Greetings,
יש לי HTPC של גיגהבייט H971 + ווינדוס ויסטה. היו לי בעיות של BSOD שלא נפסקו אך הוספה של זיכרון (כרגע 2GB) והחלפת המעבד ל Core 2 Duo 4300 1.8Ghz פתרו את הבעייה.
בעייה נוספת שנישארה היא העובדה שהמאוורר של המעבד עובד בסיבובים גבוהים כל הזמן ולכן גם מרעיש מעבר לנורמה. בדקתי ב BIOS (כולל הגדרות נוספות עם CTRL + F1) אך לא ניתן לשנות את הגדרות מהירות המאוורר.
יש למישהו אולי איזו עצה או רעיון נוסף מה לעשות (כולל הצעות להחלפת מאוורר...)?
תודה!
מאוורר רועש
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
יש מאוורר מצויין של ThermalTake שנקרא Golden Orb 2, שקט מאוד ומקרר מעולה. עלותו בארץ כ-160 ש"ח. קח בחשבון שההתקנה שלו קצת קשה, כי צריך להחליף את מסגרת הפלסטיק שמגיעה עם לוח האם ונמצאת מסביב ל-SOCKET במסגרת מתכתית שמגיעה עם המאוורר. כמו כן, בדוק שהוא תואם את ה-SOCKET שיש לך למעבד.
מאווררי סטוק בד"כ מרעישים.
שאלות חשובות הן כמה מקום יש לך במארז לגוף קירור (ככל שיש יותר מקום תוכל למצוא קירור מוצלח יותר), כמה תרצה להשקיע וכמה רגישה האוזן שלך.
thermaltake נפוצים בארץ אבל פרט ל-Big Typhoon כמעט כל הקירורים שלהם מרעישים מדי (עבורי לפחות).
גופי קירור של Arctic Cooling, Zalman, Scythe, Tuniq עושים את העבודה בשקט די דומה ובמחיר של 150-250 ש"ח (וגם ה-big typhoon של TT שהזכרתי קודם).
הזלמנים יותר נמוכים משאר הקירורים, כנראה של-HTPC עדיף משהו בגודל הזה.
פתרון אחר לגמרי הוא הורדת המתח שמקבל המאוורר ע"י נגדים/פוטנציומטר. אפשר להכין לבד (חפש fanbus/rheobus בגוגל או ב-hwzone.co.il) ואפשר לקנות. קח בחשבון שפחות אוויר יזוז ולכן אפקטיביות הקירור יורדת, אולי מתחת לסף הקירור הנדרש.
שאלות חשובות הן כמה מקום יש לך במארז לגוף קירור (ככל שיש יותר מקום תוכל למצוא קירור מוצלח יותר), כמה תרצה להשקיע וכמה רגישה האוזן שלך.
thermaltake נפוצים בארץ אבל פרט ל-Big Typhoon כמעט כל הקירורים שלהם מרעישים מדי (עבורי לפחות).
גופי קירור של Arctic Cooling, Zalman, Scythe, Tuniq עושים את העבודה בשקט די דומה ובמחיר של 150-250 ש"ח (וגם ה-big typhoon של TT שהזכרתי קודם).
הזלמנים יותר נמוכים משאר הקירורים, כנראה של-HTPC עדיף משהו בגודל הזה.
פתרון אחר לגמרי הוא הורדת המתח שמקבל המאוורר ע"י נגדים/פוטנציומטר. אפשר להכין לבד (חפש fanbus/rheobus בגוגל או ב-hwzone.co.il) ואפשר לקנות. קח בחשבון שפחות אוויר יזוז ולכן אפקטיביות הקירור יורדת, אולי מתחת לסף הקירור הנדרש.
יש מקום לגוף קרור פסיבי ?
לדוגמא http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... 1&lang=heb
יש לי דומה לזה במחשב העבודה שלי (AMD 3700+)
ירון
לדוגמא http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... 1&lang=heb
יש לי דומה לזה במחשב העבודה שלי (AMD 3700+)
ירון