התלבטות בין ראוטרים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
dkilshtein פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מנסה להחליט על ראוטר חדש.
מאוד חשוב לי ה VPN, ה Firewall וחסימה של אתרים לילדים (כולל HTTPS)
כמובן חשובה גם המהירות (הרהב נטפליקס ויוטיוב).
רוב נמכשירים והמכשירים מחוברים ברשצ קווית, רשת אלחוטית בעיקר לגיבוי בזמן תקלות וטלפונים סלולריים.
אני מתלבט בעיקר בין:
Synology RT2600AC
NETGEAR Nighthawk X10
ASUS AC5300
TP-Link AC5400
AD7200
Linksys Max-Stream AC5400 (EA9500)

עם נטיה קלה ל
(Linksys Max-Stream AC5400 (EA9500 - נראה שלא תומך ב VPN
NETGEAR Nighthawk X10

ערכתי קובץ השוואה אבל לצערי לא ניתן להעלות לכאן קבצי אקסל.
אם משהו מכיר או התנסה, אשמח להמלצות. כמובן שאשמח לשלוח את הקובץ שערכתי בדואר למי שרוצה

תודה,
דניאל

er557
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 384
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #2 

תוכל לצלם מסך עם קובץ האקסל ולהעלות את התמונה, אשמח לראות את ההשוואה.
לדעתי ה-nighthawk עדיף, חשוב מאד שתבדוק תמיכה בקושחות צד שלישי במקרה הצורך, כי הן פותרות בעיות יציבות בהרבה מקרים, אפילו בעיות פונקציונליות.
אני מקווה שאתה לא קונה מחו"ל, כי בתדרים האלה זה יכול מאד להיתקע במכס

dkilshtein פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

קובץ האקסל מצורף.

אני בעיקר מתלבט בין NETGEAR Nighthawk X10 לבין (Linksys Max-Stream AC5400 (EA9500 - בעיקר בגלל היכולת לחסום אתרי HTTPS (פייסבוק). החיסרון המאוד משמעותי הוא חוסר VPN...

אגב, לגבי התדרים, ובכן...מקווה לבקש מחבר או פשוט לנסות להבריח (להשתמש בחברת שליחות כמו shipito או דומה, לארוז מחדש ולשנות את ההצהרה - בעלות של 5 דולר במידה וניתן)
חלק ראשון
 חלק ראשון
חלק שני
 חלק שני

er557
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 384
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #4 

לא הצלחתי ללחוץ על התמונות, ייתכן ותוכל להעלות אותם לשירות אחסון תמונות או אחסון קבצים

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #5 

כמו כן לא חייבים להשקיע בראוטר AIO שלרוב יהיה פחות טוב מראוטר ייעודי ללא WIFI ואליו לצרף AP נורמאלי

dkilshtein פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

היי,

העלתי לכאן:

קובץ השוואה

דניאל

dkilshtein פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

Hava972 כתב:כמו כן לא חייבים להשקיע בראוטר AIO שלרוב יהיה פחות טוב מראוטר ייעודי ללא WIFI ואליו לצרף AP נורמאלי
...
·החלק של ה WIFI באמת פחות חשוב (אשמח לרשת מהירה ויציבה כגיבוי לרשת הקווית). חשוב לי ה פיירוול והיכולת לשלוט כמה, שיותר בתעבורה למשל:
חסימת אתרים - כולל https
הקצאת משאבים לפי הצורך
ושאר הירקות (DDOS, וכו')
באופו כללי חשובה הגמישות בהגדרות
וכמובן חשוב לי שתעבורה ברשת הקווית תהיה כמה שיותר מהירה ואמינה
בנוסף מאוד משוב לי ה VPN SERVER.

אם יש ראוטר אחר העונה לדרישות, מאוד אשמח לשמוע.

dkilshtein פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

מה דעתכם על זה:
TP-Link AC1750 Archer C7

גם המחיר שפוי יותר וגם נמכר בארץ עם 3 שנות אחראיות

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #9 

אז כל הראוטרים האלו ממש חלשים בזה לעומת סיסקו סדרת RV דגם 340 למשל
ואם אתה רוכש מחול אז גם לא תהיה בעיית היבוא בגלל ה WIFI

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #10 

@dkilshtein
·

אם אתה מחפש ראוטר "ביתי" טוב הייתי באמת מסתכל על דגמים נחשבים של linksys, netgear, asus. לדעתי הראוטרים שהבאת בפוסט הראשון הם בין overkill לבין לא באמת מתאימים לצרכים שלך (אתה לא באמת צריך ראוטר triband לבית במיוחד אם זה בא על חשבון דברים אחרים) ולכן גם לא מפתיע שהמחיר שלהם בשמיים.

אצל asus הייתי מסתכל אדיאלית על 86U אבל אם יש לך מגבלה תקציבית אפשר גם לשקול 68U או 66U B1. אצל netgear ה-R7800 כנראה הכי מתאים ואם אתה רוצה לחסוך כסף אתה יכול להסתכל על R7000 ואפילו על דגמי R6xxx. אצל linksys הייתי מסתכל רק על סדרת ה-WRT שלהם, נגיד WRT1900ACS או ה-WRT32X.

כמובן אין ארוחות חינם ואם אתה לוקח את הדגמים היותר חלשים/מיושנים שציינתי אתה אמנם חוסך כסף אבל תלוי בשימושים שלך זה יכול לבוא לביטוי. אם אין לך אינטרנט של סיב אופטי או דרישות מיוחדות אחרות, סביר שגם הדגמים היותר זולים לעיל יספקו אותך.

ה-C7 בערך ברמה של הדגמים הזולים שציינת לעיל (אולי אפילו טיפה פחות "חזק") ו-tpink חברה פחות נחשבת עם קושחות פחות נרחבות. עדיין, במיוחד אם אתה מתקין עליו קושחה צד שלישי כמו LEDE אז סביר שגם C7 יספק את צריכך (בהנחה שאין לך חיבור של סיב).

לבסוף לגבי ההצעה של Hava להפריד ציוד. אני לא מכיר את הציוד שהוזכר (פעם ראשונה שאני רואה המלצה על ציוד של Cisco לבית) אבל יש ראוטרים "נטו" מצוינים של Ubiquiti ו-Microtek שמכוונים בדיוק למשתמשים בייתים מתקדמים או עסקים קטנים. כמובן שאם אתה לוקח ראוטר נטו צריך סוויץ ו-AP בנפרד (לדעתי יתרון). בנוסף הגדרות מתקדמות זה יכול להיות יתרון למשתמש המבין/משקיע או חסרון למשתמש שמחפש הגדרות ב-GUI תוך 2 שניות ושהכל יעבוד.

אישית יש לי את ה- ER-Lite של Ubiquiti וזה עולם אחר. אתה יכול לשקול גם ה- ER-X (שכולל גם switch) או ציוד של Microtek (כמו ה-RB750Gr3). ל-Ubiquiti יש גם APs שנחשבים מצוינים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”