לאור מצוקת psn gift cards באמזון

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #21 

Hatori_Hanzo כתב:יצרתי משתמש אמריקאי לפני יומיים והיה חייב להשתמש בVPN, אחרת לא היה ניתן להתקדם בWizard של יצירת המשתמש.

אגב, נניח אני מבצע לוגין עם המשתמש האמריקאי שיצרתי,קובע שהוא הPrimary ומוחק את שאר המשתמשים, יש עם זה בעיה? (אני מודע שכל השמירות אונליין שלי ימחקו)
...
1. לא צריך שום VPN, מניסיון של משתמשים שלי אישית יש, ואין ספור משתמשים שיצרתי עבור אחרים.
2. אין עם זה בעיה, ואכן לא יהיו לך שמירות יותר, מה שנוח לך, רק שתדע שזה לא הכרחי בכלל לתהליך.
אז בגדול מה שנוח לך.

Hatori_Hanzo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #22 

@gal-cohen
·

לגבי תשובה 2, רק עם המשתמש האמריקאי אני יוכל לשחק אונליין ולבצע שמירות אונליין.
מה שכרגע אני עושה על המשתמש הישראלי הראשי שלי, שלא יוכל בצע את הדברים הללו.
ככה אני מבין את הדברים.
OLED 65C8Y
Denon AVR X1200
Jamo A102 5.1
PS4 Pro

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #23 

Hatori_Hanzo כתב:@gal-cohen
·

לגבי תשובה 2, רק עם המשתמש האמריקאי אני יוכל לשחק אונליין ולבצע שמירות אונליין.
מה שכרגע אני עושה על המשתמש הישראלי הראשי שלי, שלא יוכל בצע את הדברים הללו.
ככה אני מבין את הדברים.
...
·

לא גיא
ברגע שהמשתמש האמריקאי גם מוגדר כמשתמש עיקרי, אתה יכול לעשות לוגין כרגיל עם המשתמש הישראלי, ולשחק אונליין ולהמשיך עם השמירות שלך עליו, כי הפלוס של האמריקאי חל גם עליו.
מעבר לכך, עם המשתמש האמריקאי תוכל לבצע רכישות של משחקים בחנות האמריקאית ובזול, ואחרי ההורדה שלהם, כרגיל להתחבר עם המשתמש הישראלי ולשחק במשחקים אלו.
אצלי למשל יש שלושה משתמשים - אנגלי, אמריקאי וישראלי.
האנגלי הוא העיקרי אצלי, ובאחרים אני מתחבר רק כשיש מבצע שממש מושך אותי (מן הסתם הישראלי פשוט לא בשימוש לעולם כי אינו אטרקטיבי לעולם)

HarelM
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #24 

כמה נקודות שחשוב להבהיר אם כבר מתחילים להתעסק עם יוזרים מכמה regions:
לעותקים פיזיים של משחקים (דיסק מקופסא :)) יש region לכל דיסק - הדיסק יעבוד עם יוזר מכל region, גם אם זה לא אותו region של הדיסק.
אבל - הרחבות דיגיטליות יהיו חייבות להרכש ע"י יוזר מהregion של הדיסק.
ככה שאם קונים משחק בארה"ב, ומשתמשים ביוזר ישראלי, אפשר לשחק במשחק, אבל לא להוריד לו הרחבות (DLC) דרך היוזר הישראלי (כנראה שיהיה אפשר להוריד אבל זה לא יעבוד :wink:).
אם רוצים במקרה כזה להוריד DLC, צריך לעשות יוזר אמריקאי (מהregion של הדיסק), לקנות משם, ואז אפשר לשחק עם היוזר הישראלי.

לגבי קנייה של עותקים דיגיטליים (קניית קוד ברשת להורדת המשחק) - אפשר לממש את הקוד (redeem) רק עם יוזר שהוא מאותו region כמו הקוד עצמו.
אם קונים קוד לעותק דיגיטלי שמתאים לUK, אי אפשר להתקין אותו עם יוזר ישראלי - גם פה, אפשר לממש עם עושים יוזר של UK ולשחק עם היוזר הישראלי.
(הרבה אתרים לא מוכרים קוד, אלא מוכרים יוזר שקיים בו המשחק, ואז אין בעיה, רק שיהיה קיים עוד יוזר על הסוני רק בשביל המשחק הזה - קצת מעצבן)

לגבי החזקה של כמה יוזרים על הסוני, בעקרון סוני לא מאשרים לקנות יוזר לא מהאיזור שגרים בו, אבל זה עובד כבר שנים ולא ידוע שקרה משהו למישהו מזה.
זה עובד ככה - לכל יוזר צריך ליהיות מוגדר Primary System, שזה אומר שזה המכשיר PlayStation העקרי של היוזר הזה (ולא שהיוזר הוא העיקרי למכשיר הזה - קצת מבלבל).
כל עוד הPS4 הוא העיקרי של יוזר מסויים, כל יוזר אחר שמחובר למכשיר יכול לשחק בכל המשחקים של היוזר שזה המכשיר העיקרי שלו (ולכן כמו שצויין, אפשר לקנות משחקים או הרחבות עם יוזר אמריקאי, ולשחק בהם עם היוזר הישראלי).
אם אני לא טועה שיש הגבלה של כמה יוזרים יכולים להשתמש באותו מכשיר כעיקרי שלהם, לדעתי משהו כמו 4, אבל לא בטוח...

חשוב לזכור שאי אפשר לשלם עם כרטיס אשראי ישראלי בחנות של region אחר ולכן הצורך בgift cards (שמכאן התחיל כל הדיון :D ).
קונים באינטרנט gift card שמתאים לregion של היוזר האמריקאי (לדוגמא), טוענים את השווי שלו ליוזר האמריקאי, ואז קונים את המשחקים בUS PS Store.
החסרון הקטן הוא שלפעמים גובים קצת יותר מהשווי של הgift card (לדוגמא מוכרים gift card של 50$ ב 52$), אבל זה כמעט תמיד עדיין הרבה יותר זול מהחנות הישראלית.

לגבי VPN - כמו שציינו, לא צריך, אבל כנרשמים צריך להמציא כתובת בארה"ב (כל כתובת שקיימת, אפשר לתת מלון או חנות או משהו...)

Hatori_Hanzo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #25 

@HarelM
·

שאפו על ההסבר המעמיק והמובן! סגרת לי כמה פינות פה. תודה.

שאלה, אם אני משתמש בPaypal, אני עדיין לא יוכל לרכוש בחנות האמריקאית נניח? מה שמשאיר אופציה של giftcards בלבד.
OLED 65C8Y
Denon AVR X1200
Jamo A102 5.1
PS4 Pro

HarelM
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #26 

לא, גם paypal לא יעבוד כי גם בו מוגדרת הכתובת מגורים בארץ.
בעקרון חברות האשראי אמורות לוודא שהכתובת לחיוב (ה billing address, מה שמופיע בpaypal) זהה למה שמופיע אצלהם.
לכן אם תשנה בpaypal לכתובת אמריקאית הם לא יוכלו לחייב את האשראי.
לא ניסיתי את זה, ויכול ליהיות שהם לא בודקים בכלל, אבל יש מצב שזה עברה על החוק (פלילי, לא של סוני :lol:) לעשות דברים כאלה...

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”