על דעה שונה והדרך לשמוע הכי טוב
לינק מעניין המתיחס למכלול הנושאים הללו
http://www.nonamehifi.com/indexe.htm
ובאותו הקשר ציטוט שמסביר אולי למה אנשים עם קליפש או רמקול אחר שמנסר אוזניים בטוחים שהסאונד נפלא
The only certain truth I learned after twenty years is that "there is no one absolute truth in Hi-End" Most of the truths in High-End can not be proven by scientific measures. Very sensitive human ear hears a lot, interpret, evaluate and decide. In a listening session of three audiophiles, what is probably going to happen is one of the persons will find the bass insufficient, the other may find it so much and excessive, but the system owner will think it is fine, not less, not more. That phenomena is called "brain reference". (see for more details) Brain reference is a kind of prejudice comes out of our own system's timbre and tonality. This phenomena sometimes causes conflicts with someone who compares a better equipment versus his own equipment and may not like the sound of the other in spite the other was clearly better.
ההמשך בלינק באתר תחת ההגדרה
22 Tips for Better Sound
http://www.nonamehifi.com/indexe.htm
ובאותו הקשר ציטוט שמסביר אולי למה אנשים עם קליפש או רמקול אחר שמנסר אוזניים בטוחים שהסאונד נפלא
The only certain truth I learned after twenty years is that "there is no one absolute truth in Hi-End" Most of the truths in High-End can not be proven by scientific measures. Very sensitive human ear hears a lot, interpret, evaluate and decide. In a listening session of three audiophiles, what is probably going to happen is one of the persons will find the bass insufficient, the other may find it so much and excessive, but the system owner will think it is fine, not less, not more. That phenomena is called "brain reference". (see for more details) Brain reference is a kind of prejudice comes out of our own system's timbre and tonality. This phenomena sometimes causes conflicts with someone who compares a better equipment versus his own equipment and may not like the sound of the other in spite the other was clearly better.
ההמשך בלינק באתר תחת ההגדרה
22 Tips for Better Sound
נערך לאחרונה על ידי diz1 ב 05/05/2007 13:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
שערוריתי? תלוי איך מתבוננים על זה האודיופילים המקומיים
ציטוט כזה למשל הוא מאוד שערוריתיaloni כתב:שערורייתי משהו...
"Room Acoustics is the most known but the least considered part of Hi-End. A conventional speaker may throw % 40 of the sound directly to listener, rest of the sound comes through the walls by reflections. Reflection means the timing difference of the original signal, hence an additional acoustic which does not exist in the original record"
מישהו דיבר כאן בעבר לנאמנות למקור?
סעיף 15
Warming Up the Speakers and Cables Before Critical Listening
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
יש מערכות שנשמעות כל כך כייף שלא אכפת לי מהמקור כלל וכלל,מה אני עשיתי
את הסאינד לאלבום כלשהו. או מישהו מהמאזינים עשו משהו קרוב לכך
אז אפשר לשים אוזניות ואפקט ההחזרה נעלם,תמיד הייתי חסיד אוזניות
אבל מאז הסט האחרון ירדתי מזה
אבל מאז הסט האחרון ירדתי מזה
אמן מייסר
אני אגלה לך בשקט- שכנראה אין לך מושג ( במדוייק) איך המקור(הצליל שיצא מהכינור או הזמר) נשמע באותו חדר בו הוקלט (ולא משנה באיזו מערכת אתה מקשיב) ואני לגמרי לא משוכנע שאתה יכול לדעת איך המקור (הדיסק) נשמע ללא תוספות שונות שנוספו ברגע שחיברת אותו למכשיר חשמלי כזה או אחר.ילדיעפים כתב:יש מערכות שנשמעות כל כך כייף שלא אכפת לי מהמקור כלל וכלל,מה אני עשיתי
אבל מאז הסט האחרון ירדתי מזה...
אני עדיין מחפש את היום שבו דיסק או תקליט ישמעו כמו תזמורת באולם.
Re: שערוריתי? תלוי איך מתבוננים על זה האודיופילים המקומיים
...והשאלה היא איך הוא משלים ו"פותר" את ה"בעייה" שהוא העלה (שגם בעיני היא לא בעייה מלכתחילה).diz1 כתב:] hence an additional acoustic which does not exist in the original record[/b]"aloni כתב:...
...
