תכנון ארון תקשורת ומולטימדיה לבית פרטי
-
YuvalKremer
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 10
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם,
חדש כאן....
נמצא כרגע בבניית בית פרטי, מעוניין להכניס את כל המכשירים בארון אחד הנמצא במרכז הבית. חשבתי להכניס את כל הממירים, ראוטר, מודם וכו'...
בכל חדר אני מעוניין שיצא מהקיר כבל hdmi ושקע rj45 עבור תקשורת קווית. הכוונה לאינטרנט.
מה השיקולים שעלי לקחת בחשבון? כלומר... איך שולטים בערוצים? אם הממיר נמצא במקום נסתר?
איך כדאי לחבר את כל הממירים לטלוויזיות? במידה ויש לי סטרימר שאני מעוניין שיהיה מחובר גם הוא?
ראיתי שיש מכשיר הנקרא מטריצת hdmi אבל לא הצלחתי למצוא המלצות או מתקינים פה בארץ.
אשמח לשמוע חוות דעתכם בנושא.
תודה רבה לכולם,
יובל
חדש כאן....
נמצא כרגע בבניית בית פרטי, מעוניין להכניס את כל המכשירים בארון אחד הנמצא במרכז הבית. חשבתי להכניס את כל הממירים, ראוטר, מודם וכו'...
בכל חדר אני מעוניין שיצא מהקיר כבל hdmi ושקע rj45 עבור תקשורת קווית. הכוונה לאינטרנט.
מה השיקולים שעלי לקחת בחשבון? כלומר... איך שולטים בערוצים? אם הממיר נמצא במקום נסתר?
איך כדאי לחבר את כל הממירים לטלוויזיות? במידה ויש לי סטרימר שאני מעוניין שיהיה מחובר גם הוא?
ראיתי שיש מכשיר הנקרא מטריצת hdmi אבל לא הצלחתי למצוא המלצות או מתקינים פה בארץ.
אשמח לשמוע חוות דעתכם בנושא.
תודה רבה לכולם,
יובל
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
HDMI הוא בעייתי באורכים של יותר מ- 5 מטר.
אפשר לקנות כבלים באורך עד כ- 10 מטר, שמוכח שהם עובדים, לפי נסיונם של אחרים.
זה עוד יותר בעייתי אם אתה מתכנן העברה של 4K, HDR, ו- 60 הרץ.
לא ריאלי חיווט כזה מארון ריכוז לכל חדר. יוצא כבלים מאוד ארוכים.
כמו שהבנת, צריך גם להעביר כבילה לIR Extender, לכל חדר, כדי לשלוט על המכשירים.
אפשר לקנות כבלים באורך עד כ- 10 מטר, שמוכח שהם עובדים, לפי נסיונם של אחרים.
זה עוד יותר בעייתי אם אתה מתכנן העברה של 4K, HDR, ו- 60 הרץ.
לא ריאלי חיווט כזה מארון ריכוז לכל חדר. יוצא כבלים מאוד ארוכים.
כמו שהבנת, צריך גם להעביר כבילה לIR Extender, לכל חדר, כדי לשלוט על המכשירים.
-
YuvalKremer
-
- חבר שרק התחיל

@Amir64 תודה
·
מה לגבי hdmi על ethernet?
מישהו שמע? מכיר?
תודה
·
מה לגבי hdmi על ethernet?
מישהו שמע? מכיר?
תודה
אין שום בעיה להעביר HDMI על CAT6 ומעלה למרחקים עם מתאמי HD-BASE-T
אתה יכול לשלוט על כל הציוד עם קיטים של עיניות או עם בקר שליטה שהייתרון שלו הוא שעל חלק מהציוד הוא שולט דרך רשת (כגון רסיברים וחל מהטלויזיות) וניתן לשלוט על הציוד גם עם אפליקציה או שלט אוניברסלי ולהפטר מכל השלטים בבית.
אם תרצה אוכל להרחיב, ובכל אופן אני מתעסק בארונות תקשורת אז תרגיש חופשי לשאול
אתה יכול לשלוט על כל הציוד עם קיטים של עיניות או עם בקר שליטה שהייתרון שלו הוא שעל חלק מהציוד הוא שולט דרך רשת (כגון רסיברים וחל מהטלויזיות) וניתן לשלוט על הציוד גם עם אפליקציה או שלט אוניברסלי ולהפטר מכל השלטים בבית.
