חליטה קרה Cold Brew
מזה זמן שאני מנסה לעשות חליטה קרה "ראויה"
ללא הצלחה. ניסיתי לפי כמה וכמה מתכונים, עם תערובות שונות
ויחס קפה:מים שונה והתוצאה -מים חומים במקרה הטוב,
מיץ גרביים במקרה הפחות טוב - ממש לא חליטת קפה
ובטח לא concentrate שצריך לדלל כדי לשתות...
מישהו עושה ומוכן לשתף במתכון שלו שעובד?
ביחס הקפה:מים ? האם על פי משקל או על פי נפח?
אודה להתייחסותכם…
ללא הצלחה. ניסיתי לפי כמה וכמה מתכונים, עם תערובות שונות
ויחס קפה:מים שונה והתוצאה -מים חומים במקרה הטוב,
מיץ גרביים במקרה הפחות טוב - ממש לא חליטת קפה
ובטח לא concentrate שצריך לדלל כדי לשתות...
מישהו עושה ומוכן לשתף במתכון שלו שעובד?
ביחס הקפה:מים ? האם על פי משקל או על פי נפח?
אודה להתייחסותכם…
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
לא התנסתי בהכנה כזאת אבל אם אתה רוצה להגדיל את המיצוי (שזאת כנראה הבעיה שלך, מיצוי נמוך), אז תנסה לטחון את הקפה דק יותר או שתשים יותר קפה (או גם וגם).
אם מדובר בהשריה של הקפה במים קרים, אז זמן ההשריה הוא גם פרמטר חשוב, בדומה לאספרסו: פחות מידי זמן ותקבל מיצוי נמוך, יותר מידי זמן תקבל מיצוי יתר עם טעמים לא רצויים.
אם מדובר בהשריה של הקפה במים קרים, אז זמן ההשריה הוא גם פרמטר חשוב, בדומה לאספרסו: פחות מידי זמן ותקבל מיצוי נמוך, יותר מידי זמן תקבל מיצוי יתר עם טעמים לא רצויים.
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
"חליטה קרה ומגניבה לימים החמים.
100 גרם טחינה גסה על ליטר וחצי מים מסוננים קרים.
12-24 שעות במקרר ולרוויה.
לא מסנן ולא בטיחחח.
שבת שלום ותמיד מוזמנים
גלעד aka הנסיך המדליק מאלישיב.
בשורות טובות"
זה פוסט שהעלה גלע שמחי ( נגרו ) ממש לא מזמן , אין ספק שהבחור יודעדבר או שתיים על קפה , אז שווה לנסות.
באותו הקשר הוא גם העלה לפני כמה שנים מאמר בנושא :
מתכון קפה קר של נגרו אומנם קצת שונה , אבל זה בטח כי הוא ישן יותר ומאז היתה הפקת לקחים.
100 גרם טחינה גסה על ליטר וחצי מים מסוננים קרים.
12-24 שעות במקרר ולרוויה.
לא מסנן ולא בטיחחח.
שבת שלום ותמיד מוזמנים
גלעד aka הנסיך המדליק מאלישיב.
בשורות טובות"
זה פוסט שהעלה גלע שמחי ( נגרו ) ממש לא מזמן , אין ספק שהבחור יודעדבר או שתיים על קפה , אז שווה לנסות.
באותו הקשר הוא גם העלה לפני כמה שנים מאמר בנושא :
מתכון קפה קר של נגרו אומנם קצת שונה , אבל זה בטח כי הוא ישן יותר ומאז היתה הפקת לקחים.
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 745
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אני משתמש בiwiki מכשיר ממש בסיסי שם 30-40 גרם על חצי ליטר בערך אחלה חליטה.
יש גם אחלה כד של הריו עולה כמאה שקלים.
יש גם אחלה כד של הריו עולה כמאה שקלים.
אנחנו ביוניקו משתמשים ביחס 1:5 וחולטים ב-Toddy במשך כ15 שעות. זה מה שהיה רשום בחוברת שלו. התוצאות ממש טובות. יוצא תרכיז שמדללים אותו 1 ל 3 בערך עם מים או חלב. אתיופיה, קולומביה, הונדורס יוצאים מצוינים. וכן, ניסיתי לפני כל מיני שיטות - בפרנץ, במכשיר של האריו לקולד ברו (לא זוכר דגם) - לא היה מוצלח.
