מאוורר רועש

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
bully פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

Greetings,

יש לי HTPC של גיגהבייט H971 + ווינדוס ויסטה. היו לי בעיות של BSOD שלא נפסקו אך הוספה של זיכרון (כרגע 2GB) והחלפת המעבד ל Core 2 Duo 4300 1.8Ghz פתרו את הבעייה.
בעייה נוספת שנישארה היא העובדה שהמאוורר של המעבד עובד בסיבובים גבוהים כל הזמן ולכן גם מרעיש מעבר לנורמה. בדקתי ב BIOS (כולל הגדרות נוספות עם CTRL + F1) אך לא ניתן לשנות את הגדרות מהירות המאוורר.

יש למישהו אולי איזו עצה או רעיון נוסף מה לעשות (כולל הצעות להחלפת מאוורר...)?

תודה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

יש מאוורר מצויין של ThermalTake שנקרא Golden Orb 2, שקט מאוד ומקרר מעולה. עלותו בארץ כ-160 ש"ח. קח בחשבון שההתקנה שלו קצת קשה, כי צריך להחליף את מסגרת הפלסטיק שמגיעה עם לוח האם ונמצאת מסביב ל-SOCKET במסגרת מתכתית שמגיעה עם המאוורר. כמו כן, בדוק שהוא תואם את ה-SOCKET שיש לך למעבד.

RaeNye
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

מאווררי סטוק בד"כ מרעישים.
שאלות חשובות הן כמה מקום יש לך במארז לגוף קירור (ככל שיש יותר מקום תוכל למצוא קירור מוצלח יותר), כמה תרצה להשקיע וכמה רגישה האוזן שלך.

thermaltake נפוצים בארץ אבל פרט ל-Big Typhoon כמעט כל הקירורים שלהם מרעישים מדי (עבורי לפחות).
גופי קירור של Arctic Cooling, Zalman, Scythe, Tuniq עושים את העבודה בשקט די דומה ובמחיר של 150-250 ש"ח (וגם ה-big typhoon של TT שהזכרתי קודם).
הזלמנים יותר נמוכים משאר הקירורים, כנראה של-HTPC עדיף משהו בגודל הזה.

פתרון אחר לגמרי הוא הורדת המתח שמקבל המאוורר ע"י נגדים/פוטנציומטר. אפשר להכין לבד (חפש fanbus/rheobus בגוגל או ב-hwzone.co.il) ואפשר לקנות. קח בחשבון שפחות אוויר יזוז ולכן אפקטיביות הקירור יורדת, אולי מתחת לסף הקירור הנדרש.

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #4 

יש מקום לגוף קרור פסיבי ?
לדוגמא http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... 1&lang=heb
יש לי דומה לזה במחשב העבודה שלי (AMD 3700+)
ירון

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”