העברת דיסקים מ PC ל NAS

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73316
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3168 פעמים

שליחה #1 

הי חברים.

שוקל לרכוש NAS. הבעיה היא שבכבר יש לי 4 דיסקים של 8 טרה ב PC מלאים במידע. אם אעביר אותם לנאס האם:

1. הנאס ידע לקרוא את המידע (הדיסקים עובדים כרגע ב NTFS) ?

2. יהיה אפשר לבצע RAID על הדיסקים המלאים במידע כבר (או שביצוע רייד מוחק את המידע).

אם התשובה ל 2 היא לא, מה הפתרון למעט רכישת עוד 4 דיסקים, הכנתם לרייד והעברת המידע לשם (פרוצדורה שתעלה לי אלפי שקלים)?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #2 

מן הסתם שבניית מערך RAID על דיסקים גורם למחיקת התוכן הקודם שלהם, כולל את המחיצות ואת המערכת קבצים שלהם. האפשרויות שעמודות לפניך, הן מאפשרות מציאת מקום היכן ניתן לפרוק את החומר מהדיסקים הקיימים עד להכנסתם למערך ( נניח במקום עבודה על ה NAS הקיים שם, או יותר פשוט על שני קלטות גיבוי LTO-8 שקיימים בכל חברה או ב NAS של אחד החברים ) . אופצייה אחרת, היא, אם בכלל הדיסקים הקיימים אלה מתאימים לשימוש במערך RAID בכלל וב NAS בפרט ( כי, אם מדובר על דיסקים זולים שנועדו לשימוש ביתי במחשב DESKTOP רגיל, הם לא בידיוק מתאימים לשימושים אלה ודיסקים שכן מתאימים הם משמעותית יקרים יותר וגם מפורט עליהם למה הם מתאימים ), אז, אם הדיסקים הקיימים מתאימים, אופצייה נוספת היא לרכוש עוד שישה דיסקים כאלה חדשים ו NAS שתומך לפחות בעשרה דיסקים ובאפשרות של Online Capacity Expansion של המערך, לבנות בהתחלה מערך של 6 RAID משישה דיסקים שיהיה מספיק בנפח להעברת כל החומר מהדיסקים הישנים ואחרי זה להעתיק עליו את התוכן, להוסיף את הדיסקים הישנים למערך ולבצע את Online Capacity Expansion מבלי לעבד את החומר הקיים.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #3 

@Huber

כמה הם מלאים במידע?
בכל אופן, "בקר הרייד" של אינטל תומך ב- Raid Migration. על פניו אפשר להפוך 4 כוננים ל- RAID5, אבל בטח הוא צריך כמות מינימלית של מקום פנוי.
אני הייתי די משקשק לעשות את זה למידע חשוב בלי גיבוי.

אני יכול לתרום 14-15 טרה של מקום פנוי זמנית אצלי ב-NAS אם זה יעזור לך.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #4 

@Huber
·
אני יכול להשאיל לך NAS שאני לא משתמש בו כרגע עם 6 דיסקים של 3 טרה כל אחד

PX6-300D של IOMEGA

אני מהמרכז

Gico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 900
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #5 

אם אתה מוכן לבנות NAS בעצמך, אתה יכול לשקול מערכת הפעלה של unRAID.
אתה קונה 2 דיסקים ובונה מערך (דיסק אחד נתונים והשני Parity), מעביר אליו נתונים מאחד הדיסקים שברשותך,
ואז את הדיסק הריק מצרף למערך, ומתחיל לרוקן אליו את הדיסק הבא, וחוזר חלילה.
הדיסקים לא חייבים להיות באותו גודל. המגבלה היחידה היא שדיסק ה-Parity יהיה הכי גדול או לפחות שווה בגודלו לאחרים.

מעבר לאחסון אפשר לשים עליו אינסוף יישומים, כולל שרת Plex לדוגמא, אבל אז אתה צריך חומרה יותר חזקה.
אפשר לקנות ברשת גם שרתי unRAID מוכנים (עם\בלי דיסקים), אבל זה כבר עולה יותר.

זה מתאים לדעתי רק לאנשים שנהנים מחדוות הבנייה, מלמידה של דברים חדשים וכל ה"התעסקות" בשרת.
מי שמעדיף משהו מוכן שלא ייכנס לזה.

גילוי נאות: מחזיק בבית שרת unRAID של 90TB.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #6 

בוא נחלק את זה לכמה חלקים.
אני אתן לך את החדשות הטובות קודם - רוב מערכות ה-NAS יכולות לקרוא דיסקים בפורמט NTFS. חלקן יכולות רק לקרוא, חלקן גם לכתוב אבל בכל אופן לא הייתי מוכן לקחת סיכון של לכתוב ל-NTFS ממערכת שאינה Windows. אם קריאה בלבד מספיק לך אין שום בעיה.

עכשיו לחדשות הרעות - אני מניח שכרגע הדיסקים הם נפרדים, כלומר בכל אחד יש קבצים שונים. אין דרך סטנדרטית להמיר סט של דיסקים שונים למערך RAID בודד בלי למחוק הכל. מה ש-Nemesis אמר זאת שיטה Proprietary של אינטל (שלא ניסיתי) אבל ברמה התיאורטית אפילו בהנחה שזה אפשרי - אתה צריך להתחיל להזיז נתונים בצורה מטורפת. הפסקת חשמל קטנה או כל תקלה שהיא שמונעת את השלמת התהליך והלך המידע. הייתי אומר תדאג לגבות הכל אבל אז כבר מראש אפשר לקנות דיסקים חדשים ל-NAS.
מעבר לזה - אם כל ארבעת הדיסקים מלאים ואתה רוצה RAID של ארבעתם אתה צריך לפחות דיסק אחד נוסף (או אפילו שניים), אחרת אתה מוגבל ל-RAID0, שאומר שברגע שדיסק אחד מת הלך הכל. מהבחינה הזאת כבר עדיף בהרבה להישאר עם דיסקים נפרדים (אז לפחות דיסק אחד שמת לא לוקח איתו את כל מה ששמור על השלושה האחרים).

דבר אחרון זה מה ש-sys_admin אמר - יש דיסקים קשיחים מסדרות שמיועדות ספציפית ל-NAS. ההבדלים העיקריים הם שהדיסקים האלו נועדו לשימוש 24/7 ולעבודה כמערך RAID. דיסק שנועד למחשב אם תשאיר אותו דולק 24/7 הוא יישחק די מהר, ככה שבכל מקרה רצוי שתקנה דיסקים חדשים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”