חליטה קרה
חליטה קרה זה קונספט דיי בעייתי, היכולת לכוונן את הטעם מאד מוגבלת בגלל זמן החליטה הארוך, בד"כ משתמשים בכמות קפה הרבה יותר גבוהה מחליטה רגילה, והכי חשוב זה לא טעים - הטעמים הפירותיים-חמוצים-מתוקים של הקפה לא באים לידי ביטוי. בכל מה שהתנסיתי הקפה היה בטעם דלוח למדי.
הדרך הכי טוב לעניות דעתי היא להכין קפה בחליטה רגילה (פרנץ' פרס, פילטר וכו') בריכוז קצת יותר גבוה (נגיד 1:14 זו נקודת התחלה טובה) ואז לצנן במקרר. זה הרבה יותר מהיר והרבה יותר טעים.
דרך נוספת שאני אישית ממליץ עליה היא סוג של וריאציה על קפה קר יפני, זה מיועד לספל אחד של קפה ואפשר להתאים את הכמויות לכמה ספלים. אני משתמש באירופרס וחולט 17 ג' קפה בטחינה קצת יותר דקה מבינונית עם 120 ג' מים למשך 2 דקות. את התוצר אני מוהל ב-120 ג' קרח. גם יוצא נפלא.
חשוב בחליטה קרה עדיף פולים יותר חמוצים-פירותיים בגלל שהטעמים מתעמעמים בקור, וכן חשוב שיחס הקפה-מים יהיה קצת יותר גבוה מחליטה חמה.
הדרך הכי טוב לעניות דעתי היא להכין קפה בחליטה רגילה (פרנץ' פרס, פילטר וכו') בריכוז קצת יותר גבוה (נגיד 1:14 זו נקודת התחלה טובה) ואז לצנן במקרר. זה הרבה יותר מהיר והרבה יותר טעים.
דרך נוספת שאני אישית ממליץ עליה היא סוג של וריאציה על קפה קר יפני, זה מיועד לספל אחד של קפה ואפשר להתאים את הכמויות לכמה ספלים. אני משתמש באירופרס וחולט 17 ג' קפה בטחינה קצת יותר דקה מבינונית עם 120 ג' מים למשך 2 דקות. את התוצר אני מוהל ב-120 ג' קרח. גם יוצא נפלא.
חשוב בחליטה קרה עדיף פולים יותר חמוצים-פירותיים בגלל שהטעמים מתעמעמים בקור, וכן חשוב שיחס הקפה-מים יהיה קצת יותר גבוה מחליטה חמה.
Re: חליטה קרה
@CoffeeLeo
·
אני מסכים שהכנה של חליטה קרה יכולה להיות מאתגרת, בעיקר להשיג את הטחינה הנכונה והיחס בין מים לקפה.
כמו כן, הטעמים שציינת אכן פחות מורגשים.
אבל יש לי מספר השגות:
- הכל טוב ויפה, אבל אתה לא מכין חליטה קרה כלל. אתה מכין חליטה מצוננת ("קפה קר" בשפת העם).
- טעם הוא עניין אישי. אני, למשל, כלל לא אוהב גמבה - זה לא טעים.
- אני דווקא טעמתי לא פעם חליטה קרה לא דלוחה וטעימה מאוד.
- חליטה קרה טובה צריכה להיות בעלת טעמים חלקים, קלה על הבטן וללא "מכת" קפאין.
@אורניקו
תנסה כאן
בדרך כלל אני עושה לפי המתכון הזה:
[url=]קישור
ויוצא סבבה לגמרי (כן, כן, זו מהתוכנית של מרתה סטיוארט... שתוק!)
·
אני מסכים שהכנה של חליטה קרה יכולה להיות מאתגרת, בעיקר להשיג את הטחינה הנכונה והיחס בין מים לקפה.
כמו כן, הטעמים שציינת אכן פחות מורגשים.
אבל יש לי מספר השגות:
- הכל טוב ויפה, אבל אתה לא מכין חליטה קרה כלל. אתה מכין חליטה מצוננת ("קפה קר" בשפת העם).
- טעם הוא עניין אישי. אני, למשל, כלל לא אוהב גמבה - זה לא טעים.
