שימוש בזוג מדפיים לטלויזיה
עקב אכזבה מאיכות סאונד בר בכל הנוגע להשמעת מוסיקה אני רוצה לחבר זוג רמקולים טובים שישמשו גם למוסיקה וגם לסרטים/ טלויזיה. בנוגע למוסיקה הכל עובד נהדר השאלה כיצד ניתן להתאים את הרמקולים לתוכן טלוויזיוני, כך שגם שידורי טלויזיה ישמעו כפי שצריך כי הרי מדובר בתדרים שונים שבפועל גורמים לרמקולים טובים להישמע פחות טוב מסאונד בר ממוצע
למישהו יש רעיון? כרגע אני משתמש במגבר דו ערוצי האם עלי לעבור להגברה ייעודית כמו מגבר קולנוע בייתי?
למישהו יש רעיון? כרגע אני משתמש במגבר דו ערוצי האם עלי לעבור להגברה ייעודית כמו מגבר קולנוע בייתי?
שאלה רצינית? רמקול סטנדרטי מסוגל לייצר טווח תדרים שבין 60-20,000 הרץ, לא שמעתי עדיין על התאמת רמקולים לתוכן טלוויזיוני שמועבר בפורמט PCM נחות ב-90% מהערוצים. ערוצי סרטים וסדרות HD של Yes משודרים ברובם בפורמט Dolby Digital, כנ"ל Netflix אם אתה משתמש, ובשביל זה רצוי שיהיה רסיבר שיוכל לפענח את האות.
אבל אם אתה משתמש רק בשני רמקולים, בלי לפחות סנטר וסאב, לא תרוויח כלום מדולבי דיגיטל אז אני לא רואה סיבה לעבור לרסיבר, אלא אם אתה גם צריך מרכזיית HDMI.
אבל אם אתה משתמש רק בשני רמקולים, בלי לפחות סנטר וסאב, לא תרוויח כלום מדולבי דיגיטל אז אני לא רואה סיבה לעבור לרסיבר, אלא אם אתה גם צריך מרכזיית HDMI.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
כל רמקול טוב למוזיקה טוב גם לדיבורים כגון חדשות או תכניות ארוח. יש גם רמקולים שאינם טובים למוזיקה ועדיין טובים לדיבור (כי דיבור אנושי זה תחום תדרים קטן יחסית, וצר בהרבה ממוזיקה).
.Anything can be done, but it's only done if it's done
אני לא חושב שבאמת שניתן לערוך השוואה בין סוגים שונים של רמקולים או מגברים על יסוד טווח תדרים. מובן שעל מנת לשמוע דיבור כמו שצריך רצוי שיהיה מיד טוב אבל זה לא מה שמעניין אותי. הבעיה שלי בשימוש בזוג רמקולים ומגבר דו ערוצי לטלויזיה נובעת מהתחום הגבוה שנשמע לא מתאים ומוגזם מה שמתבטא ברחש מציק ומעייף את האוזן בייחוד בשידורים שאינם איכותיים בעוד שבסאונד בר התחום הזה מרוסן והרבה יותר נעים להאזנה (בלי קשר לאיכות הסאונד בר). השאלה היא האם בחיבור אותם שני רמקולים למגבר ייעודי של קולנוע בייתי אקבל צליל מאוזן יותר (בשל התאמה של מגבר קולנוע ביתי לשידורי טלויזיה) וכך ארוויח משני העולמות, גם שמע נעים בשידורי טלויזיה וגם את יתרון בשמיעת מוסיקה אציין ששמע אב ערוצי ואפקטים לא מעניינים אותי גם בסרטים (אני אוהב שמע איכותי בעוצמות נמוכות)
כמו כן אשמח להמלצה על סאונד בר רצוי ללא סאב שאינו מאכזב בשמיעת מוסיקה אם בכלל קיים כזה. האם למישהו פה יצא לשמוע את הסאונד בר של focal?
כמו כן אשמח להמלצה על סאונד בר רצוי ללא סאב שאינו מאכזב בשמיעת מוסיקה אם בכלל קיים כזה. האם למישהו פה יצא לשמוע את הסאונד בר של focal?
אתה מכליל.
הקשבת לאיזה זוג רמקולים פלמוני באיכות לא ברורה, ומולו אתה טוען שסאונדבר נשמע טוב יותר. מאוד יתכן שזה כך במקרה הספציפי הזה, אך ברוב המקרים לא.
כל המלים שכתבת כמו "התאמת מגבר לשידורי טלוויזיה", או "צליל מרוסן" ו"תחום מאוזן", נשמעים לי אוסף של אמרות שפר. בהאזנה בסטריאו מגבר אינטגרייטד הוא הפתרון הטוב יותר, אם כי הוא מטפל רק בסאונד אנלוגי, ולכן צריך לדאוג שהדרך מHDMI לאנלוג תהייה איכותית. זול יותר לקנות רסיבר שעושה את זה כמו שצריך.
סאונדברים נשמעים לא רע בכלל לעיתים, אבל לא יכולים להיות תחליף לרמקולים.
