שרשור תגובות: מסך QLED local dimming של סמסונג: Q9FN
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78853
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5389 פעמים
@oferlaor
ביקורת יסודית מאוד , כולל ההתיחסות המתבקשת וההשוואה ל OLED
שאלה קטנה : איך יכול להיות שהסטרימר הפנימי משבש את העברית !?
הרי מאז ומתמיד הנגנים הפנימיים של סמסונג תמכו מצויין והציגו עברית כראוי
למה הם התקדמו "אחורה" ?
ביקורת יסודית מאוד , כולל ההתיחסות המתבקשת וההשוואה ל OLED
שאלה קטנה : איך יכול להיות שהסטרימר הפנימי משבש את העברית !?
הרי מאז ומתמיד הנגנים הפנימיים של סמסונג תמכו מצויין והציגו עברית כראוי
למה הם התקדמו "אחורה" ?
ביקורת מצוינת כרגיל, יש לי רק שאלה לגבי הדבר הבא שכתבת :
אני שואל את השאלה הזו כי הסטרימר המובנה במסכי הדור הקודם של סמסונג תומכים בוודאות ב- HLG.
ברור שבדולבי ויז'ן הסטרימר במסכים של סמסונג לא יתמוך, אך האם אתה בטוח שהוא לא תומך ב - HLG.עם זאת הסטרימר המובנה בהחלט תומך ב-HDR, אך לא ב-HLG או DV...
אני שואל את השאלה הזו כי הסטרימר המובנה במסכי הדור הקודם של סמסונג תומכים בוודאות ב- HLG.
- adibek
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 374
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
·https://www.hometheater.co.il/article08550.htmlraoul כתב:סתם מתוך סקרנות כי אני בדיוק מחפש לקנות טלויזיה 75" - מה המחיר של הדגם הזה ב-75?...
QE75Q9FN – ₪26990
תודה רבה עופר.
אני עם טלוויזיה של סמסונג מ-2016 (KS8500) ומצליח לקבל HDR מ-Amazon Prime (יש חיווי שתוכן HDR-י מנוגן). אתה בטוח שאין תמיכה לזה ב-QLED החדשות?
לגבי ה-Special viewing mode של HDR+, הוא קיים גם אצלי, אז אני לא יודע למה זה נחשב פיצ'ר חדש (למרות שאני כנראה מפספס משהו).
אני עם טלוויזיה של סמסונג מ-2016 (KS8500) ומצליח לקבל HDR מ-Amazon Prime (יש חיווי שתוכן HDR-י מנוגן). אתה בטוח שאין תמיכה לזה ב-QLED החדשות?
לגבי ה-Special viewing mode של HDR+, הוא קיים גם אצלי, אז אני לא יודע למה זה נחשב פיצ'ר חדש (למרות שאני כנראה מפספס משהו).
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
@oferlaor
תודה על הביקורת. האמת לרגע הכנסת אותי קצת להתלבטות בין סמסומג ל LG C7 אבל העובדה שאין תמיכה ב Atmos ממש מורידה את הערך של המסך.
כיום לא קל במיוחד (לכל נגן ופתרון יש חסרונות) לנגן סרטים ב 4K HDR עם Atmos והפתרון של LG לנגן מהאפליקציה במסך ולהעביר Atmos ב ARC הוא המלא והפשוט ביותר. חבל שסמסונג לא מיישרים עם זה קו.
בנוסף, בגודל 65" הוא סתם יקר ללא סיבה באופן יחסי למתחרים: LG C8, סוני A8F, או אפילו סוני X900F.
תודה על הביקורת. האמת לרגע הכנסת אותי קצת להתלבטות בין סמסומג ל LG C7 אבל העובדה שאין תמיכה ב Atmos ממש מורידה את הערך של המסך.
כיום לא קל במיוחד (לכל נגן ופתרון יש חסרונות) לנגן סרטים ב 4K HDR עם Atmos והפתרון של LG לנגן מהאפליקציה במסך ולהעביר Atmos ב ARC הוא המלא והפשוט ביותר. חבל שסמסונג לא מיישרים עם זה קו.
בנוסף, בגודל 65" הוא סתם יקר ללא סיבה באופן יחסי למתחרים: LG C8, סוני A8F, או אפילו סוני X900F.
-
oferlaor
- מנהל

@freedom_il
יש כיום רק מצב אחד שבו אפשר להוציא Atmos ממסך וזה דרך מסלול HDMI ARC, וזה לא Atmos כמו שאתה מכיר אותו מסרטי בלוריי אלא גרסא רזה שלו שרוכבת מעל DD+.
נכון לכרגע יש רק סרט אחד ב-Netflix שתומך ב-Atmos (הסרט על החזיר הענק Okja). משום מה הם לא הוסיפו לקטלוג כבר כמעט שנה אף תוכן נוסף עם זה.
