LogicSound כתב:כמות הדרייברים כזו משנה? ומה עם יש דרייבר בודד שהוא איכותי מאוד מבחינת צליל וביצועים?
במחיר כזה למה לא לנסות בכל זאת?
...
זה ממש לא עניין של כמות.
פשוט יש לי נסיון של איזה 15 אוזניות VALUE FOR MONEY סיניות והסיכוי הוא נמוך שדרייבר אחד דינמי ייתן כמו שצריך את ההפרדה בין התדרים ואת האיכות המינימלית שאני מחפש. אני ממש לא אוהב את איך שדרייבר דינמי נשמע בתדרים הבינוניים גבוהים עד הגבוהים.
השילוב בין דרייברים מסוג Balanced Armature שמפיקים רק את הגבוהים לדרייברים דינמיים שמפיקים את התדרים הנמוכים הוא יותר מרשים לטעמי.
כמובן שיותר דרייברים = יותר קשה ל"חברות" סיניות בלי יותר מדי ידע ליישם ולהנדס את האוזניה כראוי ולכן יש גם הרבה דגמים לא טובים.
דוגמא טובה לדעתי היא חברה בשם KZ שבפעם הראשונה שניסו לשלב 2 דרייברים מסוג BA ו-2 דרייברים דינאמים בכל אוזניה די נכשלו בדגם ZS5 שלהם. הם הינדסו את המיקום של הדרייברים בצורה לא נכונה וקיבלו על כך ביקורות קשות. הן היו צריכות קצת מודינג בשביל להישמע טוב.
בדגם הבא שלהם - ZS6 הם כבר למדו לקח והינדסו את הסיפור הרבה יותר טוב, ציפיתי שהן ישמעו רע מהקופסא כמו ZS5 אבל הן נשמעות כל כך טוב יחסית למה שהן עולות שאני לא מוציא אותן מהבית בשביל לא להרוס אותן.
*יותר מאוחר הם גם יישמו את התכנון של ZS6 על ZS5 ולכן ZS5 שנמכרות היום הן REVISION 2.0.
סליחה על החפירה חחח