאן לפני, לא צריכה להיות שום בעיה לבצע העברת קבצים גדולים מעל גבי רשת אלחוטית, וגם סטרימינג יעבוד חלק.
נכון, רשת קווית מהירה יותר מרשת אלחוטית, ולכן העברת קובץ גדול תארך יותר זמן עם רשת אלחוטית אבל לא מדובר כאן בהבדלים של סדרי גודל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
בקבצים גדולים של MPEG2 או קבצי HD כבדים (720P ומעלה), עלולות להיות קטיעות ברצף הסטרימינג ברשת אלחוטית.
pixies כתב:בקבצים גדולים של MPEG2 או קבצי HD כבדים (720P ומעלה), עלולות להיות קטיעות ברצף הסטרימינג ברשת אלחוטית....
אני ממש לא מסכים עם האמירה הכללית הזו.
רשת אלחוטית עובדת ברמות 1 ו-2 של מודל השכבות, כנ"ל ethernet.
מבחינה זו אין הבדל בין העברה של מאה קבצים שכל אחד מהם הוא בגודל 1 מגה, לבין קובץ אחד שגודלו 100 מגה.
השכבות התחתונות מעבירות רצף של ביטים, וממש לא מעניין אותם מה יש בפנים, HD, תמונות, או סתם "רעש".
אין שום בעיה לבצע העתקות של קבצים השוקלים GB מעל גבי תווך אלחוטי. הקצבים כמובן איטיים יותר מאשר ברשת קווית, אבל אין שום בעיה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
התכוונתי לנגינה ישירה של סרט המאוחסן במחשב אחר בבית, לא להעתקת הקובץ.