קניית מקינטה וקפה מתאים

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
elchi1213 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אהלן! השבוע מצאתי אצל ההורים מקינטה.. ראיתי באינטרנט איך להשתמש ודוקא אהבתי את הרעיון. המקינטה מסוג פשוט מאוד וחשבתי לקנות מקינטה איכותית יותר. אשמח לקבל המלצה על סוג טוב וגם לשאול האם עדיף ברירה?

בנוסף רציתי לשאול לגבי הקפה... עד כמה קריטי להחזיק בבית מטחנה או שאם גם ככה יש לי חנות תבלינים ליד העבודה עדיף כבר לקנות מהם כל כמה זמן?

yoni1990
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

אני ממליץ על בריקה 2 כוסות, או לחילופין מקינטה מוקה אקספרס של 3 כוסות שהמליצו לי עליה פה בעבר. ההבדל הוא שבמקינטה 3 כוסות הנ"ל הטעם אמור להיות עדין יותר וכמות הקפה תהיה מעט גדולה יותר.
לגבי הקפה, אני ממליץ בחום לרכוש מטחנה שאיתה תטחן בכל פעם את פולי הקפה לפני ההכנה, ולא לקנות קפה טחון מראש, כי ההבדל בטעם הוא משמעותי.

elchi1213 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@yoni1990
אחלה תודה רבה!!

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #4 

מקינטה זו דרך פשוטה ונפלאה להכין קפה, אני לא מבין מדוע ביאלטי היו צריכים להמציא את הגלגל מחדש עם הבריקה (אני דווקא כן מבין...$$)
אין בעיה להשאר עם המקינטה שמצאת (לדעתי), למעט:
1 - היא פגומה/מקולקלת - דליפות, סדקים, שברים וכד'
2 - הציפוי/האלומיניום פגום - חתיכות אלומיניום/מתכת בקפה פוגמים בקפה ובבריאות...
3 - הגודל לא מתאים לך - גדולה מדי, כלומר יותר מדי כוסות או קטנה מדי.
4 - טעמת קפה ממקינטה אחרת ועף לך הסכך...
5 - סתם בא לך לבזבז כסף (אני לא שופט, זו סיבה רצינית)

יש אנשים שיכולים להשבע בבריקה וזה בסדר, לדעתי אין שום הבדל בטעם או יתרון - להפך, היא יקרה יותר ללא הצדקה ובעלת חלקים מיותרים שיכולים להתקלקל.

בעניין הקפה אני מסכים עם יוני, קנה מטחנה פשוטה (גראף או מיני - יש יופי של מבחר בלוח) וטחון לך לפני כל הכנה.

elchi1213 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

chomergir כתב:מקינטה זו דרך פשוטה ונפלאה להכין קפה, אני לא מבין מדוע ביאלטי היו צריכים להמציא את הגלגל מחדש עם הבריקה (אני דווקא כן מבין...$$)
אין בעיה להשאר עם המקינטה שמצאת (לדעתי), למעט:
1 - היא פגומה/מקולקלת - דליפות, סדקים, שברים וכד'
2 - הציפוי/האלומיניום פגום - חתיכות אלומיניום/מתכת בקפה פוגמים בקפה ובבריאות...
3 - הגודל לא מתאים לך - גדולה מדי, כלומר יותר מדי כוסות או קטנה מדי.
4 - טעמת קפה ממקינטה אחרת ועף לך הסכך...
5 - סתם בא לך לבזבז כסף (אני לא שופט, זו סיבה רצינית)

יש אנשים שיכולים להשבע בבריקה וזה בסדר, לדעתי אין שום הבדל בטעם או יתרון - להפך, היא יקרה יותר ללא הצדקה ובעלת חלקים מיותרים שיכולים להתקלקל.

בעניין הקפה אני מסכים עם יוני, קנה מטחנה פשוטה (גראף או מיני - יש יופי של מבחר בלוח) וטחון לך לפני כל הכנה.

מעניין מה שאתה אומר... חשבתי שיש בזה עניין של איכויות... מניח גם שיש כאלו שיחלקו אבל אולי באמת אני ינסה להישאר איתה. החיסרון באמת בלהישאר איתה זה שהיא גדולה ואז כל פעם צריך להשתמש בהרבה קפה.
תודה רבה!
...
·

elchi1213 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אגב.. איך אפשר לדעת איזה גודל של מקינטה יש לי?

