רצפתיים מול סטליטים
שלום לכולם.
לא יודע אם הנושא כבר עלה למרות שנראה לי סביר שכן.
אני כרגע בתהליך של רענון מערכת ק"ב שלי. רסיבר כבר הוחלף ל-757 של ימאהה.
אני מתלבט לגבי החלפת הרמקולים הקדמיים הקיימים כרגע (KEF CODA9) שהם קצת עייפים. מכיוון והבס שלהם לא משהו בכל מקרה נדרש סאבוופר (אין כרגע, ירכש בקרוב), ואם אחליט להחליפם אצטרך להחליט על איזה סוג רמקולים ללכת, לפני שאני הולך לשמוע סטים שונים. מצד אחד יש הטוענים שרמקול רצפתי (או לפחות מדפי) הוא הדבר הנכון לק"ב ומצד שני שמעתי דיעה האומרת שזו סתם אמונה טפלה וזוג סטליטים טובים עם סאב בריא נותנים פתרון טוב למי שגם חשוב לו מאד עניין המינימליזם. האם זה שוב רק עניין של העדפה אישית או שיש איזשהם קווים מנחים גם פה?
תודה לעוזרים.
לא יודע אם הנושא כבר עלה למרות שנראה לי סביר שכן.
אני כרגע בתהליך של רענון מערכת ק"ב שלי. רסיבר כבר הוחלף ל-757 של ימאהה.
אני מתלבט לגבי החלפת הרמקולים הקדמיים הקיימים כרגע (KEF CODA9) שהם קצת עייפים. מכיוון והבס שלהם לא משהו בכל מקרה נדרש סאבוופר (אין כרגע, ירכש בקרוב), ואם אחליט להחליפם אצטרך להחליט על איזה סוג רמקולים ללכת, לפני שאני הולך לשמוע סטים שונים. מצד אחד יש הטוענים שרמקול רצפתי (או לפחות מדפי) הוא הדבר הנכון לק"ב ומצד שני שמעתי דיעה האומרת שזו סתם אמונה טפלה וזוג סטליטים טובים עם סאב בריא נותנים פתרון טוב למי שגם חשוב לו מאד עניין המינימליזם. האם זה שוב רק עניין של העדפה אישית או שיש איזשהם קווים מנחים גם פה?
תודה לעוזרים.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
כיוון שאני מכיר את הרמקול טוב .
א. לדעתי יש לך בעיית מיקום קלה.
ב. מה שכן כיוון שזהו לא רמקול היי אנד בסופו של יום אלא רמקול שנוצר להיות תמורה גבוהה למחיר בשנת 96 אין מה לעשות ויש לו מוגבליות ידועות . דווקא מבחינת מיד וגבוהים אין לך מה לחפש בשדות זרים , כלומר להחליפם.
מה שהייתי מציע הוא להוסיף סנטר איכותי , רמקולים אחוריים סבירים , וסאב טוב.
לדעתי סאב טוב שממסוגל להגיע ל 100HZ יפתור לך את הבעיה לגמריי.
המחיר של מערכת סטליטים טובה באותה רמה היא 5000 ש"ח ואתה יכול להגיע לתוצאה טובה ביותר ב 3000 ש"ח בלי בעיה.
ב. מה שכן כיוון שזהו לא רמקול היי אנד בסופו של יום אלא רמקול שנוצר להיות תמורה גבוהה למחיר בשנת 96 אין מה לעשות ויש לו מוגבליות ידועות . דווקא מבחינת מיד וגבוהים אין לך מה לחפש בשדות זרים , כלומר להחליפם.
המחיר של מערכת סטליטים טובה באותה רמה היא 5000 ש"ח ואתה יכול להגיע לתוצאה טובה ביותר ב 3000 ש"ח בלי בעיה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אורי - למה אתה מתכוון לגבי בעיית מיקום קלה? הקדמיים הם במרחק של 2.5 מטר אחד מהשני בסלון של 4X4 (פתוח בצד אחד) ובמרחק של 10 ס"מ מהקיר. מחוברים עם כבל מונסטר ויושבים על עוקצים.אורי_ו כתב:כיוון שאני מכיר את הרמקול טוב .
המחיר של מערכת סטליטים טובה באותה רמה היא 5000 ש"ח ואתה יכול להגיע לתוצאה טובה ביותר ב 3000 ש"ח בלי בעיה....
לגבי הרמקולים האחרים שיש לי: אחוריים מורל LI1, סנטר BOSE VCS10.
יש המלצה לגבי סאבים שיתאימו למה שיש ולרסיבר שציינתי? יש MOREL RS10A בלוח יד שניה באתר.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
יש לך גם סאב של JAMO וגם סאב של CELASTION שם.
אין סיבה אבל אם יש לך תקציב לא רע לקנות משהו חדש.
יש הרבה שם בשוק.
אתה הרמקול דווקא אני חושב שיש מה להכניס טיפה יותר לחדר.
בחדר כזה גדול (יחסית) , כזו קרבה לקיר לא מוציא ממנו מספיק. אולי כדי עוד איזה 15 -20 ס"מ מהקיר.
בנוסף הייתי לוקח את הסנטר של KEF שנמכר ביד שניה או את הסנטר של טנוי שנמכר שם.
יש לי הרגשה שאין לך מספיק נפח בסנטר הזה. אני פשוט כבר לא זוכר איך הוא נשמע לגמריי אבל לפי הביקורות עליו באינטרנט זו בערך הבעיה שלו.
לדעתי זה אחד הדברים שחסרים לך.
אין סיבה אבל אם יש לך תקציב לא רע לקנות משהו חדש.
יש הרבה שם בשוק.