- אני דווקא טעמתי לא פעם חליטה קרה לא דלוחה וטעימה מאוד.
- חליטה קרה טובה צריכה להיות בעלת טעמים חלקים, קלה על הבטן וללא "מכת" קפאין.
@אורניקו
תנסה כאן
בדרך כלל אני עושה לפי המתכון הזה:
[url=]קישור
ויוצא סבבה לגמרי (כן, כן, זו מהתוכנית של מרתה סטיוארט... שתוק!)
Re: חליטה קרה
@chomergir
·
אתה צודק, טעם הוא עניין סובייקטיבי לחלוטין. אבל באותה הנשימה אפשר להגיד שהייחודיות של כל קפה מתגלה בדרך כלל בפירותיות שלו וכל זן קפה עם הפירותיות המיוחדת לו. חליטה קרה מוותרת על הטעם הייחודי של הקפה ומשאירה את המרירות העמומה. זה דומה לקלייה כהה מדי ששורפת את הסוכרים בפולים ומשאירה איזה תחושת קרמול כזו אבל בפועל כל הייחודיות של הפולים נעלמת. וזה נתון אובייקטיבי (כמובן שייתכן שיש אנשים שפשוט מחפשים את המרירות של הקפה בלי המורכבות של הטעם שלו).
האם אתה ממליץ לאנשים על קפה נמס? נכון יש המון אנשים שאוהבים קפה נמס ויש אפילו סוגים שמנסים להידמות בטעם לקפה בחליטה רגילה - אבל הפער הוא גדול מדי.
לגבי המתכון שהבאת, הוא דוגמה טובה למה חליטה קרה זה דבר בזבזני מאד:
הוא משתמש בפאונד קפה (כ-450 גרם) ומגיע לתוצר סופי של 6-10 כוסות. לדעתי זה דיי מטורף, מ-450 גרם קפה אפשר להכין כ 25-30 כוסות של קפה בחליטה חמה ולצנן אותן עם רוצים. וכמו שציינתי בהודעה הקודמת - זה הרבה יותר מהיר לצנן קנקן קפה מוכן מאשר 12-24 שעות שלוקח להכין חליטה קרה.
מלבד עניין הקפאין אני אישית (!) מתקשה מאד להבין מה התועלת בחליטה קרה.
כמובן שאין בדברים אלו ביקורת על טעמו האישי של אף אדם.
·
אתה צודק, טעם הוא עניין סובייקטיבי לחלוטין. אבל באותה הנשימה אפשר להגיד שהייחודיות של כל קפה מתגלה בדרך כלל בפירותיות שלו וכל זן קפה עם הפירותיות המיוחדת לו. חליטה קרה מוותרת על הטעם הייחודי של הקפה ומשאירה את המרירות העמומה. זה דומה לקלייה כהה מדי ששורפת את הסוכרים בפולים ומשאירה איזה תחושת קרמול כזו אבל בפועל כל הייחודיות של הפולים נעלמת. וזה נתון אובייקטיבי (כמובן שייתכן שיש אנשים שפשוט מחפשים את המרירות של הקפה בלי המורכבות של הטעם שלו).
האם אתה ממליץ לאנשים על קפה נמס? נכון יש המון אנשים שאוהבים קפה נמס ויש אפילו סוגים שמנסים להידמות בטעם לקפה בחליטה רגילה - אבל הפער הוא גדול מדי.
לגבי המתכון שהבאת, הוא דוגמה טובה למה חליטה קרה זה דבר בזבזני מאד:
הוא משתמש בפאונד קפה (כ-450 גרם) ומגיע לתוצר סופי של 6-10 כוסות. לדעתי זה דיי מטורף, מ-450 גרם קפה אפשר להכין כ 25-30 כוסות של קפה בחליטה חמה ולצנן אותן עם רוצים. וכמו שציינתי בהודעה הקודמת - זה הרבה יותר מהיר לצנן קנקן קפה מוכן מאשר 12-24 שעות שלוקח להכין חליטה קרה.
מלבד עניין הקפאין אני אישית (!) מתקשה מאד להבין מה התועלת בחליטה קרה.
כמובן שאין בדברים אלו ביקורת על טעמו האישי של אף אדם.