עדוא יאיר
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com
Re: שערוריתי? תלוי איך מתבוננים על זה האודיופילים המקומיים
לא ירדתי לסוף דעתיך. אני לא מפרש אותו. זה מה שהוא חושב ואפשר להסכים עימו או לא.עדוא כתב:...והשאלה היא איך הוא משלים ו"פותר" את ה"בעייה" שהוא העלה (שגם בעיני היא לא בעייה מלכתחילה).diz1 כתב:] hence an additional acoustic which does not exist in the original record[/b]"aloni כתב:...
......
מה אתה חושב?
בקבוק מאלט אחד נגמר בחג האחרון, מה עם הבא?
התכוונתי שהוא העלה סוגיה, באופן דרמטי משהו, אבל לא ראיתי שהוא אומר איך הוא פותר אותה , או, מה הגישה שלו בעניין זה (אולי פיספסתי).
מאלט
, כדאי שגם אני אביא משהו, ואז.... 
מאלט
עדוא יאיר
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com
אקוסטיקה וחשמל בפוסט אחד
מעניןן שכל כמה חודשים מישהו נזכר איפשהו להזכיר את הדבר הכי חשוב באודיו (למרות שאין בו הרבה מפרסמים וכאילו שעושים כסף) וזה האקוסטיקהdiz1 כתב:ציטוט כזה למשל הוא מאוד שערוריתיaloni כתב:שערורייתי משהו...
"Room Acoustics is the most known but the least considered part of Hi-End. A conventional speaker may throw % 40 of the sound directly to listener, rest of the sound comes through the walls by reflections. Reflection means the timing difference of the original signal, hence an additional acoustic which does not exist in the original record"
סעיף 15
Warming Up the Speakers and Cables Before Critical Listening
...
http://www.positive-feedback.com/Issue32/asc.htm
וכמו שהוא מסכם:
Room treatments - The Final Frontier. Before you buy your next piece of equipment, treat your room. You won’t regret it.
זה מזכיר לי....עידוא( הבחור שמתעסק באקוסטיקה כמקצוע) קפץ אלי פעמים השבוע. בראשונה, להביא דיפויזר (נוסף) שהמתנתי לו רבות. בפעם הזו ישבנו לפחות 3 שעות (בטח יותר) האזנו לחדר\מערכת, הזזנו את הדיפיוזר לכאן וגם לכאן,,הוספנו ספוג והסרנו ספוגיים עד שהדיפיוזר מוקם .
עידוא מכיר את המערכת שלי לא רע (לפי הערכתי במגוון השעות שהאזנו "לחדר" לאחר שינויים כאילו ואחרים הוא כ 20-30 שעות). אומנם הוא ציודפייל קטן מאוד, אבל את האפקט של הסאונד הוא זוכר טוב.
על התחלת האזנה הוא ציין עם סוג של אגיטציה ואי נוחות- כי הסאונד השתנה מהפעמים הקודמות.
השתנה לרעה. משהו פחות נקי, חיי,,,ועוד.
הוא צדק, וידעתי מה הסיבה, אבל לא רציתי לפתוח בנושא הזה. לאחר שחקר אותי שתי וערב האם החלפתי משהו (טיפונת שיחקתי במנורות---לא יותר,,בחיי,,,
אחרי יומיים הופיע שוב, כדי לקדוח ולתלות את הדיפיוזר במקומו הקבוע.
השעה הייתה 2130- על הדקה הראשונה של ההקשבה, הביט בי בפליאה ושאל אם עשיתי משהו למערכת. כלום, אותו הדבר כמו פעם קודמת, אפילו לחצתי על כפתורי ON הנכונים.
בהמשך הערב, חזר וציין שהסאונד חזר להיות מה שהוא זכר. הוא צדק , "והמערכת עלתה למגרש" באופן הרגיל שלה.
דרך אגב באותו חדר יש מערכת אודיו של הקולנוע הביתי שכולל רסיבר ורמקולים-אף פעם לא הבחנתי בתנודות באיכות הסאונד (ערוץ MEZZO). .... אני בטוח שיהיו "חכמים" שיגידו שזה בגלל שהמערכת של הקולנוע הביתי "יותר טובה"- בולשייט.
במשך הקשבנו לדיסק שהוא הכי אוהב (איזה רוק אקוסטי יפה) ואני רואה אותו נד בצורה משונה.בהמשך התברר שהוא חיפש איך להרים את הלסת שלו מהריצפה
ההבדל בין שתי הפעמים קשור לדעתי לחשמל. החדר שקט כל היום, באותו אופן, עוצמת האור די דומה וכו'.