יש כיום רק מצב אחד שבו אפשר להוציא Atmos ממסך וזה דרך מסלול HDMI ARC, וזה לא Atmos כמו שאתה מכיר אותו מסרטי בלוריי אלא גרסא רזה שלו שרוכבת מעל DD+.
נכון לכרגע יש רק סרט אחד ב-Netflix שתומך ב-Atmos (הסרט על החזיר הענק Okja). משום מה הם לא הוסיפו לקטלוג כבר כמעט שנה אף תוכן נוסף עם זה.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
@oferlaor
מעניין - אז אולי Atmos זה לא שיקול כל כך משמעותי בהנחה וכן יש DD+ במסך.
מצד שני, הסמסונג גם לא תומכת ב DTS Passthrough שזה כבר מוזר, מעצבן והופך את הנגן הפנימי למשהו שאי אפשר להסתמך עליו בכל מקרה (בלי קשר לנטפליקס שמנגנים הכל ב DD+).
גם אין Dolby Vision בסמסונג אבל על זה אולי אפשר לסלוח. לא יודע כמה זה יהיה משמעותי בעתיד.
אני אמנם מנגן את כל התוכן שלי ממחשב ומניח שאשדרג את המחשב או אוסיף כרטיס מסך כשאעבור למסך 4K (בתקווה השנה) אבל כן קיוויתי להסתמך על הסטרימר של טלויזיה חכמה לפחות לחלק מהתכנים. זה יכול להיות שיקול יותר משמעותי לאנשים אחרים שבונים על יכולות הניגון של המסך.
מעניין - אז אולי Atmos זה לא שיקול כל כך משמעותי בהנחה וכן יש DD+ במסך.
מצד שני, הסמסונג גם לא תומכת ב DTS Passthrough שזה כבר מוזר, מעצבן והופך את הנגן הפנימי למשהו שאי אפשר להסתמך עליו בכל מקרה (בלי קשר לנטפליקס שמנגנים הכל ב DD+).
גם אין Dolby Vision בסמסונג אבל על זה אולי אפשר לסלוח. לא יודע כמה זה יהיה משמעותי בעתיד.
אני אמנם מנגן את כל התוכן שלי ממחשב ומניח שאשדרג את המחשב או אוסיף כרטיס מסך כשאעבור למסך 4K (בתקווה השנה) אבל כן קיוויתי להסתמך על הסטרימר של טלויזיה חכמה לפחות לחלק מהתכנים. זה יכול להיות שיקול יותר משמעותי לאנשים אחרים שבונים על יכולות הניגון של המסך.
-
oferlaor
- מנהל

DV - שאלה טובה. זה תקן הכי טוב ל-HDR שיש כיום אבל לא בטוח שזה תפס עדיין. נדע תוך שנה שנתיים.
לדעתי השנה סמסונג הגזימה בברייטנס והמסכים שלה בסדרה Q בוהקים מידי ולא נעימים לעיין ביחס למסכים משנה שעברה.
יצא לי לראות את הQ מול הסוני סדרה F ב 4K והפערים לדעתי מאוד גדוולים לטובת הסוני עומק התמונה בסוני הוא פשוט מדהים והQ לעומת הסוני נראת " פושטית" ובוהקת מאוד בעיניים והרבה פחות נעימה עם עומק תמונה רדוד
יצא לי לראות את הQ מול הסוני סדרה F ב 4K והפערים לדעתי מאוד גדוולים לטובת הסוני עומק התמונה בסוני הוא פשוט מדהים והQ לעומת הסוני נראת " פושטית" ובוהקת מאוד בעיניים והרבה פחות נעימה עם עומק תמונה רדוד
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
·shay1 כתב:לדעתי השנה סמסונג הגזימה בברייטנס והמסכים שלה בסדרה Q בוהקים מידי ולא נעימים לעיין ביחס למסכים משנה שעברה.
יצא לי לראות את הQ מול הסוני סדרה F ב 4K והפערים לדעתי מאוד גדוולים לטובת הסוני עומק התמונה בסוני הוא פשוט מדהים והQ לעומת הסוני נראת " פושטית" ובוהקת מאוד בעיניים והרבה פחות נעימה עם עומק תמונה רדוד...
אני מתלבט בין sony75xf9005 לבין samsung 75q9fn .
האם ראית את שני המסכים באותה חנות? אם כן איפה החנות?
דיברת על סדרה Q באופן כללי , בפועל יש כמה דגמים Q6fn, Q7fn, Q8fn, Q9fn.
בין איזה דגם הייתה ההשוואה?
אני אישית ראיתי בחנות את הסוני F מול ה Q7 לא היה לי זמן לכיוונים, ונראה שבסוני התמונה הייתה יותר טובה.
ע"פ כל הביקורות היללו את הסמסונג q9FN ובחלק מהמקרים אמרו שזה המסך לד הכי טוב שסמסונג יצרה עד היום.
אשמח לקבל עצה ממישהו שראה את שני המסכים' איזה מהם עדיף מבחינת איכות תמונה ללא קשר לעלות.
תודה,
יניב