אם תרצה אוכל להרחיב, ובכל אופן אני מתעסק בארונות תקשורת אז תרגיש חופשי לשאול
-
YuvalKremer
-
- חבר שרק התחיל

@Hava972
·
תודה!
אשמח שתרחיב על המערכת ואם אתה יכול להמליץ על ציוד מסויים לשימוש בשיטה זו.
תודה רבה
·
תודה!
אשמח שתרחיב על המערכת ואם אתה יכול להמליץ על ציוד מסויים לשימוש בשיטה זו.
תודה רבה
כאשר אתה מרכז את כל הציוד בארון אחד, מעבר לממירים, הארון גם יכיל את כל ציוד התקשורת כגון ראוטר, סויטש מרכזי, מכשיר הקלטה למצלמות וכמובן רסיברים וגם אם יש לך ליותר מאיזור שמע אחד.
כמובן שאפשר מכל חדר לשלוט על הציוד באמצעות השלטים המקוריים שלו דרך מרחיבי עיניות פשוטים אך אז בכל חדר יהיה לך, שלט של ממיר, של TV וגם של הרסיבר.
אפשר כמובן לתכנת את השלט של הממיר לבצע את ההדלקה לכל מכשיר ושינוי ווליום אבל עדיין להכנס ולשנות אפשרויות בכל מכשיר תצטרך לרוב את השלט המקורי שלו.
כדי לפשט את העניין מתקינים בקר מולטימדיה אחד בארון והוא יודע לשלוט על כל הרכיבים שנמצאים בארון וכולל את מסכי הטלויזיה שבכל חדר.
הבקר הזה נשלט מאפליקציה ייעודית אליו וגם משלטים אלחוטיים שאפשר לצרף לכל חדר.
יש פה יתרון שמכל שלט\טלפון עם אפליקציה אפשר לשלוט על כל הציוד של הבית, כלומר למשל לשבת בחוץ ולכבות את הסלון ולשים מוזיקה באיזור אחר או בכולם יחדיו ולשלוט בווליום ובכל האפשרויות בכולםגם אם אתה נמצא מחוץ לבית.
לבקר הזה שנקרא מערכת בקרה אפשר כמובן לחבר גם שליטה מלאה על מיזוג אויר (אם מדובר על מזגני VRF) ושליטה על החשמל אם מתקינים מערכת חשמל חכם.
יש מספר חברות מובילות כגון Control4, RTI ועוד
אם תרצה נתוני עולויות וכו תוכל להשאיר פה טלפון או מייל
כמובן שאפשר מכל חדר לשלוט על הציוד באמצעות השלטים המקוריים שלו דרך מרחיבי עיניות פשוטים אך אז בכל חדר יהיה לך, שלט של ממיר, של TV וגם של הרסיבר.
אפשר כמובן לתכנת את השלט של הממיר לבצע את ההדלקה לכל מכשיר ושינוי ווליום אבל עדיין להכנס ולשנות אפשרויות בכל מכשיר תצטרך לרוב את השלט המקורי שלו.
כדי לפשט את העניין מתקינים בקר מולטימדיה אחד בארון והוא יודע לשלוט על כל הרכיבים שנמצאים בארון וכולל את מסכי הטלויזיה שבכל חדר.
הבקר הזה נשלט מאפליקציה ייעודית אליו וגם משלטים אלחוטיים שאפשר לצרף לכל חדר.
יש פה יתרון שמכל שלט\טלפון עם אפליקציה אפשר לשלוט על כל הציוד של הבית, כלומר למשל לשבת בחוץ ולכבות את הסלון ולשים מוזיקה באיזור אחר או בכולם יחדיו ולשלוט בווליום ובכל האפשרויות בכולםגם אם אתה נמצא מחוץ לבית.
לבקר הזה שנקרא מערכת בקרה אפשר כמובן לחבר גם שליטה מלאה על מיזוג אויר (אם מדובר על מזגני VRF) ושליטה על החשמל אם מתקינים מערכת חשמל חכם.
יש מספר חברות מובילות כגון Control4, RTI ועוד
אם תרצה נתוני עולויות וכו תוכל להשאיר פה טלפון או מייל