בעניין טעמי הקפה, אני רוצה להוסיף גם שיש זנים שמתאימים יותר או פחות לכל סוג חליטה. כנ"ל לגבי חליטה קרה.
כמו כן, אל תשכח שהטמפ' הנמוכה ממסכת את הטעמים.
מנסיוני האישי, זני קפה שונים (וגם קליות שונות) משנים את טעם החליטה הקרה (זה נכון לכל סוגי החליטות בכלל).
מרירות עמומה זה כלל לא הכיוון שחליטה קרה צריכה להרגיש, היא צריכה להיות חלקה ולא אגרסיבית אך עדיין עם טעמי קפה מורגשים וספציפיים.
אני מסכים איתך בעניין ה"בזבזנות" ואני, למשל, כלל לא אוהב קפה קר (חליטה קרה או לא). אבל, רצונו של אדם כבודו.
כמו כן, אל תשכח שהטמפ' הנמוכה ממסכת את הטעמים.
מנסיוני האישי, זני קפה שונים (וגם קליות שונות) משנים את טעם החליטה הקרה (זה נכון לכל סוגי החליטות בכלל).
מרירות עמומה זה כלל לא הכיוון שחליטה קרה צריכה להרגיש, היא צריכה להיות חלקה ולא אגרסיבית אך עדיין עם טעמי קפה מורגשים וספציפיים.
אני מסכים איתך בעניין ה"בזבזנות" ואני, למשל, כלל לא אוהב קפה קר (חליטה קרה או לא). אבל, רצונו של אדם כבודו.
יש למישהו ניסיון עם המכשיר הזה של bruer להכנת קפה בחליטה קרה ואיטית?
כמה זה שונה מהשיטות האחרות מבחינת הטעם שמתקבל?
כמה זה שונה מהשיטות האחרות מבחינת הטעם שמתקבל?
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד

@orengol
·לי יש משהו שמכין בסגנון הזה, מה שכן המתקן שלי סופר פשוט ואפילו הייתי אומר עלוב iwaki עולה רבע במחיר בערך.
הטעם טעים לפחות בעיניי אני שם בין 20 ל30 גרם ומכין איזה 3-4 כוסות.
האמת שאני לא שם קרח וכו רק מים אחר כך מעביר למקרר
·לי יש משהו שמכין בסגנון הזה, מה שכן המתקן שלי סופר פשוט ואפילו הייתי אומר עלוב iwaki עולה רבע במחיר בערך.
הטעם טעים לפחות בעיניי אני שם בין 20 ל30 גרם ומכין איזה 3-4 כוסות.
האמת שאני לא שם קרח וכו רק מים אחר כך מעביר למקרר
יש בעיקרון שתי שיטות נפוצות לחליטה קרה:
immersion - כל הקפה שקוע במים במהלך החליטה.
drip - טפטוף
בשתיהן אפשר להגיע לתוצאה טובה ובטח לא קפה דלוח (למרות שחליטה קרה זה לא אספרסו ולא מתיימר להיות מבחינת מיצוי, סמיכות וכו'), אבל גם שם יש כללים וחוקים וצריך להתנסות (יחס קפה מים, דרגה טחינה, זמן חליטה וכו' וכמובן קפה איכותי) כדי לקבל תוצאה טובה.
מנסיוני, השימוש בפלנג'ר וכל מיני מתקנים מאולתרים הוא נחמד כדי להתנסות בעניין אבל מבחינת תוצאה הוא קצת בעייתי (דומה קצת ללעשות קליה במכשיר פופקורן ולצפות לתוצאה כמו בקולה ייעודי).
מה שקורה בחליטה קרה זה שבשל משך הזמן הארוך של החליטה, משתחרר הרבה קפאין למים (ולא רק בגלל היחס בין קפה למים). חלק מהקפאין הזה יושב "כלוא" באיזור שבו מרוכז הקפה הטחון ואז בפלנג'ר כשמגיעים לשלב הסינון כל נענוע של הכלי יגרום למהילה של הטעמים האלה במים ויוביל לקפה מריר ולא נעים לשתיה.
הבחנתי בתופעה הזו גם בכלי של האריו שעובד בשיטת immersion, אם כי שם הרבה יותר קל לרסן את התופעה ע"י שליפה מהירה על הפילטר.