CoffeeLeo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

@elchi1213
·
תבדוק בטבלה בקישור:

https://en.wikipedia.org/wiki/Moka_pot# ... dimensions

elchi1213 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

CoffeeLeo כתב:@elchi1213
·
תבדוק בטבלה בקישור:

https://en.wikipedia.org/wiki/Moka_pot# ... dimensions
...
·תודה רבה

Messier41
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0

שליחה #9 

הגודל של המקינטה חשוב. אם אתה נוהג לשתות תוצר של כוס אחת בערך 30 סמ"ק, תשתמש במקינטה של כוס אחת בלבד ותצטרך לטחון 8 גרם קפה . אם תשתמש במקינטה של שלוש כוסות תצטרך לטחון כמות קפה הרבה יותר גדולה ואז להשליך את רוב תוצר הקפה וזה בזבוז.
·

elchi1213 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

Messier41 כתב:הגודל של המקינטה חשוב. אם אתה נוהג לשתות תוצר של כוס אחת בערך 30 סמ"ק, תשתמש במקינטה של כוס אחת בלבד ותצטרך לטחון 8 גרם קפה . אם תשתמש במקינטה של שלוש כוסות תצטרך לטחון כמות קפה הרבה יותר גדולה ואז להשליך את רוב תוצר הקפה וזה בזבוז.
·
...
תודה. לרוב אני אשתה אותו עם חלב מוקצף בתור קפה הפוך... לכן מבחינת הכמות נראה לי שעדיף 2 כוסות.

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

@Messier41
·
או שתשתה הכל ותשכח איך למצמץ...:D

elchi1213 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

חחח גם אפשריי...
חברים שאלה נוספת קטנה... אתמול קניתי קפה טחון בחנות כי עוד לא קניתי מטחנה.. ביקשתי שיטחנו לי למקינטה ובאמת הטחינה מעט גסה ונראת תואמת לתיאור של גודל הטחינה שצריכה להיות. הקפה לא יוצא יפה בכלל... השארתי את המכסה פתוח ונשארתי במטבח... אחרי 2 דקות הקפה עוד לא התחיל לצאת יצאתי לרגע מהמטבח וכשחזרתי לשכוח עיניי... כל הגז.. החלון הארונות וכל מה שנמצא ברדיוס של מטר מהגז היה מלא בטיפות קפה. ממה שקראתי באינטרנט זה יכול להיות קשור לטחינה או לאם דחסתי את הקפה נכון? הטחינה כמו שכתבתי הייתה נראית מתאימה ולא דחסתי את הקפה... איזה עוד סיבות יש לזה?

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

למה אתה משאיר את המכסה פתוח....? (רמז, רמז...)

elchi1213 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

chomergir כתב:למה אתה משאיר את המכסה פתוח....? (רמז, רמז...)
...
·חחחחחל לא משאירים פתוח? פשוט ראיתי סרטון שמראים שזה אמור להישאר פתוח... אולי זה רק בבריקה?

f_22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 233
נתן תודות: 211 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #15 

@elchi1213
·
אם אתה עומד ליד זה ומשגיח להוריד את האש בזמן וזה, תשאיר פתוח. תשומת לב לשלב העליה של הקפה במקינטה היא שלב קריטי לקפה טעים טעים ומתגמל. אם אתה עושה "שגר-ושכח" (מה שיבטיח לך קפה חרוך ומרררר) אז לפחות תשאיר את המכסה סגור, בשביל זה הוא נועד.
וכמו שאמרו מעלי, בטח שתקנה פולים (תאחסן אותם טוב במקום אטום קריר וחשוך למשל בצנצנת במקרר, או בפריזר אם לוקח לך הרבה זמן לגמור כמות) ותטחן סמוך להכנה. זה הבדל שמים וארץ. אולי שווה לך רק להתנסות קצת בלי ואז לקנות מטחנה, יעוף לך הסכך.

CoffeeLeo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #16 

elchi1213 כתב:חחח גם אפשריי...
חברים שאלה נוספת קטנה... אתמול קניתי קפה טחון בחנות כי עוד לא קניתי מטחנה.. ביקשתי שיטחנו לי למקינטה ובאמת הטחינה מעט גסה ונראת תואמת לתיאור של גודל הטחינה שצריכה להיות. הקפה לא יוצא יפה בכלל... השארתי את המכסה פתוח ונשארתי במטבח... אחרי 2 דקות הקפה עוד לא התחיל לצאת יצאתי לרגע מהמטבח וכשחזרתי לשכוח עיניי... כל הגז.. החלון הארונות וכל מה שנמצא ברדיוס של מטר מהגז היה מלא בטיפות קפה. ממה שקראתי באינטרנט זה יכול להיות קשור לטחינה או לאם דחסתי את הקפה נכון? הטחינה כמו שכתבתי הייתה נראית מתאימה ולא דחסתי את הקפה... איזה עוד סיבות יש לזה?
...
הקפה במקינטה לא אמור להשפריץ אלא לזרום, אם לא דחסת את הקפה אז או ששמת יותר מדי קפה, או שהקפה טחון יותר מדי דק, או שהלהבה יותר מדי חזקה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”