קניית CDKEY לויינדוס 10 באיביי - שאלה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
plataoplomo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום,

האם קניית הקוד הפעלה לווינדוס 10 באיביי ב- 7-10 $ והורדת התכנה מאתר מייקרוסופט היא שוות ערך לקניית הווינדוס בארץ ב 500 ש"ח מבחינה חוקית ?

תודה

erire70
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
שם מלא: אדי רפאלוב
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #2 

מבחינת הורדת התוכנה ממיקרוסופט ושימוש במפתח שרכשת אין כל בעיה, אחרת מייקרוסופט לא היו מאפשרים את הורדת התוכנה.
מבחינת מייקרוסופט הצלחה בהפעלת התוכנה תוך שימוש במפתח היא אינדיקציה למפתח תקין.
אם אין לך מידע שאומר שהמפתח הוא מזוייף או גנוב, אני לא רואה כל סיבה חוקית להימנע משימוש בו.
כמובן שאם אתה לא בטוח לחלוטין שהמפתח חוקי, תמיד ישנה האפשרות שמייקרוסופט תבטל אותו בעתיד ומערכת ההפעלה שלך תחזור להיות בלי מפתח.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #3 

@plataoplomo
·

ברור שלא. הבעיה היא החוקיות של המפתח. במחיר הזה ברור שהמפתח לא באמת חוקי. גם אם בנס המפתח הזה יעבוד לך לזמן מוגבל די בטוח שהוא יחסם בשלב מסוים (ואפילו יותר סביר שהוא בכלל לא יעבוד לך מראש). זה ששילמת 10$ (או אפילו 100$) על מפתח ב-ebay לא הופך את המפתח לחוקי.

אני ממליץ לך בחום לקנות אך ורק ממקום שאתה סומך עליו שהמפתח חוקי ושיחליף/יחזיר לך כסף אם המפתח עושה בעיות גם בעתיד הרחוק. אם לא איכפת לך מחוקיות יש אופציות גם ב-0 ש"ח באינטרנט, אני לא רואה שום יתרון לאופציות ב-10$ (כנראה להיפך).

מהבחינה של לקנות מפתח ולהוריד את ההתקנה מהאתר של MS אין שום בעיה. מה שמעניין את microsoft זה שיהיה לך מפתח 100% חוקי ושההתקנה בהתאם לתנאים של הרשיון. בנושא הזה חושב לשם לב להתאמה האם המפתח לגירסת home/profesional וכו' וההתקנה שאתה עושה. שם לב אם יש עוד מגבלות שמופיעות כשאתה קונה (נגיד על גירסת OEM כתוב שאי אפשר להעביר אותה למחשב אחר אחרי ההתקנה הראשונית).

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #4 

השאלה היא כמה איכפת לך מהחוקיות באמת עד הסוף,
אם לא - כמו רבים פה, תקנה באיביי תשתמש, אני מכיר אנשים ששנים עושים את זה ומעולם לא נתקלו בבעיה.
כמובן שמיקרוסופט לא יתעסקו ברישיון האישי שלך וכל עניין אכיפת החוקיות הוא יותר לעסקים.

במילים אחרות - הכי גרוע שיקרה זה שתפסיד כמה גרושים והרישיון שלך יחסם.

אגב לדעתי עדיף להשקיע את הכמה שקלים האלו מאשר להשתמש בפריצה של kms בחינם שמשגעת אח"כ כל אנטיוירוס/ווינדוס דיפנדר.
נערך לאחרונה על ידי tomer953 ב 15/07/2018 10:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

plataoplomo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

@eran405

אין לי בעיה עם OEM . באייבי/אמאזון לפי התגובות וציון מוכר רשום שזה חוקי .. אני מאמין ש 300 תגובות בנושא ואצל כולם עובד אז זה בסדר.
בכל מקרה יש אפשרות לקנות מפתח ישירות ממיקרוסופט כדי להיות בטוח ?
·

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #6 

@plataoplomo
·

ברור שכן, הבעיה זה המחיר:
https://www.microsoft.com/he-il/store/b ... NavWindows

אני מנחש שאתה יכול להשיג רשיון 100% חוקי בקצת יותר זול מחניות בארץ או מחו"ל אבל לא במחירים המצחיקים כמו מה שהבאת.

כמו ש-tomer אמר כל עוד שלא איכפת לך מחוקיות הרשיון (וכמשתמש ביתי זה לא אמורה להיות בעיה), אתה באמת יכול לנסות את זה. מקסימום הלכו 10$. אפילו אם זה נחסם אחרי שנתיים ואתה צריך לקנות key חדש זה עדיין אחלה מחיר.

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #7 

הרשיון המדובר הוא חוקי בעיניי מיקרוסופט , רק שהוא לא אמור היה להגיע לידיך
גיסי קנה כזה ובשלב מסויים פנה למיקרוסופט בבעייה כלשהיא
הסבירו לו שזה רשיון שחברה כלשהי קנתה כמות רשיונות גדולה ולא השתמשה בכולם ומוכרת את היתרות למרבה במחיר באינטרנט
הסבירו לו שלא יכולים לתמוך בו כי זה אולי כשר אבל מסריח (המוכר לא היה אמור למכור את זה ) ובזה נגמרה השיחה.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #8 

מה שאתה אומר מדויק,
אך נראה כאילו הם מנסים 'לחנך' אותנו, בעוד שאנחנו אלו שצריכים לחנך אותם...
לא רוצים לתת תמיכה? לא צריך יש את גוגל...
שילמדו מלינוקס, אנדרואיד, ושאר מערכות ההפעלה האחרות, אין שום היגיון שנשלם מאות שקלים על רישיון לשימוש ביתי..
(לעסק זה כבר עולם אחר)

ושלא נתחיל פה את הדיון על אופיס רחמנה לצלן...

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #9 

זה אולי "מדיוק" לגבי מה שגיסו של דודי קיבל אבל רשיון שקונים בכזה מחיר זול יכול לבוא מהרבה מקורות כולל גם רשיונות OEM או רשיונות "משומשים" וכו'. בהרבה מקרים המחיר כזה זול כי הם מוכרים את אותו הרשיון לאנשים שונים וטריקים מלוכלכים כאלה.
להגיד שרשיון כזה הוא חוקי זה כמו להגיד שהמספר רישוי של אוטו גנוב הוא חוקי כי עדיין לא דיווחו אותו כגנוב. כמובן שבניגוד לאוטו גנוב מקסימום הרשיון לא יעבוד בכלל או יפסיק לעבוד בשלב כלשהו. למיטב ידעתי אין שום ענישה משום סוג נגד משתמשי קצה שקונים רשיונות "אפורים" כאלה.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3546
נתן תודות: 1108 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #10 

ווינדאוס 10 הוצע בחינם תקופה של מספר חודשים לפני ההשקה על ידי מיקרוסופט.
הרישיון הוצע בחינם והוטמע/קודד ללוח האם.
יש הליך חוקי במייקרוסופט שבו איפשרו להעביר את הרישיון ללוח אם חדש בטענה שלוח האם יצא משימוש.

הרישיון החינמי אינו כולל תמיכה של מייקרוסופט. זה ההבדל העיקרי.

הרבה חברות שדרגו חומרה ישנה שלהם בכמויות והמירו את הרשיונות כנגד לוחות האם ישנים כך שיוכלו להפיץ את זה בהמשך בתשלום.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73306
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3163 פעמים

שליחה #11 

איזה דז'וו יש לי :roll:

ניהלו את השיחה הזו בפורום כבר כמה וכמה פעמים, תעשה חיפוש ותראה. בשתי מילים, לא חוקי. נקודה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”