אתה הרמקול דווקא אני חושב שיש מה להכניס טיפה יותר לחדר.
בחדר כזה גדול (יחסית) , כזו קרבה לקיר לא מוציא ממנו מספיק. אולי כדי עוד איזה 15 -20 ס"מ מהקיר.
בנוסף הייתי לוקח את הסנטר של KEF שנמכר ביד שניה או את הסנטר של טנוי שנמכר שם.
יש לי הרגשה שאין לך מספיק נפח בסנטר הזה. אני פשוט כבר לא זוכר איך הוא נשמע לגמריי אבל לפי הביקורות עליו באינטרנט זו בערך הבעיה שלו.
לדעתי זה אחד הדברים שחסרים לך.
אורי תודה. אני אנסה להרחיק את הקדמיים מהקיר. לגבי הסנטר - הוא באמת קצת סגור אבל אני משאיר אותו לסוף.
ולגבי הסאב - המורל מומלץ פחות מאלו שציינת? הוא 10" ושני אלו שציינת הם 8". אני שאלתי דווקא לגביו מכיוון וייתכן שאוכל להשיג אותו חדש במחיר מעולה ישירות מהיצרן (ויטמין P...)
ולגבי הסאב - המורל מומלץ פחות מאלו שציינת? הוא 10" ושני אלו שציינת הם 8". אני שאלתי דווקא לגביו מכיוון וייתכן שאוכל להשיג אותו חדש במחיר מעולה ישירות מהיצרן (ויטמין P...)
ההתייחסות שלך היא באופן כללי או ספציפית לסנטר שיש לי (BOSE VCS10)Mentally כתב:לא הייתי משאיר את הסנטר לסוף שכן הוא אחראי על הסאונד באמצע התמונה וישנה סבירות טובה כי הוא פשוט הורס לך את החוויה במרכז התמונה....
מרטין - למען נחכים - אנא הסבר על 3 המושגים האחרונים.MartinHSabag כתב:אין קשר ל"אמונות טפלות".
מדובר על פיזיקה נטו. מערכת סטלייטים לא תוכל להישמע לעולם כמו רמקולים נורמליים (מדפיים או רצפתיים).
לא באימאג'ינג, לא בבמה ובטח שלא בהיענות....
תודה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
דני_פרבר כתב:תודה ראיתי עכשיוMartinHSabag כתב:בדקת במילון המונחים ?.... עם זאת ההסבר במילון המונחים לבמה ואימג'ינג מתייחס (אם הבנתי נכון) בעיקר להאזנה למוסיקה נטו בעוד אצלי בעוונתי הרבים השימוש הוא בעיקר לקולנוע ביתי. האם גם במקרה הזה כל אותם יתרונות הרצפתיים נשמרים או מתקזזים בגלל אופי השימוש השונה?
כמו כן, לא ברור לי נושא ההיענות (האם הכוונה ל- COMPLIANCE?)...
ספציפית לסנטר שלך.דני_פרבר כתב:ההתייחסות שלך היא באופן כללי או ספציפית לסנטר שיש לי (BOSE VCS10)Mentally כתב:לא הייתי משאיר את הסנטר לסוף שכן הוא אחראי על הסאונד באמצע התמונה וישנה סבירות טובה כי הוא פשוט הורס לך את החוויה במרכז התמונה.......
תודה.Mentally כתב:ספציפית לסנטר שלך.דני_פרבר כתב:ההתייחסות שלך היא באופן כללי או ספציפית לסנטר שיש לי (BOSE VCS10)Mentally כתב:לא הייתי משאיר את הסנטר לסוף שכן הוא אחראי על הסאונד באמצע התמונה וישנה סבירות טובה כי הוא פשוט הורס לך את החוויה במרכז התמונה..........
מתנצל שאני ממשיך את הסיפור אבל אני מתלבט קשות:
אם המליצו לי פה להחליף את הסנטר (BOSE VCS10) אז אני מבין שרצוי שאלך על סנטר של KEF כמו הקדמיים שלי (CODA 9).
מצד שני, יש לי תחושה שעדיין אהיה לא מרוצה מהקדמיים גם כשיגיע הסאב ויוחלף הסנטר, ואז אחת משניים: או להחליף את כל הסט הקדמי אחרי שנרכש סנטר חדש, או להחליף את הקדמיים ל-KEF אחרים.
יש כאן גם שאלה על מידת ההתאמה בכלל של KEF לקולנוע ביתי. טרם שמעתי סטים אחרים שלהם. גם במוסיקה מה שיש לי כרגע לא נשמעים משהו בעיני - קצת אנמיים (אני מזכיר - אין לי באס עדיין).
חברים - מה דעתכם? איך לנהוג? אני לא רוצה להשקיע כספים לחינם.
אם המליצו לי פה להחליף את הסנטר (BOSE VCS10) אז אני מבין שרצוי שאלך על סנטר של KEF כמו הקדמיים שלי (CODA 9).
מצד שני, יש לי תחושה שעדיין אהיה לא מרוצה מהקדמיים גם כשיגיע הסאב ויוחלף הסנטר, ואז אחת משניים: או להחליף את כל הסט הקדמי אחרי שנרכש סנטר חדש, או להחליף את הקדמיים ל-KEF אחרים.
יש כאן גם שאלה על מידת ההתאמה בכלל של KEF לקולנוע ביתי. טרם שמעתי סטים אחרים שלהם. גם במוסיקה מה שיש לי כרגע לא נשמעים משהו בעיני - קצת אנמיים (אני מזכיר - אין לי באס עדיין).
חברים - מה דעתכם? איך לנהוג? אני לא רוצה להשקיע כספים לחינם.