בעיה שניה בשיטה הזאת היא עניין הסינון שגם משפיע על טעם הקפה. בלי סינון, הקפה המתקבל יהיה עכור ועם יותר טעמים משתלטים (יהיו כאלה שאולי יאהבו את זה). אחרי סינון, ניתן לחוש יותר טוב בטעמים עדינים ופירותיים.
ניתן להתגבר על חלק מהתופעות ע"י קיצור זמן החליטה. לא בהכרח חייבים 24 שעות. גם 8 שעות נותן תוצאה מצויינת ואפילו פחות מזה. צריך לנסות כדי להגיע למה שמתאים לטעם האישי.
בגלל הסיבות האלה, אני מעדיף כיום את שיטת ה-drip.
השיטה הזו היתה לפני כמה שנים נחלתם של כמה מתקנים מאוד מיוחדים אבל עם עלויות מטורפות.
היום קיימים כמה מכשירים בעלות הרבה יותר צנועה, דוגמת ה-iwaki וה-Bruer שהוזכרו.
אני משתמש היום במכשיר שנקרא דריפסטר:
https://dripster.de/en/
הוא מכשיר מצויין בעיני ומאוד פשוט לתפעול ולניקוי.
הוא מאוד דומה לברואר, אבל זול יותר ממנו (וגם בנוי להיכנס בדלת של מקרר והכלי התחתון שלו, שהוא היחיד שעשוי זכוכית, הוא בגודל סטנדרטי, אז אפשר לקנות רק אותו, בלי להחליף את כל המתקן, אם הוא נשבר במקרה).
כל תהליך ההכנה הוא מאוד פשוט ולוקח רק כשעתיים כדי לקבל קפה.
התוצר מאוד נקי ולא צריך סינון נוסף והוא מבליט את הטעמים הפירותיים בצורה הרבה יותר טובה.
היתרון שלו על ה-iwaki הוא, שקצב הטפטוף ניתן לכיוון ושליטה (נדמה לי שבiwaki זה משהו קבוע) וכך ניתן להשפיע על התוצאה.
מצד שני, האיוואקי הרבה יותר זול.
אני מאוד מרוצה מהדריפסטר וזה אחרי שהתחלתי מפלנג'ר, הבנתי את הבעייתיות וניסיתי את ההאריו, שפחות אהבתי.
אני חושב שהברואר הוא מכשיר מאוד דומה.
את הדריפסטר הזמנתי מטידאקה:
https://www.tidaka.net/de/dripster/drip ... maker.html
היחס שאני משתמש בו בין קפה למים הוא 1:12.
צריך לזכור שעניין "בזבוז" הקפה שהוזכר הוא לאו דווקא נכון.
בד"כ בחליטה קרה מכינים "תרכיז" שאח"כ מדללים אותו ע"י הוספת מים.
אמנם כל אחד וטעמו ויש שיגידו שהם אוהבים קפה חזק מרוכז ואגרסיבי, אבל ברוב המקומות שאני מכיר התוצר מדולל לפני שמגישים אותו.
immersion - כל הקפה שקוע במים במהלך החליטה.
drip - טפטוף
בשתיהן אפשר להגיע לתוצאה טובה ובטח לא קפה דלוח (למרות שחליטה קרה זה לא אספרסו ולא מתיימר להיות מבחינת מיצוי, סמיכות וכו'), אבל גם שם יש כללים וחוקים וצריך להתנסות (יחס קפה מים, דרגה טחינה, זמן חליטה וכו' וכמובן קפה איכותי) כדי לקבל תוצאה טובה.
מנסיוני, השימוש בפלנג'ר וכל מיני מתקנים מאולתרים הוא נחמד כדי להתנסות בעניין אבל מבחינת תוצאה הוא קצת בעייתי (דומה קצת ללעשות קליה במכשיר פופקורן ולצפות לתוצאה כמו בקולה ייעודי).
מה שקורה בחליטה קרה זה שבשל משך הזמן הארוך של החליטה, משתחרר הרבה קפאין למים (ולא רק בגלל היחס בין קפה למים). חלק מהקפאין הזה יושב "כלוא" באיזור שבו מרוכז הקפה הטחון ואז בפלנג'ר כשמגיעים לשלב הסינון כל נענוע של הכלי יגרום למהילה של הטעמים האלה במים ויוביל לקפה מריר ולא נעים לשתיה.