אני כבר רגיל שיש שעות ששומעים הרבה הרבה יותר טוב למשל בלילה , למשל בשבת וכו'.
לך תסביר לאחרים שאתה חושב שחשמל משפיע על הסאונד. יגידו שאתה משוגע
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
לא משוגע בכלל
לדעתי הלא מלומדת, בהחלט יש מצב שבעומס חשמל כבד, שבא כתוצאה מעומס חום כבד, המערכת לא תקבל את מלוא ה-220V ולכן גם תישמע הרבה פחות טוב.
וודו? אולי, אבל מה 'כפת לי.
וודו? אולי, אבל מה 'כפת לי.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
היא תקבל רק 198 וולט ?
אבל על ההשפעה של זמן האזנה על איכות המערכת דיברנו רבות.
זה יכול להיות החשמל, אבל בטח בראש וראשונה רצפת הרעש בחוץ...
זה יכול להיות החשמל, אבל בטח בראש וראשונה רצפת הרעש בחוץ...
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
זה שאתה בטוח זה חשוב מאוד אבל אני חושב שיתכן ולא הבנת כלוםboazj כתב:היא תקבל רק 198 וולט ?![]()
זה יכול להיות החשמל, אבל בטח בראש וראשונה רצפת הרעש בחוץ......
אז הנה פירוש של מה שכתבתי , כדי שתבין שמה שאתה כל כך בטוח, הוא כנראה לא נכון.
חדר האזנה מבודד מהסביבה עם ריצפת רעש נמוכה בהרבה מחלל האזנה\סלון רגיל. ניתן היה להבין זאת עקב הטיפול האקוסטי שציין . להוסיף לכך את העובדה שלא צוינה מלפני כן- אני גר במקום שקט , ללא אוטוסובים וצעקות של שכנים .
לגבי ריצפת הרעש- לידיעתך, כאשר מבצעים טיפול אקוסטי, סביר להניח שקיים תשומת לב רבה מהרגיל לפרמטרים כמו ריצפת רעש ואמביאנס , עוד לפני שמפעילים איזה מכשיר שמוציא צלילים.לכן עוצמת רעש חיצוני שונה הוא דבר שאנחנו נותנים עליו את הדעת, באופן משמעותי.
השינוי באיכות הצליל הורגש באותו זמן על ידי שני אנשים והתיקון של מצב זה הורגש באותו זמן על ידי שני אנשים. זאת כדי להדגיש שזה לא הזיה אישית.
ציינתי בבירור שבאותו חדר קיים סטאפ אחר שלא משתנה באיכות הסאונד- עוד עובדה המרמזת שאין קשר לרצפת הרעש בחדר.
ציינתי שאיכות השמיעה הכי טובה בלילה וסוף שבוע, כדי להדגיש שמדובר בשעות שונות במשך היממה, כך שאין השפעה של כמות המלטונין במוח ומצבי עירות. ציינתי את שעת הבדיקה כדי להדגיש שהשעות היו יחסית דומות אך לא חופפות.
לבסוף ציינתי שאני "חושב" ="קשור לדעתי"(לא בטוח) שזה מהחשמל. אני לא מדדתי באותם שעות האם יש 221 או 219 אט 234 .
כאשר מדובר על פטפונים –מדובר על מנוע שכל מה שהוא צריך לעשות זה לסובב צלחת במהירות אחידה ומסוימת. לא משהו נורא מסובך. הרבה משתמשים חשים הבדל משמעותי לטובה כאשר אותו מנוע מחובר למקור אנרגיה קבוע כמו סוללה.לחברות פטיפונים שונות יש פתרונות שונים בנושא. מעניין למה? הרי בסך הכל מדובר על מנוע שמה שנדרש ממנו הוא משהו פשוט ביותר.
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
Re: לא משוגע בכלל
למען הסר ספק, כמובן שמדובר על ניסיון אישי שלי.Booboo כתב:לדעתי הלא מלומדת, בהחלט יש מצב שבעומס חשמל כבד, שבא כתוצאה מעומס חום כבד, המערכת לא תקבל את מלוא ה-220V ולכן גם תישמע הרבה פחות טוב.
וודו? אולי, אבל מה 'כפת לי....
לפני שבועיים, כשהיה עומס חום כבד ותצרוכת החשמל הגיעה לשיא, שמעתי פשוט ***.