הקשבת לאיזה זוג רמקולים פלמוני באיכות לא ברורה, ומולו אתה טוען שסאונדבר נשמע טוב יותר. מאוד יתכן שזה כך במקרה הספציפי הזה, אך ברוב המקרים לא.
כל המלים שכתבת כמו "התאמת מגבר לשידורי טלוויזיה", או "צליל מרוסן" ו"תחום מאוזן", נשמעים לי אוסף של אמרות שפר. בהאזנה בסטריאו מגבר אינטגרייטד הוא הפתרון הטוב יותר, אם כי הוא מטפל רק בסאונד אנלוגי, ולכן צריך לדאוג שהדרך מHDMI לאנלוג תהייה איכותית. זול יותר לקנות רסיבר שעושה את זה כמו שצריך.
סאונדברים נשמעים לא רע בכלל לעיתים, אבל לא יכולים להיות תחליף לרמקולים.
..
שמעתי מס׳ זוגות רמקולים עם מס’ מגברים ובכולם כל עוד לא מדובר בסרט או במוסיקה התוצאה אינה טובה ובהרבה פחות נעימה לשמיעה (סאונד גדול ומעייף) ביחס לסאונד בר. התחושה היא שפשוט ההגברה אינה ייעודית ולכן העסק נדפק אני חושב שבסאונד בר וברמקולים אינטגראליים של הטלוויזיה התוצאה יותר נעימה כיוון שמראש מתאימים את התדרים לתחום הווקאלי (על חשבון הדינמיות ותדרים יותר מוסיקאליים. ושוב השאלה אם מגבר קולנוע בייתי יעשה את העבודה גם בלי שימוש בסנטר. כל הרעיון הוא להישאר על סט של שני רמקולים או במקום זה להשתמש בסאונד בר איכותי שאינו מאכזב במוסיקה (טרם מצאתי)
מבחינת המרת האות השתמשתי ב dac של nad וגם ביציאה האנלוגית של הממיר. המגבר הוא creek ורמקולים של ma שאמנם בהירים מטבעם אבל המגבר מרסן אותם יפה (סליחה על אמרות השפר פשוט לא מוצא מלים יותר פשוטות)
אזכיר שהמטרה היא לשמוע מוסיקה קולנוע וטלוויזיה באיכות גבוה בווליום נמוך ללא ריבוי מכשירים באסים חזקים בדיבור או רחש הטוויטר מפריעים לי
מבחינת המרת האות השתמשתי ב dac של nad וגם ביציאה האנלוגית של הממיר. המגבר הוא creek ורמקולים של ma שאמנם בהירים מטבעם אבל המגבר מרסן אותם יפה (סליחה על אמרות השפר פשוט לא מוצא מלים יותר פשוטות)
אזכיר שהמטרה היא לשמוע מוסיקה קולנוע וטלוויזיה באיכות גבוה בווליום נמוך ללא ריבוי מכשירים באסים חזקים בדיבור או רחש הטוויטר מפריעים לי
נערך לאחרונה על ידי Yigal40 ב 22/07/2018 20:13, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
1. על פני, נראה לי ש- @ZiggyMan צודק באבחנתו.
2. איזה רמקולים יש לך? איזה מגבר?
עם איזה עוד רמקולים ניסית לשמוע?
3. איך המגבר מחובר לטלויזיה?
מה המקור שלך למוזיקה? איך הוא מחובר?
4. הטענה שלך לגבי הייתרון של הסאונדבר, זה בדיוק החיסרון שלו.
בהכללה, סאונדברים ידועים בטיפול לא טוב בתדרים הגבוהים והנמוכים.
2. איזה רמקולים יש לך? איזה מגבר?
עם איזה עוד רמקולים ניסית לשמוע?
3. איך המגבר מחובר לטלויזיה?
מה המקור שלך למוזיקה? איך הוא מחובר?
4. הטענה שלך לגבי הייתרון של הסאונדבר, זה בדיוק החיסרון שלו.
בהכללה, סאונדברים ידועים בטיפול לא טוב בתדרים הגבוהים והנמוכים.
היתרון של הסאונד בר ככל שלא מדובר במוסיקה ! אחרת ברור שהוא נשמע פחות טוב
מג ר creek a50 רמקולים monitor audio br2 ( שוקל להחליף ל chario lynx) ניסיתי מס׳ תצורות בחיבור לטלויזיה אנאלוגי דרך ממיר של הוט ודיגיטלי מהטלויזיה לday של nad למגבר
התגובות שלכם מפתיעות אותי כיוון ששמעתי מס׳ מגברים דו ערוצים בחיבור לטלויזיה וכל מי ששמע איתי אמר בדיוק את אותו הדבר - הסאונד פתוח מדי וחסר דגש למידים
מג ר creek a50 רמקולים monitor audio br2 ( שוקל להחליף ל chario lynx) ניסיתי מס׳ תצורות בחיבור לטלויזיה אנאלוגי דרך ממיר של הוט ודיגיטלי מהטלויזיה לday של nad למגבר
התגובות שלכם מפתיעות אותי כיוון ששמעתי מס׳ מגברים דו ערוצים בחיבור לטלויזיה וכל מי ששמע איתי אמר בדיוק את אותו הדבר - הסאונד פתוח מדי וחסר דגש למידים