הבחנתי בתופעה הזו גם בכלי של האריו שעובד בשיטת immersion, אם כי שם הרבה יותר קל לרסן את התופעה ע"י שליפה מהירה על הפילטר.
בעיה שניה בשיטה הזאת היא עניין הסינון שגם משפיע על טעם הקפה. בלי סינון, הקפה המתקבל יהיה עכור ועם יותר טעמים משתלטים (יהיו כאלה שאולי יאהבו את זה). אחרי סינון, ניתן לחוש יותר טוב בטעמים עדינים ופירותיים.
ניתן להתגבר על חלק מהתופעות ע"י קיצור זמן החליטה. לא בהכרח חייבים 24 שעות. גם 8 שעות נותן תוצאה מצויינת ואפילו פחות מזה. צריך לנסות כדי להגיע למה שמתאים לטעם האישי.
בגלל הסיבות האלה, אני מעדיף כיום את שיטת ה-drip.
השיטה הזו היתה לפני כמה שנים נחלתם של כמה מתקנים מאוד מיוחדים אבל עם עלויות מטורפות.
היום קיימים כמה מכשירים בעלות הרבה יותר צנועה, דוגמת ה-iwaki וה-Bruer שהוזכרו.
אני משתמש היום במכשיר שנקרא דריפסטר:
הוא מכשיר מצויין בעיני ומאוד פשוט לתפעול ולניקוי.
הוא מאוד דומה לברואר, אבל זול יותר ממנו (וגם בנוי להיכנס בדלת של מקרר והכלי התחתון שלו, שהוא היחיד שעשוי זכוכית, הוא בגודל סטנדרטי, אז אפשר לקנות רק אותו, בלי להחליף את כל המתקן, אם הוא נשבר במקרה).
כל תהליך ההכנה הוא מאוד פשוט ולוקח רק כשעתיים כדי לקבל קפה.
התוצר מאוד נקי ולא צריך סינון נוסף והוא מבליט את הטעמים הפירותיים בצורה הרבה יותר טובה.
היתרון שלו על ה-iwaki הוא, שקצב הטפטוף ניתן לכיוון ושליטה (נדמה לי שבiwaki זה משהו קבוע) וכך ניתן להשפיע על התוצאה.
מצד שני, האיוואקי הרבה יותר זול.
אני מאוד מרוצה מהדריפסטר וזה אחרי שהתחלתי מפלנג'ר, הבנתי את הבעייתיות וניסיתי את ההאריו, שפחות אהבתי.
אני חושב שהברואר הוא מכשיר מאוד דומה.
את הדריפסטר הזמנתי מטידאקה:
https://www.tidaka.net/de/dripster/drip ... maker.html
היחס שאני משתמש בו בין קפה למים הוא 1:12.
צריך לזכור שעניין "בזבוז" הקפה שהוזכר הוא לאו דווקא נכון.
בד"כ בחליטה קרה מכינים "תרכיז" שאח"כ מדללים אותו ע"י הוספת מים.
אמנם כל אחד וטעמו ויש שיגידו שהם אוהבים קפה חזק מרוכז ואגרסיבי, אבל ברוב המקומות שאני מכיר התוצר מדולל לפני שמגישים אותו.
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד

ה iwaki מעצבן למדי. יש שם חור פלסטיק קטן שממנו יש טיפטופ קבוע לא מעט פעמים הוא נסתם וצריך לפתוח אותו וכו.
בשביל 80 אין ככ הרבה למה לצפות אבל כשהוא עובד הוא חולט טוב, הקצה טפטופ שלו הוא בסדר.
בגדול אם זה לבן אדם שאוהב את המשקה הייתי ממליץ להשקיע עוד קצת בשביל מכשיר שבנוי טוב.
בשביל 80 אין ככ הרבה למה לצפות אבל כשהוא עובד הוא חולט טוב, הקצה טפטופ שלו הוא בסדר.
בגדול אם זה לבן אדם שאוהב את המשקה הייתי ממליץ להשקיע עוד קצת בשביל מכשיר שבנוי טוב.