כשעומס החום ירד, באורח "פלא" זה הסתדר.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
גם התפשטות גלי הקול, גם עור התוף, גם הסינפסות......ולהערכתי במשרעת יותר גדולה משינוי מתח חברת החשמל...(אלא אם מדובר בתקלה שלא אמורה להיות !!! והם, חב' חשמל, חייבים לתקנה).yairf כתב:גם רמקולים מתנהגים אחרת עם עליית הטמפ' (פיזיקה)...
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
')מה שנחמד בפוסט הזה שאנשים טוענים בתוקף דברים שאין להם מושג לגבי נכונותם
אז ככה:
לגבי השפעת טמפ על רמקול- נשמע הגיוני, אני מתאר שיש גם השפעה על מידת הלחות באוויר וכן לחץ ברומטרי.
לעצם העניין- החדר יחסית מבודד, הופעל בו מזגן על 19 מעלות בשתי הפעמים. בשתי הפעמים התחלת ההקשבה הייתה יחד עם המזגן (די שקט והחשמל שלו ניזון מקו נפרד לזה של המערכת) אבל בעיקר כאשר הוא לא פעל אך החדר נשאר קריר . לגבי הלחצים הברומטרים באותם ימים- לא נבדק. אם לא הובן עד עכשיו, אז גם הטמפרטורות היו דומות ונעימות.
לגבי זה שבטוחשהשפעת חום היא במשרעת יותר גדולה בהשפעתה על תנועת עור התוף והסינפסות בעליה בטמפרטורת מזג האוויר (כמה ההבדל הממוצע בתוך הבית בקיץ..3-6 מעלות???)- זה פשוט שטויות במיץ עגבניות . ותאמין לי שאני מבין על מה מדובר כאן.
אשמח אם תצרף מידע מדעי אמיתי ורציני בעניין. תמיד טוב ללמוד דברים חדשים אך רציניים.
יש עוד רעיונות להבדלים?? אולי הריצפה הייתה עקומה בין בדיקה לבדיקה?
אז ככה:
לגבי השפעת טמפ על רמקול- נשמע הגיוני, אני מתאר שיש גם השפעה על מידת הלחות באוויר וכן לחץ ברומטרי.
לעצם העניין- החדר יחסית מבודד, הופעל בו מזגן על 19 מעלות בשתי הפעמים. בשתי הפעמים התחלת ההקשבה הייתה יחד עם המזגן (די שקט והחשמל שלו ניזון מקו נפרד לזה של המערכת) אבל בעיקר כאשר הוא לא פעל אך החדר נשאר קריר . לגבי הלחצים הברומטרים באותם ימים- לא נבדק. אם לא הובן עד עכשיו, אז גם הטמפרטורות היו דומות ונעימות.
לגבי זה שבטוחשהשפעת חום היא במשרעת יותר גדולה בהשפעתה על תנועת עור התוף והסינפסות בעליה בטמפרטורת מזג האוויר (כמה ההבדל הממוצע בתוך הבית בקיץ..3-6 מעלות???)- זה פשוט שטויות במיץ עגבניות . ותאמין לי שאני מבין על מה מדובר כאן.
אשמח אם תצרף מידע מדעי אמיתי ורציני בעניין. תמיד טוב ללמוד דברים חדשים אך רציניים.
יש עוד רעיונות להבדלים?? אולי הריצפה הייתה עקומה בין בדיקה לבדיקה?
The Dude:F_uck sympathy! I don't need your f_uckin' sympathy, man, I need my f_ucking
Johnson!
Johnson!
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
ומה שיפה בהודעות שלך, זה שאתה כרגיל תוקף אנשים שמעיזים להביע את דעתם השונה מדעתך.diz1 כתב:מה שנחמד בפוסט הזה שאנשים טוענים בתוקף דברים שאין להם מושג לגבי נכונותם...
Silence speaks louder than words
להערכתי יש כאן בין היתר "בעיה" בהבנת הנקרא (לפחות לפי ההתיחסות לדבריMetalliJoe כתב:ומה שיפה בהודעות שלך, זה שאתה כרגיל תוקף אנשים שמעיזים להביע את דעתם השונה מדעתך.diz1 כתב:מה שנחמד בפוסט הזה שאנשים טוענים בתוקף דברים שאין להם מושג לגבי נכונותם......
בנוסף, כנראה רק ליחידי סגולה מותר להעריך שדבר מה קשור לענין (במקרה דנן- החשמל) שהם לא מבינים בו ו/או לא בדקו אתו.
שיהיה
javascript:emoticon('
')
')