סליחה על ההקפצה, נראה לי יותר מתאים לפה מאשר לפתוח שרשור חדש.dubik כתב:אני משתמש היום במכשיר שנקרא דריפסטר:
הוא מכשיר מצויין בעיני ומאוד פשוט לתפעול ולניקוי....
בתקופה האחרונה אני משתמש בדריפסטר באופן יומיומי ומאוד מרוצה מהתוצאה והטעם.
האם מצאת פתרון יעיל לניקוי הפילטר מתכת?
לאחר מספר שבועות של שימוש הפילטר נסתם כמעט לגמרי והמיצוי של הקפה פשוט לא עובד דרכו למיכל הזכוכית.
בינתיים, לאחר חיפוש באתר שלהם וברחבי הרשת, ניסיתי לשטוף את הפילטר תחת לחץ מים והשרתי אותו בחומץ - זה שיפר את המצב אבל עדיין לא פתר את הבעיה.
אשמח מאוד אם מישהו יוכל להציע דרך לנקות את הפילטר?
@orengol
·נשמע שהשימוש שלך הרבה יותר אינטנסיבי משלי.
אני משתמש בזה בעיקר בקיץ ולא בתדירות יומית, אז לא קרה לי שנסתם הפילטר.
זה קצת מוזר שנסתם לך, כי הטחינה לקולד ברו היא גסה יחסית. יכול להיות שאתה טוחן דק מידי?
לדעתי הניקוי בחומץ שאתה עושה לא עוזר כי הפילטר לא סתום מאבנית אלא משומני או גרגרי קפה, לפי מה שאתה מתאר.
הייתי בודק האם ניתן להתמש במסיר שומן דוגמת קפיזה, קופיקלין ודומיהם.
אבל לא הייתי מנסה לפני שהייתי שואל מישהו אם זה בטוח, כי אני לא יודע מה זה עלול לעשות לפלסטיק או לאופן שהפילטר מחובר.
תנסה לבדוק בחנויות שמוכרות את החומר הזה או לקרוא בהוראות שלו.
במקביל הייתי כותב לחבר'ה שמייצרים את הדריפסטר ולטידקה (אם קנית מהם) ושואל מה הם מציעים.
בלי קשר, אם בא לך לנסות משהו אחר ויש לך V60, בקיץ האחרון קיבלתי הסברים מלומדים בכמה מקומות נחשבים בלונדון למה הם מגישים רק iced filter ולא cold brew.
טעמתי את זה ואכן זה היה טוב יותר (גם יותר מהיר להכנה).
זה בתכנון אצלי לקיץ הקרוב.
הנה ג'יימס הופמן מסביר הרבה יותר טוב ממני:
·נשמע שהשימוש שלך הרבה יותר אינטנסיבי משלי.
אני משתמש בזה בעיקר בקיץ ולא בתדירות יומית, אז לא קרה לי שנסתם הפילטר.
זה קצת מוזר שנסתם לך, כי הטחינה לקולד ברו היא גסה יחסית. יכול להיות שאתה טוחן דק מידי?
לדעתי הניקוי בחומץ שאתה עושה לא עוזר כי הפילטר לא סתום מאבנית אלא משומני או גרגרי קפה, לפי מה שאתה מתאר.
הייתי בודק האם ניתן להתמש במסיר שומן דוגמת קפיזה, קופיקלין ודומיהם.
אבל לא הייתי מנסה לפני שהייתי שואל מישהו אם זה בטוח, כי אני לא יודע מה זה עלול לעשות לפלסטיק או לאופן שהפילטר מחובר.
תנסה לבדוק בחנויות שמוכרות את החומר הזה או לקרוא בהוראות שלו.
במקביל הייתי כותב לחבר'ה שמייצרים את הדריפסטר ולטידקה (אם קנית מהם) ושואל מה הם מציעים.
בלי קשר, אם בא לך לנסות משהו אחר ויש לך V60, בקיץ האחרון קיבלתי הסברים מלומדים בכמה מקומות נחשבים בלונדון למה הם מגישים רק iced filter ולא cold brew.
טעמתי את זה ואכן זה היה טוב יותר (גם יותר מהיר להכנה).
זה בתכנון אצלי לקיץ הקרוב.
הנה ג'יימס הופמן מסביר הרבה יותר טוב ממני: